Създавайте и редактирайте видеоклипове, добавяйте снимки, текст и персонализиран звук [Windows Phone]

Докато Windows Phone Store гъмжи от фоторедактори, няма много възможности за избор, когато става въпрос за редактиране на видео. Има няколко нишови приложения като наскоро покритата Sport Camera, но липсата на изчерпателни приложения от този жанр се забелязва от доста време. MovieJax е нова версия с потенциал да задоволи всички нужди за създаване на филми на потребителите на WP8. Приложението работи само с Windows Phone 8.1, поради зависимостта му от някои нови функции на актуализацията. Можете да обедините видеоклипове, снимки, музика и текстови слайдове във видеоклипове, създадени с MovieJax. Този видеоредактор не е толкова богат на функции, колкото някои от създателите на филми на други платформи, но това служи само за поддържане на MovieJax лесен за използване и опростен.

MovieJax се предлага със собствен видеорекордер, но ако искате да извлечете максимума от него, има секция „Проекти“. След като започнете проект, става възможно да добавяте видеоклипове, снимки, музикални фрагменти и текстови слайдове във вашия филм. Проект може да бъде иницииран от наскоро заснет видеоклип или просто като изберете медиен файл от паметта на телефона.

  Как да добавите клавиатурни оформления в Windows 10

Камерата MovieJax има радиален контролен панел, който напомня на Camera360. Този списък с опции може да бъде изведен чрез натискане на иконата на зъбно колело в долната лента. Има множество нива на качество на видеото, вариращи от 1080p до VGA. Нивото на яркост на записа също може да се променя благодарение на втория слой опции. В ситуации, в които искате да въведете лично съобщение във филма си, може да се наложи използването на предната камера. За да служи на тази цел, MovieJax се предлага с поддръжка както за предни, така и за задни камери.

За да добавите нов медиен или текстов файл към вашето слайдшоу, натиснете бутона ‘+’ на основната времева линия на проекта. Това извежда опции за добавяне на различни типове медии към филм. Има отделни екрани за редактиране на видеоклипове, снимки и текст. Няма твърде много опции в нито един от тях, но това означава, че можете да получите крайния продукт по-бързо и без много караница.

  Как да проверите дали имате UEFI или BIOS наследен фърмуер на Windows 10

За да придаде на вашите филми фонов звук, MovieJax не се ограничава само до музикалния център и позволява на потребителите да избират песни от всяка част от паметта на телефона си.

За видеоклипове, добавени към филми, можете да контролирате нивото на звука, за да дадете предимство на фоновата си музика пред собствения звук на добавеното видео. Налице е и опцията за подрязване на клипса. Когато става въпрос за текстови слайдове, няма начин да промените цвета или шрифта на текста, но фоновата плочка може да бъде редактирана. Продължителността, за която слайдът остава на екрана, може да бъде избрана от плъзгача, наличен в долната част на екрана за редактиране.

  Интеграция на OneDrive в Windows 10; Всичко, което трябва да знаете

MovieJax липсват опции за редактиране на снимки, което може да е направило приложението дори по-добро, отколкото е в момента. Засега можете да промените само продължителността, за която дадена снимка се показва по време на филм.

След като приключите с добавянето на всички необходими компоненти към вашия филм, опциите за споделяне ви позволяват да го запазите в ролката на камерата или да публикувате видеоклипа във вашата социална мрежа. Ако използвате безплатната версия на MovieJax, тя позволява създаването само на видеоклипове с дължина до 30 секунди. Всичко по-дълго от това изисква еднократна покупка в приложението от $2,49.

Ако MovieJax звучи интересно, насочете се към предоставената по-долу връзка и я опитайте.

Инсталирайте MovieJax от Windows Phone Store