Получете по-добро изживяване с ChatGPT с тези 7 мобилни приложения на ChatGPT

Може да бъде пристрастяващо да задавате на ChatGPT всеки въпрос, който ви хрумне. Повярвайте ми, задавал съм му най-глупавите въпроси; ако беше истински човек, направо щеше да ме блокира заради собствения си разум.

Въпреки това, не можете да правите това през цялото време на настолната версия; имате нужда от решение в дланта на ръката си. За щастие, OpenAI вече стартира приложението ChatGPT за iOS, а версията за Android е на път.

За съжаление, приложението е много голо с ограничени функции, подобни на настолната версия. Ако искате по-добро изживяване, ще ви трябва помощта на някои приложения на трети страни. Има куп алтернативни приложения, които използват ChatGPT 3.5 и 4.0 API, за да осигурят същата сила на ChatGPT, но в техния собствен подобрен интерфейс.

Ако искате по-добро изживяване с ChatGPT на телефона си, продължете да четете, докато разкривам някои от най-добрите мобилни приложения на ChatGPT.

Защо да използвате алтернативно мобилно приложение ChatGPT?

Поне в момента мобилното приложение ChatGPT е само мобилна версия на настолното приложение. Единственото голямо допълнение е възможността да използвате гласово въвеждане, за да задавате въпроси.

От друга страна, много утвърдени приложения на трети страни имат много допълнителни функции като персонализирани подкани, поддръжка за разпознаване на изображения, генериране на AI изображения, гласов изход и по-добър интерфейс.

Като цяло те запазват същата полезност на ChatGPT, като същевременно правят изживяването ви по-добро с допълнителни функции.

Забележка: Повечето от тези приложения имат много ограничена безплатна версия, която е добра само за тестване. Ще трябва да се абонирате за периодичен абонамент, за да използвате напълно приложението.

AI Chat Open Assistant Chatbot

AI Chat Open Assistant Chatbot има 3 раздела, всеки от които има свои собствени допълнителни функции за подобряване на вашето ChatGPT изживяване. В главния раздел можете да задавате въпроси, както обикновено. Въпреки това ви позволява да качвате изображения, както и да задавате въпроси. Можете да помолите ChatGPT да каже какво или кой е в изображението или просто да получите повече информация за нещо.

Има раздел за пълно взаимодействие с чатбота чрез гласово въвеждане. Можете да изговаряте въпросите си и то ще отговори на отговора.

Третият раздел е мястото, където се крие цялата сила. Тук можете да използвате силата на ChatGPT, за да пишете много адаптивно съдържание. Има обща категория за писане заедно с категория за бизнес и интервюиране.

  Какво е Markdown и как го използвате?

Говорейки за това, че сте силно персонализирани. Категорията за писане ви позволява да изберете тон на запис, цел, дължина и техника. Това може да бъде допълнително персонализирано като нов запис, отговор или подобрение на писането.

Маркирайте функции

 • Поддръжка на изображения.
 • Гласово въвеждане.
 • Силно адаптивни подкани.
 • Персонализируем интерфейс със сладки икони и теми за домашни любимци.
 • Превключете между ChatGPT 3.5 и GPT-4.

Изтегляне на Android

AI ChatBot персонаж AI приятел

AI ChatBot Character AI Friend дава малко повече характер на чатбота, използвайки анимирани личности на роботи. Можете да избирате от различни личности, за да получите отговори на въпросите си с различен тон.

Можете да използвате гласово въвеждане, за да произнесете въпроса си, а отговорите също могат да бъдат прочетени на глас. По-важното е, че в професионалната версия има куп „експерти“, където можете да задавате въпроси на ботове със специален фокус.

Например, има експерт по поезия, фитнес, философия, език, съвети за кариера и още няколко.

Освен специални ботове за различни цели, приложението също е доста персонализирано. Можете да променяте текстови балончета, интерфейс за чат, да управлявате звукови ефекти и т.н.

Маркирайте функции

 • Вградени тонове.
 • Получете отговори от бот експерти в конкретна област.
 • Анимирани ботове за по-добро изживяване.
 • Гласово въвеждане.

Изтегляне на Android | iOS

VoiceGPT: AI гласов асистент

По същество това е много мощна кожа за ChatGPT, където можете да използвате собствения си акаунт в ChatGPT, но в интерфейса на VoiceGPT. Ще трябва да влезете във вашия OpenAI акаунт и той ще зареди интерфейса ChatGPT с допълнителни функции.

Някои от допълнителните функции, които добавя, включват преобразуване на текст в реч, изтриване на всички бутони, бутони за продължаване, търсене в Google и възможност за увеличаване или намаляване.

Има и хубав раздел с подкани с много подкани. Повечето от тях са добре обмислени; просто трябва да попълните текстово поле, за да получите свързани резултати. Въпреки това не ви позволява да копирате или редактирате подканата, така че това е малко неприятно.

Тъй като използва вашия ChatGPT акаунт, той може да използва както безплатни, така и ChatGPT Plus версии, без да е необходимо да плащате нещо на разработчика на приложението. Най-хубавото е, че всички функции на приложението са безплатни за използване, стига да можете да се справите с някои фини реклами. Платеният абонамент премахва само реклами.

