Преглед на Samsung Galaxy Watch 6 Series: Повече от същото

Ключови изводи

  • Серията Samsung Galaxy Watch 6 предлага елегантен дизайн и усъвършенствано проследяване на здравето, което я прави идеален избор за потребители в екосистемата на Samsung, които търсят смарт часовник, съвместим с Android.
  • Въпреки това, неговата производителност под WearOS и животът на батерията може да не отговарят на високите очаквания, поставени от други водещи устройства на Samsung, което е важен фактор, който трябва да се вземе предвид за потенциалните надстройки.
  • Като цяло серията Galaxy Watch 6 превъзхожда своята естетическа привлекателност и възможности за проследяване на здравето, но ограниченията в плавността и отзивчивостта на софтуера, както и живота на батерията, трябва да се вземат под внимание, преди да се направи покупка.

Samsung е една от малкото компании, които предлагат прилични устройства за носене с Android със своята линия часовници Galaxy, а новата серия Galaxy Watch 6 е най-новата итерация, която работи на персонализирана версия на Wear OS. Но струват ли си парите?

Samsung Galaxy Watch 6 Classic

Завръщането на въртящия се безел

$349 $430 Спестете $81

Серията Samsung Galaxy Watch 6, със своя елегантен дизайн и усъвършенствано проследяване на здравето, е идеален избор за потребители в екосистемата на Samsung, които търсят смарт часовник, съвместим с Android. Въпреки това, неговата производителност под WearOS и животът на батерията може да не отговарят на високите очаквания, поставени от други водещи устройства на Samsung.

Марка Samsung

Пулсомер Да

Живот на батерията 30 – 40 часа

Операционна система WearOS 4 с OneUI

Материал на корпуса Неръждаема стомана

Размер на корпуса 43 или 47 мм

Цветове сребрист или черен

Дисплей OLED

Процесор Exynos W930

RAM 2GB

Съхранение 16GB

Професионалисти

  • Въртящият се панел е чудесен за навигация в потребителския интерфейс
  • Отличен избор на материали и качество на изработка

минуси

  • Животът на батерията все още има какво да се подобрява
  • WearOS забавя на моменти

Дизайн

Серията Samsung Galaxy Watch 6, която включва Galaxy Watch 6 и Watch 6 Classic, е елегантна, но итеративна актуализация на флагманската колекция смарт часовници на Samsung, поддържайки удивително подобен дизайн на Watch 5 и Watch 5 Pro от миналата година, които бяха вече подобно на серията Watch 4 преди това.

Зариф Али / MakeUseOf

Серията Galaxy Watch 6 разполага със стъклена предна част със защита от сапфирен кристал и стикове с 40 mm и 44 mm опции за Galaxy Watch 6 и 43 mm и 47 mm опции за Classic. Изборът на материали също остава постоянен: алуминий за Watch 6 и неръждаема стомана за Classic. Вариантите 40 mm и 43 mm на Watch 6 и Watch 6 Classic са оборудвани с 1,3-инчов кръгъл OLED екран с разделителна способност 432 x 432 пиксела, докато по-големите варианти, часовниците 44 mm и 47 mm, имат малко по-голям 1,5-инчов OLED екран с разделителна способност 480 x 480 пиксела.

Както при почти всеки OLED панел от флагмански продукт на Samsung, тези екрани са ярки, живи и поддържат винаги включен дисплей. Най-забележителната промяна в тази серия е дизайнът на рамката. Рамките на Watch 6 вече са с 30 процента по-тънки, докато на Classic са намалени с 15 процента. Макар и фино, това дава прилично подобрение на визуалната привлекателност на часовника; намаляването на размера на рамката, подобно на Series 7 Apple Watch на Apple, не прави непременно толкова утилитарно подобрение спрямо предишните итерации, но прави тези смарт часовници илюзията, че се чувстват малко по-модерни.

  12 най-добри опции за ергономична мишка за закупуване през 2022 г

Зариф Али / MakeUseOf

Тази визуална привлекателност обаче не е непременно в полза на използваемостта на часовника, поне за обикновения Watch 6. Това е така, защото Samsung внедри своята функционалност на сензорния панел отново в основния модел, докато Watch 6 Classic има физически въртящ се безел. Сензорният панел предлага много непоследователно изживяване; тъй като рамката е толкова тънка, понякога не регистрира „завъртане“ или има леко забавяне. В този момент бих предпочел просто да прекарам пръст през менютата с помощта на екрана.

