Поправете код на грешка 2 на Blizzard Battle.NET

Може да се сблъскате с код за грешка 2 на Blizzard, когато се опитвате да се присъедините към онлайн сесии на игри на Blizzard като Diablo 2, World of Warcraft, Diablo 3, Overwatch или Starcraft и т.н. до неадекватната интернет връзка. Когато се сблъскате с този проблем, не можете да продължите игрите си като Diablo 3 или WoW онлайн. Това ръководство ви дава списък с ефективни решения за коригиране на код за грешка Battle.NET 2 на вашия компютър с Windows 10.

Как да поправите Blizzard Battle.NET код на грешка 2

Продължете да четете, за да научите за решенията за проблем с код за грешка 2 на Blizzard.

Какво причинява Blizzard Error Code 2 на компютър?

Няма конкретна причина, която да задейства код за грешка Battle.NET 2 на Windows 10. Въпреки това ние анализирахме няколко онлайн доклада и дискусионни платформи и изброихме възможните фактори, които причиняват проблема на вашия компютър с Windows 10.

 • Системните изисквания за играта не са изпълнени.
 • Някаква фонова програма блокира играта.
 • Не използвате администраторски права, за да работи играта функционално.
 • Повреденият кеш на Windows Store пречи на играта да се отвори.
 • Неподходящи настройки за дата и час.
 • Играта не е с приоритет и вашият компютър има висока производителност в настройките за захранване.
 • Графичните драйвери на вашия компютър не са съвместими.
 • Антивирусна програма или програма за защитна стена на вашия компютър пречи на нормалното стартиране на играта.
 • Пакетите на Microsoft Visual C++ не са в най-новата версия.

Прочетете и приложете обсъдените по-долу методи във вашия компютър с Windows 10 за разрешаване на проблем с грешка №2 на Battle.net и предотвратите същото.

Основни стъпки за отстраняване на неизправности

Преди да опитате разширените методи за отстраняване на неизправности, опитайте тези основни хакове за отстраняване на неизправности, които ще ви помогнат да разрешите проблема.

1. Рестартирайте компютъра

Общият трик за разрешаване на всички временни проблеми, свързани с Battle.net, е да рестартирате компютъра си. Можете да рестартирате вашия компютър, като следвате стъпките.

1. Отидете до менюто Windows Power User, като натиснете едновременно клавишите Windows и X.

2. Изберете Изключване или излизане.

3. Накрая щракнете върху Рестартиране.

След като рестартирате услугата, проверете дали имате достъп до играта без никакви грешки.

2. Проверете системните изисквания

Ако се сблъскате с код за грешка Battle.NET 2, трябва да проверите основните изисквания на игрите Battle.net и да се уверите, че компютърът ви ги удовлетворява.

Минимални изисквания:

 • Процесор: Intel Core i5-760 или AMD FX-8100 или по-нова версия

 • CPU СКОРОСТ: Инф

 • RAM: 4 GB RAM (8 GB за интегрирана графика като Intel HD Graphics)

 • ОС: Windows 7 / Windows 8 / Windows 10 64 бита

 • ВИДЕО КАРТА: NVIDIA GeForce GTX 560 2GB или AMD Radeon HD 7850 2GB или Intel HD Graphics 530 (45W)

 • ПИКСЕЛЕН ШЕЙДЪР: 5.0

 • VERTEX ШЕЙДЪР: 5.0

 • СВОБОДНО ДИСКОВО ПРОСТРАНСТВО: 70 GB

 • СПЕЦИАЛНА ВИДЕО RAM: 2 GB

Препоръчителни изисквания:

 • Процесор: Intel Core i7-4770 или AMD FX-8310 или по-нова версия

 • CPU СКОРОСТ: Инф

 • RAM: 8 GB

 • ОС: Windows 10 64 бита

 • ВИДЕО КАРТА: NVIDIA GeForce GTX 960 или AMD Radeon R9 280 или по-нова

 • ПИКСЕЛЕН ШЕЙДЪР: 5.1

 • VERTEX ШЕЙДЪР: 5.1

 • СВОБОДНО ДИСКОВО ПРОСТРАНСТВО: 70 GB

 • СПЕЦИАЛНА ВИДЕО RAM: 4 GB

3. Осигурете правилна мрежова връзка

Нестабилната интернет връзка води до код за грешка на Blizzard 2. Освен това, ако има някакви препятствия между вашия рутер и вашия компютър, те може да попречат на безжичния сигнал и да причинят периодични проблеми с връзката.

