Най-добрите VPN мрежи за 2024 (май)

Чудите се кой VPN да изберете? Мисля, че мога да ви улесня. Нашият сайт е различен от повечето VPN сайтове. Опитвам се да пиша по начин, който ще ви позволи да разберете темата за частните мрежи. Създавам VPN класация, за да ви помогна съзнателно да изберете най-добрия VPN. Не изисквам да знаете професионален речник и технически съкращения – ще обясня стъпка по стъпка какво да търсите при избора на VPN и какво да избягвате.

В нашето изследване ние тестваме доставчиците на VPN за сигурност, скорост, поверителност и съвместимост, така че потребителите да могат да правят информиран избор.

Но на кои от тях можете да се доверите като вашия дигитален бодигард? Днес представяме най-добрите VPN услуги за 2021 г.!

Ще започнем да подчертаваме ключовите точки, които правят страхотен VPN, представяме нашия топ списък с VPN.

Какво е VPN?

В най-простата си форма най-добрият VPN работи чрез тунелиране на връзката ви през собствените си криптирани сървъри, което скрива дейността ви от вашия интернет доставчик и всеки друг, който може да наблюдава – включително правителството, рекламодателите и злобните хакери. Това също ви позволява да осъществявате достъп до сайтове с ограничен достъп, да предавате по-широк спектър от предавания и да избягвате ограничаване на мрежата.

Например, ако Facebook или YouTube са забранени във вашето училище, ще имате достъп до тях чрез вашата VPN. Ако пътувате до ОАЕ или Китай, можете да използвате VPN за достъп до ограничени сайтове и приложения, които използвате ежедневно, като Gmail и WhatsApp. И ако сте на почивка навсякъде извън родната си страна, можете да използвате най-добрия VPN за достъп до предаванията на Netflix, които обичате, тъй като те може да не са достъпни в чужбина.

Кой е най-добрият VPN?

Състезанието за титлата за най-добър VPN става все по-тежко всеки ден, но все още има ясен победител, който е с главата и раменете над останалите – ExpressVPN.

Един от основните активи на ExpressVPN е, че е невероятно лесен за използване на всяка платформа – било то вашия телефон, компютър или дори PlayStation. Той също така беше на върха в класа в нашите тестове за стрийминг, лесно заобикаляйки географските ограничения на Netflix, Hulu и Amazon Prime Video – и тъй като осигурява толкова бързи връзки, ще можете да гледате в HD или 4K точно както обичайно.

Освен това ще бъдете покрити от 30-дневна гаранция за връщане на парите.

1. ExpressVPN – Най-добрият VPN за максимална скорост

Брой сървъри: 3000+

Скорост: до 580Mbps

VPN местоположения: 160 в 94 държави

Максимално поддържани устройства: 5

24/7 чат на живо: Да

30-дневна гаранция за връщане на парите: Да

Сред най-бързите VPN мрежи там

Широка поддръжка на устройства

30-дневен безплатен пробен период

24/7 услуга за поддръжка

Както подсказва името, ExpressVPN е с невероятна скорост. Услугата е достатъчно бърза за игри с ниска латентност, HD стрийминг, както и бързо изтегляне или торент на големи файлове. Това става възможно предимно от огромната мрежа на ExpressVPN от 3000+ прокси сървъра, разположени в 94 държави по целия свят. С толкова много мрежови възли винаги можете да намерите сървър, който е географски близо и с богата честотна лента. Нещо повече, методът за криптиране по подразбиране на ExpressVPN е на върха, намалявайки драстично режийните разходи.

Говорейки за криптиране, ExpressVPN използва 256-битово AES криптиране от военен клас над OpenVPN, индустриалния стандарт с добра причина. Други протоколи включват SSTP, PPTP и L2TP/IPSec. OpenVPN е най-добрият за ежедневна употреба, скорост на смесване и сигурност безпроблемно; докато SSTP е по-бавен, но ефективен при пробиване чрез цензура. L2TP/IPSec и PPTP търгуват с известна сигурност за оптимизиране на устройствата, което може да бъде полезно на наследени платформи или когато е необходимо само леко криптиране. Каквато и да е вашата нужда, ExpressVPN има опция, съобразена с това.

