Най-добрата прахосмукачка-робот за начално ниво

Ключови изводи

 • Yeedi Cube е водещо устройство от уважавана марка за интелигентни роботи-прахосмукачки, предлагащо функции за прахосмукачка, миене и самопочистване.
 • Това е страхотна опция за начинаещи в прахосмукачката с роботи или за тези, които искат да надградят, с удобната си функция за почистване и самоизпразваща се станция.
 • С отлична технология VSLAM, мощно засмукване и осцилираща звукова глава, Yeedi Cube осигурява почистване без ръце на конкурентна цена.

Роботизираните прахосмукачки са много популярни в днешно време и има много на пазара, за да задоволят всеки бюджет. Yeedi Cube за 699 ​​долара е най-новият в линията на Yeedi от робоваци и това сравнително евтино устройство се предлага с няколко функции, които го правят отлична покупка за начинаещи във вакуумното пространство за роботи, както и за тези, които искат да надстроят.

Yeedi Cube вече се предлага от Магазин Yeedi. Ако сте на пазара за първата си прахосмукачка робот и искате устройство, което добавя удобството на функция за почистване и самоизпразваща се станция, Yeedi Cube трябва да е точно в горната част на вашия списък.

Йеди куб

Избор на редакторите

Yeedi Cube е най-новото водещо устройство от уважаваната марка за интелигентни роботи вакуум. Той се грижи за прахосмукачката, мие и дори се почиства сам с помощта на включената Omni Station. Ако искате почистване без ръце на цена, която няма да разбие банката, и търсите първокласни функции, тогава не търсете повече от Yeedi Cube.

Размери 13,3 x 13,3 x 3,7 инча (вакуум)

Капацитет на кофата за боклук 2,1 литра

Живот на батерията 150 минути работно време

Марка Yeedi

Цена $699

Мощност 4300 Pa

Съвместими устройства Android/iOS

Препоръка за повърхност Килим и твърди подове

Свързване 2,4 GHz безжично

Режими на почистване Тихо/Средно/Максимално (както миене, така и прахосмукачка)

Откриване на заплитане Да

Време за зареждане 4 часа

Mop Sonic осцилираща глава за моп

Професионалисти

 • Голяма всмукателна мощност
 • Конкурентни цени
 • Самоизпразване на станция
 • Самопочистващ се
 • Владеещ VSLAM
 • Звуково осцилираща глава за моп
 • Ефективно картографиране

минуси

 • Малко шумен в режим на максимална мощност и при изпразване

Какво има в кутията?

Yeedi Cube се предлага в много голяма кутия. Трябва обаче, тъй като има много значително съдържание! Вие ще откриете:

 • Прахосмукачка и моп робот Yeedi Cube
 • Omni самоизпразване/станция за зареждане
 • Аксесоари за почистване
 • Захранващ кабел
 • Литература за устройството

Дизайн на Yeedi Cube

Ste Knight / MakeUseOf

След като разопаковате своя Yeedi Cube и Omni Station, ще видите, че роботът прахосмукачка следва доста стандартен форм фактор. Устройството е бяло и кръгло, почти по същия начин, както много от прахосмукачките роботи на пазара.

Отгоре ще намерите контролния панел, който разполага с бутон за почистване на място, автоматично почистване и бутон за начало. Ще видите и сензора за технологията V-SLAM, която роботът използва за навигация из дома ви. Резервоарът за вода UFO с голям капацитет от 1 литър също е отгоре, със заключващ механизъм за бързо освобождаване и гумена дръжка за носене, за да улесни повдигането на устройството. Предполага се, че това се нарича НЛО воден резервоар поради формата му, а не защото може да лети.

Ste Knight / MakeUseOf

Външните ръбове на робота носят бронята, системата за зрение и лазерно насочване, сензори за откриване на ръбове, превключвател за захранване, порт за изхвърляне на прах, заключващ механизъм на кофата за боклук и двата контакта за зареждане (те са отстрани, а не отдолу).

  Как да търсите телефонен номер в Google Voice

Обърнете робота на главата и ще видите какво се случва под вакуума. Близо до предната част на основата ще видите сензорите против изпускане. След това има универсалното колело отпред, оградено от двете четки за ръбове и още два сензора; един за откриване на килим и един за проследяване на пода. След това в средата е основната четка с много повърхности, като задвижващите колела са от двете страни. Отзад е осцилиращата глава на мопа.

Доста стандартно по отношение на външния вид, тогава. Роботът измерва един допир с диаметър над 13 инча и е висок малко под 4 инча, така че не би трябвало да има проблеми с влизането под дивани и шкафове, стига празнината отдолу да е над 4 инча.

