Най-добрите флаш устройства за 2023 г

USB флаш устройствата са най-добрият избор за носене на вашите основни цифрови файлове в движение. Малките, компактни устройства могат да съхраняват много данни, предлагат невероятни скорости на четене и запис и се предлагат с впечатляващи функции за сигурност.

Кингстън

За някои от най-бързите скорости на четене и запис на достъпна цена, помислете за Kingston DataTraveler Max. Със стандарт USB 3.2 Gen 2, той може да се похвали с водещи в индустрията скорости на четене и запис съответно до 900MB/s и 1000MB/s. Това е едно от най-бързите USB флаш устройства и се предлага с капацитет от 256GB, 512GB или невероятните 1TB.

USB-C конекторът поддържа модерни лаптопи и настолни компютри, както и гамата iPhone 15 и повечето смартфони с Android с USB OTG. Освен това има удобна плъзгаща се капачка за бърза връзка с една ръка, LED индикатор за състоянието и удобна халка за ключодържател, за да държите най-важното в джоба си.

Kingston DataTraveler Макс

Най-добър като цяло

С някои изключителни скорости на четене и запис и вариации в капацитета до огромния 1TB, Kingston DataTraveler е един от най-добрите избори, които можете да направите, когато става въпрос за USB флаш устройство.

Професионалисти

 • Светкавично бързо
 • Големи капацитети
 • Добра цена за капацитета

PNY

Ако търсите достъпно и надеждно флаш устройство за ежедневни задачи, то не е много по-бюджетно от PNY Turbo Attache 3. Това е USB-A устройство и е достатъчно бързо за обща употреба, въпреки че записът скоростите са непоследователни, което може да възпре някои. За цената си обаче е повече от способен.

Конструкцията е здрава и ще оцелее при падане. Освен това е лек, малък и има халка за закрепване към ключодържател. Освен това той разполага с плъзгаща се обвивка вместо капачка, която лесно може да бъде изгубена.

Предлага се в капацитет от 32GB до 512GB, докато можете да спестите дори повече, като купувате на едро с пакети от два, три, пет и десет налични.

PNY Turbo Attache 3

Най-добър бюджет

$8 $11 Спестете
$3

PNY Turbo Attache 3 е много достъпно и надеждно USB-A флаш устройство. Предлага се с различни капацитети за съхранение до 512 GB и можете също да закупите на едро в пакети до десет, ако трябва да го купите за семейството или екипа си на работа. Това е достатъчно за общи задачи и може да ви спести много пари.

Професионалисти

 • Перфектен за ежедневна употреба
 • Евтин
 • Различни капацитети за съхранение

минуси

 • Непостоянни скорости на запис

Sandisk

SanDisk iXpand Flash Drive Luxe е отличен избор за потребителите на Apple. Той разполага както с USB-C, така и с Lightning конектор, така че ще работи с всеки iPhone или MacBook и позволява безпроблемно прехвърляне между всички ваши устройства на Apple, както и всеки настолен компютър или телефон с Android, който имате. Последният обаче ще изисква USB OTG адаптер.

  Имате ли нужда от монитор с висока честота на опресняване за работа в офис?

Той е много малък и елегантен и се предлага в капацитети от 64, 128 и 256 GB. Скоростите на четене и запис не се рекламират, но устройството работи добре и прехвърлянията са бързи. Освен това ще получите предимството на автоматично архивиране на снимки в iCloud чрез приложението SanDisk и можете да защитите с парола файловете си на всичките си устройства.

SanDisk iXpand флаш устройство Luxe

Най-доброто за Mac

$36 $45 Спестете
$9

iExpand Flash Drive Luxe е идеален за MacBook и други продукти на Apple. С двата USB-C и Lightning конектора той работи на всяко устройство на Apple и предлага бързи трансфери, като същевременно получавате автоматично архивиране в iCloud и добри функции за сигурност.