Първо, без значение какво устройство използвате – iPhone, Windows PC, Amazon Fire Stick или дори рутер – ExpressVPN е лесен за изтегляне, приятен за гледане и супер лесен за стартиране и стартиране. Въпреки че има много функции под повърхността, той е 100% plug-and-play и е идеален както за начинаещи VPN, така и за експерти.

Освен това има всички допълнителни функции, без които не бихте искали да останете. Това включва много надежден превключвател за прекратяване на връзката ви и избягване на течове, ако VPN прекъсне, разделяне на тунелиране, така че да можете да маршрутизирате някои приложения през VPN и белия списък с други, плюс защита от течове на DNS, водещо в класа криптиране, сървъри в 94 държави и солидна политика за нулева регистрация.

ExpressVPN допълва своите отлични идентификационни данни за поверителност с отлична производителност на поточно предаване – нещо, което става все по-важно на днешния пазар. В сравнение с всеки друг VPN, който тествахме, ExpressVPN деблокира повечето местоположения на Netflix, а също така предоставя при поточно предаване на BBC iPlayer, Amazon Prime Video, Hulu, Disney+ и много други.

ExpressVPN предлага и 30-дневна гаранция за връщане на парите. Така че, в малко вероятния случай, че не ви хареса услугата, можете да поискате пълно възстановяване на сумата.

  5 най-добри VPN за крипто търговия

ЦЕНИ

1 ГОДИНА (НАЙ-ДОБРАТА СДЕЛКА) = $8,32 / месец

1 МЕСЕЦ = $12,95

Щракнете ТУК, ЗА ДА ПОСЕЩАТЕ EXPRESSVPN

2. NordVPN – Супер бърз и много сигурен

Брой сървъри: 5 100+

Местоположения на сървъри: 80+ в 59 държави

Максимално поддържани устройства: 6

24/7 чат на живо: Да

30-дневна гаранция за връщане на парите: Да

+Отличен фокус върху сигурността

+Нов одит на сигурността в средата на 2020 г

+NordLynx осигурява невероятни скорости

+ Тонове сървъри

NordVPN е предназначен да бъде VPN услуга на първо място в сигурността, но е много повече от това. За да разберете защо, трябва да започнете с тяхната сървърна мрежа; извисявайки се над останалата част от индустрията с 5100+ сървъра в 59 държави, NordVPN ви позволява да хванете IP от всяка точка на света или да се свържете с произволен брой близки сървъри, когато е необходима повече скорост. Освен това NordVPN предлага уникален набор от специални сървъри.

NordVPN е добре оптимизиран и върши много задачи много добре. С превключвател за изключване, всички основни протоколи плюс базирания на WireGuard NordLynx, отлично криптиране и сериозно огромни скорости на връзката, това е изчерпателен пакет.

Въпреки че не сме големи фенове на интерфейса, базиран на карти, приложенията на Nord са стабилни и надеждни и в тях ще имате избор от над 5100 сървъра в 59 държави. Освен това P2P се поддържа и в комбинация с допълнителни функции за поверителност като Double Hop и Onion през VPN, това е чудесен избор за тези, които искат да останат анонимни.

Искате ли да се предпазите от DDoS атаки, докато играете? След това използвайте Anti-DDoS сървърите. В рестриктивна страна ли сте, където използването на VPN е забранено? Използвайте обфусцирания сървър, за да скриете използването на VPN. Имате проблеми с достъпа до Netflix? Опитайте да използвате сървър, който ви дава статичен IP. Има дори P2P сървъри, оптимизирани за споделяне на файлове и стрийминг с помощта на P2P приложения. С толкова мощна и гъвкава мрежа, NordVPN веднага се откроява като титан в индустрията.

NordVPN е отлична услуга и ние сме абсолютно щастливи да я препоръчаме на нашите читатели.

ЦЕНИ

2 ГОДИНИ (НАЙ-ДОБРАТА СДЕЛКА) = $3,71 / месец

1 МЕСЕЦ = $11,95

Щракнете ТУК, ЗА ПОСЕЩАНЕ НА NORDVPN

3. PureVPN – бърз VPN

Брой сървъри: 2000+

Скорост: до 580Mbps

VPN местоположения: 140 държави

24/7 чат на живо: Да

30-дневна гаранция за връщане на парите: Да

Най-голямата сървърна мрежа
Мощни функции за сигурност
Много справедлива цена
Добре утвърдена марка.