Можете да стартирате a fast.com да знаете оптималното ниво на мрежова скорост, необходимо за правилна връзка.

Уверете се, че вашето устройство отговаря на критериите по-долу.

 • Намерете силата на сигнала на вашата мрежа и ако е много ниска, изчистете всички препятствия по пътя.
 • Избягвайте твърде много устройства, свързани към една и съща мрежа.
 • Винаги купувайте модем/рутер, проверен от вашия доставчик на интернет услуги (ISP) и те са без конфликти.
 • Не използвайте стари, счупени или повредени кабели. Сменете кабелите, ако е необходимо.
 • Уверете се, че кабелите от модема към рутера и модема към стената са стабилни и без смущения.

Ако има някакви проблеми с интернет връзката, проверете нашето ръководство Как да отстранявате проблеми с мрежовата свързаност в Windows 10, за да отстраните същите.

4. Затворете Background Tasks

Няколко потребители потвърдиха, че грешка №2 на Battle.net може да бъде разрешена чрез затваряне на всички фонови задачи, изпълнявани на вашия компютър. За да изпълните задачата, следвайте нашето ръководство Как да прекратите задача в Windows 10 и продължете според инструкциите.

След като затворите всички фонови процеси, проверете дали сте успели да коригирате обсъждания код на грешка.

5. Поправете системните файлове

Ако има липсващи или повредени файлове на вашия компютър с Windows 10, ще се сблъскате с грешка №2 на Battle.net. И все пак вие поправяте тези повредени файлове, като използвате вградени помощни програми, а именно Проверка на системни файлове и Обслужване и управление на изображения за разполагане.

Прочетете нашето ръководство за това как да поправите системни файлове на Windows 10 и следвайте инструкциите, за да поправите всичките си повредени файлове.

6. Стартирайте Пълно почистване на диска

Няколко потребители предположиха, че изчистването на малко дисково пространство на компютъра им е помогнало да решат обсъждания проблем с код за грешка Battle.NET 2. Това ще позволи на вашия компютър да инсталира нови файлове, когато е необходимо, което ще ви помогне да разрешите проблема.

Ако във вашия компютър има минимално свободно пространство, което допринася за кода за грешка при актуализиране на Battle.net, следвайте нашето ръководство 10 начина за освобождаване на място на твърдия диск в Windows, което ви помага да изчистите всички ненужни файлове в компютъра си.

7. Актуализирайте Windows

Можете също така да премахнете бъгове във вашия компютър и игра, като актуализирате вашата операционна система. Винаги се уверявайте дали сте актуализирали своята операционна система Windows и дали има чакащи актуализации в действие, използвайте нашето ръководство Как да изтеглите и инсталирате последната актуализация на Windows 10.

След като актуализирате вашата операционна система Windows, проверете дали можете да се свържете с вашия сървър за игри Battle.net без никакви грешки.

8. Актуализирайте графичните драйвери

Ако драйверите са остарели или дефектни, не забравяйте да ги актуализирате. Можете да търсите най-новите версии на драйвери от официалните уебсайтове или можете да ги актуализирате ръчно. Следвайте нашето ръководство 4 начина за актуализиране на графични драйвери в Windows 10, за да актуализирате своя драйвер и да проверите дали можете да поправите код на грешка Battle.NET 2.

9. Върнете обратно драйверите на GPU

Понякога текущата версия на драйверите на GPU може да причини проблем с код на грешка Battle.NET 2 и в този случай трябва да възстановите предишни версии на инсталираните драйвери. Този процес се нарича връщане назад на драйвери и можете лесно да върнете драйверите на компютъра си към предишното им състояние, като следвате нашето ръководство Как да върнете драйвери на Windows 10.

10. Преинсталирайте графичните драйвери

Ако все още се сблъсквате с код за грешка 2 на Blizzard след актуализиране на вашите графични драйвери, преинсталирайте драйверите на устройството, за да коригирате всички проблеми с несъвместимостта. Има няколко начина за преинсталиране на драйвери на вашия компютър. И все пак можете лесно да преинсталирате графични драйвери, както е указано в нашето ръководство Как да деинсталирате и преинсталирате драйвери на Windows 10.