  Как да изключите сензорния екран на Chromebook

Маркирайте функции

 • Използвайте личния си акаунт в ChatGPT.
 • Добавя допълнителни функции към основния интерфейс на ChatGPT.
 • Поддържа подкани.
 • Гласово въвеждане и извеждане.
 • OCR поддръжка.
 • Поддръжка на DALL·E 2 за генериране на AI изображения.
 • Заменете Google Assistant, за да стартирате ChatGPT вместо това.
 • Напълно функционална безплатна версия с реклами.

Изтегляне на Android

Нова AI

Аз лично много харесах елегантния интерфейс на това приложение с много място за лесно писане и получаване на вашите отговори. Има вградено OCR за извличане на текст от изображения, за да го въведете автоматично в чата, което е наистина полезно, тъй като няма да имате нужда от вторично приложение за него.

Има и хубава секция с подкани с много подкани, свързани с пътуване, идеи, начин на живот и учене. Подканите обаче са много основни; най-доброто, което можете да извлечете от тях, е идея за вашето собствено търсене.

Освен това, той също има интеграция на Google Assistant и Wear OS, така че можете да го използвате на своя смарт часовник или да използвате гласовото въвеждане на Google Assistant, за да задавате директно въпроси на Nova AI. Интересното е, че неговият платен абонамент може да бъде спечелен и чрез препоръчани приятели.

Маркирайте функции

 • Вградена OCR поддръжка.
 • Вградени подкани.
 • Интегриране на Google Assistant и Wear OS.
 • Поддръжка на текст към реч.

Изтегляне на Android | iOS

Genie – AI Chatbot

Genie предлага множество начини за извършване на търсене, различно от текст. Можете да качвате снимки, PDF файлове и URL адреси, за да научите за тях. Обикновено описанията са добре написани и се опитват да обхванат всичко показано.

Наистина ми хареса неговата функция за сканиране на изображения, тъй като се опита да бъде възможно най-описателна. Опита се да познае от кое приложение е взето изображението и се опита да опише всичко, дори и да е леко видимо.

Сигурен съм, че също ще намерите неговия раздел с подкани за полезен. Налични са много полезни подкани, разделени по категории. За съжаление, няма много опции за персонализиране; можете да кажете само ключови думи и тон на отговор. Ако предпочитате нещо по-просто, неговият обширен списък от подкани го прави много по-добър от другите.

Маркирайте функции

 • Множество начини за задаване на въпроси.
 • Изобилие от подсказки.
 • 10 безплатни съобщения на ден в безплатната версия.
 • Специален раздел за история.
 • Много примери, за да добиете представа какво да питате.
  4 най-добри алтернативи на Varonis за анализ на разрешения

Изтегляне на Android | iOS

ChatAi GDT- Ai чат

Въпреки че е ограничен само до въвеждане на текст и глас, той компенсира това с възможността да генерира изкуство с изкуствен интелект. Неговият основен интерфейс се състои главно от много прости подкани, които са по-скоро идеи, отколкото действително персонализирани подкани. Ще трябва сами да предоставите пълния контекст на въпроса.

Разделът за изкуство с изкуствен интелект има множество категории за генериране на различни видове изкуство. Просто трябва да предоставите това, което искате, а AI ще направи останалото. Изображенията, които генерирах, бяха доста интересни и свързани с моята заявка.

Въпреки това, AI добавя свои собствени щрихи, които могат да бъдат успех или пропуск. За щастие той обяснява в текста какво точно се е опитал да нарисува, така че можете да пропуснете това, което не ви харесва при следващия опит.

Има и раздел, където можете да получите отговори в стила/тона на забележителни фигури. Например, отговорите в стила на Алберт Айнщайн обикновено са стъпки с инструкции и правилни заключения.

Маркирайте функции

 • Вградени подкани.
 • Генерирайте AI изкуство.
 • Получавайте отговори в тона на знаменитостите.
 • Поддръжка на гласово въвеждане.

Изтегляне на Android

Попитайте AI

Най-barebone приложението в този списък, то основно ви позволява да получите достъп до ChatGPT в неговия собствен интерфейс. Това, което си заслужава да бъде в този списък, са неговите изчерпателни и добре обмислени подкани или „предложения“ в случая с това приложение.

Ask AI има общо 11 категории подкани, всяка от които съдържа над дузина типа подкани. Всяка подкана е детайлизирана, като обхваща всички аспекти, свързани с въпроса. Например, докато пишете есе, той ще каже на ChatGPT броя на думите, тона на писане, стила на цитиране, темата и друга свързана информация.

Най-хубавото е, че подканата е напълно редактируема, за разлика от другите приложения, които просто ви дават текстово поле, което да попълните с вашата заявка. Можете да редактирате подканата, за да добавите или премахнете информацията, от която се нуждаете.

Маркирайте функции

 • Обширен списък с подкани.
 • Подканите обхващат всички аспекти на заявката.
 • Можете да редактирате подкани преди изпращане.

Изтегляне на Android | iOS

Последни думи ✍️

VoiceGPT може да няма страхотен интерфейс, но определено е най-добрият вариант, когато става въпрос за функции и не е заключен зад платена стена. Въпреки че, ако трябва да извадя портфейла си, ще избера Genie заради внимателно обмислените му функции.

Ако харесвате ChatGPT, сигурен съм, че ще искате да опитате и Google Bard. Има куп причини, поради които е по-добър от ChatGPT.