Общ преглед на приставката Supermassive Reverb на Valhalla

Valhalla Supermassive е забележителна приставка за реверберация, способна да ви пренесе в неземни пространства и завладяваща атмосфера. Неговият експанзивен и експериментален фокус го отличава от тълпата плъгини за реверберация, което го прави задължителен за изпробване от звуковите дизайнери и любителите на амбиънт песните.

Нещо повече, Supermassive е напълно безплатен за изтегляне и се отличава в сравнение с платените си колеги. Ще прегледаме всеки от неговите параметри и режими, за да ви вкараме в разгара си със свръхмасивните му звукови възможности.

Съдържание

Защо трябва да използвате Supermassive

За тези, които искат да правят аудио продукции от професионален клас, безплатната цена често може да бъде червен флаг. Има обаче няколко причини Supermassive да е едно от изключенията от това понятие.

ValhallaDSP е гигант в индустрията, специализиран в реверберации и закъснения. Supermassive представлява още един от техните продукти, където девственото качество на звука се предава както при фини, така и при интензивни употреби на неговите режими и параметри.

За разлика от някои други безплатни плъгини, Supermassive процъфтява в разнообразните си приложения. Независимо дали искате просто ехо или набъбваща лавина от космически реверберационни опашки, Supermassive може да достави и двете, и всичко, което се намира между тях. С други думи, какъвто и да е предпочитаният от вас жанр или стил, под капака ще има нещо, което може да обогати вашите творения.

  Поправете Google Chrome се отваря автоматично

Друга сила е лесният за използване интерфейс на Supermassive, илюстриращ само няколко параметри и копчета. Това може да го направи страхотен плъгин за реверберация както за начинаещи, така и за опитни ръце.

Освен значителните си качества, лекотата, с която можете изтегляне на Supermasive и използването му дава малка причина да не изпробвате неговия уникален звук, реверберация и забавящи ефекти.

Обяснени свръхмасивни параметри

Както при повечето безплатни или платени добавки, овладяването на пълния им потенциал изисква изучаване на тънкостите на параметрите и контролите. Това ви позволява да оформите техните настройки, за да постигнете желания звук. Нека да разгледаме как работят контролите на Supermassive, за да можете да се възползвате максимално от разнообразните му звуци и ефекти.

 • Микс: Определя баланса между сухия (оригинален) и мокрия (реверберация) сигнал; използвайте това копче, за да промените интензивността на реверберационния ефект.
 • Mix Lock: Щракнете върху етикета Mix в интерфейса, за да заключите/отключите Mix диска.
 • Ширина: Определя стерео ширината на реверберационния сигнал. Високите стойности увеличават ширината и дълбочината на стереото; стойност нула води до моно (централен) сигнал; отрицателните стойности обръщат левия и десния изход.
 • Забавяне: Определя дължината на най-дългата линия на забавяне. Ехото, провокирано от този параметър, може да варира в зависимост от настройките на Mode и Warp.
 • Меню Delay Sync: Щракнете върху Msec, за да изберете мерна единица за циферблата Delay; изберете Msec (милисекунди) или разделяне на ноти (Note, Dotted, Triplet) от темпото на вашия проект.
 • Изкривяване: Разтяга във времето дължината на линиите за закъснение в мрежата за забавяне на обратната връзка според стойността на набиране на закъснението. По-високите стойности водят до все по-разпръснати и ревербериращи линии на забавяне.
 • Обратна връзка: Контролира количеството на повторенията на закъснението. Високите стойности водят до по-дълги времена на разпадане. В определени режими обратната връзка може да повлияе на първоначалното време за атака.
 • Плътност: Определя плътността на ехото или възприемания брой ехо. Стойностите с висока плътност водят до по-типичен пълен и плътен реверберационен звук.
 • Mod Rate: Определя скоростта (в Hz) на забавящата модулация. Многофазен синусоидален осцилатор се използва за генериране на ансамблови и хорови ефекти.
 • Mod Depth: Определя дълбочината на скоростта на модулация на закъснението. Ниските стойности водят до по-сух звук и могат да се използват и за коригиране на денастройката, причинена от бърза скорост на модифициране.
 • EQ High: Задайте централната честота на срязване на вградения нискочестотен филтър (ниските преминават, високите се прекъсват).
 • EQ Low: Задайте централната честота на срязване на вградените високочестотни филтри (високите преминават, ниските се отрязват).
  Какво е „смесено съдържание“ и защо Chrome го блокира?

