Поправете грешка при търсене на Kodi в Windows 10

Приложението Kodi е софтуер с отворен код и една от причините, които проправят пътя към огромния успех на това приложение, са добавките в приложението Kodi. Най-обичаната добавка е Exodus, тъй като предоставя световен достъп до неограничен поток материали и лесен начин за търсене на файловете в добавката. Представете си, че трябва да срещнете това съобщение, търсенето на Kodi Exodus не работи, докато вие бихте искали да използвате тази най-добра добавка. Функцията за търсене в приложението Kodi ще преглежда различни онлайн източници в мрежата и ще предоставя резултатите бързо. Въпреки това грешката при търсене на Kodi понякога може да бъде сериозно смущение. Причините за тази грешка и методите за отстраняване на грешката на компютъра с Windows 10 са разгледани в тази статия. Дори ако Exodus няма да търси, след като бъдете подканени, можете да използвате методите, обяснени тук, за да коригирате този проблем в приложението Kodi.

Как да поправите грешка при търсене на Kodi в Windows 10

Разделът предоставя списък с причините, поради които може да възникне грешка при търсене в приложението Kodi.

  • Проблем с интернет връзката – Може да има някои проблеми с интернет връзката, която не ви позволява да използвате функцията за търсене на Kodi.

  • Кеш файлове – Кеш файловете, запазени локално на компютъра, и добавката Exodus биха попречили на използването на функцията за търсене в приложението Kodi.

  • Повреден графичен драйвер – Графичният драйвер на вашия компютър може да е повреден и може да не поддържа използването на приложението Kodi.

  • Файлове със злонамерен софтуер на компютъра – Ако на вашия компютър има заразени с вирус файлове, може да видите грешка при търсене на Kodi.

  • Забранен API ключ – API ключът, който се използва за удостоверяване на приложението Kodi, може да не е регистриран правилно и може да не можете да използвате функцията за търсене в приложението Kodi.

  • Неправилни филтри за търсене – Филтрите за търсене на добавката Exodus може да са конфигурирани неправилно и може да не получите необходимия резултат.

Метод 1: Основни методи за отстраняване на неизправности

Основните методи за отстраняване на неизправности за коригиране на грешката при търсене в добавката Exodus в приложението Kodi са обяснени в този раздел.

1. Принудително рестартирайте вашия компютър

Първият подход за коригиране на грешката при търсене на Kodi е принудително рестартиране на компютъра. Натиснете клавиша Windows, щракнете върху бутона за захранване и щракнете върху опцията Рестартиране, за да разрешите проблемите на вашия компютър.

2. Изтрийте всички временни файлове

Многобройните кеш файлове на вашия компютър може да са причина за грешката при търсене в приложението Kodi, можете да опитате да изтриете всички временни файлове на компютъра. Прочетете метода на връзката, дадена тук, за да изчистите всички временни файлове на вашия компютър, за да коригирате грешката.

3. Актуализирайте графичния драйвер

Графичният драйвер на вашия компютър може да е повреден или остарял и може да не можете да използвате функцията за търсене в приложението Kodi. Прочетете метода за актуализиране на графичния драйвер на вашия компютър, като използвате предоставената тук връзка, за да коригирате тази грешка.

Метод 2: Изтриване на Exodus Cache

Може да възникне грешка при търсене на Kodi на компютъра, ако има много кеш файлове в добавката Exodus. В този случай можете да опитате да изтриете кеша на добавката Exodus, за да коригирате проблема с търсенето на Kodi Exodus, което не работи.

1. Натиснете клавиша Windows, въведете Kodi и щракнете върху Отвори.

2. Щракнете върху раздела Добавки в левия панел на прозореца.

3. След това щракнете върху раздела Моите добавки в левия панел на следващия прозорец, за да видите всички инсталирани добавки в приложението Kodi.

4. Сега щракнете върху добавката Exodus в секцията Видео добавки, за да отворите екрана за добавка Exodus.

5. След това щракнете върху раздела Инструменти на екрана.

6. Щракнете върху опцията Exodus: Clear cache в показания списък, за да изчистите всички кеш файлове.

7. Накрая щракнете върху бутона OK, за да потвърдите избора и рестартирайте приложението Kodi.

Метод 3: Актуализиране на Exodus

Ако добавката Exodus е остаряла или повредена, може да видите грешка при търсене на Kodi в приложението. Следвайте стъпките по-долу, за да актуализирате добавката Exodus и да коригирате проблема с търсенето на Kodi Exodus, което не работи.