Разбира се, ако сте избрали Classic, Samsung върна физическия въртящ се безел – който е основен елемент в почти всички водещи часовници на Samsung от 2015 г. насам – и това остава най-добрият начин за навигация в интерфейса на интелигентния часовник, главно поради колко осезаем и точно се усеща.

Зариф Али / MakeUseOf

Galaxy Watch 6 се предлага в черно, сребристо и златно, докато Galaxy Watch 6 Classic се предлага в сребристо и черно, в съответствие с това, което сме получавали преди.

Като цяло, въпреки че серията Samsung Galaxy Watch 6 не претърпява голяма промяна в дизайна, тези смарт часовници продължават да бъдат добре проектирани и добре изградени и вероятно остават визуално най-добрите кръгли смарт часовници.

Здравни сензори и проследяване

Серията Galaxy Watch 6 предлага разнообразие от функции за наблюдение на здравето и проследяване на фитнес, което ги прави доста гъвкави за всеки, който иска да остане на върха на своето здраве. Ако искате да проследите ежедневната си активност, да измерите пулса си или да проверите кръвното си налягане, серията Watch 6 е в крак с други флагмани, включително Apple Watch.

Зариф Али / MakeUseOf

Серията Watch 6 поддържа над 100 режима на тренировка, включително бягане, колоездене, плуване, йога и други, и може автоматично да открива и записва седем вида упражнения, като ходене, бягане, колоездене, гребане, елипсовидна тренировка, динамична тренировка и плуване . Тези часовници също са водоустойчиви до 5 ATM, така че можете да ги носите в басейна или под душа.

Една от забележителните характеристики на Watch 6 е способността му да измерва електрокардиограма и кръвно налягане с помощта на приложението Samsung Health Monitor. Тези функции могат да ви помогнат да откриете признаци на предсърдно мъждене или хипертония, които са често срещани състояния, които могат да увеличат риска от инсулт или инфаркт, но подобно на Apple Watch, тези показания не са толкова точни, колкото действителните ЕКГ монитори. Въпреки това, за поддържане на дневник или история на моделите на вашето сърце, това все още може да бъде доста полезно.

Струва си да се отбележи, че функциите за ЕКГ и кръвно налягане са одобрени от FDA за употреба в САЩ, но те не са предназначени за диагностициране или лечение на каквото и да е медицинско състояние.

  Как да промените тапета и темата на вашия Google Chromebook

Серията Watch 6 също има сензори за измерване на наситеността на кръвта с кислород, температурата на кожата, състава на тялото и нивата на стрес, но отново тези функции следват тенденцията за предоставяне на показатели, които не са непременно полезни за задълбочен анализ извън намирането на общи тенденции. Проследяването на състава на тялото работи, като поставите два пръста върху бутоните и изчакате часовникът да приключи със сканирането, като целият процес е доста бърз.

Зариф Али / MakeUseOf

И накрая, тези часовници могат да проследяват качеството и продължителността на вашия сън, като предоставят показатели като етапи на сън (лек, дълбок, REM), резултат от съня ви (въз основа на фактори като продължителност, постоянство, ефективност и спокойствие) и нивото на кислород в кръвта ви по време на сън.

точност

Samsung Galaxy Watch 6 обикновено е точен при измерване на показателите за здраве и фитнес, но може да не е толкова прецизен, колкото медицинските устройства или специалните спортни часовници.

Тествах Samsung Galaxy Watch 6 срещу Apple Watch Series 8 за точност на проследяване на здравето и открих, че Watch 6 е в съответствие с Apple Watch при измерване на сърдечната честота и SpO2.

Като цяло, Samsung Galaxy Watch 6 е интелигентен часовник, който предлага много функции за наблюдение на здравето и проследяване на фитнес за толкова елегантно и мощно устройство. Може да не е толкова точен или изчерпателен като някои други устройства на пазара, но е подходящ за повечето потребители, които искат да следят здравето и благосъстоянието си.

Софтуер, производителност и живот на батерията

Серията Galaxy Watch 6 е оборудвана с двуядрен 1,4 GHz процесор Exynos W930, 2 GB RAM и 16 GB вътрешна памет. Използвайки серията Watch 6 срещу моя Apple Watch Series 8 от миналата година, очевидно е, че тези интелигентни часовници не предоставят толкова гладко изживяване, колкото бихте очаквали за водещо устройство, и мисля, че това се свежда до софтуера.