Ste Knight / MakeUseOf

Станцията Omni е доста компактна като самоизпразващите се станции. Той се простира на 17,7 инча от стената, с височина 14,7 инча и ширина 15,7 инча. Това е много по-малко от други самоизпразващи се станции, като Roborock G10s и Dreame S10, така че не би трябвало да имате проблем с намирането на място за живеене.

Предната част на станцията Omni разполага с подвижна основа, върху която роботът да седне, когато е закачен, и порталът за влизане на робота 4. Поглеждайки вътре в портала, ще видите синия скрубер за почистване на главата на мопа, смукателните отвори за изпразване на торбичката за прах и мръсната вода и контактите за зареждане.

Ste Knight / MakeUseOf

Отгоре е резервоарът за мръсна вода отляво и торбата за прах и капакът на кофата за боклук отдясно. Имайте предвид, че тук няма резервоар за чиста вода; трябва сами да напълните чистата вода. В задната част на станцията Omni се намира входът за двущифтов захранващ кабел (затова се уверете, че сте я поставили близо до електрически контакт, когато я настройвате).

След като разгледахме външния вид, нека да преминем към настройката на устройството.

Проста настройка

Ste Knight / MakeUseOf

Благодарение на лекотата, с която можете да настроите вашата станция Omni и робот Cube, това е отлично устройство за всеки, който е нов в роботизираните прахосмукачки. Първо решете къде ще живее устройството. Както споменахме, това трябва да е в обсега на електрически контакт, за да можете да включите станцията Omni.

И така, включете станцията Omni и включете робота Cube. Бързо натискане на бутона за начало ще изпрати робота обратно към станцията Omni и тук роботът може да се зареди напълно преди първото си използване. Зареждането е сравнително бързо, така че можете да го оставите да си свърши работата тук, докато пиете кафе и чакате следващата стъпка.

Докато чакате, изтеглете приложението от Google Play Store или Apple App Store. Имате нужда от това, за да се свържете с робота и да го инструктирате да почиства дистанционно, както и да настроите устройството с разширени функции. Можете да се регистрирате за акаунт в Yeedi и да настроите приложението, готово за свързване с робота.

След като роботът е напълно зареден, можете да започнете процеса на свързване. Това е толкова просто, колкото да отворите приложението, да докоснете командата Scan и след това да сканирате QR кода на вакуума, който е под резервоара за вода на UFO. Просто го извадете от вдлъбнатината, сканирайте QR кода и приложението ще идентифицира вакуума, превеждайки ви през останалата част от процеса на настройка. По време на това той ще се свърже с вашата Wi-Fi мрежа и т.н., така че се подгответе да въведете паролата. Можете също да наименувате своя робот по време на процеса на настройка. Моето кошче за боклук го кръстих весело Хофман.

  Как да финализирате и отмените достъпа до споделен файл на Google

Преди да започнете първото си почистване, уверете се, че на земята няма препятствия, като кабели. Като почти всички прахосмукачки роботи, Yeedi не може да открие проводници и вероятно в крайна сметка ще запуши главния вход и ще ги увие около четката. Отворете вратите на всички стаи, които искате да почисти, и се уверете, че столовете и масите са в обичайните си позиции.

Ste Knight / MakeUseOf

С всичко свързано с вашия смартфон и подготвено жилищно пространство, вие сте готови да картографирате дома си. Така че, поставете robovac в режим вакуум (за разлика от режим вакуум/моп) и натиснете бутона за почистване (той има същия символ със стрелка като бутон за възпроизвеждане на музикално устройство, за контекст). Сега роботът ще излезе от станцията и ще направи вакуумно бягане, като същевременно картографира пространството.

Когато приключи с картографирането на подовото пространство, роботът ще се върне към станцията Omni, за да се зареди отново, плюс прахът да бъде изсмукан от бордовия контейнер за боклук. Основната настройка вече е завършена!

Yeedi Cube: Изпълнение

Ste Knight / MakeUseOf

Yeedi Cube се представя перфектно както при прахосмукачка, така и при миене, и всеки, който търси своя първи робот-прахосмукачка със самоизпразваща се станция, ще хареса това устройство. Удобната природа на Yeedi Cube го прави невероятно удобен; не е необходимо да го докосвате, освен ако не заседне или не получите предупреждение за поддръжка в приложението.