PureVPN е известен с това, че има една от най-широките, географски разпръснати сървърни мрежи в VPN индустрията. Над 2000 сървъра са осеяни в огромни 140 страни по света, с възли на необичайни места като Кувейт, Белиз, Грузия и Салвадор. Ако някога сте мечтали да имате узбекски IP адрес по някаква причина, PureVPN е доставчикът за вас! Въпреки размера си, открихме, че производителността е много надеждна в тази мрежа, със скорости на връзката, повече от достатъчна за игри, стрийминг, VoIP, торенти и други. Нещо повече, няма ограничения за честотна лента, ограничения на трафика или ограничения на скоростта, за които да говорим, което прави PureVPN чудесен за ежедневна употреба. Покрийте до 5 устройства с един абонамент.

Позората на PureVPN също не спира дотук. Като един от най-старите доставчици на пазара, те са имали достатъчно време да опаковат софтуера си, пълен с екстри за киберсигурност. Търсите филтриране на приложения, защита от DDoS, специални IP адреси, NAT защитни стени, филтриране на нежелана поща или антивирусен софтуер? PureVPN ги обедини всички в един опростен софтуерен пакет. Има дори разделно тунелиране на VPN, противодействие срещу ограничаване на ISP и автоматичен превключвател за изключване, за да завърши пакета.

Все още не е достатъчно? Какво ще кажете за 256-битово AES криптиране през OpenVPN или L2TP, плюс изчерпателна политика без регистрация, която да покрие вашите следи онлайн? Изпробвайте собствения специален сървър на Ozone, който автоматично прилага филтриране на URL адреси, анти-зловреден софтуер, IDS/IPS, блокери на приложения и рекламни филтри към вашата връзка. Ако някога срещнете проблеми с някоя от тези функции, има 24/7 поддръжка на живо, която да ви помогне да отстраните неизправности.

Като цяло, с всички тези екстри е трудно да се препоръча повече VPN за парите от PureVPN.

ЦЕНИ

2 ГОДИНИ (НАЙ-ДОБРАТА СДЕЛКА) = $1,99 / месец

1 МЕСЕЦ = $10,95

Щракнете ТУК, ЗА ПОСЕЩАНЕ НА PUREVPN

4. Surfshark – Най-добрият евтин VPN на пазара

Брой сървъри: 3200+

Местоположения на сървъри: 100+ в 65 държави

Максимален поддържан брой устройства: Неограничен

24/7 чат на живо: Да

30-дневна гаранция за връщане на парите: Да

Поддържат се неограничен брой устройства
Надеждни връзки
По-дългите планове са голяма стойност
Страхотно за стрийминг

Ако търсите абсолютна цена за пари, Surfshark, базиран на Британските Вирджински острови, определено трябва да бъде на радара ви. На по-малко от половината от цената на някои от неговите конкуренти, като същевременно осигурява сравнима производителност в много области, това е чудесен избор за тези, които искат да спестят парите си.

Приложенията на Surfshark са прости и ефективни, но не мислете, че са с недостатъчна мощност. Въпреки че не могат да се конкурират с най-технологичните от групата, ще имате превключвател за изключване, над 3200 сървъра, от които да избирате, разделно тунелиране и стандартно за индустрията AES-256 криптиране.

Ако имате тонове устройства, които да покриете, Surfshark също се откроява. Докато ExpressVPN предлага 5 едновременни връзки, а Nord предлага 6, всички планове за Surfshark са абсолютно неограничени. Това означава, че независимо дали имате 5 или 105 устройства, на които искате да инсталирате VPN, един план за Surfshark може да направи всичко.

За съжаление обаче Surfshark също беше засегнат от промените на Netflix и в момента той може да деблокира само Netflix в САЩ – не във Великобритания, Канада, Австралия или други. Въпреки това са налични BBC iPlayer, Disney+ и още много стрийминг сайтове. Скоростите също са малко по-ниски от конкуренцията, но освен ако нямате базова връзка от над 400Mbps, няма да забележите никаква разлика.

