Поправете твърде нисък звук на Windows 10

Понякога може да анализирате, че нивата на силата на звука в Windows 10 са в пик, но въпреки това силата на звука е много ниска. Това е много често срещан проблем, който трябва да бъде подреден умно. В тази статия имаме списък с причини и методи, които решават проблема с твърде ниския обем на Windows. Надявам се това да работи за вас! Така че, продължете да четете, за да коригирате твърде нисък обем на компютъра в Windows 10.

Съдържание

Как да коригирате твърде нисък звук на Windows 10

Ако звукът на лаптопа е твърде нисък в Windows 10, докато се наслаждавате на аудиосъдържанието на компютъра, най-вероятната причина ще се дължи на несъвместими аудио настройки. Ето някои често срещани причини, които допринасят за твърде нисък обем на лаптопа при проблем с Windows 10.

 • Заглушен или ниска сила на звука.
 • Функциите за подобряване на звука са активирани на компютър.
 • Остарели аудио драйвери на компютри.
 • Повредени кабели, щепсели и високоговорители.
 • Достъпът до микрофона не е предоставен.
 • Остаряла операционна система Windows.
 • Остарели/несъвместими аудио драйвери.
 • Наличие на повредени файлове на компютъра.
 • Няколко основни услуги на Windows Audio не са активирани.

Сега преминете към следващия раздел, за да коригирате проблема с твърде ниския обем на лаптопа Windows 10. Ще обсъдим методите за отстраняване на неизправности, които ще ви помогнат да коригирате проблема с твърде нисък обем на Windows 10. Прилагайте методите в същия ред, за да получите перфектни резултати.

Предварителни проверки

Преди да се насочите към усъвършенстваните методи за отстраняване на неизправности, няколко прости хака ще ви помогнат да коригирате твърде нисък обем на компютъра в Windows 10 с кликвания. Ако не постигнете никакво решение, преминете към следващия раздел.

1. Рестартирайте компютъра си и всички временни проблеми, свързани с компютъра, ще бъдат разрешени.

2. Осигурете правилна интернет връзка, тъй като висококачественото аудио съдържание изисква адекватно ограничение на честотната лента. Може да се сблъскате с проблеми със звука, когато сте в средата на който и да е видео/аудио файл, ако някои от пакетите данни са загубени поради недостатъчна честотна лента.

3. Уверете се, че използвате висококачествен микрофон и той е здраво настроен към вашия компютър.

4. Уверете се, че не сте в шумна среда със звуци от трафика или шум от тълпата във фонов режим. Това ще предотврати заглъхването на гласа ви.

Метод 1: Сменете повредените кабели

Време е да проверите дали има някакви външни повреди на външните високоговорители, микрофона и други аудио устройства, които допринасят за проблема.

1. Проверете кабелите за хлабави връзки и дали всички други кабели са включени или не.

2. Уверете се, че всички други кабели и кабели са включени в правилния жак. Ако не сте сигурни в правилните жакове, свържете се с производителя на хардуера.

3. Проверете нивата на силата на звука и дали захранването е включено.

4. Ако сте включили и слушалки, изключете ги и проверете дали помага.

Метод 2: Изберете правилно устройство за възпроизвеждане

Ако използвате повече от едно аудио изходно устройство, не забравяйте да проверите кога устройството се използва като изходно устройство. Следвайте стъпките по-долу, за да проверите аудио изхода.

  Как да поправите липсваща опция за стерео микс или изваждане на Windows

1. Щракнете върху иконата Високоговорители в долния десен ъгъл на екрана.

2. Щракнете върху иконата със стрелка, за да разширите списъка с аудио устройства, свързани към компютъра.

3. Изберете аудио устройството (предпочитате) и се уверете, че аудиото се възпроизвежда през избраното устройство.

Преминете към следващия метод, ако това не разреши проблема ви.

Метод 3: Активирайте звуково устройство

При този метод трябва да проверите дали звуковите настройки са правилни и съвместими с аудио устройството, което използвате. Това ви помага да коригирате проблема с твърде ниския обем на лаптопа Windows 10, като следвате стъпките, описани по-долу.

1. Щракнете с десния бутон върху иконата Speakers в долния десен ъгъл на екрана и щракнете върху Open Volume Mixer.

