Най-добрите RGB фенове за вашия компютър за 2023 г

Производителността и ефективността са крал и царица, когато става въпрос за феновете на компютрите и винаги трябва да бъдат основното внимание. Но не пречи и да вземете предвид стила. Естествено, феновете на RGB не трябва да жертват производителността заради външния вид, тъй като тези ярки цветове не помагат много, ако компютърът ви работи твърде горещо. Събрахме най-добрите RGB вентилатори в корпуса, които не само добавят сериозен блясък към вашето оборудване, но работят толкова добре, колкото изглеждат.

Корсар

Не всеки ден ще намерите страхотен набор от RGB вентилатори, които имат толкова малко слабости. Corsair LL120 работи на всички цилиндри, съчетавайки страхотна производителност със стил.

Говорейки за неговата естетика, Corsair LL120 използва ARGB, което ви позволява да променяте цветовете на всички 16 светодиода поотделно. Въпреки това, той отива крачка напред, като включва и Lighting Node Pro на Corsair. Заедно с нейния лесен iCUE софтуер, вие ще можете да създавате динамично RGB осветление само с няколко щраквания, без да заемате ценни заглавки на вашата дънна платка.

Разбира се, Corsair LL120 не е само стил. Дори с вентилатор отзад и един отпред, LL120 не се поти, движейки въздуха през кутията ви, особено когато ги наберете до 2200 RPM. По-важното е, че почти няма да ги чуете да работят с вашата платформа при нормални натоварвания.

Corsair LL120 RGB

Най-добър като цяло

$70 $90 Спестете
$20

Corsair го изби от парка с вентилаторите LL120 RGB. Страхотна производителност на въздушния поток, лесен за използване софтуер и динамични цветове и ефекти, обвити в 120 мм вентилатор.

Професионалисти

 • 16 индивидуално адресируеми RGB светодиода
 • Има добър, лесен за използване софтуер
 • Силен въздушен поток, нисък шум
 • Включен Lighting Node Pro

минуси

 • Донякъде силен при максимална скорост на вентилатора

Antec

Когато сте с ограничен бюджет, сте склонни да режете ъглите, но наистина не можете да си позволите да го направите с вентилаторите на кутията. За щастие вентилаторите Antec Prizm 120mm ARGB са не само на разумна цена, но изглеждат фантастично и можете да сте спокойни, знаейки, че вашият компютър е хубав и готин.

Като начало, вентилаторите Antec Prizm 120mm ARGB включват 18 адресируеми светодиода на корпус на вентилатор, разделени между два пръстена. Имате достъп до милиони цветове, но най-добрата част е възможността да синхронизирате RGB осветлението с водещи марки дънни платки като ASUS, MSI и Gigabyte.

Цветовете не са единственият аспект, който можете да коригирате. Вентилаторите Antec Prizm 120mm ARGB Case също се предлагат с контролер на вентилатора, който можете да използвате, за да регулирате скоростта на вентилатора между 500 и 2000 RPM. Предвид добавените лагери на вентилатора, те са изненадващо бързи, тихи и издръжливи.

  Кой да използвате и кога

Вентилатори Antec Prizm 120 mm ARGB

Най-добър бюджет

$60 $80 Спестете
$20

Надеждни и достъпни, Antec Prizm 120 mm ARGB вентилатори са идеалното решение за ограничен бюджет. Получавате предимството на добър въздушен поток и софтуерна съвместимост, без да жертвате стила.

Професионалисти

 • Бърз, тих и издръжлив
 • Включва пет ARGB вентилатора и контролер
 • Съвместим с различни RGB софтуери
 • Звездна цена на фен

ASUS

Вентилаторът ASUS TUF Gaming TF120 ARGB е чудесен избор за тези, които предпочитат дизайна, но все пак се нуждаят от високопроизводителен вентилатор на ключови места. Можете дори да се възползвате от двуслойната LED матрица, която създава по-богати RGB цветове.

С максимална скорост от 1900 RPM, вентилаторът ASUS TUF Gaming TF120 ARGB е доста бърз и има висок рейтинг на въздушния поток. Като се има предвид неговата производителност, TF120 може не само да се използва за преминаване на хладен въздух през вашето оборудване, но също така е достатъчно мощен, за да помогне за охлаждане на AIO радиатори. Помага ви да избегнете необходимостта да смесвате различни видове вентилатори!

Единственият аспект, който съответства на производителността на вентилатора ASUS TUF Gaming TF120 ARGB, е неговата издръжливост. ASUS добави усъвършенствани флуидни динамични лагери, за да подобри неговата дълготрайност, както и антивибрационни подложки за допълнително намаляване на звука.

Вентилатор ASUS TUF Gaming TF120 ARGB

Най-добър дизайн

$43 $60 Спестете
$17

Ако дълготрайността е вашата основна грижа, вентилаторите ASUS TUF Gaming TF120 ARGB са специално проектирани за издръжливост и производителност. Той също така включва ARGB хъб, който ви дава достатъчно контрол и поддръжка на Aura Sync.

Професионалисти

 • Двуслойна LED матрица за по-богати цветове
 • Поддръжка на Aura Sync
 • Бързо, ефективно и тихо
 • Включва ARGB хъб

минуси

 • Пакетът от 3 пакета е на по-добра цена

Cooler Master

Ако вашият компютър е с течно охлаждане, не можете просто да използвате стар вентилатор за охлаждане на радиатора, дори и да е бърз. Проблемът не е непременно в скоростта – това е статично налягане. Cooler Master MasterFan MF120R е фантастичен спътник, за да сте сигурни, че вашият AIO ще остане хладен.

