Най-добрите онлайн курсове по етично хакерство за начинаещи

Изучаването на етично хакерство е доста трудно, но можете да направите пътуването по-лесно, като вземете някой от най-добрите курсове по етично хакерство. Независимо дали искате да учите безплатно или да вземете платени курсове, които идват със сертификати, има опция за вас.

Ако желаете опит в хакването на компютърни системи, този хакерски курс е за вас. Преподаван от Заид Сабих, опитен етичен хакер и компютърен учен, този курс предоставя практичен и практичен подход за изучаване на етично хакерство.

В курса ще научите как да хаквате системи чрез кодиране на уязвимости при изпълнение и използване на препълването на буфера. Какво още? Ще научите също как да правите задна врата на всеки тип файл. Ако не сте запознати с тези области, няма нужда да се притеснявате, тъй като този курс дава приоритет на започването с основите.

Започва от нулата, обхващайки основите на етичното хакване, включително терминология и концепции, без да предполага каквито и да било предварителни познания. Без основни познания, Zaid Sabih обещава, че ще можете да хакнете системи етично и умело за нула време.

Освен тях, курсът обхваща по-сложни хакерски области и предлага признат сертификат за завършен курс в края на курса.

Заинтригувани ли сте от идеята за намиране и коригиране на проблеми със сигурността в уебсайтове? Този софтуерен курс по етично хакерство е идеален за вас.

Ето малко от това, което включва:

  • SQL инжектиране: Това е подъл трик, който хакерите използват на уебсайтове. Когато даден уебсайт не проверява информацията, която потребителите въвеждат правилно, хакерът може да въведе някакъв код, който да обърка базата данни на уебсайта. Това може да им позволи да виждат, променят или изтриват неща, които не трябва. Въпреки че това е начин за хакване на уебсайт, вие също ще научите как да предотвратите това да се случи.
  • Как да защитите компютърните мрежи: Този курс ще ви научи как да защитите компютърните мрежи, като идентифицирате уязвимостите и слабостите в сигурността на мрежата и ги адресирате. За да откриете уязвимостта на даден уебсайт, ще използвате инструменти като Nmap и други.
  Вземете лента, която показва активни и завършени изтегляния във Firefox

Освен това ще научите за сканирането за уязвимости на уеб приложенията и скриптовете между сайтове.

Етичното хакване, често наричано хакване с бели шапки, е изчерпателно обхванато в този безплатен курс по Edx. В този курс ще научите стъпка по стъпка как етичните хакери спират хакерите. От обучението ви на основите на етичното хакерство до напреднало ниво, вие ще научите как да симулирате пробиви в сигурността в реалния свят и кибератаки, за да се подготвите за противодействие на хакерството по всяко време.

За да ви подготви за етично хакерство, курсът по хакерство на Edx ви учи на уважаваната методология за кибер верига за убийства. Забави; не е толкова сложно, колкото звучи. Това е просто процедура от седем стъпки, която етичните хакери и специалистите по киберсигурност използват за идентифициране, анализиране, предотвратяване и коригиране на хакове. Както можете да се досетите, той също така удвоява помагането на етичните хакери да атакуват системи.

С безплатен въвеждащ курс за етично хакерство и платен курс за напреднали етично хакерство, Master of Project ви дава възможност да станете етичен хакер. Ако не сте сигурни дали етичното хакване е за вас и бихте искали да тествате водите, преди да се задълбочите в него, трябва да изпробвате безплатния въвеждащ курс по етично хакване.

Въвеждащият курс съдържа 30-минутна лекция, която можете да гледате с всяко темпо и време, както бихте го гледали цял живот. Освен това ще получите сертификат за завършен курс, след като завършите курса.

Да преминем към платения курс. Първо, платеният курс е наречен Етичен хакер от нула до обучение на герой. Подобно на безплатния курс, можете да гледате курсовете по всяко време, само че те са много по-дълги.

  Какво е това и как работи?

С до 17+ часа време за гледане, разделено на 80 лекции, курсът за напреднали е много по-подходящ за хора, които са решили да станат етични хакери. Сега, ето го съпротивлението. Таксата, която плащате зависи от времето, необходимо за завършване на курса.

Към ноември 2023 г. те предоставят три опции за плащане. Месечна такса от $67, годишна такса от $427 и доживотен план за достъп за $670. Когато правите своя избор на плащане, трябва да имате предвид, че само планът за доживотен достъп ви предоставя доживотен достъп до материалите.

Платеният курс носи много на масата, но въвеждащият курс е стартов пакет, който бихме ви препоръчали, ако току-що започвате.

Този въвеждащ курс, разработен от университета Ковънтри за FutureLearn, предоставя интерактивни сесии за обучение по етично хакерство. Изучаването на етично хакване може да бъде много по-лесно, когато се свържете с други обучаеми на този тип платформа.

Той предоставя глобална класна стая за обучаеми, които искат да станат етични хакери. На всяка стъпка от курса можете да ангажирате други обучаеми, да отхвърляте идеи от тях и да се присъедините към активни дискусии относно етичното хакване.

Този курс е чудесен за вас, ако желаете здравословна конкуренция и предизвикателства, докато учите. Сега нека навлезем в част от съдържанието на този въвеждащ курс. Този въвеждащ курс ви кара да разберете основата на методологиите за етично хакване и тестване за проникване.

Що се отнася до продължителността на курса, завършването му отнема две седмици, с лекции от три часа седмично.

Независимо дали харесвате идеята за оценка на нивото на киберсигурност на дадена организация или етично тестване на нивото на трудност на системите за хакване, този курс е за вас. Освен че ще ви научи на основите и напредналите нива на етично хакерство, този курс ще ви научи на усъвършенствани техники за хакерска атака, включително отвличане на сесии, DDoS и социално инженерство.

  Как да използвате Memoji стикери на iPhone и iPad

Освен това гледането на канали в YouTube за киберсигурност не винаги е достатъчно, за да станете професионален етичен хакер. Трябва да отидете крачка напред, като вземете професионален курс като курса за тестване за проникване и етично хакерство на Cybrary.

Ето две важни неща, които ще научите в 10+ модула на курса:

  • Отпечатък: Отпечатъкът е една от първоначалните стъпки, които етичните хакери и специалистите по киберсигурност предприемат, за да съберат информация за целева система, мрежа или организация. Мислете за отпечатъците като за първата стъпка от разследването на детектива. Точно както детективите събират улики за даден случай, хакерите и експертите по киберсигурност събират информация за целта.
  • Разузнаване: След отпечатъка, следващата стъпка е разузнаване. Разузнаването включва активно сканиране на системите на целта за откриване на уязвимости и слабости.

Освен това ще научите за сканиране на мрежи, анализиране на уязвимости и заплахи от зловреден софтуер. Освен това курсът обхваща ключовите разлики между киберсигурността и етичното хакерство.

Започнете своето етично хакерско пътешествие

Светът на етичното хакерство предлага вълнуващ и непрекъснато развиващ се пейзаж за онези, които искат да защитят цифровото царство от заплахи. За да ви подготвят да се справите с кибернетични заплахи, тези курсове за начинаещи осигуряват здрава основа, предоставяйки на хората знанията и уменията, необходими, за да се впуснат в това благородно пътуване.

x