Настроих Cube да извършва прахосмукачка в 09:30 всеки ден, като използвах функцията за график в приложението. Това е необходимост в моя дом, тъй като имам четири котки, така че премахването на космите и пърхота им от килима е задължително, ако искам да поддържам чист дом и чист въздух за дишане. Имам удоволствието да съобщя, че Cube върши лека работа при почистването на моите килими.

Използвах устройството на най-силната му настройка за вакуум и макар че беше малко по-шумно, то свърши отлична работа за събиране на всякакви котешки косми, малки парченца боклук и всякакви други остатъци, намерили пътя си до моя килим или кухненско лино. Всякакви трохи от котешки гранули, които са склонни да изхвърлят кухнята около зоната им за хранене, бяха изчезнали и зоната беше безупречна, след като Yeedi Cube направи своята магия.

Ste Knight / MakeUseOf

Обърнете внимание, че устройството е значително по-тихо, ако го използвате в подходящо наречения „Тих“ режим или ако го използвате в настройката „Среден“. Ако имате домашни любимци (по-специално котки, които са склонни да са малко притеснителни около автономните устройства), предлагам първо да пуснете няколко почиствания в тих режим, просто за да свикнете вашите космати приятели с идеята за вакуума.

Като цяло прахосмукачката с Yeedi Cube работи ефективно и също така е бърза, завършвайки почистването на моето пространство на долния етаж само за 30 минути. Това е страхотно, тъй като означава, че можете да настроите прахосмукачката с планирано почистване сутрин и може да бъде направено и избърсано от прах (пълно предназначение за игра на думи), преди дори да стъпите долу на пода без мръсотия.

  Как автоматично да сортирате имейли в конкретни папки на Outlook

Към миенето и това е мястото, където Yeedi Cube блести (както и вашият твърд под, ламинат, плочки или лино), както и с предишния Vac 2 Pro, който прегледахме през 2022 г. Осцилиращата глава на звуковия моп е отлична за осигуряване на не- Подът на килима е добре изтъркан, а покритието също е страхотно, не оставя следи.

Ste Knight / MakeUseOf

Благодарение на осцилиращата си звукова глава за моп, той дори изтърква вашия под, вместо просто да плъзга патетично мопа по пода като повечето други роботи мопове/прахосмукачки на пазара. Това е идеално, тъй като означава, че ще отделите по-малко време за действително почистване; Cube за щастие има смелостта да се справи с по-трудните петна и мръсотия.

Тествах го със сушени плодове сърдечно и (може би малко дявол да го е грижа) червено вино. Кубът свали и двете от пода и ги остави да блестят след това. Това е доказателство за отличния дизайн, който Yeedi е възприел при разработването на моп главата за своя нов водещ робот прахосмукачка/моп.

Ste Knight / MakeUseOf

След като почистването приключи, Cube vac ще се върне обратно към станцията за самоизпразване. Тук нещата отново могат да станат малко шумни, тъй като станцията Omni премахва мръсотията от Куба и също така изпразва водата от резервоара за НЛО. Той отлага първото в торба за прах, а второто в резервоар за вода, който ще трябва да изпразните.

След завършване на изпразването Omni Station почиства и изсушава главата на мопа. Това е изключителна характеристика на тази цена. Той помага да се предпазят бактериите, което от своя страна не позволява на главата на мопа да мирише лошо, което би станало, ако я оставите да изсъхне сама. Никой не иска да почиства пода си с парцал, който мирише на влага; побеждава изцяло обекта!

Като цяло съм много доволен от резултатите при почистване с Yeedi Cube и се надявам, че много други хора също ще бъдат.

Препоръчвам Yeedi Cube и Omni Station

Бих ли препоръчал Yeedi Cube и Omni Station? Аз със сигурност бих. Ако не сте запознати с роботизираните прахосмукачки, търсите устройство, което може да се погрижи за почистването и което ще се изпразни самостоятелно в специална станция, тогава това е устройството за вас. Ако вече имате прахосмукачка робот, но трябва често да я изпразвате сами, направете си услуга и вземете Yeedi Cube; няма да съжалявате.

С отлична VSLAM технология, мощно вакуумно засмукване и осцилираща звукова глава за моп, можете да бъдете сигурни, че Yeedi Cube ще остави подовете ви безупречни, без дори да е необходимо да си мръднете пръста. перфектно!

Йеди куб

Yeedi Cube е най-новото водещо устройство от уважаваната марка за интелигентни роботи вакуум. Той се грижи за прахосмукачката, мие и дори се почиства сам с помощта на включената Omni Station. Ако искате почистване без ръце на цена, която няма да разбие банката, и търсите първокласни функции, тогава не търсете повече от Yeedi Cube.

x