След като преинсталирате драйверите за GPU, проверете дали имате достъп до игрите на Battle.net без никакви грешки.

11. Изчистете DNS кеша и данните

Малко потребители са предположили, че изчистването на DNS кеша и данните на вашия компютър им е помогнало да поправят Battle.NET код за грешка 2. Следвайте инструкциите.

1. Натиснете клавиша Windows и въведете cmd. След това щракнете върху Отвори.

2. Сега въведете следните команди една по една. Натиснете клавиша Enter след всяка команда.

ipconfig/flushdns
ipconfig/registerdns
ipconfig/release
ipconfig/renew
netsh winsock reset

3. Изчакайте командите да се изпълнят и рестартирайте компютъра.

12. Нулирайте мрежовите настройки

Няколко потребители са заявили, че нулирането на мрежовите настройки ще разреши странни проблеми с мрежовата връзка. Този метод ще забрави всички настройки за мрежова конфигурация, запазени идентификационни данни и много повече софтуер за сигурност като VPN и антивирусни програми. Това също ще ви помогне да коригирате код за грешка на Blizzard 2 на вашия компютър с Windows 10.

За да направите това, следвайте нашето ръководство за това как да нулирате мрежовите настройки в Windows 10

Метод 1: Стартирайте Blizzard Battle.net като администратор

Това е една от най-честите причини, които причиняват грешка с код 2 на Blizzard във вашия компютър с Windows 10. Някои разрешения и функции могат да бъдат достъпни само ако сте предоставили администраторски права на играта. При този сценарий можете да коригирате обсъждания проблем, като следвате инструкциите по-долу.

1. Щракнете с десния бутон върху прекия път на Battle.net на работния плот или навигирайте в инсталационната директория и щракнете с десния бутон върху него.

2. Сега изберете опцията Свойства.

3. След това преминете към раздела Съвместимост и поставете отметка в квадратчето Изпълни тази програма като администратор.

4. Накрая щракнете върху Прилагане и OK, за да запазите промените.

Метод 2: Стартирайте Blizzard Repair Tool

Ако все още не можете да поправите код за грешка Battle.NET 2, може да има някои шансове вашият компютър да има някои повредени файлове за игри в него. Повредените файлове може да запълнят компютъра ви поради свръхзащитен антивирусен пакет или поради неуспешна актуализация. За щастие можете автоматично да разрешите всички тези повредени файлове за игри с помощта на вграден инструмент на Blizzard. Ето няколко инструкции за стартиране на инструмента за поправка на Battle.net.

1. Както направихте по-рано, отидете до директорията на инсталационния файл .exe и изберете опцията Изпълни като администратор, както е показано.

2. Ако бъдете подканени от прозореца за контрол на потребителските акаунти, щракнете върху Да, за да продължите.

3. Сега превключете към раздела Игри в горния ъгъл на прозореца и след това изберете някоя от игрите от списъка.

4. След това щракнете върху Опции, последвано от Сканиране и поправка от падащия списък.

5. В следващата подкана щракнете върху Започнете сканиране и изчакайте, докато процесът приключи.

6. Накрая рестартирайте играта си и проверете дали можете да поправите код за грешка 2 на Blizzard в Battle.net

Метод 3: Промяна на настройките на защитната стена на Windows

Също така ще се сблъскате с проблем с актуализацията на Battle.net, заседнала при 0%, поради свръхреактивен или свръхзащитен антивирусен пакет във вашия компютър с Windows 10. Това предотвратява връзката за връзка между стартовия панел на играта и сървъра. Така че, за да разрешите този проблем, можете да поставите Battle.net в белия списък в настройките на вашата защитна стена или да деактивирате проблема временно.

Вариант I: Бял списък на Battle.net

За да разрешите Battle.net във вашата защитна стена на Windows Defender, следвайте нашето ръководство Разрешаване или блокиране на приложения през защитната стена на Windows и изпълнете стъпките според инструкциите.

Вариант II. Деактивирайте защитната стена (не се препоръчва)

Ако не знаете как да деактивирате защитната стена на Windows Defender, нашето ръководство Как да деактивирате защитната стена на Windows 10 ще ви помогне да го направите.

