Най-добрите VPN за Windows 10 за компютър 2024 (май)

Получаването на Windows VPN ви помага да защитите вашия компютър.

Едно от страхотните предимства за това да бъдете сред милиардите глобални потребители на Windows е огромното количество софтуер, достъпен за вас по подразбиране. А инсталирането на VPN на вашия компютър е чудесен начин да останете по-безопасни онлайн и да направите компютъра си още по-полезен.

Повечето хора използват Windows VPN, защото добавя слой от допълнителна сигурност – и анонимност – към вашия работен плот или лаптоп. Цялата ви онлайн активност е криптирана, когато вашият VPN е включен. Но технологията за „геоизправяне“, която тези услуги предлагат, също означава, че те са чудесен начин за поточно предаване на по-разнообразно съдържание и заобикаляне на уеб ограниченията, наложени от вашия офис, училище или дори вашето правителство.

По-долу сме съставили списък с най-добрите Windows 10 VPN услуги. Продължете да четете, за да разберете кои са най-добрите клиенти, които да инсталирате на вашия лаптоп или настолен компютър и да подобрите поверителността си.

Как да изберем най-добрия Windows 10 VPN за компютър

Почти всеки VPN в мрежата обслужва потребителите на Windows, което означава, че получавате своя избор от опции и функции. Освен това, следователно имате лукса да изберете PC VPN, без да е необходимо да правите компромис с качеството.

Когато избирате Windows 10 VPN за компютър, трябва да търсите добра цялостна производителност с по малко от всичко – бързи скорости на връзката, приятелско приложение, P2P поддръжка, ясно написана и ясна политика за поверителност и т.н. – всички споделени активи от нашия избор номер 1.

След това е въпросът за ценообразуването, тъй като не всяка услуга си струва парите, които искат. Понякога плащането на малко допълнително осигурява превъзходно изживяване, но друг път по-достъпна услуга все пак осигурява оптимално качество. Но ние свършихме цялата работа и избрахме трите ни любими VPN опции за Windows в различни различни категории. Няма да сбъркате с нито едно от тях.

Най-добрият Windows 10 VPN за компютър

1. ExpressVPN – Най-добрият универсален VPN за компютър

СПЕЦИФИКАЦИИ

Брой сървъри: 3000+

Скорост: до 580Mbps

VPN местоположения: 160 в 94 държави

Максимално поддържани устройства: 5

24/7 чат на живо: Да

30-дневна гаранция за връщане на парите: Да

ПРИЧИНИ ЗА КУПУВАНЕ

Сред най-бързите VPN мрежи там

Широка поддръжка на устройства

30-дневен безплатен пробен период

24/7 услуга за поддръжка

ExpressVPN остава на върха на купчината, когато става въпрос за цялостното ни класиране на наличните днес VPN. Точно както прави на мобилни устройства, Mac и други устройства, Express наистина впечатлява като Windows 10 VPN – причините са много.

  5 най-добри VPN за крипто търговия

От момента, в който инсталирате ExpressVPN на вашия компютър, се чувствате в способни ръце. Всичко започва с много лесен за разбиране интерфейс и големи, приветливи бутони за включване/изключване и избор на местоположение. Ще се изправите за нула време, дори и да не разбирате толкова компютърно.

Но това не свършва дотук. Клиентът на Windows 10 може да се похвали с отличен потребителски интерфейс, пълен с куп функции, включително препоръки за интелигентни сървъри, множество VPN протоколи и технология за превключване. Удобен бонус е възможността да се контролира VPN от разширения на браузъра, а специално споменаване е за функцията за разделно тунелиране, която е чудесна за торент или ограничаване на VPN връзката до един браузър.

Дълъг списък от функции със сигурност помага, но може би просто искате да знаете дали ExpressVPN може да ви помогне да гледате чуждестранни Netflix и задгранични спортни репортажи. Простият отговор е: да. При нашето тестване той отключваше Netflix (и подобните на Amazon Prime Video и Disney Plus) всеки път.

Няма смисъл да работите с PC VPN, ако това просто ще забави вашето сърфиране, стрийминг, торент и игри. За щастие, с този доставчик станахме свидетели на изключителна производителност за локални сървъри, с много прилични резултати и за връзки на дълги разстояния. И е настроен само да се подобрява, тъй като услугата вече дава достъп до собствения си протокол Lightway.

Що се отнася до сигурността, ExpressVPN също предлага по отношение на протоколи и силно криптиране, докато независимо одитираната политика за поверителност ясно посочва, че няма събиране или регистриране на данни за трафик, IP адреси за връзка или онлайн дейности. Професионална 24/7 поддръжка на клиенти се предоставя чрез чат на живо или имейл за всякакви проблеми, които потребителят може да срещне.

