Поправете дистанционното управление на Vizio, което не работи

Дистанционното управление на Vizio може да престане да работи поради изтощени батерии на устройството, блокирани сензори на телевизора, остатъци от дистанционно и телевизионно захранване, нечисто захранване, блокирана дистанционна памет и дори проблеми със самия телевизор. Когато възникне проблемът с дистанционното управление на Vizio, което не работи, оставате с почти неизползваем телевизор. Така че наличието на работещо дистанционно, както и грижата за него, е от решаващо значение за по-дълъг живот. Освен ако, разбира се, някои парчета не се счупят. В сравнение с други дистанционни, дистанционното Vizio е по-важно за използване на телевизора, тъй като включва възможности за интелигентна телевизия, които ви позволяват да използвате и преглеждате много приложения. В тази статия показахме как да коригираме проблема с дистанционното управление на Vizio. Така че, продължете да четете, за да знаете стъпките за нулиране на дистанционното Vizio.

Как да поправите дистанционното управление на Vizio, което не работи

Успяхме да идентифицираме следните причини, поради които Vizio Remote не работи след задълбочен преглед на потребителските доклади.

 • Батерии, които са били изключени: Ако батериите в дистанционното Vizio са изключени, няма да можете да го използвате.

 • Блокиран телевизионен сензор: Тази грешка възниква, когато IR лъчът не може да достигне до телевизора поради препятствие между дистанционното управление и сензора на телевизора.

 • Електронни смущения: Ако други близки устройства генерират радиация, която пречи на IR лъча на дистанционното, може да изпитате текущата грешка.

 • Мръсен източник на захранване: Ако източникът на захранване на телевизора доставя мръсно захранване на системата, може да изпитвате настоящия проблем.

 • Остатъци от захранване на телевизора и дистанционното управление: Ако дистанционното или телевизорът имат остатъци от захранване, които пречат на капацитета им да изпращат или превеждат IR лъча, може да изпитвате текущия проблем.

 • Заседнала отдалечена памет: Ако отдалечената памет е заседнала на определено място или устройство, може да изпитате проблеми, подобни на сегашните.

 • Дефектен телевизор: Ако вашият телевизор е повреден, проблемът може да ви повлияе.

  Как да излъжете своя потребителски агент на Chromebook за сайтове, които не поддържат Chrome OS

Основни стъпки за отстраняване на неизправности

Преди да преминем към отговорите, трябва да проверим отново дали устройството за дистанционно управление генерира инфрачервена светлина (ако използвате IR дистанционно). Може да се използва прост тест с камера, за да се постигне това. За целта може да се използва цифров фотоапарат или камера на мобилен телефон.

 • Включете камерата и след това погледнете през екрана към устройството за дистанционно управление.
 • Насочете към края на дистанционното управление, този, който обикновено е насочен към телевизора, към камерата.
 • Ако задържите някой бутон на дистанционното управление, трябва да видите светлина, която мига от IR LED в края на дистанционното на екрана на вашата камера.
 • Проверете всички бутони на дистанционното управление, особено бутоните за захранване и сила на звука, за да проверите дали функционират.
 • Ако нито един от бутоните не работи, дистанционното може да е дефектно.
 • Ако само няколко бутона не работят, е възможно контактите им да са замърсени или износени от употреба.
 • Ако всички бутони работят, можете да преминете към следващата стъпка в процедурата за отстраняване на неизправности.

Ето разширените методи за отстраняване на неизправности за нулиране на дистанционното Vizio.

Метод 1: Дистанционно захранване

Остатъците от захранване могат да доведат до спиране на работата на дистанционното управление Vizio. Дори и да не използвате дистанционното, превключването на захранването помага при нулирането на дистанционното управление на Vizio и източва всички останали остатъци от захранване. Целта на захранването е да гарантира, че всички временни настройки са напълно нулирани. Всички грешни настройки в дистанционното може да бъдат коригирани в резултат на това. Това може да ви помогне да освободите заседнал бутон на дистанционното управление, за който не сте знаели. Следвайте дадените стъпки, за да коригирате проблема с дистанционното управление на Vizio, което не работи.

1. Извадете батериите на дистанционното управление.

2. Натиснете бутона за захранване на дистанционното управление. Бутонът обикновено е в горната част на дистанционното управление.

3. След пет секунди освободете бутона за захранване. Остатъчната мощност ще бъде взета от дистанционното.

4. Натиснете всеки бутон на дистанционното поне веднъж. Това ще помогне за разхлабването на всички заседнали бутони.