1. Натиснете клавиша Windows, въведете Kodi и щракнете върху Отвори.

2. Щракнете върху раздела Добавки в левия панел на прозореца.

2. След това щракнете върху раздела Моите добавки, щракнете с десния бутон върху добавката Exodus в секцията Видео добавки и щракнете върху опцията Информация в списъка.

3. Сега щракнете върху бутона Update на екрана, за да актуализирате добавката Exodus.

Забележка: Можете също да активирате бутона за автоматично актуализиране на екрана, за да инсталирате автоматично актуализациите на добавката Exodus в приложението Kodi.

Метод 4: Промяна на настройката за изчакване

Настройката за изчакване ви позволява да зададете конкретно време, преди търсачката да спре да търси източници в мрежата. Може да възникне грешка при търсене на Kodi, ако настройката за изчакване е зададена на най-ниския диапазон; можете да промените тази настройка, за да коригирате грешката при търсенето на Kodi Exodus, която не работи.

1. Стартирайте приложението Kodi на вашия компютър, като напишете в лентата за търсене на Windows. Щракнете върху Отвори.

2. Щракнете върху раздела Добавки в левия панел на прозореца.

2. След това щракнете върху раздела Моите добавки и щракнете върху добавката Exodus в секцията Видео добавки, за да отворите екрана за добавка Exodus.

3. След това щракнете върху раздела Инструменти на екрана.

4. Щракнете върху опцията Общи на следващия екран, за да влезете в екрана с настройки.

5. Променете опцията за изчакване на доставчиците на 30-45 секунди, като използвате падащото меню и запазете промените.

6. Сега използвайте функцията за търсене на добавката Exodus, за да видите дали работи.

Метод 5: Промяна на филтрите за търсене

Филтърът за търсене на добавката Exodus трябва да бъде конфигуриран правилно, за да коригира грешката при търсене на Kodi. Освен това, ако сте инсталирали филтър за търсене, като например добавката за глобално търсене, можете да промените филтрите по подобен начин, за да коригирате грешката при търсенето на Kodi Exodus не работи.

1. Отворете приложението Kodi от лентата за търсене на Windows.

2. Щракнете върху раздела Добавки в левия панел на прозореца.

2. Щракнете върху раздела Моите добавки и щракнете върху добавката Exodus в секцията Видео добавки, за да отворите екрана с добавки Exodus.

3. В секцията „Опции за преглед“ можете да промените търсенето като „Не гледано“, за да коригирате проблема с търсенето на Kodi Exodus, което не работи.

Забележка: Можете да щракнете върху опцията Нулиране, за да нулирате всички филтри за търсене в добавката Exodus, за да коригирате проблема.

Метод 6: Преинсталирайте Exodus

Добавката Exodus може да има някои проблеми, можете да инсталирате отново добавката, за да коригирате грешката при търсене на Kodi.

Стъпка I: Деинсталирайте Exodus

Първата стъпка за преинсталиране на добавката Exodus е да деинсталирате текущата версия на добавката в приложението Kodi.

1. Стартирайте приложението Kodi от лентата за търсене на Windows.

2. Сега щракнете върху раздела Добавки в левия панел на прозореца.

2. Щракнете върху раздела Моите добавки, щракнете с десния бутон върху добавката Exodus в секцията Видео добавки и щракнете върху опцията Информация в списъка.

3. След това щракнете върху бутона Деинсталиране на екрана.

Стъпка II: Преинсталирайте Exodus

Следващата стъпка за коригиране на грешка при търсене на Kodi е да инсталирате най-новата версия на добавката Exodus в приложението Kodi.

1. Натиснете клавиша Esc, за да се върнете към началната страница на приложението Kodi и щракнете върху бутона Система в горната лента в левия панел на началната страница.

2. Щракнете върху опцията Файлов мениджър в показаното меню.

3. Сега въведете следния URL в полето <Няма> и щракнете върху бутона OK.

http://lazykodi.com/

4. Въведете името Lazy в полето Въведете име за този медиен източник и щракнете върху бутона OK, за да запазите хранилището.

5. Натиснете клавиша Esc, за да се върнете към страницата с добавки на приложението Kodi и щракнете върху бутона Пакет в горния ляв ъгъл на страницата.

6. Щракнете върху опцията Инсталиране от zip файл на следващия екран.

7. Щракнете върху хранилището Lazy в прозореца Инсталиране от zip файл, за да инсталирате хранилището в приложението Kodi.

