Направете родословно дърво с тези 8 най-добри инструмента

Генеалогията, изучаването на семейния произход и история, вече не е предопределена концепция. Вместо това, това е почитана от времето традиция, която трябва да се поддържа жива и предавана на следващото поколение.

С помощта на генеалогията можете да проследите родословието си. Можете да провеждате генеалогични изследвания по много причини. Можете да научите за наследствените заболявания, които могат да се предават в семейството.

Може би имаш следа от кралска кръв в себе си. 👑 Можете дори да докажете в съда, че сте законен наследник на спорен или изоставен имот. Съвременното поколение започва да се интересува от своите корени. Масовото търсене на комплекти за домашно потекло и ДНК тестове потвърди това. Сега дори можете да направите родословно дърво онлайн.

Какво е родословно дърво?

Нека първо преразгледаме концепцията за родословно дърво. Родословното дърво е диаграма, която илюстрира поколения семейства. Родословното дърво включва имена, дати на раждане, дати на брак, дати на смърт и снимки. Родословните дървета са визуално представяне на това колко тясно сте свързани с член на семейството.

Например, защо сте по-тясно свързани с брат си, отколкото с братовчед си? Можете да получите много такива отговори, като използвате генератор на родословно дърво.

Кой да включите и как да създадете такъв?

Основната генеалогична схема ще включва вас, вашите родители, баби и дядовци и прадядовци. Въпреки това, сложната схема на родословно дърво ще се състои от вашите братя и сестри, лели, братовчеди, чичовци и т.н. В интернет има много генеалогичен софтуер с добър графичен интерфейс и множество шаблони за родословно дърво, от които можете да избирате.

Нека разгледаме някои от най-добрите генератори на родословни дървета, за да получите по-добра представа за тях.

Lucidchart

Lucidchart е създател на родословно дърво. Използва се от милиони по целия свят и е чудесен инструмент за използване, когато правите диаграма на родословно дърво. С неговия генератор на родословно дърво и адаптивни шаблони можете по-добре да визуализирате своето потекло. Можете да си сътрудничите с членове на семейството и да работите по една и съща диаграма на родословно дърво едновременно в Lucidchart.

  Как лесно да прехвърляте данни от компютъра си към телефона си

Освен това, след като вашето родословно дърво бъде завършено, можете да представите диаграмата на родословното си дърво на семейно събиране. Създайте или персонализирайте вашето родословно дърво, като зададете форми на всеки член на семейството. Освен това можете да добавяте или променяте текст и информация, показани за всеки член на семейството.

Canva

Canva има безплатен инструмент за създаване на родословно дърво, който ви помага да покажете историята си с един поглед. Има стотици персонализирани шаблони. Създаването на визуална карта, която документира вашето потекло само с няколко кликвания е лесно. Освен това има повече от 20 професионални вида графики, от които да избирате. Това не е сложен софтуер. Можете да вградите родословното си дърво в презентации, както и в отчети.

В допълнение към това, неговите лесни инструменти за плъзгане и пускане са направени с мисъл за не-дизайнера. Можете да публикувате, споделяте или изтегляте вашето родословно дърво с висока разделителна способност. Canva създава както модерни, така и свежи версии на традиционния дизайн на родословното дърво.

Семейно ехо

Семейно ехо е прост производител на родословно дърво. С Family Echo можете да изградите родословно дърво на вашето потекло. Поканете вашите родители, баби и дядовци да си сътрудничат онлайн и попълнете липсващите данни. Споделяйте рождени дни, както и данни за контакт с вашите братовчеди и други. Можете също да добавяте снимки и събития. Освен това Family Echo дори ви позволява да го свържете с лични блогове и уебсайтове.

Освен това можете да добавите или промените всички тези подробности по-късно. Можете лесно да сравните работата и интересите за свободното време на членовете на вашето семейство. Създайте лесен за използване запис на вашето семейство и го предайте на следващото поколение. Изтеглете копие на тези данни на вашия компютър за архивиране и архивиране. Освен това можете също да импортирате от FamilyScript или GEDCOM формат.

Създателски

Създателски е друг инструмент за създаване на родословно дърво, който ви позволява да визуализирате по-добре семейната си история и да рационализирате генеалогичните изследвания. Събирайте, запазвайте, визуализирайте и оценявайте данни, за да получите представа за семейните истории. Можете да нарисувате сложни родословни дървета за минути с този инструмент. Можете лесно да проследявате родословни дървета и да организирате генеалогична информация от множество шаблони за родословни дървета до професионални инструменти и контроли за диаграми.