Професионалисти

 • Lightning и USB-C конектор
 • Бързи скорости на трансфер
 • Защита с парола за файлове

SanDisk

SanDisk Extreme Pro е издръжливо USB 3.2 твърдотелно флаш устройство, което е отличен избор за пътници. Може да е малко скъпо, но ако имате нужда от бързи прехвърляния на големи файлове, като 4K видеоклипове и хиляди снимки от пътуване, в допълнение към солидна конструкция, идеална за суровото пътуване, това е най-добрият избор.

Предлага се с капацитет за съхранение от 128, 256 и 512 GB; ако имате нужда от още повече, има и опция от 1TB. Типът конектор е USB-A и с включени софтуер за криптиране SanDisk SecureAccess и софтуер за възстановяване на данни RescuePRO Deluxe вашите файлове са защитени и в добри ръце.

SanDisk Extreme Pro USB 3.2

Най-доброто USB 3.2 флаш устройство

Със здрав алуминиев корпус, SanDisk Extreme Pro USB 3.2 може да издържи на дълги пътувания и малко грубо боравене. Това е идеален избор за пътници, които се нуждаят от високи скорости, като същевременно предлага добри функции за сигурност и богат избор от опции за размер на съхранение.

Професионалисти

 • Устойчив алуминиев метален корпус
 • До 420MB/s скорости на четене и 380MB/s на запис
 • Включен добър софтуер за сигурност
 • Лесни и бързи трансфери

минуси

 • По-скъп от някои конкуренти

Кингстън

Kingston IronKey Keypad 200 може да изглежда скъп, но инвестицията си заслужава, ако цените сигурността пред всичко друго. Тази крепост на флаш устройство до голяма степен гарантира, че вашите данни остават в правилните ръце.

KP200 отговаря на изискванията за сертифициране на FIPS 140-3 ниво 3 от военен клас и очаква официално сертифициране. Той също така може да се похвали с XTS-AES 256-битово хардуерно криптиране, което го прави възможно най-непробиваемото флаш устройство. Освен това можете да зададете както администраторски, така и потребителски ПИН кодове и никой не може да получи достъп без един.

Ако тези функции не са достатъчни, за да се чувствате защитени, вътрешната верига също е подсилена, за да предотврати достъп, а буквено-цифровата клавиатура е покрита със защитен слой, който предотвратява анализа на пръстови отпечатъци.

  Как да покажете работното си време на други хора в Outlook

Kingston Ironkey Keypad 200

Най-доброто за сигурност

С усъвършенствани функции за сигурност за защита на чувствителни файлове, Kingston IronKey Keypad 200 е най-добрият избор за сигурно флаш устройство. Той разполага с буквено-цифрова клавиатура за допълнително укрепване и не можете да получите достъп без ПИН номер. Освен това е много издръжлив и водо- и прахоустойчив.

Професионалисти

 • Налични малки размери за съхранение
 • Данните на устройството се изтриват след десет неуспешни опита за PIN
 • Защита от прах и вода IP57
 • Може да се използва на всяка операционна система
 • USB-A и USB-C опции

ЧЗВ

Въпрос: Трябва ли да купя USB 2.0 флаш устройство или USB 3.0 (или по-високо) флаш устройство?

Трябва да проверите USB стандарта на вашите устройства. Ако търсите да закупите USB 3.0 или по-високо флаш устройство, трябва да се уверите, че вашето устройство(а) има правилния порт, за да извлечете най-доброто от предлаганите скорости. Няма смисъл да купувате USB 3.0 флаш устройство за използване в 2.0 порт. Те са обратно съвместими, така че 3.0 ще работи в 2.0 порт, но ще работи със скорост 2.0.

Със скорости на трансфер, достатъчни за основни задачи като прехвърляне на документи и снимки, USB 2.0 е по-достъпна опция. Това е по-стар USB стандарт, който може да прехвърля документи със скорост до 480 Mbps.

С до 5Gbps, USB 3.0 има много по-високи скорости на трансфер. Ако често прехвърляте много големи файлове или използвате устройства, като смартфони от висок клас или DSLR камери, USB 3.0 е най-добрата опция. USB 3.1 и 3.2 осигуряват още по-високи скорости, но като цяло са по-скъпи.