8. След това щракнете върху опцията -=ZIPS=- в следващия прозорец, за да изберете източника на файла като zip файлове.

Забележка: Ако опцията -=ZIPS=- не е налична, щракнете върху опцията –ZIPS- в прозореца.

10. В следващия прозорец щракнете върху файла KODIBAE.zip на екрана, за да инсталирате хранилището на Kodi Bae и изчакайте, докато инсталационният процес приключи.

11. Съобщението за известие за инсталирани добавки на Kodi Bae Repository ще се покаже на екрана след инсталиране на хранилището.

12. Тук щракнете върху опцията Инсталиране от хранилище на същия екран.

13. Щракнете върху хранилището Kodi Bae на екрана, за да продължите.

14. След това щракнете върху опцията Видео добавки на следващия екран.

15. Щракнете върху добавката Exodus 6.0.0 в списъка.

16. Накрая щракнете върху бутона Инсталиране на следващия екран и ще видите съобщението за инсталирана добавка, след като добавката бъде инсталирана.

Метод 7: Регистрирайте API ключ

Нерегистриран или забранен ключ на API или ключът за програмен интерфейс на приложението може да причини грешка при търсене в Kodi. За да коригирате тази грешка, можете да регистрирате API ключа и да промените програмния файл.

1. Натиснете клавиша Windows, въведете Google Chrome и щракнете върху Отвори.

2. Отворете официалния уебсайт на SIMKL и щракнете върху бутона ПРИСЪЕДИНЕТЕ СЕ БЕЗПЛАТНО SIMKL.

3. Тук изберете която и да е опция за влизане в SIMKL.

Забележка: Алтернативно можете да влезете в съществуващия си акаунт, като използвате идентификационните данни за вход.

4. Регистрирайте ново приложение на официалния уебсайт на страницата за ново приложение на SIMKL.

5. Въведете уникално име на вашия акаунт в полето и въведете следното в полето URI.

Urn:ietf:wg:oath:2.0:oob

6. Щракнете върху опцията Save App и ще видите екран с идентификатора на клиента и секретния код на таблото за управление.

Забележка 1: Изберете FTP адреса на екрана и натиснете едновременно клавишите Ctrl + C, за да копирате FTP адреса.

Забележка 2: Също така отбележете идентификатора на клиента и секретния код на екрана.

Следните стъпки ще ви помогнат да промените програмния файл на API ключ, съответстващ на добавката Kodi.

7. Натиснете едновременно клавишите Windows+ E, за да стартирате Windows Explorer и щракнете двукратно върху адресната лента в горната част.

8. Сега натиснете заедно клавишите Ctrl + V, за да поставите FTP адреса в адресната лента на Windows Explorer.

9. След това отидете до папката Android > data > org.xmbc.kodi > files > addons > plugin.video.exodus > ресурси > lib > modules.

10. Изберете файла simkl.py от списъка и натиснете едновременно клавишите Ctrl + C, за да копирате файла.

Забележка: Трябва да копирате файла simkl.py, а не файла simkl.pyo.

11. Натиснете клавишите Windows + D заедно, за да отидете на работния плот и след това натиснете едновременно клавишите Ctrl + V, за да поставите файла.

12. Изберете файла simkl.py, щракнете с десния бутон върху файла, преместете курсора си върху опцията Open with в списъка и щракнете върху опцията Notepad в съседното меню.

13. Във файла Notepad щракнете върху записите V2_API_KEY и CLIENT_SECRET и заменете стойностите в „ ” съответно с идентификатора на клиента и секретния код.

14. Натиснете заедно клавишите Ctrl+ S, за да запишете файла на Notepad, след което го затворете.

15. Изберете редактирания файл simkl.py на работния плот, натиснете клавишите Ctrl+ X заедно, за да изрежете файла, и го поставете в папката на модулите в пътя за местоположение.

16. Щракнете върху бутона Да в прозореца Контрол на потребителските акаунти, за да замените предишния файл с редактирания файл.

***

Статията обсъжда методите за коригиране на грешка при търсене на Kodi на компютър с Windows 10. Решенията за коригиране на съобщението за грешка в добавката Exodus, т.е. Exodus няма да търси, са описани в тази статия. Моля, уведомете ни всичките си предложения и пуснете всички запитвания в грешката при търсенето на Kodi Exodus, която не работи, в секцията за коментари.

  Как да копирате текст от диалогови съобщения и съобщения за грешки в Windows 10
x