Най-доброто приложение за сън за 2021 г. (включително приложения за проследяване на съня)

Много хора имат проблеми със заспиването в точното време и се обръщат за помощ към приложенията за сън. Те не могат да заменят здравословните навици за сън, като изключване на всички устройства за половин час преди лягане и вместо това четене на добра книга.

И все пак специалното приложение е добро място за начало. Можете да го използвате, за да слушате бял шум или успокояващи звуци, които ви помагат да заспите по-лесно. Или можете да наблюдавате модела си на сън и да научите как да го подобрите.

Най-доброто приложение за сън: Android и iOS

Внимателно тествахме множество приложения за сън и избрахме най-добрите, като взехме предвид потребителите на Android и iOS.

1. Спокойно

Достъпен за Android и iOS, Calm може да ви помогне не само да спите, но и да медитирате, да се съсредоточите върху работата или просто да се отпуснете, като слушате успокояващи звуци. Той има супер-интуитивен интерфейс и множество функции, включително истории за сън, дихателни упражнения и ръководени медитационни сесии с различна дължина.

  Научете се да въвеждате код по-бързо с учител по писане

2. Звуци за сън от възглавница за сън

Sleep Sounds от Sleep Pillow е просто приложение за сън, предназначено за Android и iOS. Той разполага с широка гама от предварително овладени и висококачествени околни звуци, които можете да слушате, за да останете спокойни и да заспите по-бързо. Работи във фонов режим и ви позволява да маркирате любими звуци.

3. Headspace

Headspace е приложение, подобно на Calm, на което можете да инсталирате Android и iOS. Той е обвит в интуитивен интерфейс и насърчава здравословния начин на живот, като подобрява съня ви. Можете да го използвате, за да практикувате йога, да медитирате, да слушате истории и да пускате звуци, за да се унесете. Има ежедневна видео серия и дори ръководени курсове по медитация за деца.

4. Монитор на съня

Мониторът на съня е малко по-различен. Освен че възпроизвежда релаксиращи звуци, той може да наблюдава целия ви цикъл на сън и да ви позволи сега, ако хъркате или говорите, докато сънувате. Той предоставя оценка на съня с графики и ви дава препоръки, като например да тренирате или да пиете по-малко кофеин. Освен това приложението ви събужда нежно и ви напомня да си лягате рано. Можете също да си водите бележки. Предлага се само за Android.

  Как да обърнете бутоните на мишката за използване с лява ръка

5. Възглавница

Pillow е устройство за проследяване на цикъла на съня iOS. Той възпроизвежда успокояващи звуци, следи модела ви на сън и дори записва вашето хъркане, апнея или говорене в сън. Приложението ви помага да се събудите естествено, като вземете предвид най-леката фаза на сън. Може да се инсталира и на Apple Watch, за да следи пулса и да анализира сърдечната ви честота.

6. Спете като Android

Sleep as Android е едно от най-добрите приложения за сън Android и Android Wear OS. Той включва плейлисти със звуци от природата и приспивни песни, проследява циклите на съня ви и ви събужда меко сутрин. Освен това приложението използва сонар за проследяване на съня, така че вече не е нужно да спите със смартфона си в леглото. Той поддържа управление на интелигентни крушки и се интегрира със здравни приложения като Google Fit.

7. Цикъл на сън

Sleep Cycle е друго приложение, създадено за Android и iOS, който включва звуци за сън и истории за лягане. Той може да ви събуди нежно, да открие вашия модел на хъркане, да измери качеството на съня ви и да генерира статистически данни. Освен това можете да водите дневник, да си водите бележки, да получавате препоръки за подобряване на съня си и да експортирате данни за съня в Excel.

  Как да споделяте и да се състезавате за целите за активност на Apple Watch

8. Сънят

Направено за Android и iOS, Slumber е успокояващо приложение, което включва колекция от истории, за да ви помогне да заспите по-лесно. Той също така разполага с loop режим, ASMR звукови пейзажи и истории за лягане за деца. Можете да се придържате към фонова музика или да слушате звуци от природата като дъжд. Освен това можете да зададете фонов шум, който да се възпроизвежда, когато историята приключи.

9. Прилив

Tide е просто и елегантно приложение за сън, създадено за Android и iOS, който предлага успокояващи звуци, за да ви помогне да заспите, да подремнете, да се съсредоточите или просто да дишате, за да практикувате внимателност. Има серии за медитация и звуци от природата, напомняния, раздел с любими, заедно с полезна статистика за цикъла на съня.

Спете по-добре с най-добрите приложения за Android и iOS

В заключение, ако страдате от безсъние или просто имате проблеми със заспиването от време на време, тези мобилни приложения трябва да ви помогнат, като възпроизвеждат успокояващи звуци и наблюдават циклите ви на сън, за да дадат по-задълбочена информация за вашите навици.