Просто казано, ExpressVPN има много и е лесен избор като нашия номер едно VPN за компютри.

ЦЕНИ

1 ГОДИНА (НАЙ-ДОБРАТА СДЕЛКА) = $8,32 / месец

1 МЕСЕЦ = $12,95

Щракнете ТУК, ЗА ДА ПОСЕЩАТЕ EXPRESSVPN

2. NordVPN – сигурността на Windows е фокусът за NordVPN

СПЕЦИФИКАЦИИ

Брой сървъри: 5 100+

Местоположения на сървъри: 80+ в 59 държави

Максимално поддържани устройства: 6

24/7 чат на живо: Да

30-дневна гаранция за връщане на парите: Да

ПРИЧИНИ ЗА КУПУВАНЕ

Двойно криптиране на данни

Много добро представяне

Толкова много сървъри

NordVPN е опора в много списъци с „най-добрите“ по няколко добри причини. Като начало, той може да се похвали със сървърна мрежа над 5000, позволява седем връзки на абонамент, политиката си за забрана на регистриране се одитира ежегодно от PricewaterhouseCoopers и има фантастичен опит в деблокирането на почти всяка услуга за стрийминг там.

Въпреки всичко казано, единственият фактор, който ще има най-голямо значение за много потребители на PC VPN, е неговата строга сигурност. Услугата предлага определен брой „Double VPN“ сървъри, които предават вашите данни през два отделни VPN сървъра, а не само един, което прави нещата още по-сигурни. Превключвателят за изключване на Windows също работи добре.

И сега всичко това е допълнително подсилено от собствения протокол NordLynx на NordVPN, който катапултира NordVPN до един от най-бързите VPN, които можете да изтеглите в момента, достигайки 760-880Mbps.

  Инструмент за създаване на скрийнкаст GIF с мощен редактор [Windows]

Клиентът на Windows се настройва бързо и заетите разработчици на Nord работят далеч, за да направят клиента на Windows още по-лесен за използване – той разполага с компактен интерфейс, който има всички основни неща, а след това и някои (сега е добавена функцията за разделно тунелиране като нея вече има в приложението си за Android VPN). Въпреки че смятаме, че може да съжалява решението си да се отърве от удобните стари отметки на сървърите „Любими“.

Но вероятно можете да кажете, че се напрягаме да правим дупки тук, тъй като истината е, че NordVPN е доста превъзходен универсален Windows 10 VPN. Има и 30-дневна гаранция за връщане на парите и става доста достъпна (освен месечния абонамент), предлагайки множество планове, като най-добрата стойност е многогодишният абонамент.

ЦЕНИ

2 ГОДИНИ (НАЙ-ДОБРАТА СДЕЛКА) = $3,71 / месец

1 МЕСЕЦ = $11,95

НАТИСНЕТЕ ТУК, ЗА ДА ПОСЕЩАТЕ NORDVPN

3. Surfshark – Отличен компютър VPN на евтино

СПЕЦИФИКАЦИИ

Брой сървъри: 3200+

Местоположения на сървъри: 100+ в 65 държави

Максимален поддържан брой устройства: Неограничен

24/7 чат на живо: Да

30-дневна гаранция за връщане на парите: Да

ПРИЧИНИ ЗА КУПУВАНЕ

Поддържат се неограничен брой устройства
Надеждни връзки
По-дългите планове са голяма стойност
Страхотно за стрийминг

Ако се притеснявате, че VPN мрежите може да са малко сложни за използване и разбиране, тогава Surfshark е тук, за да ви върне обратно във вашата зона на комфорт. Като цяло – но особено в Windows 10 – това е VPN, което прави работата с виртуална частна мрежа да се чувства като втора природа. Просто е толкова лесен за използване.

Първите стъпки са лесни и след като влезете, ние обичаме начина, по който основният интерфейс се адаптира като отзивчив уебсайт, докато преоразмерявате прозорците и навигирате в приложението. Той поддържа нещата прости в най-малката си форма, но отваря все повече и повече функции, докато го разширявате. Хей, знаем, че това може да звучи доста незначително, но това просто ви позволява да знаете, че сте в ръцете на доставчик, който наистина е помислил за потребителското изживяване.

Ако вашият приоритет е повече за получаване на VPN за стрийминг, Surfshark може да се похвали с дълъг списък от стрийминг услуги, до които ще ви осигури достъп (американски Netflix, Amazon Prime Video, BBC iPlayer и Disney Plus сред тях), превръщайки вашия лаптоп в всеобхватен мултимедиен център, когато сте навън.