За контекст, оригиналният Galaxy Watch от 2018 г. работеше с TizenOS на Samsung и се представи прекрасно. Успях да използвам този часовник повече от две години и той работеше по същия начин, както в първия ден. Извън кутията новите Galaxy Watch 6 и Watch 6 Classic не споделят същото мнение.

Зариф Али / MakeUseOf

Визуално потребителският интерфейс на OneUI над WearOS на Google е много по-хубав и дава възможност за зареждане на реални приложения на часовника, но с настоящите му спецификации е очевидно, че тези часовници са сериозно недостатъчно мощност за операционната система, която се опитват да изпълняват . Непрекъснато откривам забележимо забавяне при отваряне на приложения, поддържане на дейности и в целия потребителски интерфейс като цяло; това беше особено забележимо при обикновения Watch 6 и неговата цифрова рамка, която изглеждаше така, сякаш ще издържи изпуснати кадри при превъртане през различните менюта.

Почти усещането е, че хардуерът на Watch 6 е предназначен да работи с TizenOS на Samsung и съм сигурен, че щеше да работи отлично, но за по-раздута WearOS с OneUI кожа на всичкото отгоре, двуядрен процесор и 2 GB RAM просто не го правят.

  13 въздушни фритюрника, които да купите за по-здравословни пържени ястия

По отношение на живота на батерията, Galaxy Watch 6 е оборудван с литиево-йонна батерия с капацитет 300 mAh за вариантите 40 и 43 mm или 425 mAh за вариантите 44 или 47 mm. Те поддържат безжично зареждане с помощта на магнитно зарядно устройство или всяко Qi-съвместимо зарядно устройство и Samsung оценява тези часовници на два дни употреба за 40 и 43 мм версии и до три дни за 44 и 47 мм версии.

Зариф Али / MakeUseOf

В реална употреба се доближих до около ден и половина употреба на по-големите модели. Това включва активиране на винаги включен дисплей, заедно с автоматично проследяване на здравето. Това са часовници, които ще трябва да заредите, преди да си легнете, ако планирате да използвате техните възможности за проследяване на съня.

Като цяло мисля, че ако идвате от предишно поколение носим Samsung, подобренията в живота на батерията и софтуерните възможности чрез WearOS може да си струват за вас, но тези часовници няма да имат същата плавност и надеждност, както бихте очаквали от другите водещи устройства на Samsung.

Трябва ли да купите Galaxy Watch 6?

Като цяло, серията Samsung Galaxy Watch 6 е смесица от повтарящи се актуализации и солидна изработка; за онези, които са дълбоко вкоренени в екосистемата на Samsung, Galaxy Watch 6 и Watch 6 Classic предлагат познато, но изтънчено изживяване, което работи добре с други устройства на Samsung. Елегантният дизайн, по-тънките рамки и надеждните възможности за проследяване на здравето са значителни предимства, особено за потребителите, които търсят нов смарт часовник, базиран на Android. Серията Watch 6 се отличава със своята естетическа привлекателност и разнообразието от здравни показатели, които може да проследи, и е трудно да се спори за алтернативен смарт часовник, който би ви предоставил еквивалентно изживяване.

Зариф Али / MakeUseOf

Въпреки това трябва да имате предвид ограниченията; производителността под WearOS, особено по отношение на плавността на софтуера и отзивчивостта, може да не отговаря на очакванията, поставени от другите водещи устройства на Samsung. В допълнение, това важи и за живота на батерията, който, макар и приличен, може да изисква по-често зареждане, отколкото някои потребители биха предпочели. Тези фактори са от решаващо значение при вземането на решение дали надстройката си заслужава.

За тези, които вече са в екосистемата на Samsung, серията Galaxy Watch 6 представлява логична стъпка напред, предлагайки приемственост и съвместимост със съществуващите устройства. Ако търсите нов смарт часовник, базиран на Android, който балансира дизайн и функционалност, серията Galaxy Watch 6 е трудна за победа.

Samsung Galaxy Watch 6 Classic

$349 $430 Спестете $81

Серията Samsung Galaxy Watch 6, със своя елегантен дизайн и усъвършенствано проследяване на здравето, е идеален избор за потребители в екосистемата на Samsung, които търсят смарт часовник, съвместим с Android. Въпреки това, неговата производителност под WearOS и животът на батерията може да не отговарят на високите очаквания, поставени от други водещи устройства на Samsung.

x