Мощният инструмент за екран и видеозапис

Приложенията за запис на екрана са сред най-добрите изобретения на технологията.

Независимо от вашите нужди – било то заснемане на кадри от сесията ви на игра, създаване на видеоклип с инструкции за вашия канал в YouTube или запис на части от вашата онлайн среща – те могат да бъдат вашите идеални спътници.

Днес пазарът е свидетел на потоп от такива екранни и видео рекордери, като разработчиците въвеждат по-нови допълнения твърде често. Така че, за да ви улесним, решихме да ви информираме за една от най-добрите опции, които да търсите – iMobie Gemoo рекордер. Прочетете, за да научите повече.

Какво е iMobie Gemoo Recorder?

iMobie Gemoo рекордер е стабилно приложение за запис на екран и видео, което дава възможност на потребителите да записват своя екран или уеб камера със звук. Потребителите могат да записват видеоклипове в 4K/1080p/720p резолюция без воден знак. Този инструмент за запис на екран и видео не налага ограничение във времето на видеоклиповете и предлага всички свои удобни функции абсолютно безплатно.

Значението на екрана и видеозаписа в тази ера на социални медии и цифрови технологии

В днешната информационна ера видеозаписът и записът на екрана са се превърнали в необходимост за голям брой хора. По-долу са някои от преобладаващите причини за това:

#1. Как да ръководим поколението

Записът на екрана улесни хората да създават видеоклипове с инструкции за своите ученици, офис, YouTube канал и т.н.

В зависимост от нуждите и предпочитанията на индивида, те могат да записват целия екран или само част от него. Чрез създаването на ръководство стъпка по стъпка хората могат да помогнат на други, които се борят с определени задачи.

#2. Създаване на видео съдържание

Тъй като записът на екрана позволява на хората да записват екрана на компютъра си изцяло или частично, това може да бъде от полза за създателите на съдържание. Може да им помогне да записват екрана си и да създават видео съдържание, фокусирано върху цифрови продукти, софтуер и др.

  9 Топ решения за управление на API за малък бизнес към предприятие

Нещо повече, дори фирмите могат да насърчават използването на запис на екрана, за да направят вътрешно и маркетингово съдържание за разрастване на своя бизнес.

Записването на екрана може да бъде най-добрият приятел на геймърите, особено ако те стриймват или имат канал за игри, като им дава възможност да записват своите игрови сесии.

Освен че демонстрират уменията си за игра пред широка аудитория, те могат да записват определени мисии/куестове/странични мисии на дадена игра и да правят инструкции, за да помогнат на други играчи.

Освен това някои хора отиват малко по-далеч, за да записват видеоклипове на грешки или други проблеми, които могат да открият в играта. Тези кадри могат да се окажат полезни за тях, за да информират други геймъри или дори разработчиците за грешките или проблемите. Тъй като всеки може да види какъв точно е проблемът, той не изисква допълнителни обяснения и разрешаването му става по-лесно.

Прочетете също: Приложения за запис на екрана за заснемане на дисплея на вашия смартфон

Забележителни характеристики на iMobie Gemoo Recorder

Сега нека разгледаме някои от най-впечатляващите функции, които правят iMobie Gemoo Recorder невероятната технология, каквато е:

#1. Неограничен и висококачествен аудио запис

iMobie Gemoo Recorder позволява на своите потребители да записват целия си екран или определена част от него според нуждите си с висока разделителна способност. Всички записи, които излизат от приложението, са в разделителна способност 720p, 1080p или 4K.

С помощта на удобния инструмент можете да записвате неограничени кадри от игри, офис презентации, видеоконференции, онлайн университетски лекции и т.н. с висококачествен звук.

В случай, че не сте знаели, iMobie Gemoo Recorder позволява на потребителите да записват своя екран или уеб камера със звук заедно или поотделно. За тази цел приложението предлага четири различни режима на запис – екран + камера, само камера, само екран и само аудио.

#2. Поддръжка на множество формати

За да увеличи удобството на своите потребители, екранът и записващото устройство с уеб камера осигуряват поддръжка за множество видео формати. Те включват .mp4, .mov, .avi и други.

Поддръжката на много различни често срещани видео формати повишава гъвкавостта при експортиране и редактиране на вашите записани кадри.

#3. Преглед и редактиране в реално време

iMobie Gemoo Recorder прави визуализацията и редактирането на записи на екран или уеб камера безпроблемна, като позволява на хората да правят всичко в реално време.

Докато процесът на запис е в ход, потребителите могат да използват лявата странична лента за пауза, възобновяване, рестартиране, изтриване или завършване на запис. Те могат също да видят колко време е отнело тяхното видео и да го коментират директно върху записа на екрана.

  Какво представляват хардуерните драйвери и защо причиняват толкова много проблеми?

#4. Филтри и виртуални фонове

За да направи нещата по-забавни и интересни, iMobie Gemoo Recorder предоставя множество опции за персонализиране чрез няколко страхотни филтъра и виртуални фонове. Филтрите правят записите на екрана привлекателни.

Освен замъгляване или премахване на фонове, приложението позволява на хората да променят фоновете си за конференции, презентации или други цели, използвайки виртуални.

#5. Лесното записване спестява

Инструментът предлага бързо, безпроблемно запазване с 1 щракване. Само с едно щракване на мишката всички записи на екрана ще бъдат запазени локално.

Освен това човек може да възпроизвежда тези видеоклипове или да ги отваря в други приложения за редактиране на видео, инсталирани на устройството си за лесни модификации.

