Нека тези 9 софтуера за автоматизация на маркетинга помогнат на вашия бизнес

Маркетингът е неразделна част от всеки бизнес и когато го правите правилно, можете да наблюдавате забележими разлики в клиентската база, генерирането на потенциални клиенти и процентите на реализация.

Въпреки това, светът около нас се развива, както и вашите клиенти. В резултат на това маркетинговата индустрия се разраства многократно и сега имаме различни маркетингови форми и стратегии, включително офлайн и онлайн.

Това означава, че винаги трябва да сте готови с решения според изискванията на потребителите и най-новите тенденции, за да процъфтява вашия бизнес. Но отнема много усилия и време, ако се опитате да направите всичко сами или ръчно.

Маркетинговата автоматизация се появи, за да реши този проблем и да насочи усилията ви в областите, които се нуждаят от вашето внимание, вместо да изпълнява отнемащи време, повтарящи се задачи.

Така че, нека първо разберем малко повече за автоматизацията на маркетинга и как тя може да ви помогне.

Какво е маркетингова автоматизация?

Маркетинговата автоматизация включва софтуер или инструменти, които могат да автоматизират, измерват и рационализират маркетингови задачи и работни потоци, за да помогнат на бизнеса да подобри своята оперативна ефективност и да спести време от повтарящи се, ръчни задачи.

Помага ви да сте в крак с вашите клиенти и най-новите тенденции, предлага по-добро насочване, планира кампании предварително и много други предимства с точност.

Ето защо марки от цял ​​свят включват някаква форма на маркетингова автоматизация в своя работен процес, така че да имат време да се съсредоточат върху други важни аспекти и да развият бизнеса си.

Според докладоколо 51% от марките в момента използват маркетингова автоматизация, докато 58% от B2B компаниите планират да я приемат в бъдеще.

Но защо хората се ядосват за автоматизацията на маркетинга?

Нека разберем.

Спестява значително време ⏱️

Инструментът за автоматизация на маркетинга ви помага да спестите много време чрез автоматизиране на повтарящи се задачи, като например планиране на публикации в социални медии, изпращане на имейли и др. Автоматизирането на тези ръчни задачи ви освобождава много време, за да се съсредоточите върху други маркетингови дейности като изготвяне на стратегии, планиране и креативност.

Измерва маркетинговата ефективност 📊

Трябва да знаете своите маркетингови KPI, за да можете да измервате успеха на маркетинговите кампании. Използването на решение за маркетингова автоматизация ви спестява от използването на множество инструменти и големи разходи за тях, както и от неприятностите при смяна на платформи.

Приличен инструмент за автоматизация на маркетинга ви позволява да извършвате всичките си маркетингови дейности с по-добра картина на трафика, кликванията, броя на генерираните потенциални клиенти, процентите на реализация и т.н., под един чадър.

Всеки клиент е уникален, както и неговите нужди, болезнени точки и предпочитания. А поведението им е непредсказуемо и продължава да се променя, така че става трудно да се представи решение, което да отговори на техните изисквания. Следователно познаването на хората поотделно е важно, а не да се правят предположения въз основа само на демографски данни или като цялостна целева аудитория.

Инструментите за автоматизация на маркетинга ви помагат да разберете повече вашите клиенти, текущите тенденции и тяхното поведение, което можете да използвате, за да оформите работните си процеси, да задействате реклами за пренасочване и да персонализирате ефективно съобщенията и кампаниите си.

Прави вашия CRM по-мощен 💪

Въпреки че CRM софтуерът и софтуерът за автоматизация на маркетинга са различни, можете да ги комбинирате, за да създадете мощни възможности.

CRM софтуерът е ориентиран към контакти и продажби с информация като име на потенциален/клиент, адрес, данни за контакт, разговори и т.н. За разлика от това, софтуерът за автоматизация на маркетинга се фокусира върху маркетинговите аспекти само с данни като контакти, местоположение, ресурси, които контактите използват, посетени уеб страници и т.н.

Когато ги комбинирате, можете да се насладите на огромни предимства, като преглед на цялата маркетингова и търговска дейност на контактите на едно място, връзката им с вашата марка и други. Той опростява вашите стратегии за обхват като изпращане на целеви имейли.

Освен тези, софтуерът за автоматизация на маркетинга носи много други предимства за вашия бизнес, включително поддържане на потенциални клиенти, по-бързо привличане на клиенти, по-добра ефективност на кампаниите, незабавни последващи действия и други.

  Как да създадете папки на приложения в Gnome Shell

Сега е време да разкрием някои от най-добрите софтуери за автоматизация на маркетинга, които да помогнат на вашия бизнес да расте.

ActiveCampaign

Искате ли да спестите времето си от повтарящи се задачи?

