Поправете отразяването на екрана, което не работи на Android

Екранното дублиране основно означава прожектиране на един екран върху друг, например екрана на вашия смартфон върху телевизор. Това ви позволява да виждате данни от телефона си на много по-голям екран. Позволява ви да споделяте информация от мобилното си устройство с другите в стаята. Но някои потребители се сблъскват с някои проблеми при дублиране на екрана. Някои телевизори не работят с определени производители на мобилни устройства. Въпреки това, ако имате телефон LG, трябва да можете да използвате телевизор LG с него. Други марки, като Sony, Samsung и дори Mi, работят най-добре съответно с телевизори Sony, Samsung и Mi. За щастие, са налични донгъли за огледало на трети страни, което прави нещата много по-лесни. По този начин днес ще ви помогнем да поправите отразяването на екрана, което не работи на смартфони с Android.

Как да поправите отразяването на екрана, което не работи на Android

Има различни причини, поради които системата за дублиране на екрана не е толкова безупречна, колкото би трябвало да бъде. Следователно има различни техники за справяне с проблеми с огледалното отразяване на екрана, когато то не функционира. Продължете да четете по-долу, за да разберете.

Вариант I: По телефона

Дублирането на екрана не се поддържа от много телефони с Android и Apple iOS. Първо трябва да проверите дали вашето устройство поддържа дублиране на екрана или не. Следвайте тези стъпки, за да го проверите:

  Нови функции във Firefox 37 за настолни компютри и Android

1. Плъзнете надолу лентата за известия от горната част на екрана.

2. Тук проверете за опцията за предаване (напр. Screen Cast) в менюто за уведомяване.

Ако нямате опция за предаване на вашето устройство, следвайте дадените точки:

  • Можете да го накарате да работи с помощта на софтуер на трети страни и други заобиколни решения, но не всички устройства с Android имат вградена функционалност за дублиране на екрана. Прочетете най-добрите приложения за дублиране на екрана от Android до Roku.
  • Chromecast е една от най-популярните функции за правилно отразяване на екрана на вашия смартфон. Предлага се в приложението Google Home. Можете да го получите от Google Play Store.

Вариант II: По телевизията

Телевизорът е необходим за отразяване на екрана точно толкова, колкото и смартфон. Вашият телевизор трябва да е съвместим със споменатата технология.

  • Дублирането на екрана е налично при повечето нови смарт телевизори. Някои по-стари телевизори обаче нямат тази възможност.
  • Освен това може да имате изключено дублиране на екрана на телевизора по подразбиране.

Ето как да поправите проблема с отразяването на екрана, което не работи на телевизора:

1. Ако искате да използвате телевизора си за дублиране на екрана, трябва да отделите време да проучите телевизори, които са съвместими с дублиране на екрана, преди да закупите такъв.

2. Ако вашият телевизор има HDMI конектор, вие сте късметлия, тъй като Chromecast или друго устройство за огледало на трета страна може да го накара да работи на ниска цена.

3. При това обстоятелство друга жизнеспособна опция е да използвате Android TV Boxes.

4. Много телевизори имат специален бутон за дублиране на екрана на дистанционното управление, който трябва да бъде натиснат, за да започне дублирането на екрана.

5. Изключването и включването на вашия телевизор, рутер и смартфон също може да е необходимо, за да нулирате мрежата.

6. Свържете се с производителя на вашето устройство и го уведомете, ако не можете да екранирате огледални монитори на устройството им.

7. Придвижете се до настройките на вашия телевизор > Мрежа и интернет. Изключете и след това изключете превключвателя, за да се свържете отново с Wi-Fi на телефона си.

Как да поправите задържаното дублиране на екрана при проблем със свързването

Много хора по света твърдят, че техните мобилни телефони се спират на етапа на свързване на процедурата за сдвояване на телевизора. Можете да опитате няколко различни решения на този проблем:

1. Свържете се отново с Wi-Fi на вашето устройство, както е показано по-долу.

2. Можете също да изключите телевизора или захранващия кабел. След няколко минути го рестартирайте и го свържете с телефона си.

3. Ако вашият смартфон не е в крак, използвайте приложение за огледало на трета страна.

Как да отстраните проблем без звук

Един от най-разпространените проблеми с отразяването на екрана е липсата на звук. Следвайте тези лесни инструкции, за да разрешите този често срещан проблем.

1. Проверете или променете изхода на звука на вашия смартфон. Увеличете силата на звука, като плъзнете плъзгача, както е показано.

2. Освен това можете да промените аудио източника на вашия телевизор.

Как да отстраним често проблем с прекъсване на връзката

Докато екранът отразява техния смартфон на телевизора, много потребители се оплакват от чести прекъсвания. Извършете следните проверки:

1. Проверете дали Wi-Fi е включен както на телефона, така и на телевизора.

2. Уверете се, че вашият смартфон и телевизор са в непосредствена близост един до друг.

3. Уверете се, че са свързани към една и съща Wi-Fi мрежа.

Често задавани въпроси (ЧЗВ)

Q1. Какво означава отразяване на екрана?

Отговор: Дублирането на екрана ви позволява да видите какво има на устройството на вашия телефон на друг екран, като монитор или телевизор.

Q2. Каква точно е разликата между скрийнкастинг и огледално отразяване?

Отговор: Въпреки че и двете технологии са сравними, огледалното отразяване непрекъснато доставя данни на монитора за показване. От друга страна, скрийнкастингът позволява цялата информация да бъде изтеглена на вашия дисплей, за да се използва без вашия телефон.

Q3. Възможно ли е да използвате Bluetooth за отразяване на вашия екран?

Отговор: Не, Bluetooth може да предоставя само ограничено количество данни наведнъж, което не е достатъчно.

***

Надяваме се, че сте намерили тази информация за полезна, за да коригирате неработещото отразяване на екрана. Ако имате въпроси или коментари, моля, използвайте формата по-долу.