  Използвайте Excel, за да изчислите колко дни до събитие

Забележка: Бъдете внимателни, когато премахвате всички бутони на дистанционното управление, които са заседнали в постоянно натиснато положение; в противен случай дистанционното управление няма да реагира на допълнителен вход от потребителя.

5. Сменете батериите във вашето дистанционно управление.

6. Проверете дали вашето дистанционно е започнало да работи правилно.

Метод 2: Power Cycle TV

Ако телевизор Vizio е в неправилно състояние или някоя от настройките му не работи, той може да престане да реагира на всички входове, включително смяна на канала с помощта на дистанционното управление. Проблемът може да бъде разрешен чрез захранване на телевизора.

1. Извадете телевизора от контакта.

2. За 30 секунди натиснете и задръжте бутона за захранване на телевизора, който ще изтощи оставащата мощност на телевизора и може да разреши странните затруднения.

3. Изчакайте една минута.

4. Свържете отново телевизора към източника на захранване и го включете.

Проверете дистанционното управление още веднъж, за да се уверите, че е в добро работно състояние.

Метод 3: Смяна на батериите

Смяната на батериите с нови е най-бързият начин да се гарантира, че дистанционното управление работи и е от съществено значение за нулиране на дистанционното Vizio. Повечето дистанционни управления на Vizio приемат две батерии АА или две ААА. Преминете към следващото решение, ако новите батерии не разрешават проблема, за да коригирате проблема с дистанционното управление на Vizio.

Метод 4: Отстранете блокирането на сензора на телевизора

Друга стъпка за нулиране на дистанционното Vizio е да премахнете блокирането на сензора за телевизор. Тъй като IR сензорът на телевизора е запушен и не може да приеме IR сигнала, вашето дистанционно за Smart TV Vizio може да не работи. IR сензорът на телевизора обикновено се намира в долния ляв или долния десен ъгъл на екрана. Дори полупрозрачни неща, като защитната пластмасова обвивка, която се доставя с новите телевизори, може да блокират инфрачервения сигнал от вашето дистанционно.

1. Намерете инфрачервения сензор на телевизора.

2. Всичко пред телевизора трябва да бъде преместено.

3. Потърсете и петна по сензора. За почистване на предната част на сензора може да се използва алкохол.

4. Сега натиснете бутона за захранване на дистанционното управление и го насочете към IR сензора на телевизора.

  Как да настроите вашата клавиатура с подсветка на винаги включена

5. Уверете се, че сте на 10 фута от телевизора, защото IR сигналите функционират само до определено разстояние.

6. Ще разберете дали е имало препятствие в IR сигнала, ако телевизорът се включи или изключи.

Метод 5: Промяна на източника на захранване

Мръсна мощност се отнася до аномалия в качеството на захранването, дадено на устройство. Промени в напрежението, лоши коефициенти на мощност, вариации на честотата и скокове на тока са примери за нередности. Ако вашият телевизор е свързан към мръсен източник на захранване, може да почувствате, че Vizio Remote не работи.

1. Извадете захранващия кабел от телевизора Vizio.

2. Преместете телевизора Vizio на друг източник на захранване, за който се знае, че електричеството е нормално и го включете.

Проверете дали дистанционното работи правилно сега.

Метод 6: Ограничете смущенията на електрониката

С навлизането на технологиите електронните устройства се превърнаха в съществена част от нашето ежедневие. Това електрическо оборудване генерира различни видове лъчения, които могат да накарат дистанционното да спре да работи, ако тези излъчвания пречат на IR сигнала. IR сензорът на телевизора обикновено се намира в долния ляв или долния десен ъгъл на екрана. Всичко, което може да затъмни сензора, включително защитната пластмасова обвивка, която идва с новите телевизори, е изключително чувствително.

1. Идентифицирайте всички други електрически устройства или светлини, които са включени в зрителното поле на прозореца на отдалечения сензор, включително CFL.

2. Изключете или преместете телевизора в нова зона.

3. Покрийте IR сензора от предната страна на приемника с парче синя бояджийска лента или обикновена кафява маскираща лента. Лентата за боядисване може да филтрира разсеяните инфрачервени лъчи от други устройства, позволявайки на отдалечения сигнал да премине.

4. Почистете всички замърсявания по сензора на телевизора и IR сензора за дистанционно управление с помощта на памучен тампон, напоен с дестилиран алкохол.

***

Надяваме се, че сте намерили тази информация за полезна и че сте успели да разрешите как да коригирате проблема с дистанционното управление на Vizio. Моля, уведомете ни кой метод е бил най-полезен за вас. Можете да използвате формата по-долу, ако имате въпроси или коментари.