ActiveCampaign е перфектен софтуер, който може да поеме тези отговорности и да управлява множество маркетингови канали, за да ви помогне да развиете бизнеса си. Той предлага автоматизация на имейли, значителна част от всяка маркетингова стратегия, и ви позволява да проследявате ангажираността с помощта на тагове, отчитане на ефективността и анализи, персонализирани полета и т.н.

Можете да изтегляте информация както от офлайн, така и от онлайн канали, като чатове на живо, текстови съобщения, социални медии, целеви страници и т.н., за да автоматизирате работния си процес. ActiveCampaign не изисква да сте технически експерт, докато използвате този инструмент за маркетингова автоматизация. Просто плъзнете и пуснете файлове в конструктора за автоматизация и настройте работните си процеси бързо.

В следващата стъпка можете да добавите автоматизация на имейли, реклами във Facebook, грижа за потенциални клиенти, текстови съобщения, оценяване на потенциални клиенти или всяка част от жизнения цикъл на потребителя. ActiveCampaign също ви позволява да сегментирате данните на вашите клиенти, за да изпратите точната информация на правилния клиент.

Когато добавяте автоматизация в сегмента, можете да изпращате последващи действия със съдържание на имейли, да поддържате потока на A/B тестове и да правите по-ефективни капкови кампании. Можете също така да проверите всеки отчет за ефективността и да промените нещата, където искате, в един прозорец.

ActiveCampaign ви позволява да се интегрирате с над 850 маркетингови инструмента, включително целеви страници, CRM софтуер, инструменти за интеграция като Zapier, магазини за електронна търговия като Shopify и CMS като WordPress. Освен тях получавате още функции, като разделно действие, имейли с известия, точкуване на възможни клиенти, приписване на клиенти, услуга за мигриране на контакти, имейли и формуляри.

Определете вида на вашия бизнес, изберете броя на контактите и получете план според вашите изисквания на начална цена от $9/месец. Можете също така да вземете безплатен пробен период, за да сте сигурни, че използвате по-добър софтуер.

Това трябва да отиде на #2

Кампания

Campaigner е интелигентен софтуер за имейл маркетинг, който ви позволява да автоматизирате маркетинга и да експериментирате с множество стратегии за постигане на максимален резултат.

Този софтуер за автоматизация на маркетинга се захранва от лесни визуални работни потоци и автоматични отговори, за да направи маркетинга по имейл лесен.

Освен това можете да зададете тригери за изпращане на повтарящи се имейл кампании, в допълнение към използването на всемогъщия SMS маркетинг за по-добър обхват. Campaigner ви помага да разграничите вашите контакти въз основа на тяхната активност, демографски данни и поведение при покупка.

Освен това, неговото динамично съдържание помага за персонализиране на имейла за увеличаване на продажбите. Този софтуер позволява повтарящо се използване на блокове със съдържание, за да съкратите времето си за проектиране на имейли. И човек може да използва превода, за да предаде съобщението с лекота.

Но най-добрата част е експериментирането. Можете да тествате множество редове за теми, имена на податели, време за доставка, съдържание и практически всеки аспект с неговото A/B тестване, за да видите кое работи най-добре.

Можете да синхронизирате информация за покупка чрез интегриране на множество магазини за електронна търговия като Shopify, Magento и др.

И накрая, опростеният редактор с плъзгане и пускане и отличният анализ правят това задължителен маркетингов инструмент на едно място.

Omnisend

Увеличете продажбите си в различни канали с една платформа за автоматизация на Omnisend, което е най-доброто за бизнеса с електронна търговия. С Omnisend можете лесно да плъзгате и пускате множество канали в един работен процес и да предоставяте персонализирано и последователно изживяване на вашите клиенти, като ги достигате до избраните от тях канали за съобщения.

Omnisend ви предоставя предварително изградени теми, настройки на работния процес и съобщения, така че да можете да завършите бързо. Чрез Automation Editor можете също да коригирате всички промени, които желаете. Функции като предварително изградени съобщения за поредица за добре дошли, изоставяне на продукт, изоставяне на количка, потвърждение на поръчка, потвърждение на доставка и кръстосани продажби ви позволяват да управлявате ефективно нещата и да се съсредоточите върху това, което е необходимо.

Персонализирайте вашите съобщения със специални оферти или стимули в рамките на работен процес. С помощта на A/B сплит тестване можете да видите кой стимул, тема или канал стимулира вашите реализации. Освен това вземайте решения след всеки отчет, за да подобрите работните си процеси.

  Коригирайте страницата за влизане в Disney Plus, която не се зарежда

Omnisend ви предоставя мащабируеми начини като условни блокове на съдържание, персонализирани препоръки, автоматизирани разделяния и т.н., за да направите имейлите или съобщенията си по-лични и насочени. Увеличете продажбите си, а не натоварването, като изберете перфектния план за вас; изберете безплатния план или изберете платени планове, започващи от $16/месец.

