Поправете „Не безпокойте“ продължава да се включва от само себе си на Android

Тъй като смартфоните станаха популярни, Android стана най-популярната ОС и тя продължава да царува над пазара. Той е гъвкав и предоставя на потребителите много опции и персонализации. Една от най-добрите функции на Android е функцията „Не безпокойте“ (DND), но какво означава „Безпокойство“ на телефон? Това е опция, която, когато е активирана, поставя телефона в безшумен режим и спира всички известия, включително обаждания и съобщения. Полезно е, когато сте на среща или сте заети с работата си и искате да избегнете разсейването. Настройката „Не безпокойте“ на телефона с Android може да се промени лесно и има много начини да изключите функцията „Не безпокойте“ на Android. Въпреки това, понякога режимът DND може да се включи автоматично, което може да бъде разочароващо. Ако и вие се сблъсквате със същия проблем, вие сте на правилното място. Предлагаме ви перфектно ръководство, което ще ви помогне да коригирате проблема с режима „Не безпокойте“ на Android.

Как да поправите, че режимът „Не безпокойте“ продължава да се включва сам на Android

Може да има много причини, поради които настройката „Не безпокойте“ на телефона с Android да се включва автоматично и някои от тях са изброени по-долу.

  • Незначителни системни проблеми
  • Остаряла ОС Android
  • Неправилни настройки

След като научихме какво означава DND на телефона и какво го кара да се включва многократно, нека разгледаме няколко начина, по които можете да изключите функцията „Не безпокойте“ на Android. Следвайте тези методи по-долу, за да коригирате проблема с функцията „Не безпокойте“, която продължава да се включва в Android.

Забележка: Смартфоните нямат същите опции за настройки. Те се различават от производителя до производителя, така че проверете правилните настройки, преди да промените каквито и да е.

Метод 1: Основни стъпки за отстраняване на неизправности

Преди да започнете с методи за отстраняване на проблема с режима „Не безпокойте“, препоръчваме ви да преминете през някои основни операции за отстраняване на неизправности и проверки, споменати по-долу.

1. Рестартирайте телефона си: Много дребни проблеми като срив на приложения, празен екран и други могат да бъдат отстранени чрез рестартиране на устройството ви с Android. Това може да спре автоматичното включване на функцията DND. Следвайте нашето ръководство за това как да рестартирате или рестартирате телефона си с Android, за да направите същото.

  Използвайте Apple Airpods с Google Assistant на Android [No Root]

2. Проверете бутона за сила на звука: Някои телефони с Android преминават в режим DND, когато бутонът за намаляване на силата на звука се натиска многократно или продължително време. Уверете се, че не задържате бутона за намаляване на силата на звука твърде дълго, когато регулирате силата на звука.

3. Проверете DND пряк път: В някои случаи функцията DND може да се включи от панела за известия на Android. Уверете се, че е изключен, като плъзнете надолу панела за известия и го деактивирате. Можете също да го премахнете от панела за известия, за да предотвратите случайното му включване.

Метод 2: Изключете насрочено DND

Повечето телефони с Android се предлагат с функция DND, която може да бъде планирана да се включи в определен час. Тази планирана опция понякога може да се активира автоматично, което води до включването на функцията DND в определен момент сама. Деактивирането на тази опция може да поправи проблема с функцията „Не безпокойте“. Следвайте стъпките по-долу, за да направите същото.

  Как да спрете заявките за преглед на Google Maps на Android и iPhone

1. Стартирайте настройките на вашето устройство.

2. Намерете и докоснете настройката Звук и вибрация.

3. В менюто Звук и вибрация отидете на секцията Не безпокойте и изключете опцията Планиране на време за включване.

Метод 3: Актуализирайте Android OS

Ако използвате стара версия на Android, това може да е зад неизправността на функцията DND. Android пуска редовно актуализации, за да въведе нови функции и да коригира дребни проблеми. Препоръчително е да поддържате ОС Android актуализирана за правилното функциониране на вашето устройство. Актуализирането на Android може да реши, че функцията „Не безпокойте“ продължава да се включва и можете да направите това, като следвате нашето ръководство за ръчно актуализиране на Android до най-новата версия.

***

Надяваме се, че това ръководство е било полезно и сте успели да коригирате режима „Не безпокойте“ да се включва сам на Android. Кажете ни кой метод е работил най-добре за вас. Ако имате някакви въпроси или предложения, не се колебайте да ги пуснете в секцията за коментари.