Приятни бюджетни слушалки с няколко проблема

Ключови изводи

  • JLab JBuds ANC 3 предлага добър звук, приличен ANC и отличен живот на батерията за цената.
  • Компактният калъф има вграден USB-C кабел за лесно зареждане.
  • Приложението JLab помага за облекчаване на проблемите с контрола и предлага ефективни настройки на EQ.

Бюджетните слушалки бяха нещо, с което се задоволявахте, а не продукт, който бихте търсили. Времената се промениха и в наши дни има много страхотни причини никога да не харчите повече от $100 за слушалки. JLab JBuds ANC 3 се продават на почти половината от тази цена и са солидна сделка, стига да знаете какво търсите.

JLab Jbuds ANC 3

JLab JBuds ANC 3 са изгодни, когато става въпрос за безжични слушалки, осигуряващи ви изненадващо добър звук, приятна форма и дори полезно шумопотискане. Просто не ги купувайте, ако планирате да ги използвате основно за приемане и провеждане на разговори.

Професионалисти

  • Изненадващо добър звук за цената си
  • Отличен живот на батерията
  • ANC е по-добър от очакваното
  • Хубаво е да имате многоточков Bluetooth

минуси

  • Качеството на микрофона е лошо
  • Контролите не винаги реагират добре
  • Вграденият USB-C кабел може да бъде донякъде ограничаващ

Цена и наличност

JLab JBuds ANC 3 се предлагат само в черно и се продават на дребно за $59,99. Въпреки че това е по-нов модел, може вече да можете да го намерите на по-ниска цена при различни търговци на дребно.

Гледайки конкуренцията, най-големите може би са слушалките EarFun Air Pro 3, които се продават само с $10 повече на $69,99. Те са доста различни слушалки по много начини, но разполагат с аудио кодеци с по-висока разделителна способност, все по-малко по-дълъг живот на батерията и по-добри микрофони за разговори.

Спецификации

Живот на батерията 42 часа

Включен калъф за зареждане? да

Микрофони 3 MEMS -42dB+/-3dB

Марка JLab

Поддържани кодеци SBC

Bluetooth Bluetooth 5.2

IP рейтинг IP55

Тип зареждане USB-C

Цветове Черно

Порт за зареждане Вграден USB-C

Шумопотискане ANC

Bluetooth профили HSP / HFP / A2DP /AVRCP

Честотна характеристика 20Hz – 20kHz

  Научете Photoshop онлайн с тези 6 урока

Импеданс 32 ома

Време за зареждане 1,5 часа (слушалки), 2 часа (калъф)

Стандартен дизайн с някои забавни щрихи

Джером Томас / MakeUseOf

JBuds ANC 3 са донякъде дихотомични, тъй като калъфът е впечатляващо компактен в сравнение с много от конкурентите на тези пъпки, но самите слушалки изглеждат малко по-големи. Добрата новина е, че това е само естетически проблем, тъй като слушалките не са особено тежки, нито се чувстват прекалено големи, докато ги носите.

Изобщо нямах проблеми с годността. Обикновено вземам среден накрайник за уши и това е, което ми пасва идеално с JBuds. Едно хубаво докосване е, че докато допълнителните накрайници за уши често са скрити в пластмасова торбичка, тук те се показват веднага щом отворите кутията, което ви позволява да ги размените веднага, ако знаете предпочитания от вас размер.

Те не се рекламират като водоустойчиви тапи за уши – и не трябва да бъдат – но са водо- и прахоустойчиви. Имат рейтинг IP55, което означава, че са умерено устойчиви на прах и мръсотия. Можете да ги пуснете на тичане през кратък дъждовен дъжд, но внимавайте да не ги изпуснете във вода.

Споменах, че калъфът беше компактен, освен това е лек. Единственият проблем е, че също е малко крехко усещане. Също така си струва да се отбележи, че рейтингът IP55 се отнася само за слушалките, а не за калъфа.

И накрая, кутията има вграден USB-C кабел вместо USB-C порт. Кратко е, както бихте очаквали, но е забавно включване.

Нестабилни контроли, запазени от страхотно приложение

Джером Томас / MakeUseOf

Както е в случая с много безжични слушалки в този ценови диапазон, вградените контроли са ненадеждни в най-добрия случай и напълно произволни в най-лошия. Също така е лесно да ги активирате случайно, докато нагласяте слушалките в ушите си. За щастие, ако искате, можете напълно да деактивирате контролите с помощта на приложението JLab за iPhone или Android.

В допълнение към пълното деактивиране на сензорните контроли, това приложение също ви позволява да превключвате между режимите за филми или музика, които са независими от вградения EQ. Получавате и три предварително зададени EQ ленти: JLab Signature, Balanced или Bass Boost. Четвърта опция за EQ ви позволява да наберете своя собствена персонализирана крива на EQ.

Приложението също ви позволява лесно да превключвате между режимите ANC и Be Aware, които ще разгледаме по-късно в прегледа. Разбира се, можете също да актуализирате фърмуера на вашите слушалки чрез приложението, ако е необходимо.

