Можете ли да изпратите SMS на някого, когото сте блокирали на iPhone?

Представете си, че сте се скарали ужасно с любимия си човек и в лош нрав сте ги блокирали или те са ви блокирали на вашия iPhone. След това претърсихте мрежата, за да разберете дали е възможно изпращане на съобщения до блокиран чат на iPhone или се чудите дали можете да изпратите SMS на някого, когото сте блокирали на iPhone. Ако сте някой, който търси съвети за същото, ние ви предлагаме полезно ръководство, което ще отговори подробно и на двата въпроса. Продължете да четете тази статия до края, за да научите всичко по тази тема!

Можете ли да изпратите SMS на някого, когото сте блокирали на iPhone?

Нека научим дали наистина можете да изпратите SMS на някого, когото сте блокирали на вашия iPhone, или има ли алтернативни начини да го направите.

Можете ли все още да изпратите SMS на някого, ако ви блокират на iPhone?

Не, не можете да изпращате текстови съобщения на някого, ако ви е блокирал на своя iPhone, нито можете да изпращате съобщения на някого, когото сте блокирали на iPhone. Ще можете да изпращате текстови съобщения само ако ви деблокират в същото приложение за съобщения.

  Как да проверите дали вашият Chromecast все още получава актуализации

Можете ли да изпратите iMessage на някой, когото сте блокирали?

Да, можете да изпратите iMessage на някой, който сте блокирали на вашия iPhone. Но ако искате те да получат изпратеното от вас iMessage, първо ще трябва да ги деблокирате в приложението Messages. Те няма да получат съобщението, докато не ги деблокирате.

Мога ли все пак да се обадя на някой, който ме е блокирал?

Не, не можете да се обадите на човека, който ви е блокирал. Вашият номер ще бъде включен в списъка за блокиране и няма да можете да се свържете с човека на неговия телефон.

*67 работи ли, ако са блокирали номера ви?

Да, *67 може да работи, дори ако вашият номер е блокиран и получателят ще получи обаждане с надпис „Неизвестен обаждащ се“. Просто трябва да въведете *67 преди цифрите на номера на получателя и да се обадите на този номер. Кодът *67 обаче ще работи само в следните държави:

  • САЩ (с изключение на AT&T)

  • Канада (стационарен)

  • Нова Зеландия (телефони Vodafone)

Можете ли да изпратите текст с *67?

Не, *67 не може да се използва за изпращане на текст, тъй като този код крие само вашата идентификация на обаждащия се, а не вашия идентификатор за съобщения. Така че можете да се обадите на някого с този код, който крие вашата идентификация на обаждащия се, но никога не можете да изпратите SMS на някого, когото сте блокирали на iPhone.

Как изглежда iMessage, когато е блокиран?

Когато изпращате съобщения до блокиран чат на iPhone чрез iMessage, балончетата за чат ще изглеждат зелени, а отметките за съобщения за прочетени или видяни няма да се появят.

Какво е фантомно текстово съобщение?

Фантомното текстово съобщение е вид грешка, при която потребителите получават входящо съобщение и когато е отметнато, то не се показва на мобилния им телефон. Предполага се, че на вашия мобилен текст е пристигнал текст поради:

  • Техническа грешка в сървъра на системата за съобщения води до получаването на известие на потребителите на телефона си. Но те не получават никакви текстови съобщения в приложението Messages.
  • Това може да се дължи и на синдрома на фантомно звънене, при който потребителите си представят, че получават текстово съобщение, когато чуят звънене или вибриращ звук. Но всъщност това е просто халюцинация, която ги кара да мислят, че са получили съобщение.

Какво се случва, когато изпратите текст на блокиран iPhone?

Когато изпратите текст до блокиран iPhone, той все още ще изглежда като нормален изпратен текст. Но получателят няма да получи текста на своя iPhone. Текстът няма да отиде никъде и пак ще изглежда син без доставени или прочетени отметки под съобщението.

Когато блокирате някого, знае ли той?

Да, възможно е. Когато блокирате някого, той няма да може да се свърже с вас чрез обаждане или SMS и няма да бъде уведомен, че е бил блокиран от вас. Въпреки това, ако този човек многократно се опита да ви се обади, той може да разбере, че е бил блокиран поради внезапния модел на отхвърляне на обаждането. Освен това те могат да ви изпратят текстови съобщения и да забележат, че балончето за съобщение е синьо и нито се доставя, нито се чете от вас.

Как да се обадите на някой, който ви е блокирал на iPhone?

Ако искате да се обадите на някой, който ви е блокирал на вашия iPhone, можете да му се обадите с друг телефонен номер, който е непознат за тях. Или можете да следвате предстоящите стъпки, за да се научите да използвате кода *67, за да скриете телефонния си номер от страната на получателя:

Забележка: Кодът *67 ще работи само в Съединените щати (с изключение на AT&T), Канада (стационарни) и Нова Зеландия (телефони Vodafone).

1. Отворете приложението Телефон на вашия iPhone.

2. Въведете телефонния номер на желания получател на клавиатурата.

3. Добавете *67 преди цифрите на телефонния номер, както е показано по-долу.

4. Докоснете иконата за повикване, за да извършите повикването на въведения телефонен номер, който е блокирал вашия телефонен номер.

Как да изпратите SMS на някой, който е блокирал вашия iPhone?

Ако някой е блокирал вашия iPhone, можете да опитате да му изпратите текстови съобщения на алтернативни платформи за незабавни съобщения, като WhatsApp, Signal или Snapchat. Но трябва да имате телефонния номер на желания получател и този получател трябва да има активен акаунт в тези платформи, за да получава вашите текстове. Ето как можете да изпращате съобщения до блокиран чат на iPhone.

Как мога да изпратя SMS на някой, който ме е блокирал?

Можете да изпратите текстови съобщения до някого, който е блокирал вашия телефонен номер, като му изпратите съобщение в някое друго приложение за съобщения. Следвайте стъпките по-долу, за да получите отговора на въпроса си, можете ли да изпратите текст на някой, когото сте блокирали на iPhone, с подробни стъпки.

Забележка: За илюстрация използвахме приложението Snapchat, за да намерим желания човек, който е блокирал вашия телефонен номер на iPhone.

1. Плъзнете надясно, за да отворите библиотеката с приложения на вашия iPhone.

2. Намерете и докоснете приложението Snapchat, за да го отворите.

3. Докоснете иконата на вашия профил в Snapchat от горния ляв ъгъл, както е показано.

4. Докоснете опцията Добавяне на приятели.

5. Докоснете лентата за търсене Find Friends и въведете името или телефонния номер, който искате да търсите.

6. Докоснете опцията Добавяне от Snapchat профила на желания човек, за да го добавите като приятели и да започнете да им изпращате съобщения.

***

Надяваме се, че сте научили, можете ли да изпращате SMS на някого, когото сте блокирали на iPhone. Чувствайте се свободни да се свържете с нас с вашите запитвания и предложения чрез секцията за коментари по-долу. Кажете ни какво искате да научите по-нататък.