В основата на всичко това е вашият избор от протоколи за сигурност OpenVPN, IKEv2 и WireGuard, частен DNS, AES-256 криптиране и превключвател за готовност и изчакване, в случай че връзката ви падне. Въпреки че бихме искали последното да е малко по-ясно в съобщенията си, когато връзката ви падне.

В крайна сметка, ние сме добре наясно, че цената на Surfshark, (ако приемем, че сте щастливи да се ангажирате с услугите му за няколко години), наистина се откроява. И тази стойност се увеличава, когато вземете предвид също, че един абонамент ще покрие толкова много устройства, с които можете да се справите – така че добавете вашия Mac, мобилен телефон, таблет, рутер, устройство за телевизионно стрийминг и много други, за да го използвате на вашия компютър.

  Как да скриете устройство от File Explorer, без да го демонтирате в Windows 10

ЦЕНИ

2 ГОДИНИ (НАЙ-ДОБРАТА СДЕЛКА) = $2,49 / месец

1 МЕСЕЦ = $12,95

Щракнете ТУК, ЗА ПОСЕЩАНЕ НА SURFSHARKVPN

Често задавани въпроси за Windows 10 VPN

Кой е най-добрият Windows 10 VPN за компютър?

В момента ние оценяваме ExpressVPN като най-добрия компютър VPN, който можете да получите за Windows 10.

Това е абсолютна мечта да се използва на настолни компютри и лаптопи (както и на мобилни телефони и почти всичко останало, в този смисъл) и осигурява бързи и надеждни сървърни връзки. Той има доказан опит в деблокирането на Netflix и множество други услуги за стрийминг, като същевременно разполага със средствата за сигурност, за да ви осигури спокойствие, че вашите онлайн дейности винаги ще бъдат анонимни, когато са включени.

Какво мога да направя с VPN на моя компютър?

Въпреки че VPN мрежите започнаха да съществуват като начин за безопасно споделяне на данни, те станаха много по-широки в тяхното използване. Ако използвате лаптопа си с Windows 10 като преносимо мултимедийно устройство, например, можете да измамите IP адреса на вашия компютър в други региони по света, за да сте сигурни, че няма да пропуснете любимото си съдържание, когато сте в чужбина – или дори гледайте филми, телевизия и спорт, които се показват в други страни, но не и във вашата.

Виртуалните частни мрежи също се превърнаха в ключов инструмент за отключване на ограничени уебсайтове на компютри (само една от причините VPN мрежите в Китай да станат толкова популярни, като Google, Facebook, BBC, CNN и други са блокирани там).

Има още много допълнителни приложения на VPN, които можете да изследвате – можете да откриете повече, като щракнете върху връзката.

Как да настроя VPN на моя компютър?

След като сте избрали идеалния VPN за вашия компютър, да започнете е невероятно лесно. Влезли сме в подробности в нашето специално ръководство за това как да настроите VPN, но всеки – от неопитни потребители на Windows 10 до абсолютни професионалисти – може да започне с лекота. Отидете до уебсайта на избрания от вас доставчик и той ще ви насочи към страницата за изтегляне за Windows. Веднъж изтеглени и инсталирани, повечето VPN клиенти имат голям дебел бутон „Вкл.“, който просто не можете да пропуснете и ще ви даде дълъг списък от държави, от които да изберете своя сървър.

Колко безопасен е Windows 10

Най-новата операционна система на Microsoft, Windows 10, е значително подобрение по отношение на сигурността и защитата спрямо предишните превъплъщения (някои хора дори твърдят, че всъщност вече не се нуждаете от антивирусна програма за Windows 10). Въпреки това има някои широко обсъждани, противоречиви проблеми с поверителността, свързани с операционната система, и нещо повече, никога не можете да бъдете „твърде“ сигурни, нека си го кажем.

Мога ли да използвам VPN на Windows 11

Няма причина да мислим за нещо друго освен факта, че VPN мрежите ще работят също толкова добре с Windows 11, колкото и с Windows 10. Въпреки това трябва да сте наясно, че цялото ни тестване на VPN е извършено с Windows 10 опит.

Трябва ли да използвам VPN на моя компютър през цялото време?

Да, трябва да поддържате своя VPN включен по всяко време, но особено когато използвате интернет в обществени мрежи. Това ще ви помогне да се предпазите от хакери, пробиви на данни, течове и насочени продавачи. VPN също криптират или скриват вашия уеб трафик и пазят данните ви поверителни от киберпрестъпници и трети страни.