Коригирайте Skype не звъни при входящи повиквания

Много пъти трябва да присъствате на важно обаждане по Skype, но никога не чувате звъненето за входящото повикване и го пропускате. Това е сериозен проблем със Skype, който много хора са имали. Грешка при липса на звук при входящо повикване в Skype може да ви причини голямо неудобство, докато се опитвате да се свържете с повикване. Много потребители са се опитали да намерят начини да коригират проблема с това, че Skype не звъни при входящи повиквания. Този проблем обаче не е труден за отстраняване. Обикновено проблемът със Skype при свързване, но без звънене е причинен от неправилни системни или Skype настройки, които могат да доведат до обаждания по Skype, които отиват направо към проблеми с пропуснато повикване. Ако и вие се справяте с този проблем, това е идеалното ръководство за вас. Продължете да четете, за да откриете методи за отстраняване на проблема с входящото обаждане със Skype.

Как да коригирате Skype не звъни при входящи повиквания

Преди да обсъдим методите за коригиране на проблема Skype не звъни при входящи повиквания, нека видим защо възниква този проблем на първо място. Може да има различни причини за този проблем, някои от които са споменати по-долу.

  • Ако обажданията ви са пренасочени към друг акаунт, може да пропуснете входящите повиквания във вашия акаунт.
  • Ако по някакъв начин сте блокирали контакт, повече няма да получавате обаждания от него.
  • Най-често този проблем може да възникне, когато хората влизат в грешен акаунт
  • Различни системни проблеми с приложението Skype могат да причинят проблеми с входящите повиквания.
  • Ако разрешенията на приложението не са активирани за Skype, това може да причини различни грешки, включително грешка при входящо повикване.
  • Неправилните аудио настройки в Skype и компютрите също могат да причинят този проблем.
  • Активираната функция Focus Assist може също да доведе до грешки при входящи повиквания със Skype.
  • Различни грешки и грешки и неправилни настройки на приложението също са отговорни за грешката при липса на звук при входящо повикване в Skype.

В следващото ръководство ще обсъдим различни методи за отстраняване на проблема с Skype, който не звъни при входящи повиквания.

Метод 1: Уверете се, че сте влезли в правилния акаунт

Една от много често срещаните причини за проблем със звука при входящо повикване в Skype е неправилен акаунт в Skype. Много пъти хората използват повече от един Skype акаунт, за да използват приложението по различни причини. Когато потребител по погрешка влезе в грешен акаунт, той може просто да се обърка, защото няма да получава обажданията си в Skype. Ето защо, ако имате проблем със Skype при свързване, но без звънене със Skype, едно от първите неща, които трябва да направите, е да проверите дали наистина използвате правилния Skype акаунт. Ако това не е причината Skype да премине направо към грешка при пропуснато повикване, опитайте да преминете към следващия метод, за да коригирате грешката Skype не звъни при входящи повиквания.

  Как да промените метода на плащане по подразбиране на PlayStation

Метод 2: Проверете дали вашите повиквания се пренасочват другаде

Проблем със Skype при свързване, но без звънене може да възникне, ако вашите настройки на Skype са настроени да пренасочват обажданията ви към друг Skype акаунт. За да поправите грешката, че Skype преминава направо към пропуснато повикване, можете да промените настройките и да деактивирате функцията за пренасочване на повиквания.

1. Отворете Skype на вашата система и влезте в акаунта си.

2. Отидете до опциите на менюто, като щракнете върху бутона с три точки и щракнете върху Настройки.

3. От левия панел навигирайте до Calling.

4. Сега щракнете върху Пренасочване на повиквания и гласова поща.

5. Изключете превключвателя до опцията Пренасочване на повиквания след.

Метод 3: Уверете се, че повикващият не е блокиран

Ако по някакъв начин сте блокирали някого в Skype, повече няма да получавате обаждания от него. Ето защо, ако не можете да получавате обаждания от конкретен човек, уверете се, че не сте го блокирали.