#6. Без воден знак или времево ограничение

Докато много „безплатни“ приложения за запис на екрана поставят водни знаци върху вашите видеоклипове, налагат времеви лимит и принуждават потребителите да плащат пари, за да ги премахнат, iMobie Gemoo Recorder е различен.

Той е 100% безплатен за използване и няма никакви водни знаци или времеви ограничения за записаните видеоклипове, което гарантира удобно изживяване.

Системни изисквания за iMobie Gemoo Recorder

Ако искате да инсталирате и стартирате безпроблемно iMobie Gemoo Recorder на вашия компютър, вашият компютър трябва да отговаря на следните системни изисквания:

  • Windows: Win 11 / Win 10 / Win 8 / Win 7 (64-битова)
  • Mac: macOS 10.13 (High Sierra) и по-нова версия

Въпреки това, няма ограничения по отношение на CPU, процесор или RAM.

Как да използвам iMobie Gemoo Recorder?

Използването на iMobie Gemoo Recorder е невероятно лесно:

  • Отворете приложението iMobie Gemoo Recorder на вашия компютър и изберете желания от вас режим на запис (Екран + камера/Само камера/Само екран/Само аудио).
  • След това кликнете върху „Стартиране на запис“.
  • Сега ще видите 3-секундно обратно броене, след което ще започне видеозаписът. Докато записът продължава, можете да щракнете върху лявата странична лента, за да поставите на пауза/възобновяване/рестартиране/изтриване/завършване на записа. Можете също да го анотирате, ако желаете.
  • След като сте доволни от записа си, натиснете бутона „Стоп“, за да завършите и го запишете локално на вашия компютър.

Сега ще проучим алтернативите на iMobile Gemoo Recorder.

Алтернативи на iMobile Gemoo Recorder

#1. Movavi Screen Recorder

Използвайки Movavi Screen Recorder, човек може да записва своя екран и аудио заедно или поотделно безплатно. Приложението позволява на потребителите да добавят наслагване на уеб камера, за да направят нещата малко по-лични.

Movavi позволява на потребителите да рисуват върху видеоклипове, да планират записи, да избират области за заснемане и така нататък, за да подобрят цялостното си изживяване.

Освен това предлага възможност за превъртане на екрана, която улавя твърде голямо съдържание, за да се побере в един екран.

Освен това приложението има функция за намаляване на шума, която ви помага да елиминирате всички нежелани звуци от вашите записи и да запазите само това, от което се нуждаете.

  13 инструмента, които ще ви помогнат да управлявате своята партньорска програма

#2. ScreenRec

ScreenRec е безплатен рекордер на екрана, който ви позволява бързо да записвате екрана/уебкамерата си с аудио и да го споделяте незабавно.

Резултатите са в 1080p и могат да бъдат с променлива скорост на кадрите (15-120 FPS).

Освен това ScreenRec гарантира, че няма забавяне по време на процеса на запис, така че да можете да имате непрекъснато изживяване.

Интересното е, че можете да видите и историята на записите си и да получите отново връзките за споделяне. Така че никога няма да загубите нито един от миналите си записи и ще ги вземете винаги, когато възникне нужда.

Освен това няма водни знаци или времеви ограничения на екрана или записите на уеб камерата.

#3. Тъкачен стан

Тъкачен стан е безплатен инструмент, който позволява на потребителите да записват своя екран, уеб камера или и двете едновременно с висока разделителна способност с вътрешно аудио и да редактират видеоклиповете с помощта на неговите първокласни функции за редактиране.

Някои функции за редактиране са изрязване, добавяне на връзки към външни ресурси, свързване на множество клипове, за да се направи едно дълго видео и т.н.

След като запишете вашето видео, вашата връзка за споделяне е готова за миг.

Loom също така улеснява събирането на обратна връзка от вашата аудитория, като им позволява да реагират на вашите видеоклипове с помощта на емотикони и коментари с времеви печат.

Освен това инструментът ви позволява да избирате персонализирани размери на записа.

#4. Заснемане на екрана

Заснемане на екрана позволява на потребителите да записват екрана, уеб камерата на прозореца и микрофона си, без да изтеглят каквото и да е приложение.

Това е онлайн, уеб-базиран инструмент, до който можете лесно да получите достъп с вашия браузър безплатно.

Видеоклиповете са с HD качество и инструментът отдава изключително значение на вашата поверителност.

Въпреки това, освен уеб приложението, Screen Capture има и настолно приложение, което се предлага с някои допълнителни функции като избор на област за заснемане, анотация, планиран запис, натискания на клавиши, показване на кликвания на мишката и т.н.

Настолното приложение е Movavi Screen Recorder – приложението, което обсъдихме по-рано.

Заключение

Както можете да видите, приложенията за заснемане на екран са жизненоважни за запис на екрана на вашия компютър и споделянето му с други. От правене на инструкции за заснемане на важни моменти от видеоконференция до просто споделяне на инструкции – такива приложения правят всичко ефикасно. Въпреки че има огромен брой приложения за запис на екрана, не всяко от тях е еднакво надеждно.

В тази част ви информирахме за iMobie Gemoo Recorder, който е не само с най-високо качество, но и оборудван с някои страхотни функции, като 4K записи, редактиране в реално време, филтри, виртуални фонове, без воден знак, без ограничение във времето, и т.н. Инсталирайте приложението днес и получете всички прекрасни предимства, които предлага.

Сега можете да прочетете как записващото устройство на екрана може да помогне на вашия бизнес.

x