Най-добрите VPN за Android 2024 (май)

Това са най-добрите виртуални частни мрежи за защита на вашата поверителност на вашето мобилно устройство с Android.

Наистина ли трябва да имате VPN или виртуална частна мрежа на вашия телефон или таблет с Android? Вашите мобилни устройства съхраняват част от най-чувствителната ви информация, така че краткият отговор е: Да, силно го препоръчваме, особено ако някога откриете, че използвате обществен Wi-Fi на устройство с Android. VPN може да ви предложи спокойствие, като ви позволява да сърфирате в интернет анонимно и сигурно от телефона си. И имам добри новини за потребителите на Android: Вече е възможно да намерите редица VPN, които са бързи, сигурни, лесни за използване и оптимизирани за мобилни устройства.

С нарастването на отдалечената работа пазарът на мобилни VPN процъфтява. Повече от 480 милиона мобилни VPN приложения са изтеглени по целия свят само за 12 месеца между 2019 и 2020 г., според доклад на изследователската фирма TopVPN. Това е с 54% повече в сравнение с предходната година. И приблизително 75% от тези изтегляния са били чрез телефон с Android или друго устройство с Android.

Докато безплатните услуги представляват 84% от всички изтегляния на мобилни VPN, най-добрият ви залог е да избягвате безплатни VPN приложения и вместо това да използвате изпитан платен VPN за Android. Това означава да спечелите парите си от сигурно, безпроблемно VPN приложение за Android.

Какво прави VPN най-добрият за Android?

Основните характеристики на всеки Android VPN са скорост, сигурност, брой сървъри и лекота на използване – като последното е най-голямата грижа за много потребители. Това е комбинацията от тези функции, както и дългогодишната репутация за качество.

Наред с другите функции, най-добрият Android VPN ще има превключвател за изключване, за да ви защити в малко вероятния случай, че връзката ви се провали, спестявайки ви от опасностите от каквато и незащитена мрежа да използвате. Трябва също да внимавате за разделно тунелиране, което разделя трафика на различни приложения. Това ви позволява да маршрутизирате някои през VPN, като същевременно позволявате на други да използват вашата стандартна връзка.

1. ExpressVPN – Абсолютно най-добрият VPN за Android

ExpressVPN е най-добрият VPN за Android, благодарение на бързите скорости на връзката, фантастичната сигурност и почти перфектната 24/7 поддръжка на клиенти. Въпреки това, не само е най-мощният VPN за Android, но е и един от най-лесните за използване. С изчистен, опростен интерфейс и множество сървъри на всички места, които можете да пожелаете, не е изненада, че го оценяваме като най-добрия Android VPN на пазара.

Когато сте в движение, ще имате достъп до всяка библиотека на Netflix, която искате, както и до вашите акаунти в iPlayer, Hulu и Amazon Prime. Експресът обаче не спира дотук.

Ако искате да се задълбочите в вътрешността на приложението, за да го конфигурирате както искате, има голяма мощност под капака. Точно като настолния клиент, вие ще можете да превключвате между селекция от протоколи, да активирате превключвател за изключване, за да се защитите, ако връзката ви не успее, и дори да разделяте тунелиране, ако искате да изберете кои приложения да маршрутизирате през VPN.

  Как да изпращате съобщения от вашия работен плот до вашия телефон с Android

Интересно развитие от септември 2022 г. е въвеждането на ExpressVPN на свой собствен протокол Lightway. Създаден от нулата, той е невероятно лек и обещава да осигури отлични скорости. За повечето приложения в момента е в частна бета версия, но потребителите на Android могат да се регистрират в публичната бета версия и да получат достъп до Lightway преди всеки друг.

Въпреки че ограничението от пет устройства не е най-голямото, достатъчно е да покриете всичките ви мобилни устройства плюс настолен компютър и смарт телевизор, за да стартирате. И ако имате проблеми с някой от тях, водещата в класа онлайн поддръжка и чат на живо ще ви помогнат за минути, ако имате нужда.