  Как да инсталирате добавки за гости на VirtualBox

С помощта на Creately можете да рисувате автоматично. Можете да получите цветни теми, които ще ви помогнат лесно да визуализирате сложни родословни дървета. Лесно е да ги актуализирате незабавно. Има безкрайно платно, което мащабира до 1000 елементи в един изглед. Можете също да изграждате родословни дървета съвместно. Експортирайте родословни дървета като PDF, SVG, PNG и JPEG файлове, за да ги запазите, отпечатате, публикувате, представите или споделите.

WikiTree

WikiTree е място, където генеалозите си сътрудничат. WikiTree мечтае да изгради световно родословно дърво. Тук членовете нямат за цел да поддържат отделни дървета. Вместо това допринесете за едно дърво за сътрудничество. Целта на WikiTree е да поддържа профил за всеки жив или мъртъв човек. Дублиращите се профили се комбинират и цялата информация е интегрирана.

Следователно той свързва отделни семейни клонове в процеса. WikiTree поддържа ДНК-базирана генеалогия с помощта на DNA Ancestor Confirmation Aid (ACA). Тяхното дърво вече включва над 30 милиона профила, редактирани от 800 000 членове по целия свят.

MacFamilyTree

MacFamilyTree е генеалогичен инструмент за Mac, iOS и iPadOS. Той предлага голям набор от опции за защита и визуализиране на вашата семейна история. Търсете в безплатния архив FamilySearch, който съдържа милиарди генеалогични записи, и продължете проучването си в движение, като използвате MobileFamilyTree за iPhone, iPad и iPod touch.

MacFamilyTree предлага пълна помощ и подкрепа във всички области на генеалогията, т.е. от изследване и въвеждане на данни до оценка. Можете да добавяте медии като снимки, както и видеоклипове към родословното си дърво. Освен това MacFamilyTree ви позволява да документирате места, където може да са се случили значими събития. Насладете се на това как MacFamilyTree превръща факти, история и цифри в завладяващи открития.

Родословие

Родословие ви помага да разберете родословието си. Добавете това, което знаете, като вашето име, родители, баби и дядовци, дати и местоположения, защото всеки детайл помага. Потърсете листо. Това е намек, че може да са открили нещо за прародител в един от своите милиарди записи. Подсказките извършват търсенето вместо вас, за да можете да изследвате записите.

Освен това може да откриете много подробности за вашите предци, които да добавите към родословното си дърво. Предложенията продължават да идват в Ancestry, тъй като те имат 30 милиарда записа. Колкото повече разширявате родословното си дърво, толкова повече подсказки ще се появяват и в крайна сметка то отстъпва място на цикъл от открития. Това е така, защото Ancestry добавя 2 милиона записа всеки ден.

  Как да проверите дали Xbox Live не работи или не

Фамбери

Фамбери е генератор на родословно дърво, където можете да създадете вашето родословно дърво насаме или да си сътрудничите със семейството си, за да свържете семейството си със семейната история. Създавайте и поддържайте семейни фотоалбуми с възможност за търсене. Освен това можете също да поддържате връзка с роднини в личната си семейна социална мрежа. Можете напълно да персонализирате вашето творение с вашите снимки.

Можете да изберете една от специално разработените теми, за да персонализирате родословното си дърво и да го направите да изглежда уникално като вашето собствено семейство.

Освен това вашето родословно дърво е напълно защитено на Famberry. Само вие и вашето близко семейство можете да видите вашето дърво. Famberry дава 100% гаранция, че вашата информация няма да бъде проследена от търсачките. Те обещават да защитят вашите данни при транзит и на сървъри с криптиране.

Резюме 👨‍👩‍👧‍👦

Генераторът на родословно дърво е отличен начин да сте в крак със семейното си потекло. Съвременното поколение не обича да води дневник и да записва семейна история. Също така е пресилена идеята, че следващото поколение вероятно ще намери този дневник и ще го актуализира. Не, GenZ е технологично поколение. Те обичат да записват всичко в интернет.

Генеалогичният софтуер съхранява и визуално представя семейната история за вас. Също така не е изненада, че младежите активно търсят произхода си сега с помощта на домашни предци или комплекти за ДНК. Това е на мода сред масите и знаменитостите. Следователно създателите на родословно дърво могат да бъдат добър инструмент за всеки, който планира да създаде персонализирано родословно дърво.

x