Вариант III: Създайте ново правило в защитната стена

1. Натиснете клавиша Windows и въведете Защитна стена на Windows Defender с разширена защита. След това щракнете върху Отвори.

2. Сега в левия прозорец щракнете върху Входящи правила, както е показано.

3. След това в десния панел щракнете върху Ново правило… както е показано.

4. Сега се уверете, че сте избрали опцията Програма под Какъв тип правило искате да създадете? меню и щракнете върху Напред>, както е показано.

5. След това щракнете върху бутона Преглед…, съответстващ на Този програмен път: както е показано.

6. След това отидете до пътя на C:Program Files (x86) Battle.net и щракнете двукратно върху инсталационния файл. След това щракнете върху бутона Отвори.

7. След това щракнете върху Напред > в прозореца на съветника за ново входящо правило, както е показано.

8. Сега изберете бутона за избор до Разрешаване на връзката и щракнете върху Напред > както е показано.

9. Уверете се, че полетата Domain, Private, Public са избрани и щракнете върху Next > както е показано.

10. Накрая добавете име към новото си правило и щракнете върху Готово.

Готово! Проверете дали сте коригирали проблема със засядане на актуализацията на battle.net или не.

Метод 4: Деактивирайте временно антивирусната програма (ако е приложимо)

Някои несъвместими антивирусни програми, инсталирани на вашия компютър, ще доведат до задействане на код за грешка на Blizzard 2. За да избегнете конфликти, трябва да проверите настройките за сигурност на вашия компютър с Windows 10 и да проверите дали са стабилни или не. За да разберете дали антивирусният пакет е причината за грешка №2 на Battle.net, деактивирайте го веднъж и опитайте да се свържете с мрежа.

Прочетете нашето ръководство за това как да деактивирате временно антивирусната програма на Windows 10 и следвайте инструкциите, за да деактивирате временно вашата антивирусна програма на вашия компютър.

Ако имате решение за проблема си, след като сте деактивирали антивирусната програма на вашия компютър, съветваме ви да деинсталирате програмата напълно от вашия компютър.

Прочетете нашето ръководство Принудително деинсталиране на програми, които не се деинсталират в Windows 10, за да деинсталирате вашата антивирусна програма на вашия компютър.

Метод 5: Създайте нов потребителски профил

Създаването на нов потребителски акаунт може да коригира всякакви грешки и проблеми, свързани с профила. Това ви помага да коригирате код за грешка на Battle.NET 2. Можете да създадете нов потребителски профил, като следвате стъпките, обсъдени в нашето ръководство, Как да създадете локален потребителски акаунт в Windows 10

След като създадете нов потребителски профил, проверете дали сте отстранили обсъждания проблем или не.

Метод 6: Преинсталирайте конфликтната игра Battle.net

Всички неправилно конфигурирани файлове в Battle.net ще доведат до обсъждания проблем, дори ако сте следвали всички гореобсъдени методи и сте актуализирали всички предстоящи действия. Така че в този случай нямате друга възможност освен да преинсталирате играта. Ето как да го направите.

Забележка: Тук се демонстрират стъпките за преинсталиране на World of Warcraft. Следвайте стъпките според вашата конфликтна игра Battle.net.

1. Натиснете клавиша Windows и въведете приложения и функции. След това щракнете върху Отвори.

2. Сега потърсете World of Warcraft в списъка и щракнете върху него. След това изберете опцията Деинсталиране.

3. Ако бъдете подканени, щракнете отново върху Деинсталиране.

4. След това посетете Официален сайт на Blizzard за изтегляне на World of Warcraft за компютър с Windows.

7. След това щракнете върху Изтегляне за Windows и изчакайте, докато играта се инсталира на вашия компютър.

8. Навигирайте до Моите изтегляния във File Explorer и щракнете двукратно върху инсталационния файл, за да стартирате приложението.

9. Следвайте инструкциите на екрана, за да инсталирате играта на вашия компютър с Windows 10.

10. Накрая, рестартирайте играта и сега ще имате поправена грешка Battle.net #2.

***

Надяваме се, че това ръководство е било полезно и можете да поправите код на грешка 2 на Blizzard във вашата система. Кажете ни кой метод работи най-добре за вас. Освен това, ако имате някакви въпроси/предложения, не се колебайте да ги пуснете в секцията за коментари.

  Как да намирате и отваряте файлове с помощта на командния ред
x