Медиен плейър с широк набор от разширения на трети страни

Има много програми, които можете да използвате, за да управлявате музикалната си библиотека, но това е така, защото на ваше разположение са множество опции, които правят облагането на решението кой медиен плейър да изберете. Nightingale е един такъв медиен плейър с отворен код, който ви позволява да възпроизвеждате музика и видео файлове на вашия компютър. Но точно това ви позволяват повечето медийни плейъри, нали? Така Nightingale се откроява от тълпата с широкия си набор от разширения на трети страни, които допълнително подобряват неговата функционалност. Например, има разширение, което ви позволява да предавате поточно SoundCloud. И тогава има един, който можете да използвате, за да скробирате своя Last.fm. И още!

Интерфейсът на Nightingale не е нещо зашеметяващо, но въпреки това изглежда доста добре. И управлява всеки медиен файл на вашия компютър в прост и интуитивен дизайн. Потребителският интерфейс на приложението включва лентата за възпроизвеждане в горната част, странична лента вляво, която ви позволява да получите достъп до подсекции като вашата медийна библиотека, разширения и плейлисти, списък с музикални файлове в центъра и лента с текстове вдясно, която извлича текста на текущата песен автоматично от интернет.

  Коригирайте iMessages, получени извън ред

Използването на Nightingale е просто и ясно. Но първо, нека ви кажа как да добавите музиката си към базата данни на Nightingale. Програмата ви позволява да добавяте или отделни файлове, или цели папки. Освен това можете да импортирате съществуващите си iTunes библиотеки и плейлисти за безпроблемна миграция.

Когато вашата музикална библиотека е импортирана, останалото е проста процедура с щракване и възпроизвеждане за възпроизвеждане на вашата песен. Nightingale може да се справи с повечето аудио и видео формати без никакви проблеми, включително MP3 и MP4, двата широко използвани медийни формата.

Но основната сила на Nightingale се крие в голямото му разнообразие от разширения (плъгини) на трети страни. Тези плъгини ви позволяват да предавате поточно музика от онлайн услуги като Last.fm и/или SoundCloud и в някои случаи дори да изтегляте некомерсиална музика от поддържани услуги. За да получите достъп до конкретна услуга, просто трябва да щракнете върху нейния плъгин от секцията Радио в страничната лента. Например, ако искате да предавате поточно SoundCloud, просто щракнете върху неговия плъгин и той ще се отвори в него в главния панел в центъра. От тук можете да търсите, добавяте и слушате любимите си песни, хоствани на сайта.

  Как да инсталирате приложението за срещи Zoom

Една интересна функция, която открих в Nightingale, е вграденият уеб браузър. Точно така, пълноценен уеб браузър, който ви позволява да сърфирате в любимите си уеб сайтове. Това може да бъде достъпно, като щракнете върху Файл > Нов раздел в лентата с менюта. Оттам можете просто да въведете адреса на уебсайта в URL лентата, за да отидете до сайта.

Винаги съм харесвал функцията за мини плейър на iTunes, която улеснява прескачането на песни, докато използвате други програми. За щастие Nightingale предлага и опцията за превключване към мини плейър. За да превключите към мини плейъра, всичко, което трябва да направите, е да изберете тази опция от менюто View. Мини плейърът съдържа контроли за възпроизвеждане за следващо, визуализация, възпроизвеждане/пауза, плъзгач за сила на звука и лента с информация за песента. Nightingale също така ви позволява да конфигурирате и използвате бързи клавиши, за да го управлявате, дори когато приложението е минимизирано или не на фокус, което е още едно приятно докосване.

  Колко обратно съвместима е PlayStation 5?

Със своите много функции, вградени уеб интеграции и множество разширения на трети страни, Nightingale определено е един от най-добрите медийни плейъри. Работи на Windows, Mac OS X и Linux.

Изтеглете Nightingale

x