  Как да използвате VPN услуга с Chromecast

Като цяло Surfshark е отличен бюджетен вариант и когато вземете предвид невероятно ниската му цена, всички малки проблеми, които има, изглежда изчезват!

ЦЕНИ

2 ГОДИНИ (НАЙ-ДОБРАТА СДЕЛКА) = $2,49 / месец

1 МЕСЕЦ = $12,95

Щракнете ТУК, ЗА ПОСЕЩАНЕ НА SURFSHARKVPN

Най-добрият VPN ЧЗВ

Как да избера най-добрата VPN услуга?

Изборът на най-добрия VPN за може да бъде труден процес – затова съставихме това изчерпателно ръководство. Въпреки това, за повечето хора бихме препоръчали ExpressVPN или NordVPN като най-добрия избор.

Работи чудесно като Netflix VPN, VPN за торенти и дори китайска VPN, така че каквото и да имате нужда от вашата VPN, тя ви покрива – като същевременно ви защитава със своето стабилно криптиране.

Как тествате VPN мрежи?

Когато тестваме VPN, ние проверяваме всеки аспект, който може да предизвика притеснение. Като начало разглеждаме от какви лични данни се нуждае дадена услуга и каквито и да е основни функции като криптиране. След това разглеждаме ценообразуването и дали се предлагат гаранции за връщане на парите и дали работи на други операционни системи като Mac VPN или Linux VPN, както и на Windows.

По време на физическото тестване ние тестваме скоростите на редица сървъри, проверяваме за течове на DNS, тестваме функционалността на превключвателя за унищожаване плюс всички други допълнителни функции и измерваме времето за връзка и ако приложенията се сринат.

Накрая преглеждаме колко лесни са за използване приложенията и тестваме услугите на настолни и мобилни устройства.

Незаконно ли е да имаш VPN?

Кратък отговор – не.

Използването на VPN не е незаконно и е напълно легитимно да искате да защитите вашите данни и активност. Наличието на VPN на вашия компютър и редовното му използване в преследване на водонепроницаема уеб сигурност и подправяне на местоположение по никакъв начин не е незаконно.

Въпреки това, използването на VPN за скриване на незаконна дейност не ви прави над закона, така че изтеглянето на защитени с авторски права материали все още е незаконно дори с VPN.

Какви са правилата и правилата за VPN?

Най-добрият VPN може да накара да изглежда така, сякаш се намирате някъде, където не сте. Добре изтъркана практика е да се избягва онлайн цензурата, както се прави в някои страни, или да се използват стрийминг услуги в САЩ, докато сте в Европа или Азия. Използвахме VPN, за да четем сутрешния вестник на Ню Йорк в Пекин и да гледаме американска телевизия в Лондон.

Но има някои предупреждения. VPN ще ви даде повече поверителност, но не и повече сигурност. Ако се окажете на уебсайт, който съдържа зловреден софтуер, VPN не може да ви попречи да бъдете заразени.

Ако просто искате да избегнете географските ограничения за стрийминг на съдържание като Netflix, BBC iPlayer или Hulu, задължително се нуждаете от VPN, за да го направите.

Какво прави страхотен VPN?

Най-основните качества, които трябва да търсите, са бързина, поверителност и лекота на използване. Това може да изглежда като основни атрибути, но в действителност малко доставчици са намерили щастлива среда.

Скоростта на връзката зависи от наличието на широка гама от добре поддържани сървъри. Това позволява на VPN да осигури отлична скорост и честотна лента на всеки, използващ неговите сървъри.

Наличието на отлична сигурност е доста основно изискване, но е трудно да се оправи. Ако сте загрижени за това, уверете се, че вашият VPN има херметична политика за поверителност, а политиката без регистрация е още по-добра. Някои услуги като ExpressVPN и NordVPN също са били независими одити, за да докажат твърденията си.

Добри ли са VPN без такса?

