Най-добрите 4K лаптопи за игри

Ако 1080p просто вече не отговаря на нуждите ви за игри, сега е моментът да помислите за 4K лаптоп за игри. Получавате най-доброто от двата свята: високопроизводителна машина със звездна яснота и преносимост. Така че, нека да разгледаме най-добрите 4K лаптопи за игри, които можете да получите в момента.

Най-добрият 4K лаптоп за игри като цяло: Dell XPS 17

Dell

Ако ви е омръзнало да се чудите дали вашият лаптоп ще изпълнява най-новите игри с троен A, Dell XPS 17 ще успокои притесненията ви за следващите няколко години.

Когато имате 13-ти Intel CPU и NVIDIA 40-series GPU, никоя игра не е извън обсега ви. Ще ви трябва и този изключително мощен хардуер, ако планирате да стартирате игри в 4K, което между другото изглежда фантастично на 17-инчов екран.

Въпреки че високопроизводителните компоненти са най-добрите, това, което наистина издигна Dell XPS 17 до върха на нашия списък, бяха опциите. Dell ви дава възможност да изберете количеството RAM, съхранение, GPU и CPU и дали искате 4K или да преминете към FHD+.

Източник: Dell

Dell XPS 17 (2023)

Най-добър като цяло

С графична карта от серия NVIDIA 40 и 13-ти процесор на Intel, Dell XPS 17 се справя с всяка игра, която му хвърлите. Можете дори да персонализирате част от хардуера, за да отговаря на вашите нужди.

Професионалисти

 • 4K изглежда страхотно на своя 17-инчов дисплей
 • Може да коригира хардуерните спецификации
 • Тънък форм фактор
 • Удвоява се като машина за редактиране

ASUS

Игрите в 4K, в сравнение с 1080p, правят разлика в света. Но лаптопите с 4K дисплеи могат да бъдат скъпи, особено ако имате нужда от хардуер от висок клас, за да изпълнявате най-новите игри. Ако обаче търсите сравнително бюджетен вариант, ASUS VivoBook Pro 16X трябва да е точно във вашата алея.

Наличието на най-новия хардуер идва на по-висока цена, но ASUS VivoBook Pro 16X се справя с 4K изненадващо добре със своята NVIDIA RTX 3050 Ti и 32GB RAM. Това все още е страхотна графична карта и тъй като дисплеят е ограничен до 60 Hz, вие не го тласкате отвъд лимита му, като същевременно поддържате гладка кадрова честота.

Снабден с 1TB SSD, ASUS VivoBook Pro 16X също е в крак с времето. Зареждането на текстури с висока разделителна способност може да бъде доста натоварващо, с което твърдите дискове са склонни да се борят в наши дни.

ASUS VivoBook Pro 16X

Най-ценно

ASUS VivoBook Pro 16X не е слаб в отдела за производителност, въпреки своя хардуер от последно поколение. Неговият 16-инчов OLED дисплей прави 4K да изглежда особено рязко, отчетливо и жизнено.

Професионалисти

 • Красив 16-инчов OLED дисплей
 • Двоен вентилатор и двойни топлинни тръби за по-добро охлаждане
 • Много портове
 • Предлага се с 32 GB RAM и процесор Ryzen 9

минуси

 • 60Hz честота на опресняване
 • 3050 Ti е последно поколение хардуер

MSI

Ако бюджетът ви е по-скоро като празен чек, MSI Titan GT77HX се доставя с хардуер от най-висок клас – най-доброто от най-доброто.

Първо, NVIDIA RTX 4090 е най-доброто, което NVIDIA може да предложи в момента. Второ, имате процесор Intel от 13-то поколение и 64 GB DDR5 RAM (с опция за удвояване). С други думи, MSI Titan GT77HX яде 4K резолюция за закуска.

Последно, но не на последно място, MSI Titan GT77HX има 2TB SSD, минимум, до 16TB. Дори при 2TB няма да ви свърши място за игри скоро.

Източник: MSI

MSI Titan GT77HX

Най-мощен

$4399 $4699 Спестете
$300

MSI Titan GT77HX е огромен звяр на лаптоп за игри, не само по размер, но и по производителност. Получавате и много място за съхранение и на SSD, не по-малко.

Професионалисти

 • Много RAM и върхов графичен процесор NVIDIA 40-серия
 • Голям 17,3-инчов дисплей
 • 144Hz честота на опресняване
 • Избор между 2, 4, 8 и 16TB място за съхранение (NVMe SSD)

Най-добър преносим 4K лаптоп за игри: Razer Blade 16

Razer

Ако носенето на огромен лаптоп за игри не е в картите за вас, но все пак искате хардуер от най-висок клас, Razer Blade 16 несъмнено е най-добрият вариант.