1. Отворете Skype на вашата система и влезте в акаунта си.

2. Отидете до опциите на менюто, като щракнете върху бутона с три точки и щракнете върху Настройки.

3. От левия панел щракнете върху Контакти.

4. Тук щракнете върху Блокирани контакти.

5. Кликнете върху бутона Отблокиране до името на лицето, за да го отблокирате.

Метод 4: Стартирайте Skype като администратор

Едно от най-добрите решения за различни грешки при уведомяване на Skype, като липса на звънене по време на входящи повиквания, може да бъде коригирано чрез стартиране на Skype като администратор. Даването на администраторски права на Skype ще коригира различни системни проблеми, които могат да възникнат.

1. Щракнете с десния бутон върху Skype на работния плот или отворете инсталационната директория и щракнете с десния бутон върху нея.

2. Сега изберете опцията Свойства.

3. След това преминете към раздела Съвместимост и поставете отметка в квадратчето Изпълни тази програма като администратор.

4. Накрая щракнете върху Прилагане и OK, за да запазите промените.

Метод 5: Дайте на Skype необходимите разрешения

Когато инсталирате Skype на вашия компютър, приложението изисква различни разрешения от потребителя, за да работи правилно. Тези разрешения може да включват искане на потребителя да сподели своето местоположение, разрешаване на микрофона и камерата на компютъра и т.н. Ако някои от тези разрешения не са разрешени на Skype, някои от неговите функции може да не работят правилно. Можете да коригирате този проблем, като дадете на Skype необходимите разрешения.

  Как да персонализирате клавишните комбинации в Gnome Shell

1. Натиснете клавишите Windows + I едновременно, за да отворите Настройки и щракнете върху Приложения.

2. Намерете и щракнете върху Skype и щракнете върху Разширени опции.

3. В раздела Разрешения за приложения се уверете, че всички разрешения са активирани.

Метод 6: Променете аудио настройките

Ако Skype или вашият компютър имат неправилни аудио настройки, това може да доведе до проблем със звука при входящо повикване в Skype. Можете да опитате да коригирате проблема с Skype не звъни при входящи повиквания, като проверите аудио настройките в приложението и компютъра и направите необходимите промени.

Вариант I: Проверете аудио настройките в Skype

Можете да следвате тези прости стъпки, за да проверите и коригирате аудио настройките на приложението Skype, за да разрешите проблеми със свързването на Skype, но не и звъненето.

1. Отворете Skype на вашата система и влезте в акаунта си.

2. Отидете до опциите на менюто, като щракнете върху бутона с три точки и щракнете върху Настройки.

3. Сега отидете до панела Audio & Video.

4. Превъртете надолу до Опции за високоговорители и се уверете, че се чуват.

5. Намерете превключвателя Включване на звука за входящи повиквания и се уверете, че е активиран.

6. Сега от левия панел отидете до опциите за повикване.

7. Тук изключете превключвателя за опцията Разрешаване на звънене на Skype обаждания от контакти на това устройство.

Вариант II: Проверете аудио настройките на компютъра

След като сте се уверили, че аудио настройките на програмата Skype са правилни, сега трябва да проверите дали проблемът е причинен от аудио настройките на вашия компютър.

1. От лентата на задачите щракнете върху иконата на високоговорителите и се уверете, че силата на звука е настроена на пълна.

2. Сега щракнете с десния бутон върху иконата Speakers и след това щракнете върху Open Volume Mixer.

3. Тук се уверете, че звуците на приложението и системата се чуват.

Метод 7: Деактивирайте асистента за фокусиране

Focus Assist е инструмент на Windows, който помага на потребителите да работят в среда без известия, за да се съсредоточат изцяло върху задачите си. Въпреки това, ако Focus Assist е активиран на вашия компютър, може да пропуснете обаждания по Skype, което да доведе до грешка на Skype да премине направо към пропуснато повикване. Ето защо, за да коригирате проблема със Skype, който не звъни при входящи повиквания, добра идея е да деактивирате Focus Assist на вашия компютър с Windows, за да коригирате проблема със Skype при свързване, но без звънене.

