Ограничете отворените раздели в Chrome и убийте допълнителни с xTab

Google Chrome е широко смятан за най-добрия уеб браузър в света, но управлението на раздели често се счита за проблемна област на Chrome, защото колкото повече раздели отваряте, толкова по-малък става разделът в горната част, докато не стигне до точка, в която не можете да видите това колкото първата буква от заглавието на страницата. Firefox се справя с това, като ограничава колко малък може да стане размерът на раздела. За съжаление трябва да щракнете, за да видите всичките си раздели и това може да бъде неудобно. Сега един от начините да се справите с това е съзнателно да управлявате разделите по-добре, така че да не се окажете в безпорядък, но ако сте опитали и не сте се справили с този стар маршрут за самоограничаване, вместо това можете да използвате разширение, което да ви помогне да управлявате сърфирането . xTab е разширение за Chrome, което ви позволява да поставите максимално ограничение на броя на отворените раздели и автоматично започва да ги затваря, когато натиснете този номер.

  Как да възпроизвеждате файлове в азбучен или цифров ред във VLC Player

Цялостният дизайн на xTab е много прост и лесен за използване. Когато е инсталиран, той добавя икона в Omnibar, където можете да получите достъп до настройките на разширенията. Щракнете върху него и посочете броя на максималните раздели, които искате да запазите отворени от падащото меню. Можете да изберете число, кратно на 5 до 50, или можете да въведете произволно число по ваш избор. Тази стойност означава границата, след която xTab автоматично ще започне да унищожава старите раздели. Това число може да варира от 10 до 20, в зависимост от имота на екрана ви. Открих, че 20 е сладкото място на моя 23-инчов Full HD екран, въпреки че пробегът ви може да варира.

  Как да плащате за бензин, без да напускате колата си

Можете да го зададете на 15, така че когато се отворят 15 раздела, xTab ще започне самостоятелно да изключва най-малко използваните раздели. Можете да изберете едно от наличните ограничения в падащото меню или да щракнете върху Други и да посочите персонализиран. Можете също така да настроите как разделите се убиват, например най-малко използвани, най-малко достъпни или най-стари.

Разширението е доста страхотно за автоматично премахване на раздели от Chrome, но нямам нищо против да имам повече опции чрез бъдеща актуализация, като например възможността да укажете от коя страна разделите трябва да започнат да се затварят и/или възможността да добавяте в белия списък определени раздели, така че да са никога не се премахва. Освен това, опцията просто да отваряте допълнителни раздели, които са преминали прага, който сте задали в нов прозорец, би била полезна, защото в края на краищата ние все още се нуждаем от нашите раздели. Можете да спорите, че някои хора биха могли да се интересуват по-малко от това колко раздела са отворени в прозореца на браузъра, защото това няма да облага ресурсите на тяхната система, но разумното използване на отворените раздели не е свързано с това колко сте отворили, а колко всъщност можете да видите едновременно в лентата с раздели.

  Защо USB трябва да е толкова сложно?

Като цяло, ако сте пристрастен към раздели, тогава xTab може да ви помогне да овладеете проблема си. Можете да го вземете безплатно от уеб магазина на Chrome чрез връзката по-долу.

Инсталирайте xTab от уеб магазина на Chrome

[via Lifehacker]

x