Скрийте номера си в Signal и използвайте потребителско име за повече поверителност

Ключови изводи

  • Signal вече позволява потребителски имена, което ви позволява да скриете телефонния си номер, когато добавяте нови контакти в приложението.
  • За да получите потребителско име за Signal, актуализирайте приложението и създайте потребителско име в настройките на вашия профил.
  • Все още трябва да споделите телефонния си номер с приложението, за да създадете акаунт и да влезете.

Signal обяви въвеждането на потребителски имена в приложението, което ви позволява да скриете номера си, докато все още се свързвате с други. Ето как можете да скриете номера си в приложението и вместо това да се свържете с потребителско име.

Signal сега ви позволява да използвате потребителско име

Signal обяви новата функция за потребителско име на своя блог на 20 февруари 2024 г.; заедно с подобрени настройки за поверителност. Функцията ви позволява да използвате потребителско име, за да добавяте други в приложението за съобщения, вместо да използвате телефонния си номер.

„Ако не искате да раздавате телефонния си номер, за да разговаряте с някого в Signal, сега можете да създадете уникално потребителско име, което можете да използвате вместо това“, каза компанията в своя блог.

  Google пуска AI Bard и Microsoft Al Powered Image Creator

За да използвате функцията, ще трябва да създадете потребителско име в приложението, което е различно от показваното име в чатовете.

Новите опции за поверителност са в бета версия и ще бъдат пуснати за всички през следващите седмици. Но можете да се регистрирате в Сигнал бета за да получите функциите по-рано.

Как да получите потребителско име за Signal

За да получите потребителско име за Signal, първо се уверете, че приложението ви е актуализирано. Ако имате достъп до функцията, ще можете да зададете потребителско име в настройките на вашия профил.

Просто следвайте тези стъпки, за да зададете потребителско име:

  • Отворете приложението Signal и докоснете иконата на вашия профил горе вляво.
  • На страницата с настройки докоснете екранното си име. Това ще отвори настройките на вашия профил.
  • В долната част на страницата ще видите опцията Потребителско име. Докоснете това.
  • Задайте новото си потребителско име в текстовото поле и след това изберете Запазване.
  • Signal ще присвои номер на вашето потребителско име и нови опции за споделяне ще се покажат в менюто на вашия профил. Докоснете QR код или връзка, за да споделите потребителското си име с някой друг.

    Споделянето на този код или връзка ще позволи на другите да се свързват с вас в приложението. Важно е да се отбележи, че вашето потребителско име не е вашето име за вход. Все пак ще трябва да използвате телефонния си номер, за да създадете акаунт и да влезете в Signal.

      8 най-добри инструмента за компютърно подпомаган превод (CAT), които да използвате

    Как да скриете номера си на Signal

    Има две опции да скриете номера си в Signal: едната скрива номера ви от тези, с които сте свързани, а другата не позволява на хората да ви намерят в приложението, използвайки номера ви.

    За щастие актуализацията на Signal ще зададе по подразбиране да скрие номера ви от вашия профил в Signal. Но ще трябва ръчно да промените настройките за това кой може да ви намери с вашия номер.

    За да направите това, изпълнете следните стъпки:

  • В менюто Настройки изберете Поверителност и след това раздела Телефонен номер.
  • Уверете се, че под Кой може да види номера ми е избрано Никой.
  • Под Кой може да ме намери по моя номер изберете Никой, ако искате да попречите на хората да използват списъка си с контакти, за да ви намерят в приложението.
  • След като тези настройки са активирани, можете да използвате вашето потребителско име като единствен начин за връзка с вас в приложението.

    Това също не позволява на хората автоматично да ви добавят в Signal, когато предоставят на приложението достъп до своите контакти. По-скоро ще трябва да споделите потребителското си име с тях, за да се свържете.

      Max (по-рано HBO Max) не работи? 7 максимални проблема и как да ги поправите

    Ограниченията на новата функция за поверителност на Signal

    Въпреки че тези функции за поверителност са добре дошли за тези, които искат да запазят номера си личен, те имат няколко ограничения.

    Все пак ще трябва да споделите номера си с приложението, за да използвате Signal. И ако хората вече имат вашия номер, записан в контактите на телефона си, те пак ще могат да го видят в Signal, според публикацията в блога на компанията.

    Потребителското име също е отделно от показваното ви име, което може да го направи малко объркващо за по-новите потребители. Вашето екранно име може да бъде променено и в настройките на вашия профил.

    Така че, ако се опитвате да се свържете с някого в приложението, уверете се, че споделяте потребителското си име, а не показваното име. Потребителското ви име има прикачени числа, така че това е най-лесният начин да различите.

    Тези настройки за поверителност подобряват възможността да скриете номера си в Signal и предотвратявате случайни хора, които имат номера ви, да ви изпращат заявки за съобщения в приложението. Въпреки че все още трябва да използвате телефонния си номер, за да се регистрирате в Signal, можете поне да избегнете споделянето му с контакти в приложението.

    Ако сте потребител, който държи на поверителността, възможността да скриете номера си може да е една от най-добрите причини да използвате Signal.