2. Сега ще се отвори набор от контроли на силата на звука. Уверете се, че всички нива на силата на звука не са заглушени. Ако намерите червен кръг с линия, включете нивото на звука.

3. Сега натиснете и задръжте клавишите Windows + I заедно, за да отворите настройките на Windows.

4. Щракнете върху Система.

5. След това щракнете върху Звук от левия панел и щракнете върху Свойства на устройството под менюто Изход.

6. Уверете се, че квадратчето Деактивиране не е отметнато.

7. Повторете стъпки 5-6 за входни устройства, както е показано.

Проверете дали сте коригирали проблема с твърде нисък обем на Windows 10.

Метод 4: Стартирайте инструмента за отстраняване на неизправности със звук

Вашият компютър съдържа вграден инструмент за отстраняване на неизправности, за да коригира всички проблеми и грешки, възникващи автоматично. Аудио устройствата, които са включени към вашия компютър, и вградените аудио устройства ще бъдат сканирани. Следвайте нашето ръководство Как да стартирате инструмента за отстраняване на неизправности в хардуера и устройства, за да отстраните проблеми, за да коригирате всички свързани с аудио проблеми с хардуера на вашия компютър. Освен това можете да стартирате инструмента за отстраняване на неизправности със звука поотделно, както е указано в нашето ръководство Как да стартирате инструмента за отстраняване на неизправности в Windows Update, но не забравяйте да изберете опцията Възпроизвеждане на аудио, както е показано.

Метод 5: Затворете програми с помощта на аудио

За да разрешите проблема, ако аудио помощната програма се използва от други програми на вашия компютър с Windows 10, препоръчваме ви да затворите всички други програми или приложения, работещи във фонов режим, една по една или да ги принудите да се изключат с помощта на диспечера на задачите. За да направите това, следвайте нашето ръководство за това как да приключите задача в Windows 10.

Метод 6: Разрешаване на аудио достъп

Ако приложението, чрез което чувате звука, не е в списъка, не можете да чуете никакво аудио съдържание. Затова се уверете, че аудио настройките са активирани за вашето приложение на вашия компютър, като следвате стъпките, посочени по-долу.

1. Стартирайте настройките на Windows, като едновременно натиснете клавишите Windows + I.

2. Щракнете върху Поверителност.

3. Тук превъртете надолу в левия панел и щракнете върху опцията Микрофон. Уверете се, че опцията Разрешаване на приложенията за достъп до вашия микрофон е активирана.

Забележка: Стартирайте Настройки на звука от менюто за търсене и изберете правилното входно устройство (Микрофон (2-High Definition Audio Device)) по подразбиране.

Проверете дали сте поправили проблема с звука на моя лаптоп е твърде нисък, Windows 10.

Метод 7: Задаване на аудио устройство по подразбиране

Не забравяйте да проверите дали аудиоустройството като слушалки или високоговорители е зададено като устройство по подразбиране. Да предположим случай на свързване на външен монитор (който няма вградени високоговорители) към вашия компютър. Ако този монитор е зададен като изходно устройство по подразбиране, няма да можете да чувате звук. Задайте вашето аудио устройство като устройство по подразбиране, както е указано по-долу, за да коригирате проблема с твърде ниския обем на лаптопа Windows 10.

1. Щракнете с десния бутон върху иконата Високоговорители в долния десен ъгъл на екрана и изберете опцията Звуци.

2. Превключете към раздела Възпроизвеждане и щракнете с десния бутон върху аудио устройството, което искате да зададете като такова по подразбиране.

  Как да инсталирате OpenSSH на Windows 10

3. Изберете опцията Задаване като устройство по подразбиране, както е маркирано, и щракнете върху Приложи и OK, за да запазите промените.

Метод 8: Активирайте отново звуковата карта

Можете лесно да коригирате проблема с твърде ниския обем на Windows 10, като рестартирате звуковата карта, както е указано по-долу.

1. Натиснете клавиша Windows и въведете Device Manager и щракнете върху Open.

2. Разширете контролерите за звук, видео и игри, като щракнете двукратно върху тях.

3. Щракнете с десния бутон върху вашата звукова карта и изберете опцията Деактивиране на устройството.

4. Сега потвърдете подканата, като щракнете върху Да и рестартирате компютъра си. След това повторете стъпки 1-2.

