Коригиране на несъвместимост на NVIDIA GeForce в Windows 10

Няма съмнение, че NVIDIA е произвела водещата графична карта в индустрията. Години наред NVIDIA отговаря на нуждите и очакванията на видео графични дизайнери, редактори, аниматори и други ентусиасти на GPU и PC игри. Играта без графична карта е невъзможна, поради което получаването на съобщение NVIDIA GeForce несъвместим с Windows 10 може да предизвика доста паника в много геймъри. Ако това се случи с вас, тогава не се притеснявайте. Защото днес ви предлагаме най-доброто ръководство за отстраняване на този проблем с драйвер, който не е съвместим с Windows 10.

Как да коригирате несъвместимостта на NVIDIA GeForce в Windows 10

Продължете да четете статията, за да научите за стъпките за отстраняване на неизправности за решаване на проблема с драйвера на NVIDIA Geforce, който не е съвместим с Windows 10.

Защо драйверът на NVIDIA GeForce не е съвместим?

NVIDIA, въпреки че проектира един от най-модерните чипове, системи и софтуер за фабриките за изкуствен интелект на бъдещето. Проблемът с несъвместимата с NVIDIA GeForce Windows 10 все още се съобщава многократно от много потребители на Windows 10. Но графичният процесор на Nvidia не е виновен. Всъщност проблемът просто се намира между драйвера и вашата операционна система Windows.

Ето някои от причините, поради които NVIDIA GeForce не е съвместим с Windows 10.

  • Вашата версия на Windows 10 може да не е актуална.
  • Друга причина може да е, че може да се опитвате да инсталирате 32-битов драйвер на 64-битова операционна система. Архитектурата на тези две е много различна и имате нужда от различен NVIDIA драйвер, за да функционирате.
  Как да коригирате проблеми с Bluetooth аудиото в Windows 10

Сега, след като разбирате причините за вашия проблем, разгледайте и неговите решения. Предоставили сме методите, които трябва да следвате, за да разрешите този проблем.

Метод 1: Рестартирайте компютъра

Почти всеки път рестартирането на компютъра може да реши почти всеки проблем. И рестартирането на компютъра е първото нещо, което съветваме, преди да опитате който и да е метод. Рестартирането на компютъра ще коригира всички временни проблеми или повредени файлове, които може да са причина за съобщението NVIDIA GeForce not Compatible Windows 10. Следвайте стъпките, за да рестартирате вашия компютър.

1. Щракнете върху менюто „Старт“.

2. След това щракнете върху иконата Захранване.

.

3. И накрая изберете опцията Рестартиране.

Ако проблемът ви все още не е изчезнал, не се притеснявайте, защото сме изброили още няколко метода, които да ви помогнат.

Метод 2: Актуализирайте Windows

Както казахме, актуализирането на вашата версия на Windows може да ви помогне. Ако използвате остаряла версия на Windows, тогава е възможно драйверът да не работи правилно. Ако искате да актуализирате вашата версия на Windows, трябва да прочетете нашата статия за това как да изтеглите и инсталирате най-новата актуализация на Windows 10, за да разрешите проблема с несъвместимия графичен драйвер на NVIDIA.

Метод 3: Актуализирайте драйвера на NVIDIA GeForce

Ако получавате съобщение, че драйверът на NVIDIA GeForce не е съвместим. Тогава може да се наложи да актуализирате драйвера на NVIDIA GeForce. За да актуализирате графичния драйвер на NVIDIA, прочетете нашето ръководство за 4 начина за актуализиране на графични драйвери в Windows 10.

Метод 4: Деактивирайте временно антивирусната програма (ако е приложимо)

Някои несъвместими антивирусни програми, инсталирани на вашия компютър, ще причинят проблем с драйвера, несъвместим с Windows 10. За да избегнете конфликти, трябва да осигурите настройките за сигурност на вашия компютър с Windows 10 и да проверите дали са стабилни или не. Прочетете нашето ръководство за това как да деактивирате временно антивирусната програма на Windows 10 и следвайте инструкциите, за да деактивирате временно вашата антивирусна програма на вашия компютър.

  Поправете Microsoft Store, който не работи в Windows 10

Метод 5: Актуализирайте GeForce Experience

Ако нямате актуализиран NVIDIA Geforce Experience, можете да го актуализирате ръчно от приложението или да го изтеглите от официалния NVIDIA уебсайт. Следвайте стъпките по-долу, за да го направите:

1. Натиснете клавиша Windows, въведете GeForce Experience и щракнете върху Отвори.

2. Отидете в раздела ДРАЙВЕРИ и щракнете върху бутона ПРОВЕРКА ЗА АКТУАЛИЗАЦИИ.

3. Сега щракнете върху Изтегляне на драйвер и щракнете върху Персонализирана инсталация.

4. Следвайте инструкциите на екрана, за да завършите инсталационния процес.

Забележка: Не забравяйте да поставите отметка за Извършване на чиста инсталация в прозореца за инсталации на NVIDIA.

5. Накрая рестартирайте компютъра.

Можете също да преинсталирате Geforce Experience, за да поддържате приложението актуализирано до най-новата версия, като посетите GeForce Experience страница и щракнете върху Изтегляне сега. Следвайте инструкциите на екрана, за да завършите инсталационния процес, за да коригирате проблема с несъвместимия графичен драйвер на NVIDIA.

Метод 6: Преинсталирайте драйвера на NVIDIA GeForce

Ако нито един от методите, споменати по-горе, не ви е помогнал да разрешите проблема NVIDIA graphics driver not compatible. След това преинсталирайте драйверите на NVIDIA. За да преинсталирате драйвера, можете да прочетете нашето ръководство за това как да деинсталирате и преинсталирате драйвери в Windows 10.

Често задавани въпроси (ЧЗВ)

Q1. Защо инсталаторът на NVIDIA не може да продължи?

Отг. Това може да се случи поради грешни идентификатори на устройства в INF файла. Ако се сблъскате с този проблем, докато инсталирате или актуализирате, тогава можете да опитате да изтеглите и инсталирате конкретния драйвер от официалния уебсайт.

  10 нови функции в Windows 10 Spring Creators Update

Q2. Защо не мога да инсталирам NVIDIA драйвер?

Отг. Драйверите на NVIDIA могат да имат този проблем поради блокиране на антивирусната програма. Проверете вашата антивирусна програма, преди да продължите.

Q3. Кой е най-мощният GPU?

Отг. NVIDIA обяви своята GeForce RTX 3090 Ti на CES 2022 през януари като една от най-мощните графични процесори.

Q4. Безплатни ли са игрите на GeForce NOW?

Отг. С наличието на повече от 100 от най-големите безплатни игри можете да играете игри на GeForce, без да плащате нито стотинка.

Q5. GeForce Experience съвместим ли е с Windows 10?

Отг. Да, NVIDIA GeForce Experience поддържа системи Dell XPS 17 9710 и Precision 5760, които работят с 64-битови операционни системи Windows 10.

***

Надяваме се, че разбрахте как да коригирате несъвместим с NVIDIA GeForce Windows 10. Никой от нас не обича да бъде прекъсван, докато играе игри, да не говорим за получаване на съобщение, което казва, че графичният драйвер на NVIDIA не е съвместим, което изнервя всеки GPU професионалист. Чувствайте се свободни да задавате своите съмнения, да добавяте вашите предложения и да ни уведомите кой метод е работил за вас в секцията за коментари по-долу.

x