Най-добрите евтини VPN мрежи в 2024 (май)

Няма нужда да правите компромис с качеството с тези изгодни VPN мрежи.

Преди години евтините доставчици на VPN често не можеха да се сравнят с най-добрите VPN услуги на пазара и жертваха мощност и функционалност, за да предложат най-ниската цена. Нещата обаче се раздвижиха напред и дори някои от най-евтините VPN са бързи, сигурни и удобни за потребителя.

Най-трудната част е да изберете добър, тъй като все още има много неща, от които трябва да избягвате. Така че определено трябва да си направите домашната работа, за да видите кои от евтините VPN мрежи, които сте включили, осигуряват качествени скорости, имат водоустойчиви политики за поверителност, имат достъп до сайтове за стрийминг и като цяло са лесни за използване.

Или, разбира се, можете да разгледате нашата класация на евтини VPN по-долу – ние свършихме цялата упорита работа в нашите изчерпателни прегледи и събрахме трите най-добри VPN, които предлагат най-атрактивната комбинация от достъпност и функция.

Какво прави VPN страхотен и евтин?

Благодарение на бума на VPN през последните години, сега има огромна гама от доставчици и това впоследствие намали цените навсякъде. Независимо от цената обаче, най-важното нещо, което трябва да гарантирате, е, че избраният от вас доставчик има отлични функции за поверителност и сигурност.

Освен това добрата поддръжка за стрийминг за Netflix и други сайтове често е приоритет, както и поддръжката за торенти и приложения за широк спектър от устройства. Всички услуги, които изброихме по-долу, поставят отметка в тези квадратчета и силно ги препоръчваме на всеки, който иска да спести парите си, като същевременно остане частен онлайн.

Нашият любим евтин VPN е Surfshark. Освен че е много достъпен, той има добър опит в деблокирането на съдържание, осигурява впечатляващи скорости, а приложенията му са излъскани и първокласни – в действителност, това е по-добро от много услуги на два пъти по-висока цена. Въпреки това, ние също така събрахме няколко алтернативи, така че всичко, което трябва да направите, е да продължите да превъртате и да изберете VPN, който ви подхожда най-добре.

1. ExpressVPN – най-добрият доставчик на VPN днес

СПЕЦИФИКАЦИИ

Брой сървъри: 3000+

Скорост: до 580Mbps

VPN местоположения: 160 в 94 държави

Максимално поддържани устройства: 5

24/7 чат на живо: Да

30-дневна гаранция за връщане на парите: Да

ПРИЧИНИ ЗА КУПУВАНЕ

Сред най-бързите VPN мрежи там

Широка поддръжка на устройства

30-дневен безплатен пробен период

24/7 услуга за поддръжка

Добре, ExpressVPN не е толкова евтин, колкото някои от другите VPN мрежи в този списък, но смятаме, че пакетът, който предлага, си заслужава малко по-високата цена. Всъщност нашият преглед на ExpressVPN установи, че това е най-добрата услуга, която някога сме тествали.

  Активирайте функциите на вашия Netgear VPN рутер за вашия дом или офис

С широка гама от местоположения на сървъри, всички от които осигуряват невероятна скорост, независимо къде се намирате.

Приложенията ExpressVPN също са невероятно лесни за използване, но под повърхността ще намерите огромно количество мощни функции. Има широка гама от протоколи, разделно тунелиране, превключвател за изключване, а VPN също използва „Perfect Forward Secrecy“, който използва чисто нов ключ всеки път, когато се свързвате, както и го сменя на всеки час, когато сте свързани.

Голямата новина обаче е, че ExpressVPN си партнира с първокласния доставчик на облачно архивиране Backblaze, за да предложи безплатно архивиране за една година.

Дори евтините VPN се нуждаят от страхотна поддръжка, а Express има най-доброто в бизнеса – чатът на живо работи много добре, като отговорите идват за секунди и без значение какъв е вашият проблем, операторът ще може да ви помогне.

Единственият недостатък е фактът, че Express е малко по-скъп от другите услуги, но като вземете предвид какво получавате, смятаме, че си заслужава инвестицията.

ЦЕНИ

1 ГОДИНА (НАЙ-ДОБРАТА СДЕЛКА) = $8,32 / месец

1 МЕСЕЦ = $12,95

Щракнете ТУК, ЗА ДА ПОСЕЩАТЕ EXPRESSVPN

2. Surfshark – Най-добрият евтин VPN на пазара

СПЕЦИФИКАЦИИ

Предлага се на: Windows, Mac, Android, iOS, Linux

Едновременни връзки: Неограничено

24/7 поддръжка: Да

Оценка на Play Store: 4.3

Деблокирани сайтове за поточно предаване: Netflix, iPlayer, YouTube, Amazon, Hulu

Гаранция за връщане на парите: 30 дни

ПРИЧИНИ ЗА КУПУВАНЕ

Страхотна цена.
Атрактивно и ефективно приложение за Android.
Страхотни скорости на връзката.
Неограничени връзки.