1. Натиснете клавишите Windows + I, за да отворите Настройки и щракнете върху Система.

2. От левия страничен панел щракнете върху Помощ при фокусиране.

3. Тук щракнете върху бутона Списък с приоритети и след това върху Персонализиране на вашия списък с приоритети.

  Задействайте действия в множество приложения, за да автоматизирате работния си процес със Zapier

4. Щракнете върху бутона Добавяне на приложение и изберете Skype от списъка.

Метод 8: Нулирайте Skype

Проблемът може да бъде причинен и от променени настройки в Skype. Ако има промени, направени в настройките, които не можете да върнете, трябва да опитате да възстановите Skype до фабричните настройки.

1. Потърсете Skype от менюто „Старт“ и щракнете върху Настройки на приложението.

2. Сега превъртете надолу и щракнете върху бутона Нулиране.

3. Отново щракнете върху Нулиране, за да потвърдите процеса.

Метод 9: Актуализирайте Skype

Ако вашият Skype не е актуализиран, може да получите различни грешки, докато използвате програмата, включително без звънене по време на издаване на входящо повикване. Можете да опитате да поправите това, като актуализирате програмата си.

1. Отворете Microsoft Store от менюто „Старт“.

2. Сега отидете до опцията Библиотека.

3. Щракнете върху бутона Получаване на актуализации.

Ако има налични нови актуализации за вашите програми, те ще започнат да се актуализират автоматично. След като се актуализира, отворете Skype и вижте дали проблемът със звука при входящо повикване в Skype не е разрешен.

Метод 10: Преинсталирайте Skype

Ако нито един от предишните методи не работи и продължавате да имате Skype да преминава направо към грешка при пропуснато повикване, можете да опитате да коригирате този проблем, като преинсталирате Skype на вашия компютър. Можете да следвате тези прости стъпки, за да инсталирате отново Skype на вашето устройство, за да разрешите проблема със свързването на Skype, но не и звъненето.

1. Отворете Windows Settings и щракнете върху Apps.

2. Намерете и щракнете върху Skype и щракнете върху Деинсталиране.

3. Щракнете върху Деинсталиране и потвърдете процеса.

4. Рестартирайте компютъра си.

5. Сега отворете Microsoft Store от менюто „Старт“.

6. Потърсете Skype и щракнете върху бутона Get, за да инсталирате приложението.

Допълнителен метод: Инсталирайте по-стара версия на Skype

Популярната платформа за видео разговори претърпя огромно преобразяване през последните няколко години и много потребители все още предпочитат да използват класическата програма Skype. Можете също така да избегнете различни бъгове и грешки. Затова може би е добра идея да инсталирате стария Skype на вашия компютър. Тъй като версията не е прекратена от Skype, все още можете да я намерите онлайн за безплатно изтегляне.

Често задавани въпроси (ЧЗВ)

Q1. Защо обаждането по Skype не звъни?

Отг. Може да има различни причини за тази грешка, като например неправилни аудио настройки и настройки за конфигурация.

Q2. Какво да направите, ако Skype не работи правилно?

Отг. Ако Skype не работи правилно на вашето устройство, можете да опитате да върнете настройките към фабричния режим.

Q3. Как да коригирам аудио настройките в Skype?

Отг. Можете да отидете до панела с аудио и видео настройки и да видите дали високоговорителите на Skype работят добре.

***

Надяваме се, че това ръководство е било полезно за вас и сте успели да намерите методи за коригиране на проблема, когато Skype не звъни при входящи повиквания. Кажете ни кой метод работи за вас. Ако имате някакви предложения или запитвания към нас, моля, уведомете ни в секцията за коментари.

x