Като за начало, Razer Blade 16 тежи 5,4 паунда, много по-удобно тегло от повечето лаптопи за игри, но по-важното е, че дебелината му е малко под един инч, когато е затворен. Това прави безкрайно по-лесно поставянето в пътна чанта, когато сте в движение. Просто не забравяйте да имате преносима захранваща банка за резервно копие!

И накрая, Razer Blade 16 разполага с алуминиев корпус, осигуряващ голяма издръжливост, от която определено се нуждаете, за да защитите хардуера от висок клас отдолу.

Източник: Razer

Razer Blade 16

Най-преносим

Лаптопите са преносими по природа, но много тънкият и издръжлив форм-фактор на Razer Blade 16 извежда преносимостта на съвсем ново ниво. Освен това получавате изненадващ брой портове за използване, включително Thunderbolt 4.

Професионалисти

 • Хардуер от най-висок клас
 • 240Hz честота на опресняване
 • Алуминиевият корпус е гладък и издръжлив
 • Тънък и компактен

минуси

 • Цена
 • Недостатъчен живот на батерията

Източник: ASUS

Професионалните редактори също се нуждаят от време, за да се отпуснат, но наличието на две платформи е скъпо и не всеки има място за два компютъра. ASUS ZenBook Pro Duo 15 OLED разделя разликата по доста уникален начин.

ASUS ZenBook Pro Duo 15 OLED разполага не с един, а с два дисплея – 15,6-инчов основен дисплей и по-малкия 14-инчов ScreenPad Plus. Това е мощен многозадачен инструмент за редактиране на видео и снимки, но също така е полезен, когато имате нужда от бърз достъп до популярен софтуер като Discord или да следвате ръководствата за игри.

Подобно на ASUS VivoBook Pro 16X, ASUS ZenBook Pro Duo 15 OLED използва хардуер от последно поколение, но разполага с NVIDIA 3070 Ti за разлика от 3050 Ti. Това го прави още по-способен да изпълнява любимите ви заглавия при 4K резолюция.

Източник: ASUS

ASUS ZenBook Pro Duo 15 OLED

Най-универсален

$2179 $3000 Спестете
$821

ASUS ZenBook Pro Duo 15 OLED съчетава производителност и игри в една перфектна машина. Той включва не един, а два 4K дисплея, като по-малкият служи като сензорен екран.

Професионалисти

 • Перфектен за игри и продуктивност
 • Не един, а два 4K дисплея
 • Страхотна охладителна система
 • Добър избор на портове

минуси

 • NVIDIA 3070 Ti е последно поколение хардуер

ЧЗВ

Въпрос: Имам ли нужда от SSD за моя лаптоп за игри?

SSD дисковете не само са по-добри за игри от HDD, но и правят целия ви компютър по-бърз. Всъщност, ако имате по-стар лаптоп с остарял твърд диск, помислете дали да прочетете нашето ръководство за инсталиране на SSD в лаптоп.

Става много по-често срещано за игрите – Dead Space Remake, например – да посочват SSD като изискване. Времена за зареждане, текстури, нови области – всичко това се зарежда много по-бързо.

О, и не се тревожете за влошаване; SSD дисковете издържат точно толкова дълго, колкото HDD, ако не и повече.

Въпрос: Работят ли лаптопите за игри добре с редактиране на видео?

Да, лаптопите за игри могат да се удвоят и като машини за редактиране на видео, с допълнителното предимство да бъдат преносими!

Това наистина се свежда до хардуерни изисквания. За разлика от редактирането на снимки, което до голяма степен зависи от производителността на вашия процесор, софтуерът за редактиране на видео се възползва от всичко – CPU, GPU и RAM. Имате нужда от всички тези конски сили за специални ефекти, филтри и рендиране.

Въпрос: Колко дълго издържа средно един лаптоп за игри, преди да има нужда от смяна?

В зависимост от хардуера под капака, вашият лаптоп за игри ще издържи средно между 3 и 6 години. Колкото по-висок клас са частите към момента на покупката, толкова по-дълго ще издържи. Ако високопроизводителният лаптоп е маршрутът, който поемате, има много функции и спецификации, които трябва да имате предвид.

С това казано, също толкова важно е да си създадете навик да поддържате лаптопа си, като например почистване на вентилаторите, екрана и портовете и актуализиране на драйверите.

  Коригирайте проблема с Killing Floor 2 Waiting for Players
x