  Какво да очаквате от гласовото търсене?

Добро качество на звука, но дръжте EQ под ръка

Джером Томас / MakeUseOf

JBuds ANC 3 не правят нищо фантастично по отношение на оформлението на драйверите, използвайки прост чифт 10 mm динамични драйвери. Bluetooth аудиото също не е нещо изискано, придържайки се към основния SBC кодек. Интересното е, че те разполагат с многоточков Bluetooth, което ви позволява да се свързвате и лесно да превключвате между две устройства наведнъж.

Едно от първите парчета, които слушах, „ на Мери ТимониБез трети”, преведено изненадващо добре на тези слушалки. Имаше много удари в барабана и нискочестотно бръмчене от баса, докато по-високите честоти като ударите на звънеца на чинелите и дрънканията на акустичната китара блестяха също толкова добре. Имаше усещане за пространство, което не намирам често в слушалките на по-ниски цени.

Това, заедно с няколко други песни, които бях слушал, ми оставиха общо добро впечатление първоначално. Това каза, „Известие за изгонване” от The Bronx е по-агресивно звучаща песен и въпреки че нямаше нищо лошо в звученето, JBuds ANC 3 не изглежда да достави удара на песента напълно. Преминах от JLab Signature към предварителна настройка Bass Boost EQ и това даде на песента повече присъствие в ниския край, връщайки удара за сметка на леко преувеличения бас.

Слушането на подкасти или аудиокниги е приятно изживяване и на JBuds, стига да държите EQ изключен от предварително зададената настройка за усилване на басите. Това донесе твърде много ниски нива на гласовете, но другите режими на EQ звучаха добре.

Изненадващо добър ANC, изненадващо измамни микрофони

Джером Томас / MakeUseOf

Много слушалки на по-ниска цена „включват“ ANC, но в много случаи това всъщност не прави нищо. За тази цел бях изненадан, когато включих ANC в приложението JLab и осъзнах, че всичко около мен всъщност е станало по-тихо. Това не беше огромната разлика, която получавате от най-добрите слушалки за уши с ANC, но направиха забележима промяна.

Режимът Be Aware – често известен като режим на прозрачност – беше друга история. Работи, тъй като ви позволява по-лесно да чувате всичко, което се случва около вас. Това обаче е неестествено и ви кара да се чувствате така, сякаш чувате съвсем леко забавяне между „реалния“ звук и звука, изпомпван през драйверите на слушалките.

  Как да филтрирате списък в Python по правилния начин, за да извлечете повече от вашите данни

Възможно е това да е моето устройство за преглед, но вградените микрофони тук изглеждат нещо по-късно. Правейки тестов запис на закрито, бях изненадан да открия, че JBuds едва улавят гласа ми. Изнасяйки ги навън в прохладния ден, много от думите ми бяха почти нечути.

Това не са слушалките, които да купувате за някой, който провежда разговори по цял ден.

Значителен капацитет на батерията и ново зареждане

Джером Томас / MakeUseOf

Въпреки че това не е най-големият живот на батерията, който сме виждали, дори в бюджетните безжични слушалки, JBuds ANC3 имат солиден живот на батерията. Слушалките предлагат над девет часа възпроизвеждане с едно зареждане, а кутията ще ги зареди напълно още близо четири пъти за общо до 42 часа време за възпроизвеждане.

Когато сте готови да ги заредите отново, слушалките се зареждат в кутията за около час и половина. Междувременно зареждането на кутията отнема около два часа с помощта на вградения USB-C кабел.

Вграденият кабел може да не е удобната функция, която изглежда. Със стандартния USB-C порт в повечето случаи всичко, от което се нуждаете, е единият край на кабела. С този къс, вграден USB-C кабел трябва да намерите подходящ USB-C порт. Ако трябва да зареждате от друг тип порт, ще ви трябва адаптер.

Трябва ли да купите JLab JBuds ANC 3?

Звуковият подпис на JLab JBuds ANC 3 със сигурност няма да е подходящ за аудиофилите, но те са забавно звучащ комплект слушалки за слушане. Фактът, че ANC е толкова добър, колкото е за тази цена, е малко смешен. Този 42-часов живот на батерията също не е за пренебрегване.

От друга страна, не всичко е страхотно. Вградените микрофони изглеждат почти неизползваеми за разговори, прозрачният режим Be Aware усилва всичко по неудобен начин, а този USB-C кабел, вграден в кутията, не е идеалното решение. Можете също така да посочите съмнителните сензорни контроли, но поне можете да ги деактивирате.

Дори и с тези недостатъци, JBuds ANC 3 са солидни бюджетни слушалки и като се има предвид всичко, което съдържат на доста ниска цена, това е покупка, за която едва ли ще съжалявате.

JLab Jbuds ANC 3

JLab JBuds ANC 3 са изгодни, когато става въпрос за безжични слушалки, осигуряващи ви изненадващо добър звук, приятна форма и дори полезно шумопотискане. Просто не ги купувайте, ако планирате да ги използвате основно за приемане и провеждане на разговори.