Редактиране на числа и функции в средата на изчисление и добавяне на константи [Android]

Калкулаторите на нашите смартфони са разочарование във всичко, освен в областта на дизайна. Знам, че вършат работата, но повечето работят по същество като всеки стар джобен калкулатор. Ако сте направили грешка, докоснахте грешен номер, искате да си припомните последното изчисление или сте въвели неправилно число в бързината, ще трябва да започнете отначало. Ако си спомня научния си калкулатор, който ми позволи да запазя до осем резултата в паметта му, осъзнавам колко много основни и неадекватни са тези стандартни приложения. Calc+ Мощен калкулатор е приложение за калкулатор, което запълва тази крещяща празнина, оставена от повечето приложения; можете да редактирате число и математическа функция по всяко време. Дългите изчисления са лесни за следване, можете да редактирате произволно число, да го изчистите от уравнението и дори да зададете константи, които могат да се използват по всяко време.

  Как да премахнете акаунт в Gmail от вашето Android устройство

Приложението има много чист дизайн и много интуитивен поток. Превключването между нормалната клавиатура и алгоритмичните и триг функции отнема само едно плъзгане наляво по клавиатурата. Вашите предишни изчисления не се изтриват, когато преминете към него, така че можете да продължите да ги използвате при следващото изчисление.

За да редактирате номер или операция, която сте въвели, просто го докоснете на екрана и той се маркира. Маркираният номер или операция е тази, която можете да редактирате. Има две опции за редактиране; четката ще изчисти цялото уравнение, а малкият раздел с кръстче в него ще изтрие една фигура от маркираното число.

  Google URL Shortener е страхотен неофициален Goo.gl Android клиент

За да настроите константа, трябва да преминете към функцията за задействане и да докоснете един от бутоните плюс. Въведете име и стойност за константата и докоснете OK. След това константата ще се появи на мястото на бутона плюс, който сте докоснали под името, което сте й присвоили.

Не на последно място са настройките на Calc+. Плъзнете надясно от ръба, за да изведете навигационния панел и докоснете Настройки. Можете да активирате или деактивирате хронологията на изчисленията, да активирате хаптична обратна връзка, разделители на запетаи за посочване на хилядни стойности, да изберете тригоналните единици и да зададете до каква десетична позиция се закръглява числото.

  Как да използвате разделен изглед в Android 7.0

Има и невероятните теми, които Calc+ поддържа и които трябва да проверите. Отворете навигационния панел и докоснете Персонализиране. Изберете темите и персонализирайте шрифта, номера на стила на шрифта, размера на текста и размера на текста на бутона от раздела на дисплея. Не всички теми и шрифтове са безплатни. Има наистина страхотен шрифт за Хари Потър, който изглежда ужасно изкушаващ.

Единствената липсваща функция в Calc+ е начин за съхраняване на отговор и извличането му по-късно. Освен това Calc+ е начинът, по който си представям, че калкулаторите на смартфоните трябва да работят.

Инсталирайте Calc+ Мощен калкулатор от Google Play Store