Тези два EQ контрола обикновено са необходими за премахване на ненужните високи и ниски честоти, които често могат да се натрупат в микса. Вижте как да използвате EQ, за да използвате по-добре тези филтри. Ако сте потребител на Logic, може също да искате да научите как работят всеки от добавките за забавяне на Logic Pro, за да извлечете максимума от тях.

Режимите на реверберация

Въпреки че параметрите, разбира се, са централна характеристика на Supermassive, може би най-въздействащият контрол са неговите опции за режим. Нека да разгледаме какво предлага всеки от тези режими.

зодия Близнаци

Gemini има бързо време за атака и експоненциални затихвания. Може да се използва за генериране на плавен реверберационен звук, когато плътността е увеличена и деформацията се използва умерено. Когато плътността е намалена, реверберацията ще бъде по-малко плътна.

Хидра

Hydra има бързо време за атака и изключително буйно и продължително експоненциално разпадане. Препоръчваме да експериментирате с колелата за плътност и модулация в този режим.

Кентавър

Centaurus има сравнително кратко време на затихване, продължителна реверберация и бавно време за атака. Високите стойности на обратната връзка водят до по-бързо време за атака с този режим, а Warp трябва да се използва фино, за да заглуши ефекта на реверберация навътре и навън.

Стрелец

Стрелецът има много бавно време за атака, но може да се регулира чрез диска за обратна връзка. Колелата за ниска обратна връзка водят до много бавно затихване на сигнала на реверберацията; това го прави идеален за обширни пространства.

  Създайте база данни на твърдия диск и бързо търсете файлове

Страхотен анихилатор

Great Annihilator има изключително дълго време на затихване и бавно време за атака. Характеристиките му са подобни на Centaurus, но е по-обширен. Използвайте този режим за дълга, буйна, искрящо звучаща реверберация.

Андромеда

Този режим има невероятно дълги времена на затихване с много бавно време на атака.; това е по-разширен вариант на режима Стрелец.

Голям Магеланов облак

Големият Магеланов облак има умерено време за атака с много дълги времена на ехо и затихване. Експериментирайте с всички циферблати, за да извлечете максимума от този режим.

Триъгълник

Triangulum има бавно време за атака с дълги времена на затихване и изключително дълги времена на ехо. Увеличете диска за плътност в този режим, за да се възползвате от предимствата на неговия ефект.

Лира

Lyra има бързо време за атака с много ниска плътност на ехото и дълги времена на затихване. Този режим работи повече като забавяне, отколкото като буйна реверберация.

Козирог

Козирог е по-разширена версия на Лира с по-умерена плътност на ехото. Работи добре за единично ехо и за генериране на ансамблови ефекти.

Голям и малък перист

Cirrus Major има умерена плътност на ехото с дълго предварително забавяне и дълъг уникален модел на ехото. Докато Cirrus Minor има ниска плътност на ехото и по-къс уникален модел на ехото.

Използвайте предварително зададените настройки като ръководство

Valhalla Supermassive идва със значителен списък от предварителни настройки, които можете да отворите, като щракнете върху бутона По подразбиране до Preset в долния десен ъгъл. Неговите отделни категории за предварително зададени настройки (Echoes, Mod, Reverb, SFX) ви дават представа за широките и разнообразни възможни приложения на Supermassive.

Има две основни предимства от използването на предварително зададените настройки. Те ви доближават до желания звук; тогава можете да приложите съответните корекции на параметрите. И те ви показват как да генерирате определени звуци с предварително програмирани параметри.

По този начин можете да се възползвате максимално от Supermassive още по-бързо, като използвате неговите предварително зададени настройки като ръководство. С практика ще можете да надхвърлите неговите предварително зададени настройки и да развиете свои собствени звуци и ефекти. За други страхотни реверберационни звуци разгледайте най-добрите VST плъгини за реверберация.

Създавайте неземни реверберации със Supermassive

Valhalla Supermassive е брилянтен плъгин за реверберация, който разширява границите на това, което безплатните плъгини могат да предложат. Неговият прост дизайн контрастира с обширния му набор от функции, които ви позволяват да генерирате всякакви звукови ефекти, реверберации и закъснения.

След като разберете как работят параметрите и режимите, звукът от този свят и много други далечни, далечни може да бъде ваш, за да експериментирате и да го интегрирате във вашите музикални произведения.

x