Докато Cooler Master MasterFan MF120R работи добре като вентилатор в корпуса, те са най-удобни, свързани с радиатор. Неговата комбинация от по-високо статично налягане и въздушен поток е точно това, от което се нуждаете, за да избутате или издърпате топлината, която се разпръсква от радиатора. И ако решите, че искате такъв за кутията, все още можете да натиснете вентилаторите до 2000 RPM.

  Алгоритми, модели, предизвикателства и приложения

Друга удобна характеристика на Cooler Master MasterFan MF120R е, че той работи добре с голямо разнообразие от RGB софтуер, като ASUS Aura, ASRock RGB, Gigabyte RGB Fusion и MSI RGB.

Cooler Master MasterFan MF120R ARGB

Най-добрият вентилатор на радиатора

Вентилаторът Cooler Master MasterFan MF120R ARGB е толкова прост, колкото можете да получите по отношение на инсталацията. Това го прави още по-полезен, когато сте готови да се откажете от стандартния охладител за вашите радиатори за нещо по-съществено.

Професионалисти

 • Съвместим с различни RGB софтуери
 • Лесен за монтаж
 • Специално проектиран за охлаждане на радиатори
 • Звукопоглъщащи гумени подложки

минуси

 • RGB е твърде полупрозрачен
 • Малко надценени

Thermaltake

Ако натискате вашето оборудване до пределите му, бързо ще забележите колко шумни могат да станат вашите фенове. Поносимо е, но ако сте човек, който не може да понася въртенето, Thermaltake Pure 12 ARGB Fan е точно за вас.

За да разберете колко тих е вентилаторът Thermaltake Pure 12 ARGB, той разполага с максимална скорост от 1500 RPM и въздушен поток от 56,45 CFM. Като се имат предвид всички неща, това е доста достойно за уважение, но когато започнете да изпитвате компютъра си през неговите крачки, ще забележите, че той никога не се издига над шепота.

Това, което е също толкова впечатляващо, е само броят опции, които Thermaltake Pure 12 ARGB Fan предлага. Можете да изберете 140 mm или 200 mm, ако имате нужда от допълнителна производителност на въздушния поток за, да речем, радиатор, като същевременно поддържате тихата му работа.

Thermaltake Pure 12 ARGB

Най-тихо

$51 $60 Спестете
$9

Няма нищо по-сладко за ушите от надежден компютърен вентилатор, който е невероятно тих. Кажете сбогом на шума с вентилатора Thermaltake Pure 12 ARGB, който също разполага с ARGB и контролер за извършване на корекции в движение.

Професионалисти

 • Много налични опции, като пакети и размери на ветрило
 • Шепни тихо
 • Включва ARGB контролер
 • Съвместим с различни RGB софтуери

минуси

 • Можеше да използва няколко повече адресируеми светодиода

ЧЗВ

В: Можете ли да пуснете RGB вентилатори без RGB включен?

Обикновено, за да работи RGB, трябва да включите RGB конектора, който е отделен от конектора за захранване. Можете спокойно да оставите RGB конектора изключен и вентилаторите ще продължат да се въртят, докато черпят енергия.

  Как да се присъедините към среща на Microsoft Teams без приложението

Въпрос: Мога ли да програмирам моите RGB фенове да реагират на това, което се случва в играта ми?

Абсолютно! Повечето известни марки имат RGB синхронизация, вградена директно в софтуера. Например има софтуер Lightsync на Logitech, iCUE на Corsair и Synapse на Razer или опции на трети страни като Aurora. Можете също да синхронизирате RGB с музика.

Въпрос: ARGB или RGB е по-добър?

ARGB не предлага никакви предимства в производителността, освен повече персонализиране на цветовете. Когато изберете цвят за традиционни RGB вентилатори, това засяга всеки светодиод. Разбира се, все още можете да приложите различни ефекти като стробиране и дишане. Въпреки това, ARGB ви позволява да променяте цветовете на всеки отделен светодиод към каквото искате.

Въпрос: Какво означава RGB?

RGB означава „червено, зелено, синьо“. В контекста на компютрите и технологиите като цяло, това са основните цветове, използвани за създаване на множество цветове.

Въпрос: Защо моите RGB вентилатори не светят?

Ако вашите вентилатори работят, но RGB не работи, има няколко стъпки, които можете да предприемете, за да отстраните проблема.

 • Проверете отново дали RGB кабелът е включен към вашата дънна платка или към контролер. Кабелът обикновено е отделен от захранващия кабел на вентилатора.

 • Използвате ли правилния хедър? Може да имате свързан RGB кабел, но е възможно да използвате грешен хедер. Проверете ръководството на вашата дънна платка.

 • Или вентилаторът, или колекторът са повредени. Можете да отстраните това, като смените RGB вентилатора с друг вентилатор, за който знаете, че работи определено. Ако вентилаторът работи, имате дефектен вентилатор; ако не работи, тогава имате дефектен хедър.

 • Ако използвате контролер за вентилатор, опитайте да свържете RGB вентилатора директно към дънната платка и отбележете дали работи. В случай, че се случи, тогава може да имате дефектен контролер на вентилатора.

В: Можете ли да направите RGB вентилатори с бяла светлина?

Да, но не е истинско бяло и RGB вентилаторите се различават по това колко „бели“ изглеждат. Можете да направите това, като проверите за предварително зададени настройки за бяла светлина във вашия RGB софтуер или направите корекции сами.

x