Въпрос: Какво е USB 3.2?

USB 3.2 е втората голяма актуализация на USB 3.0. Въпреки това групата, която контролира USB стандартите, USB-IF, непрекъснато преименува различните поколения.

Това, което някога беше USB 3.0, сега е USB 3.2 Gen 1 или понякога USB 5Gbps. Този стандарт може да има конектор тип A, C или micro USB.

USB 3.1 сега преминава през USB 3.2 Gen 2×1 или понякога USB 10Gbps, който също може да има тип A, C или micro USB конектор.

Вече има USB 3.2 Gen 2×2, известен още като USB 20Gbps. Това е най-бързият USB стандарт и използва само USB-C конектор.

  Можете ли да получавате сигнали за наличност от магазините? Не важни.

Тези имена често се използват взаимозаменяемо и може също да чуете имена като SuperSpeed ​​и SuperSpeed+. Ако сте объркани от всички различни имена, проверете спецификациите на вашето устройство и скоростите на трансфер, на които са способни, и се уверете, че съответстват на скоростите на трансфер, обявени на флаш устройството, което обмисляте.

Въпрос: Каква е разликата между флашка и USB памет?

Всички USB памети са флашки. Не всички флашки обаче са USB памети. SD картите и CF картите също са флаш устройства, но нямат USB конектор. Но флаш устройство и USB флаш устройство често се използват взаимозаменяемо за описание на USB флаш устройство.

В: Колко време ще издържат данните на флаш устройство?

Няколко фактора ще гарантират дълголетието на вашите данни. Първият е типът на използваната флаш памет. SLC паметта предлага максимална дълготрайност и се използва в приложения от висок клас. MLC е стандартният тип памет, който се среща в повечето качествени USB памети. TLC осигурява най-ниската дълготрайност и често е характеристика на бюджетните USB флаш устройства.

Данните могат да останат запазени повече от десетилетие с висококачествен USB стик и при спазване на идеални условия. Тези условия включват пазене на стика далеч от екстремни температури, минимизиране на циклите на запис и изтриване и актуализиране на фърмуера на устройството, когато се препоръчва.

Въпреки това има смисъл винаги да имате архивирани важни файлове в облака или на външен твърд диск.

Въпрос: Кои са някои преносими алтернативи на флаш паметите?

SD и microSD картите са сред най-добрите избори за съхранение на големи количества данни на вашите устройства, като вашия смартфон или камера. Те са по-малки и по-леки от USB флаш устройствата, но могат да работят само с устройство, което има слот за карта.

Преносимите твърди дискове и SSD устройствата са по-обемисти от USB флаш устройствата. Но те все още са преносими и идеални за по-големи файлове, като например филми. SSD дисковете са по-добрата опция, защото са по-малки, по-леки, по-бързи и по-дълготрайни от традиционните твърди дискове.

Облачното хранилище е най-доброто преносимо хранилище, защото не е необходимо да носите нищо. Вие съхранявате вашите данни онлайн и имате достъп до тях от всяко устройство с интернет връзка.

Въпрос: Трябва ли да използвам флаш устройство или външен твърд диск за съхранение?

Флаш паметите са по-преносими и издръжливи от външните твърди дискове. Те също са склонни да бъдат по-достъпни.

Външните твърди дискове обаче предлагат много по-голям капацитет и по-добра дълготрайност на данните. Те също така осигуряват по-високи скорости и са по-добър избор за работа с файлове.

Въпрос: Мога ли да прехвърлям файлове от моя Android или моя iPhone към други устройства с флаш устройство?

Да, можете абсолютно да прехвърляте файлове от Android и iPhone. За Android ще ви трябва достъпен USB On-the-Go (OTG) адаптер, ако телефонът ви не го поддържа. От вашия iPhone ще ви трябва адаптер Lightning към USB. С iPhone 15 и неговия нов USB-C порт можете просто да включите USB-C флаш устройство.

x