Какво може да бъде по-добро от обещанието за VPN с първокласно качество на ниска цена? Безплатни VPN, разбира се. За съжаление, златното правило на Интернет е следното: ако продукт или услуга твърди, че е безплатен, вие сте продуктът. В крайна сметка така наречените „безплатни“ VPN все още имат сметки за плащане и те ще извличат стойност от всяка потребителска транзакция, дори ако не начисляват месечна такса. Това обикновено идва под формата на събиране на вашата лична информация, след което я продавате на най-високата цена. Нашата препоръка е проста… Избягвайте безплатните VPN мрежи!

Какви VPN протоколи има?

Има няколко различни VPN протокола, не всички от които се използват от всички VPN услуги, които прегледахме. Повечето операционни системи имат вградена поддръжка за поне един от тези протоколи, което означава, че можете да използвате този протокол – и доброволна VPN услуга – без клиентски софтуер. Пълноценните VPN услуги имат онлайн инструкции как да направите това, както и как да настроите рутери за директно свързване към услугите.

OpenVPN: OpenVPN е много сигурен, с отворен код и широко използван. Повечето VPN услуги го поддържат, но с изключение на Chrome OS и Linux, малко операционни системи го правят. Този протокол може да се използва в TCP (уеб) или UDP (стрийминг) режим; последният е по-небрежен, но по-бърз. Ще ви трябва или клиентският софтуер на VPN услугата, или една от многото безплатни алтернативи. Така или иначе ще трябва да платите за VPN услугата.

L2TP/IPsec (Протокол за тунелиране на слой 2 със сигурност на интернет протокола): L2TP не е защитен сам по себе си, така че обикновено е сдвоен със стандарта за защитена мрежа IPsec. Комбинацията от двете някога се смяташе за много сигурна, когато се прилага правилно, но някои VPN услуги предлагат вместо това да използвате OpenVPN. L2TP/IPsec има естествена поддръжка в Windows, OS X/macOS, Android, Chrome OS и iOS. Повечето VPN услуги го поддържат.

  NordVPN как да получите безплатно (тествано май 2024)

IKEv2 (Internet Key Exchange версия 2, обикновено с IPsec): Това е нов стандарт, който е много сигурен, когато се прилага правилно. Той има естествена поддръжка в Windows, iOS и последните версии на OS X/macOS.

SSTP (Secure Socket Tunneling Protocol): SSTP е протокол на Microsoft с естествена поддръжка на Windows Vista и по-нови версии. Смята се, че е доста сигурен, но само Microsoft знае със сигурност.

PPTP (Протокол за тунелиране от точка до точка): Този стандарт е до голяма степен остарял, с много известни пропуски в сигурността, но е бърз. Той има естествена поддръжка, вградена в Windows, Android и по-стари версии на Mac OS X и iOS; Apple отказа поддръжка с macOS Sierra и iOS 10. Използвайте PPTP само за поточно съдържание, тъй като няма да защити вашите данни.

WireGuard: Най-новият от тези протоколи, WireGuard съчетава според съобщенията отлична сигурност с големи скорости. Разработен от самото начало, той използва много по-малко код от своите предшественици, което означава по-добро и по-лесно потребителско изживяване. Въпреки това, все още не се поддържа от много VPN услуги, въпреки че с набиране на популярност все повече и повече започват да го прилагат. Някои, като Mozilla VPN, използват единствено WireGuard.

Кой е най-сигурният VPN за поверителност?

Ако сте журналист, адвокат или професионалист в която и да е друга област, чувствителна към поверителността, забравете за скоростта и цената, когато избирате VPN. Вместо това се съсредоточете изцяло върху сигурността. Вашият VPN може да е малко по-бавен, но както за VPN мрежи, така и за президентските кортежи, скоростта винаги е компромис за поверителност. Избягвайте безплатни VPN мрежи, базирани на браузъри VPN и всякакви VPN със седалище в САЩ или други страни от Five Eyes. Следете криптирането: Вашият VPN трябва да предлага протокол, наречен OpenVPN TCP (за неговите мобилни приложения IKEv2 е добре).

Кой е най-добрият VPN за игри?