Surfshark си създаде истинско име от създаването си през 2018 г. и макар че е една от по-новите услуги в индустрията, базираната на BVI VPN бързо се утвърди като една от най-добрите. Нещо повече, въпреки че се предлага на изгодна цена, той не пести от функции – една от най-важните е сигурността.

Включете Surfshark и сте защитени от пълен набор от функции за сигурност, включително OpenVPN UDP & TCP и IKEv2 протоколи, частен DNS, VPN с двоен преход с помощта на криптиране AES-256, плюс превключвател за изключване. На всичкото отгоре има и политика за нулево регистриране, така че никъде не се съхраняват данни за вас, а Surfshark е единственият истински VPN с наличен FakeGPS – има вграден GPS спуфер за измама на приложения и игри.

Въпреки тази отлична сигурност, изживяването остава бързо, независимо къде се намирате по света, благодарение на 3200+ сървъра на Surfshark, разпределени в повече от 100 места в над 65 държави. Този страхотен избор от сървъри също помага за предоставянето на отлична мощност за стрийминг, предоставяйки достъп до US Netflix, Hulu, BBC iPlayer и други.

Въпреки това, едно от най-добрите неща на Surfshark е неговата неограничена политика за едновременна връзка, което означава, че дори ако вашето домакинство има 20, 30 или дори 50 устройства, които искате да защитите с VPN, можете да го направите със Surfshark за по-малко от $2,50 на месец.

ЦЕНИ

2 ГОДИНИ (НАЙ-ДОБРАТА СДЕЛКА) = $2,49 / месец

1 МЕСЕЦ = $12,95

Щракнете ТУК, ЗА ПОСЕЩАНЕ НА SURFSHARK VPN

3. PureVPN – Почти най-евтиният VPN на пазара

СПЕЦИФИКАЦИИ

Брой сървъри: 2000+

Скорост: до 580Mbps

VPN местоположения: 140 държави

  Най-добрите VPN за Windows 10 за компютър 2024 (май)

24/7 чат на живо: Да

30-дневна гаранция за връщане на парите: Да

ПРИЧИНИ ЗА КУПУВАНЕ

Най-голямата сървърна мрежа
Мощни функции за сигурност
Много справедлива цена
Добре утвърдена марка.

PureVPN не присъства често в нашите VPN обзори, защото макар да е надежден доставчик, той не може да се сравни по отношение на производителността с най-големите играчи като ExpressVPN, NordVPN и Surfshark.

Въпреки това, тъй като търсите най-евтиния VPN, решихме да ви го покажем! Подбивайки почти всяка друга легитимна услуга на пазара, PureVPN предлага ненадмината стойност.

Разбира се, ако PureVPN беше куп боклук, дори не бихме ви предложили да го обмисляте, но на практика е доста способен. Ще можете да деблокирате iPlayer извън Обединеното кралство, да гледате Netflix в САЩ навсякъде по света и най-впечатляващото е, че е преминал независим одит с нулев лог, което означава, че не съхранява никакви регистрационни файлове за вашата дейност.

Има няколко недостатъка – малко по-бавни скорости, лош сайт за поддръжка и приложения, които не са толкова излъскани, колкото най-добрите – но за цената си PureVPN е невероятна сделка и си струва да се тества.

ЦЕНИ

2 ГОДИНИ (НАЙ-ДОБРАТА СДЕЛКА) = $1,99 / месец

1 МЕСЕЦ = $10,95

Щракнете ТУК, ЗА ПОСЕЩАНЕ НА PUREVPN

Заслужава ли си евтин VPN?

Ако изберете правилния, със сигурност е така. Въпреки че някои евтини услуги може да нямат много сървъри, да осигуряват ниска скорост на връзката или, в най-лошия случай, да изтичат чувствителни данни, всички опции в този списък осигуряват VPN защита с първокласно качество на страхотна цена.

Ако наистина можете да спестите само $2,49 на месец, Surfshark е абсолютно най-добрият евтин VPN. Въпреки това, ако можете да отделите малко повече, ние ще ви насочим към ExpressVPN. Въпреки че може да харчите няколко допълнителни долара на месец, функционалността на Express е водеща в класа и е на първо място в нашето ръководство за най-добри VPN услуги и сега предлага една година резервно копие на Backblaze абсолютно безплатно.

Безопасни ли са евтините VPN мрежи?