5. След това щракнете с десния бутон върху вашата звукова карта и изберете опцията Активиране на устройството.

6. Сега опитайте да пуснете звук в приложението си и проверете дали проблемът е разрешен или не.

Метод 8: Деактивирайте аудио подобренията

Ако изглежда, че звукът е с ниско качество или шум, препоръчваме ви да промените честотата на семплиране. Нискочестотната честота на дискретизация ще причини твърде нисък обем на компютъра проблеми с Windows 10, но можете да изберете по-висока честота на дискретизация, като следвате стъпките, посочени по-долу.

1. Щракнете с десния бутон върху иконата Високоговорители в долния десен ъгъл на екрана и изберете опцията Звуци.

2. Превключете към раздела Възпроизвеждане и изберете аудио устройството, последвано от бутона Properties.

3. След това превключете към раздела Разширени и от падащото меню под Формат по подразбиране се уверете, че сте избрали най-високия честотен диапазон (24 бита, 48000 Hz).

Забележка: Уверете се, че опцията Деактивиране на аудио подобрения не е отметната под Подобрения на сигнала.

6. Щракнете върху Приложи и след това OK, за да запазите промените. Проверете дали звукът на лаптопа е твърде нисък в Windows 10 отново. Ако е така, коригирайте различни нива на честотни диапазони, като повторите тези стъпки и потвърдете кой диапазон решава твърде ниския обем на компютъра при проблема с Windows 10.

Метод 9: Поправете повредени файлове

Няколко основни файла и програми трябва да функционират на вашия компютър. Но ако са повредени или неправилно конфигурирани, ще се сблъскате с проблеми с обема на лаптопа ми е твърде нисък с Windows 10. Въпреки това, той може да бъде поправен с помощта на вградените помощни програми на вашия компютър с Windows 10, а именно, проверка на системни файлове и обслужване и управление на изображението за внедряване. Прочетете нашето ръководство за това как да поправите системни файлове в Windows 10 и следвайте стъпките според инструкциите, за да поправите всичките си повредени файлове.

Изчакайте да се изпълнят командите и проверете дали сте поправили звука на моя лаптоп е твърде нисък проблем с Windows 10.

Метод 10: Рестартирайте Audio Services

Някои от основните аудио услуги на Windows ще ви помогнат да предотвратите проблем с твърде ниския обем на Windows 10. Ако в този случай тези услуги са изключени, може да се сблъскате с няколко конфликта. Рестартирайте няколко основни аудио услуги, както е указано по-долу, за да разрешите този проблем.

1. Натиснете клавиша Windows, въведете Services и щракнете върху Run as administrator.

2. Превъртете надолу и щракнете двукратно върху услугата Windows Audio.

3. Сега в новия изскачащ прозорец изберете Тип стартиране на Автоматично, както е показано. Щракнете върху Приложи и OK, за да запазите промените.

Забележка: Ако състоянието на услугата е спряно, щракнете върху бутона Старт. Ако състоянието на услугата е Running, щракнете върху Stop и я стартирайте отново.

4. Повторете всички тези стъпки за други услуги на Windows като Windows Audio Endpoint Builder и Remote Procedure Call (RPC).

Метод 11: Отказване на изключителен достъп за аудиоустройство

Все пак, ако се борите с проблема с твърде нисък обем на компютъра при Windows 10, тогава трябва да се уверите, че никоя друга програма не поема изключителния контрол над вашето аудио устройство. Следвайте стъпките, посочени по-долу, за да деактивирате обсъжданата функция.

  Как да импортирате и експортирате планове за захранване в Windows 10

1. Щракнете с десния бутон върху иконата Speakers и изберете опцията Sounds.

2. Изберете вашето аудио устройство и щракнете върху бутона Properties.

3. В раздела Общи се уверете, че опцията Използване на устройството е зададена на Използване на това устройство (активиране), както е показано. Щракнете върху Приложи и OK, ако сте направили някакви промени.

4. Превключете към раздела Разширени и под менюто Exclusive Mode се уверете, че следните опции не са отметнати.

 • Разрешете на приложенията да поемат изключителен контрол над това устройство.

 • Дайте приоритет на приложенията в изключителен режим.