Въпреки че няма пробен период – малко VPN предлагат такъв – има стандартна за индустрията 30-дневна гаранция за връщане на парите, в случай че откриете, че не е съвсем подходяща за вас. Въпреки това, тъй като е най-добрият Android VPN, наличен днес, е малко вероятно да се стигне до това.

ЦЕНИ

1 ГОДИНА (НАЙ-ДОБРАТА СДЕЛКА) = $8,32 / месец

1 МЕСЕЦ = $12,95

Щракнете ТУК, ЗА ДА ПОСЕЩАТЕ EXPRESSVPN

2. Surfshark – Най-добрият VPN за Android, пълен с много функции

СПЕЦИФИКАЦИИ

Предлага се на: Windows, Mac, Android, iOS, Linux

Едновременни връзки: Неограничено

24/7 поддръжка: Да

Оценка на Play Store: 4.3

Деблокирани сайтове за поточно предаване: Netflix, iPlayer, YouTube, Amazon, Hulu

Гаранция за връщане на парите: 30 дни

ПРИЧИНИ ЗА КУПУВАНЕ

Страхотна цена.
Атрактивно и ефективно приложение за Android.
Страхотни скорости на връзка.
Неограничени връзки.

Въпреки възможността за персонализиране и мощната си производителност като VPN, приложението на Surfshark за Android предлага интерфейс, който е изненадващо интуитивен за потребители за първи път. Неговият дизайн с четири раздела елегантно прикрива множество инструменти за поверителност и опции за свързване, подчертавайки бутон за връзка с едно щракване на целевия екран на приложението.

Осъществете бърз достъп до една от опциите за връзка на Surfshark за няколко хопа – една от най-обещаващите му функции, която прескача връзката ви през множество държави, за да скрие следата ви – през основния екран за избор на местоположение, без да е необходимо да ровите в настройките на приложението. Surfshark също получава бонус точки, за да направи своите опции за поддръжка на клиенти за специалното приложение за Android лесно достъпни, включително неговата функция за помощен билет и библиотека с ръководство за потребителя.

Докато мрежата на Surfshark е по-малка от някои, VPN услугата го компенсира с функции. Нека започнем с най-голямата печалба, която предлага: неограничена поддръжка на устройства. Ако искате да управлявате целия си дом или офис на VPN на Surfshark, не е нужно да се притеснявате колко устройства имате или сте свързани. Той също така предлага анти-зловреден софтуер, блокиране на реклами и блокиране на проследяване като част от своя софтуер.

Surfshark получи като цяло високи оценки, когато разширенията за Chrome и Firefox бяха одитирани за поверителност от немската фирма за сигурност Cure 53 – въпреки че този одит беше поръчан от Surfshark. Неговото криптиране е стандартно AES-256-GCM и поддържа Perfect Forward Secrecy, което означава, че често сменя ключовете за криптиране, за да избегне компромиси със сигурността.

Компанията има солидна гама от поддръжка на приложения, работещи на Mac, Windows, iOS, Android, Fire TV и рутери. Допълнителни устройства като игрови конзоли могат да бъдат конфигурирани за Surfshark чрез DNS настройки. Особено харесвам функцията за сигурност, която ви позволява да добавяте в белия списък определени приложения и уебсайтове, за да заобиколите автоматично VPN. За някои бизнес употреби това може да бъде критично важно.

  Как да направите свой собствен пакет стикери за WhatsApp на iPhone и Android

ЦЕНИ

2 ГОДИНИ (НАЙ-ДОБРАТА СДЕЛКА) = $2,49 / месец

1 МЕСЕЦ = $12,95

Щракнете ТУК, ЗА ПОСЕЩАНЕ НА SURFSHARKVPN

3. NordVPN – Най-голямото име все още е едно от най-добрите

Ако преди сте чували само за един VPN, вероятно това е NordVPN. С над 10 милиона изтегляния в Play Store и отлични отзиви, VPN титанът е примамливо предложение и осигури отлично представяне в нашия преглед на NordVPN.

