Спасете се в мултиплатформения отвъд гравитацията [Paid]

Може би сте забелязали, че през последния месец мобилните игри преминаха през лек спад с шепа големи имена като дългоочакваното Hitman Go за android и мултиплатформената Angry Birds Epic, но не идват много други навън. Пейзажът на мобилните игри в най-добрия случай е скучен. Това може да се дължи на лятната разпродажба на Steam, отклоняваща всички геймъри към компютри, или просто да е било съвпадение, не можем да сме сигурни в двата случая. Това, в което можем да бъдем сигурни, е, че новите версии са знак, че пазарът на мобилни игри отново се засилва. Beyond Gravity излиза за Android от последната седмица на юни 2014 г. и се радва на многоплатформени стартирания. Въпреки че беше насрочено за издаване в края на 2013 г., но след няколко неочаквани закъснения, е планирано да излезе за iOS на 10 юли 2014 г. Ето нашия преглед.

Beyond Gravity е забавна игра. Това предварително условие изглежда изчезва бавно с течение на времето, но не е загубено от Qwiboo, разработчиците на игри (създателите на популярната, Bike Baron). Разбира се, концепцията не е напълно оригинална, но това, което е оригинално, е подходът. Играта започва с вашия герой, който се е разбил в планета и от вас зависи да се измъкнете оттам, като събирате пикапи по пътя.

  Колко трябва да се притеснявате за рисковете за здравето от 5G?

геймплей

Според разработчиците „Beyond Gravity е процедурно генериран „платформер“, където скачате между планетите и се опитвате да съберете колкото се може повече пикапи“. Това го обобщава добре. Предпоставката е проста, докосването на екрана ще ви изведе в посоката, в която стои вашият герой. Ако траекторията ви е била правилна, успешно ще сте събрали всички винтове и ще кацнете на следващата планета. Ако не успеете, можете да докоснете екрана отново, за да скочите два пъти във въздуха. Ако дори и това не успее, ще бъдете изгубени във вакуума на космоса (въпреки че той изглежда сякаш пада в космоса), такава е физиката. Говорейки за физика, ако сте почитател на движението на снаряди, тази игра предлага богат набор от експерименти. Играта има почти несъществуваща крива на обучение. Човек се овладява в рамките на няколко минути (идеята е да докоснете и пуснете в точното време) и след това да се насладите на безкрайното предизвикателство благодарение на процедурното генериране. Освен това е течен и гладък. Предвид първокласния характер на приложението, подобно на оригиналния Angry Birds, няма покупки в приложението, а само еднократно придобиване и в днешно време това е глътка свеж въздух. В противен случай нормата е играчите да похарчат $20 само за да преминат през урок. Със събраните бонуси можете да подобрите външния вид на вашия кораб, както и силата на скачане на вашия герой, не можете да закупите тези подобрения директно, ще трябва да работите за тях.

  Защо все още използвам 34-годишна клавиатура IBM Model M

Графика

Уникална графика в стар анимационен стил, работеща с плавни 60 кадъра в секунда, играта не предлага забавяне, никакво призрачно изображение или дори бъг, доколкото можем да кажем. Изглежда добре, особено като не върви по все по-популярния маршрут на „ретро“ графика, а вместо това върви в нова посока. Има пикапи, които изглеждат като многоцветни винтове и болтове. Той е скромно цветен, без да е прекалено жив или силно наситен. Въпреки че може да е било ограничено до мен, но играта започна в портретен режим, но веднага премина към пейзаж, това не беше причина за тревога. Забавлението идва от взаимодействието с обекти, прашен удар, когато кацате на планета, писък с големи букви, когато пропуснете планета и падате, димната следа, която оставяте, докато прескачате планети, малките форми на живот на планетите, на които кацате, са всички показатели за упорита работа.

Звук

Изживяването с платформинг игри не се влияе от качеството на звука или оригиналността. Можем да ви кажем, че звукът е приличен, с всичките щракания и свирения, вдигане и писъци, но вашият геймплей не е засегнат дори малко при липса на звук. Това важи и за Beyond Gravity. Всъщност, ако съм напълно честен, бих могъл да живея без музиката. Може да се долови намек за ефектите от космическата ера, но цялото нещо взето заедно, макар и да не е досадно, е по-малко от привлекателно. Ако музиката е важна за вас като геймър, тогава звукът на играта може лесно да бъде изключен, докато слушате собствената си музикална библиотека. Можете да изключите звука и музиката независимо чрез настройките, без да се налага да заглушавате цялото устройство.

  Поправете, че ROG Gaming Center не работи

Заключение

Играта е достъпна за универсално изтегляне, с изключение на Mac и iOS. Той е планиран за пускане на 10 юли за iOS, това е вълнуваща перспектива. Играта е тествана на Android, налична е и на Windows Phone, Linux и – с ваша поддръжка – може да бъде налична на Пара през Greenlight (като kickstarter, за игри). Ако разработчиците го изрежат правилно, той може просто да се класира редом с такива като Where’s My Water или Cut the Rope, или може просто да дойде и да си отиде като Tiny Wings. Само времето ще покаже.

Изтеглете Beyond Gravity за Android [$1.99]

Изтеглете Beyond Gravity за Windows Phone [$0.99]

Изтеглете Beyond Gravity за Linux [name your own price]

x