HubSpot

Вземете всичките си инструменти за маркетинг под един покрив с HubSpot. Привлечете посетителите си чрез социални медии, реклами, блогове и др. Превърнете ги в клиенти чрез имейл, целеви страници, ABM, маркетингова автоматизация и др.

Можете да проследявате възвръщаемостта на инвестициите чрез отчети за приписване на приходи и данните за всеки клиент са достъпни във вашия CRM за по-добра персонализация. HubSpot улеснява работата на новите търговци, които преди са имали проблеми с използването на различни решения или са се придържали към инструменти от висок клас, но не са знаели как да ги използват.

С HubSpot всички данни и инструменти са стабилни и лесни за използване, спестявайки вашето време и позволявайки ви да предоставите персонализирано клиентско изживяване, което може да привлече и конвертира. В допълнение, той се предлага с популярни функции като маркетингови анализи, интеграция на Salesforce и персонализирани обекти. В резултат на това можете по-добре да управлявате маркетинговите си кампании, без да губите времето си в повтарящи се задачи.

Изберете безплатен или премиум план, започващ от $45/месец, и се възползвайте от повече предимства.

Keap

Спестете време и увеличете продажбите си със софтуера за автоматизация на Keap. Неговите платформи за маркетинг, CRM и продажби ви помагат да свършите работата си, без да губите време и да се съсредоточите върху по-важните неща, за да поддържате бизнеса си на върха.

С помощта на този софтуер ще получите много качествени контакти, които да добавите към сегментираните списъци и да изпратите персонализирани съобщения до клиентите. Можете лесно да превърнете зрителите в постоянни клиенти, като се ангажирате повече с тях и изпратите целеви последващи действия.

Създайте формуляри за контакт и ги добавете към вашия уебсайт или целеви страници, за да задействате автоматизацията. Чрез целевите страници събирайте потенциални клиенти от вашите социални медии или уебсайт и ги обвържете с автоматизирани маркетингови кампании и продажби. Тъй като клиентите винаги очакват с нетърпение бърз отговор, Keap ви помага да сте в крак с всяка информация, за да са доволни.

Освен това можете лесно да проследявате продажбите си от визуалното табло за управление, за да поддържате обещаващ канал за продажби. Техните предварително направени шаблони също ви позволяват да създавате напомняния за фактури. Освен това Keap поддържа плащане с родни интеграции на PayPal, Stripe и WePay.

Определете силата на контакта си и изберете плана, който най-добре отговаря на вашите изисквания. Цената започва от $79/месец, което е подходящо за нови фирми и соло предприемачи.

Пардо

Готови ли сте да използвате софтуер за автоматизация на маркетинга, за да увеличите продажбите си и да реализирате приходи?

Отивам с Пардо, един от най-добрите CRM, който предоставя цялостно решение, за да помогне на търговците да генерират рационализирана линия, да даде възможност на продажбите и да създаде връзки за сключване на сделки. Освен това ви помага да увеличите ангажираността чрез ефективно управление и да продавате ефикасно, като достигате до истински клиенти в точното време.

Винаги зареждайте своята линия със стабилно генериране на потенциални клиенти, като използвате формуляри, целеви страници, социални конектори и инструменти за търсене на Pardot. Освен това синхронизирайте продажбите и маркетинга и създавайте зашеметяващи имейл кампании, за да продавате продуктите си по-лесно.

Pardot ви позволява да проследявате ROI с отчети, за да разберете какво работи и какво трябва да се подобри. Можете също да използвате силата на изкуствения интелект, за да трансформирате продажбите и маркетинговите усилия и да използвате управлявани от данни и интелигентни програми, за да ускорите продажбите и да генерирате потенциални клиенти.

С мощния конструктор можете да създадете същото изживяване за клиентите, както бихте искали, и да изградите многостранни и динамични кампании. Те предлагат достъп за визуализиране на пълната карта и разбиране на опита на всеки клиент и вашите маркетингови работни процеси. Това ще ви помогне да коригирате пропуските в кампанията преди стартирането.

Можете да проверите своите прозрения директно на таблото за управление, за да научите подробно индивидуалното представяне и активността на потенциалните клиенти. Така че, стимулирайте маркетинговия си растеж с този софтуер за автоматизация на начална цена от $1250/месец за 10 000 контакта.

  Как да импортирате бележки и тетрадки от Evernote в OneNote

Mailchimp

Изберете платформа за автоматизация, която е винаги активна, дори когато сте заети с други задачи. Да, говорим за Mailchimp което ви позволява да превърнете зрителите в лоялни клиенти. Той предоставя персонализирани и автоматизирани работни процеси за всеки клиент, за да ви помогне да създавате и изпращате имейли всеки път, когато имате нещо за информиране.