Повечето VPN се избират въз основа на добър баланс между скорост, сигурност и цена. Но ако искате VPN специално за свързване със сървъри за игри в друга държава, скоростта е всичко. Безплатните VPN мрежи няма да бъдат достатъчно бързи, но за щастие сигурността от висок клас няма да бъде двигател на разходите, което ви дава повече възможности на скромни цени. Тъй като всички VPN намаляват скоростта — повечето наполовина или повече — това означава да изберете един от набора, който се представи най-добре в нашите тестове за скорост. В тестовете Surfshark успя да спечели нашата скоростна надпревара, като същевременно беше един от най-евтините VPN, които сме виждали. Ако сте фокусирани върху VPN за игрови конзоли, разгледайте нашите най-добри VPN за Xbox и нашето ръководство за инсталирането им.

Как да използвам VPN за Netflix?

Ако живеете в страна, която цензурира своите медии или пътувате до такава, съдържанието с географски ограничения е болка. Можете да използвате VPN, за да заобиколите цензурата или да получите достъп до нормалното медийно съдържание на вашата страна за онлайн стрийминг услуги като Netflix и Hulu. Изберете VPN, който ви позволява ръчно да изберете през коя държава искате да се свържете и има нещо, наречено обфускация. Ако искате да изпробвате други VPN, изберете такъв с голям брой IP адреси, за предпочитане 10 000 или повече. След като инсталирате своя VPN, свържете се с държавата, чието съдържание искате да видите, рестартирайте браузъра си и отидете на сайта за стрийминг. Ако вашият VPN работи, сайтът трябва да ви третира като жител на избраната от вас държава и да ви предлага съдържание, присвоено на тази аудитория.

Какви са ограниченията на VPN?

VPN услугите, макар и изключително полезни, не защитават срещу всяка заплаха. Използването на VPN не може да помогне, ако неразумно изтеглите ransomware или ако сте подведени да дадете данните си на фишинг атака. Силно препоръчваме на читателите да използват локален антивирусен софтуер, да активират двуфакторна автентификация, където е налично, и да използват мениджър на пароли, за да създават и съхраняват уникални, сложни пароли за всеки сайт и услуга, които използвате.

Можете ли да се доверите на вашата VPN услуга?

Ако използвате услуга за насочване на целия си интернет трафик през нейните сървъри, трябва да можете да се доверите на тази услуга. По-лесно е да се доверите на компании, които съществуват по-дълго, просто защото репутацията им вероятно ще бъде известна. Проблемът е, че VPN индустрията е много млада и някои VPN компании играят мръсно. В тази среда е много трудно да разбереш на кого да се довериш.

Като част от нашето проучване, ние също се уверяваме, че ще разберем къде се намира компанията и под каква правна рамка работи. Някои държави нямат закони за запазване на данни, което улеснява спазването на обещанието „Ние не водим никакви регистрационни файлове“. Също така е полезно да знаете при какви обстоятелства VPN компания ще предаде информация на правоприлагащите органи и каква информация би трябвало да предостави, ако това се случи.

Най-добрите VPN услуги имат политика за поверителност, която ясно посочва какво прави услугата, каква информация събира и какво прави, за да защити тази информация. Някои компании обясняват, че събират някаква информация, но не ви информират как възнамеряват да използват тази информация. Други са по-прозрачни.

Може ли VPN да ви проследява онлайн?

Целият смисъл на изтеглянето на VPN на първо място е да гарантирате вашата онлайн анонимност, но някои VPN спестяват повече от вашите данни от други. Въпреки че не сме прегледали много VPN, които запазват потребителски данни, много VPN ще запишат друга информация за своите потребители, която може да включва:

  • Времето и продължителността, през които потребителят се е свързал с VPN
  • IP адресът на потребителя
  • Количеството данни, което потребителят е използвал, докато е свързан към VPN
  • Личната информация на потребителя като неговото име, адрес, информация за плащане, имейл и др.

За по-голямата част от VPN те няма да проследяват своите потребители онлайн по отношение на сайтовете, които посещават, или някой от техния уеб трафик или активност. Въпреки това препоръчваме да прочетете политиката за поверителност на VPN, преди да се регистрирате, за да сте сигурни, че те не регистрират уеб активност. Друг вариант? Прочетете нашето съдържание за VPN, което е в подробности за всяка от политиките за поверителност на VPN. Прочетохме ги, за да не се налага!