Очевидно е, че NordVPN е поставил приоритет на сигурността на своите клиенти. Той предлага Double VPN и Onion over VPN плюс добър избор от протоколи, ако искате да ги промените, и вие също ще получите CyberSec защита от злонамерен софтуер и фишинг на Nord. Nord наскоро беше сертифициран от втори независим одит за наистина нулево регистриране, така че ако поверителността е приоритет, тогава тази VPN ще бъде за вас.

Приложението е мощно и има много налични конфигурации, ако се впуснете в настройките. Един недостатък обаче е леко неудобният му дизайн. VPN на Android отразява оформлението на настолния клиент и се отваря с интерфейс, базиран на карта. Въпреки че това работи добре на по-голям монитор или таблет, ограничените имоти на телефона означават, че може да е трудно да намерите точния сървър, който търсите. Има наличен списък със сървъри, но бихме искали да го видим веднага.

Като оставим тази забележка, NordVPN е един от най-добрите VPN за Android. Сигурни и пълнофункционални приложения, страхотна мрежа за поддръжка и забележително добра цена означават, че със сигурност ще останете на радара си.

ЦЕНИ

2 ГОДИНИ (НАЙ-ДОБРАТА СДЕЛКА) = $3,71 / месец

1 МЕСЕЦ = $11,95

НАТИСНЕТЕ ТУК, ЗА ДА ПОСЕЩАТЕ NORDVPN

ЧЗВ за Android VPN

Имам ли нужда от VPN за Android?

Наличието на Android VPN на вашето устройство е задължително, особено ако някога се свързвате с обществени Wi-Fi мрежи.

Тези мрежи често са незащитени и е възможно други лица в същата мрежа да имат достъп до вашето устройство. Криптирането на Android VPN защитава вас и вашите данни от всякакви потенциални хакери и точно за това бихме казали, че малката месечна такса си заслужава.

Въпреки това, една от най-големите причини потребителите да се регистрират, за да използват своя VPN за стрийминг. Ако сте в чужбина, вероятно няма да имате достъп до предаванията, които гледате у дома, без VPN – дори ако сте платили абонамента.

Това е така, защото онлайн телевизионните услуги геоблокират своите библиотеки по причини за лицензиране (Netflix и iPlayer, да споменем няколко). Използването на VPN може да накара устройството ви да изглежда като държава по ваш избор и следователно ще имате достъп до същата медия, която всеки друг в тази държава може.

VPN мрежите са развили донякъде опетнена репутация поради връзките си с хакери, пирати и други онлайн престъпници. Въпреки това е 100% законно да имате VPN на всяко и на всичките си устройства.

Докато поверителността, която VPN предоставят, може понякога да е от полза за сенчести герои, достойните граждани имат право да се ползват от тези свободи и за свои лични, законни цели.

Какво друго могат да направят VPN VPN за Android?

Докато сте на телефона си, вероятно няма да използвате пълноценно своя VPN VPN – просто да останете в безопасност онлайн и може би странната част от задграничния Netflix – но за щастие всеки от този списък ви позволява да използвате абонамента си на няколко устройства.

Това означава, че ще можете да инсталирате своя VPN на вашия компютър или Mac, а често и на вашия смарт телевизор, игрова конзола или рутер. Там можете да се възползвате максимално от мощността, която VPN могат да предложат.

  Какво означава за вас сливането на NordVPN и Surfshark?

Да останете в безопасност, като използвате VPN за торенти, е едно от основните предимства, тъй като P2P споделянето е дейност, която представлява реален риск за тези, които участват в него без защита.

Друга причина е да избягвате каквито и да било ограничения на вашата интернет услуга – особено полезно за студенти, тези в квартира под наем или тези на работа – и означава, че можете да сърфирате в мрежата, без никой да блокира това, което искате да гледате.