Чрез API на Mailchimp изпращайте съобщения за активност в акаунта и покупки. Има функции като персонализирани задействания, визуални пътувания, предварително изградена автоматизация, инструменти за планиране и други, за да ви помогне да отделите повече време за необходимите неща.

Автоматизацията на Mailchimp добавя лично усещане без никакви индивидуални усилия. Изпратете правилното съобщение в правилния момент до правилния клиент. Познаването на клиент е необходимо в днешно време за доставяне на подходящи имейли въз основа на това как те се свързват с вашия бизнес.

Продавайте и търгувайте на едно място, като изберете произволен план, започващ от $299/месец за 10 000 контакта и други вълнуващи предимства.

EngageBay

EngageBay е маркетингово решение за автоматизиране на работни процеси, което е чудесно за малкия бизнес. Този софтуер за автоматизация помага на малкия бизнес да автоматизира процесите на продажби и маркетинг, за да подобри цялостната ефективност на своя онлайн бизнес.

Тъй като се справя ефективно с автоматизацията, има по-малко шансове за грешки и ще имате време за справяне с важни задачи. EngageBay не се ограничава до маркетинг; всичко е свързано с управлението на целия клиентски процес в продажбите, сервизните екипи и маркетинга.

Използвайте интегрирани платформи за продажби, маркетинг, CRM и услуги, за да сегментирате всички процеси и да зададете някои правила за използване на платформата за автоматизация. Подобрете ефективността, стимулирайте растежа на вашия бизнес и използвайте конструктора с плъзгане и пускане, за да проектирате вашите работни потоци за продажби и маркетинг с инструмента за визуален конструктор с нулево обучение.

Определете имейли в опашка и ги насрочете за изпращане до клиентите според определения час и дата. EngageBay предоставя маркери за сливане за персонализиране на имейли по име на фирма, местоположение, име на контакт, интереси и др.

С техния мощен инструмент за проследяване можете да проследявате всяко действие, за да обработите вашите продажби и маркетинг по-ефективно. Той ви помага да увеличите реализациите, като наблюдавате поведението на клиентите и настройвате уеб формуляри за ангажиране на уеб посетителите и превръщането им в потенциални клиенти.

Вземете вашия безплатен софтуер за автоматизация с 500 контакта и 1000 брандирани имейла или изберете от множество планове.

Sendinblue

на Sendinblue Софтуерът за автоматизация на маркетинга ви помага да автоматизирате задачите, така че да можете да извлечете повече ползи с по-малко работа. Помага ви да завършите маркетинговата си стратегия с имейл маркетинг, SMS маркетинг, чат, входяща поща и т.н. и да сте навсякъде за вашите клиенти.

Персонализирайте всяка стъпка, като добавите ценни съобщения като CRM, транзакционен имейл и т.н., за вашите лоялни клиенти. С тези функции можете да планирате час и дата за всяка поща или съобщение, които да бъдат доставени в точното време без забавяне. Освен това, подобрете процента на ангажираност, като изпращате съобщения за продажби до целевата аудитория.

Използвайки целеви страници, формуляри за регистрация, реклами във Facebook и т.н., можете да превърнете своите зрители в клиенти и да увеличите списъка си с контакти, за да изпращате актуализации, промоции и т.н. Проверете отчетите и анализите, за да знаете всяко представяне и да предприемете съответните стъпки за увеличаване на автоматизирания маркетинг и продажби.

Чрез топлинна карта на имейл, ангажирайте се с клиентите и знайте как реагират на всеки имейл, за да подобрите бъдещи кампании. Освен това можете да извършите A/B тестване и да изберете най-добрата стратегия за вас. Независимо от вашите технически познания, можете да се интегрирате с различни добавки или инструменти, за да улесните нещата.

Безплатният план на Sendinblue идва с неограничени контакти и до 300 имейла на ден. Можете също така да изберете други ценови планове, за да получите повече предимства.

Заключение

Софтуерът за автоматизация на маркетинга трансформира начина, по който правим маркетинг. Той опрости работните процеси и задачи със силата на автоматизацията, за да ви спести време и да направи кампаниите ви по-ефективни. В крайна сметка това ви помага да постигнете по-добри проценти на реализация и по-високи приходи.

Затова разгледайте горните платформи за автоматизация на маркетинга и изберете най-подходящата за вашия тип бизнес и аудитория и разраствайте бизнеса си още повече.

Свързани:

Microsoft Power и неговите приложения в автоматизацията.

Гледайте видео версията на тази статия по-долу.
Харесайте и се абонирайте за pctechbg.net Youtube канал.