Забележка: Веднага след като премахнете отметката от Разрешаване на приложенията да поемат изключителен контрол върху тази опция на устройството, опцията за приоритет на приложенията в изключителен режим ще бъде премахната автоматично.

5. Накрая щракнете върху Приложи и OK, за да запазите промените. Сега бихте поправили проблема с твърде ниския обем на лаптопа с Windows 10.

Метод 12: Актуализирайте аудио драйверите

Остарелите и несъвместими аудио драйвери винаги ще водят до проблем с твърде нисък обем на Windows 10. Уверете се, че използвате актуализирана версия на аудио драйверите и ако на компютъра ви липсват най-новите драйвери, ви препоръчваме да ги актуализирате, както е указано в нашето ръководство Как да актуализирате Realtek HD аудио драйвери в Windows 10.

След като актуализирате аудио драйверите си до най-новата версия, проверете дали сте коригирали проблема с твърде ниския обем на лаптопа Windows 10.

Метод 13: Актуализирайте Windows

Всички нови актуализации на Microsoft, които предстоят да бъдат инсталирани на вашия компютър, след това няколко грешки и проблеми не могат да бъдат разрешени на вашия компютър. Актуализирането на компютри с Windows 10 ще ви помогне да разрешите проблема с твърде нисък обем на лаптопа с Windows 10. Следвайте нашето ръководство за това как да изтеглите и инсталирате най-новата актуализация на Windows 10.

Проверете дали звукът на компютъра е твърде нисък при Windows 10 проблемът продължава или не.

Метод 14: Отмяна на аудио драйверите

Понякога текущата версия на аудио драйверите може да причини всякакви аудио конфликти и в този случай трябва да възстановите предишни версии на инсталираните драйвери. Можете лесно да върнете драйверите на компютъра си до предишното им състояние, като следвате нашето ръководство Как да върнете обратно драйвери в Windows 10.

Метод 15: Преинсталирайте аудио драйверите

Съветваме ви да преинсталирате несъвместими драйвери на устройства само ако не можете да постигнете никакво решение чрез актуализирането им. С помощта на приложение на трета страна можете да преинсталирате аудио драйвери или като приложите стъпките ръчно, както е указано в нашето ръководство Как да деинсталирате и преинсталирате драйвери в Windows 10

След като преинсталирате аудио драйверите, проверете дали чувате звука във вашия Windows 10.

Метод 16: Поправяне и нулиране на конфликтно приложение

Ако нито един от методите не ви е помогнал да коригирате проблема с твърде ниския обем на Windows 10, но можете да чуете звука в други приложения на вашия компютър, тогава има вероятност вашето аудио приложение, изтеглено от Microsoft Store, да е в конфликт някъде. Така че в този случай поправете или нулирайте приложението, ако е възможно, за да отстраните проблема.

Забележка: В това ръководство са демонстрирани стъпки за ремонт и нулиране на стартовите устройства на Minecraft. Следвайте стъпките според вашата игра.

1. Натиснете клавиша Windows и въведете Minecraft Launcher и щракнете върху Настройки на приложението.

3. Превъртете надолу екрана с настройки и щракнете върху опцията Ремонт.

Забележка: Данните на приложението ви няма да бъдат засегнати, докато ремонтирате Minecraft Launcher.

4. Проверете дали сте отстранили проблема със звука. Ако не, щракнете върху опцията Нулиране.

Забележка: Нулирането на Minecraft Launcher ще изтрие данните на приложението.

5. Накрая рестартирайте компютъра си. Все пак, ако се сблъскате със същото, опитайте да преинсталирате приложението като последна опция.

Метод 17: Извършете възстановяване на системата

Ако нито един от методите не ви помогна, тогава единствената останала опция е да възстановите компютъра си до предишната версия. За да направите това, следвайте нашето ръководство за това как да използвате възстановяване на системата в Windows 10 и приложете инструкциите, както е показано.

След като възстановите вашия компютър с Windows 10, проверете дали има проблем с твърде нисък обем на компютъра с Windows 10.

***

Надяваме се, че това ръководство е било полезно и можете да коригирате проблема с твърде ниския обем на Windows 10. Чувствайте се свободни да се свържете с нас с вашите запитвания и предложения чрез секцията за коментари по-долу.

x