Как да настроите VPN за Android?

Инсталирането на VPN на Android е толкова лесно, колкото инсталирането на всяко друго приложение.

Първо, ще трябва да изтеглите приложението или от Play Store, или директно от уебсайта на доставчика. От там можете да инсталирате приложението както обикновено и след като приложението се отвори, ще бъдете помолени да влезете в акаунта си.

След като влезете, вашето устройство ще поиска разрешението ви да настрои VPN връзка. Това ще се появи, независимо за какъв Android VPN сте се регистрирали. След като сте разрешили тези разрешения, вашата VPN е настроена и готова за работа.

Всички VPN мрежи на тази страница имат отлични мрежи за поддръжка, така че ако срещнете някакви проблеми, те винаги ще се радват да ви помогнат.

Безопасна ли е VPN за Android?

Ако изберете един от петте Android VPN в този списък (или дори който и да е, представен в нашето най-добро VPN ръководство), можете да сте сигурни, че те са реномиран и сигурен доставчик. Насочването към уебсайтовете на доставчиците чрез връзките на тази страница ще гарантира, че сте на правилното място или можете да ги потърсите в Play Store.

VPN обаче не ви дава абсолютен имунитет – ако въведете подробности на фалшив сайт или изтеглите злонамерен софтуер, вашият VPN няма да може да ви защити. Все още трябва да сте разумни онлайн, но ако сте умни, VPN ще повиши защитата ви до следващото ниво и ще спре изтичането на данните ви, когато това не е ваша вина.

Какво е мобилен VPN?

Използвайте удобна за мобилни устройства VPN, за да избегнете по-ниски скорости и да осигурите по-голяма поверителност на данните за цялото си устройство. Мобилните VPN обикновено имат по-малък отпечатък на паметта и изискват по-малко процесорна мощност от настолните VPN, така че работят по-бързо и пестят повече батерия. Трите най-добри VPN, изброени по-горе, имат отлични, лесни за използване опции за мобилни приложения за своите услуги.

Кой е най-добрият безплатен VPN за Android?

Ако не се нуждаете от VPN за нещо фантастично и просто искате да шифровате трафика си, безплатният VPN е чудесен вариант за разглеждане. Ето няколко услуги, които предлагат безплатно приложение за потребители на Android:

  • ProtonVPN. Предлага неограничени данни и честотна лента със сървъри в Холандия, Япония и САЩ.
  • AtlasVPN. Има неограничени данни и честотна лента със сървъри в Япония, Австралия и САЩ.
  • WindscribeVPN. Предлага 10 GB безплатни данни в 11 различни държави.
  • HidemmeVPN. Дава ви 10 GB безплатни данни общо в четири региона.

Въпреки това, имайте предвид, че има много безплатни VPN мрежи, които могат да причинят повече вреда, отколкото полза. Поради тази причина никога не изтегляйте услуга, която изглежда мрачна.

Всъщност най-добре е да използвате безплатен VPN, който също предлага платен абонамент. По този начин можете да видите, че услугата прави пари от продажби, вместо от лични потребителски данни.

Как да промените своя IP адрес на Android в друга държава?

Използвайте VPN или виртуална частна мрежа. VPN приложение може да бъде най-добрият ви и абсолютно най-сигурен залог за скриване на вашия IP адрес от вашия доставчик на интернет услуги и агенции за наблюдение. Всичко, което трябва да направите, е да включите приложението VPN, да изберете сървър за държава и виртуално ще бъдете транспортирани до друго място (град, държава или континент). Само на едно щракване от лаптоп. Използването на VPN е като влизане във вашия акаунт в Gmail или Facebook. Щракнете и сте онлайн. Въпреки че вашият интернет доставчик не вижда вашите дейности, след като сте свързани с VPN, в повечето държави с няколко редки изключения използването на VPN е напълно разрешено от Общите условия на всеки доставчик на интернет услуги. Лесна работа.