Въпреки че качеството варира много на пазара на VPN, трите услуги в този списък са надеждни, сигурни VPN, които нареждаме сред най-добрите VPN мрежи, независимо от цената.

Всички имат поне AES-256 криптиране, повечето имат допълнителни функции, за да пазят вас и вашите данни поверителни и всички те също ще работят добре като Netflix VPN.

Можете ли да получите VPN безплатно?

Не е невъзможно да получите безплатен VPN, но ако го направите, ще пожертвате много по отношение на производителността и, в някои случаи, сигурността.

Безплатните услуги все още трябва да правят пари, така че ако потребителите не плащат директно на доставчика с абонамент, той използва други техники, за да печели приходи. Често ще откриете, че VPN може да инжектира реклами в страниците, които разглеждате, а в най-лошия случай може да продава вашите данни.

Освен това много безплатни доставчици предлагат и платени опции, така че безплатните версии са ограничени, за да ви насърчат да надстроите. Може да откриете, че скоростите на връзката ви са намалени и обикновено ще имате ограничение за данни, което се измерва в Mb, а не в Gb.

  Най-добрите VPN за Android 2024 (май)

Въпреки че са налични безплатни опции, ако искате да предавате поточно телевизия или да използвате VPN ежедневно, струва си да харчите $2,49 на месец за Surfshark, вместо да рискувате – поне знаете къде вашият доставчик прави парите си, ако плащате за абонамент.

Защо VPN мрежите са толкова скъпи?

Всъщност, въпреки че някои VPN мрежи могат да бъдат доста скъпи, като цяло те са една от по-евтините цифрови абонаментни услуги – особено ако използвате една от препоръчаните от нас евтини VPN.

Добрите VPN мрежи обаче не са безплатни, защото се нуждаят от постоянна поддръжка, за да гарантират, че сървърите им работят надеждно и сигурно, и технически екипи, които да продължат да актуализират услугата, за да гарантират, че все още имате достъп до сайтове, които активно блокират използването на VPN – помислете за Netflix и BBC iPlayer.

Освен това нито една от VPN мрежите в този списък няма да ви показва каквато и да е реклама, когато го използвате, а също така ще имате неограничена честотна лента и данни за използване. Следователно единственото място, където правят парите си, е от абонаменти на потребители и започвайки от по-малко от $2,50 на месец, смятаме, че това е доста разумна цена за пълна анонимност в интернет и сигурност на данните.

Как да изберем най-добрия евтин VPN?

Изборът на най-добрата евтина VPN услуга може да не е толкова лесен, колкото звучи. Това е така, защото не всички евтини VPN са с високо качество – и не искате да получите лош инструмент, който ще причини повече вреда, отколкото полза. И така, ето какво трябва да търсите, когато избирате евтин доставчик на VPN:

  • Гарантирано връщане на парите. Всички прилични VPN трябва да предлагат гаранция за връщане на парите, която е валидна най-малко 30 дни. Това е достатъчно време, за да решите дали услугата наистина отговаря на вашите нужди.
  • Поверителност. Преди да изберете VPN инструмент, проверете неговите характеристики за поверителност. Има ли одитирана политика без регистрация? Използва ли AES-256 криптиране? Какви протоколи за тунелиране прилага? Добра идея е да прочетете възможно най-много рецензии.
  • Допълнителни функции. Някои VPN мрежи са доста основни, докато други имат много допълнителни функции, от които да избирате. Помислете какво точно ви трябва от инструмента и изберете съответно.
  • Дългосрочни отстъпки. В света на VPN мрежите, получаването на дългосрочен абонаментен план ви позволява да спестите много пари. Така че е добра идея да прегледате всички планове на предпочитания от вас доставчик на VPN и да изберете по-дълъг абонамент.

Защо VPN мрежите се различават толкова много в цената?

Има много причини, поради които VPN услугите са на различна цена. Ето някои от най-често срещаните:

  • Сървъри. Цената на VPN може отчасти да зависи от неговите сървъри. Например, някои доставчици на VPN притежават свои собствени центрове за данни, докато други наемат. Освен това е по-трудно да се грижиш за огромен сървърен флот, отколкото за малък.
  • Поддръжка на клиенти. Добрата поддръжка на клиенти струва пари. Особено ако VPN предлага 24/7 чат на живо с бързо време за реакция – всички тези агенти също трябва да си изкарват прехраната!
  • Допълнителни функции. Обикновено основната VPN с малък избор от функции ще струва по-малко от услуга с много персонализирани опции. В крайна сметка са необходими пари, за да се разработят и поддържат такива функции като SmartDNS.
  • Маркетинг. Понякога VPN може да струва много, само защото е вложил много пари в маркетинга. Положението е същото като при всеки друг продукт.