Коригирайте Nexus Mod Manager, който не се отваря в Windows 10

Игрите се превърнаха в доходоносна индустрия и се развиват с бърза скорост. Модификациите са резултат от тази мания и геймърите, които искат да обновят и персонализират любимите си игри. Модификациите могат да направят играта чисто нова и да въведат нови теми, герои, дизайн и т.н. Модификациите позволяват на потребителите да тестват своята креативност и да правят подобрения във всяка игра, ако видят, че й липсва нещо. Nexus Mod Manager е програма, която управлява такива модификации. Може да изтегля и инсталира модификации за различни игри, включително Skyrim и Fallout. Тази програма с отворен код обикновено е без грешки, но някои потребители съобщават, че техният Nexus Mod Manager не се отваря дори след многократни опити. Това може да бъде разочароващ проблем, тъй като спира потребителите да зареждат модове в своите игри. Ако също се занимавате с проблем с отварянето на Nexus Mod Manager, вие сте на правилното място. Предлагаме ви перфектно ръководство, което ще ви помогне да коригирате Nexus Mod Manager, който не се отваря при проблем с Windows 10.

Как да коригирате Nexus Mod Manager, който не се отваря в Windows 10

Този раздел предоставя списък с причини, поради които вашият Nexus Mod Manager не се отваря.

  • Nexus Mod Manager (NMM) е повреден
  • Nexus Mod Manager няма администраторски права
  • Намеса от антивирусна програма
  • Корумпирани модове
  • Nexus Mod Manager е несъвместим

Метод 1: Основни методи за отстраняване на неизправности

Първият подход за отстраняване на проблема с Nexus Mod Manager, който не отваря Windows 10, е чрез изпълнение на някои основни методи за отстраняване на неизправности на вашия компютър.

1. Рестартирайте компютъра

Рестартирането на вашия компютър може да коригира много свързани със системата грешки и други незначителни проблеми. Често това е първото нещо, което се препоръчва, когато се сблъскате с проблеми, свързани с компютъра. Може да реши проблема. Следвайте нашето ръководство за това как да рестартирате или рестартирате компютър с Windows, за да рестартирате компютъра си.

  Как да активирате визуализация на SVG миниатюри във File Explorer на Windows 10

2. Проверете Mods

Уверете се, че използвате модове, които са съвместими с играта. Ако вашите модове са остарели или несъвместими с неговата игра, NMM може да не работи. Проверете версията на модовете и тяхната съвместимост от сайта, от който сте ги изтеглили.

3. Актуализирайте NMM

Ако използвате остаряла версия на Nexus Mod Manager, с която може да се сблъскате, Nexus Mod Manager няма да отвори проблем. Уверете се, че NMM е актуализиран до най-новата версия и за да направите това, можете да следвате нашето ръководство за Как да актуализирате Nexus Mod Manager.

4. Актуализирайте .NET Framework

Някои потребители съобщиха, че проблемът с неотварянето на Nexus Mod Manager може да бъде разрешен чрез актуализиране на .NET Framework. Проверете коя версия на .NET Framework използвате, ако е остаряла, изтеглете най-новата версия на .Net Framework и я инсталирайте. Може да реши проблема.

5. Актуализирайте Windows

Ако вашият компютър с Windows 10 работи с остаряла версия на Windows, може да се сблъскате с този проблем. Microsoft пуска редовни актуализации за Windows за отстраняване на грешки и други проблеми. Можете да проверите и актуализирате своя Windows, като следвате нашето ръководство за това как да изтеглите и инсталирате последната актуализация на Windows 10.

Метод 2: Стартирайте Nexus Mod Manager като администратор

В някои случаи може да срещнете проблем с отварянето на Nexus Mod Manager, ако няма подходящо разрешение за достъп до системните файлове. Можете да разрешите този проблем, като отворите NMM като администратор. За да направите това, следвайте тези стъпки.

1. Отидете в папката Nexus Mod Manager.

2. Щракнете с десния бутон върху приложението NMM и изберете опцията Свойства. Ще отвори прозорец със свойства на NMM.

3. Превключете към раздела Съвместимост.

4. В секцията Настройки поставете отметка в квадратчето Стартирайте тази програма като администратор.

5. Щракнете върху Приложи и след това върху бутона OK, за да запазите промените.

Метод 3: Променете местоположението на папката на Nexus Mod Manager

Съобщава се, че преместването на папката на Nexus Mod Manager от нейното местоположение по подразбиране може да реши проблема. Този прост трик работи за много потребители и можете да го направите, като следвате тези стъпки.

  Как да промените браузъра по подразбиране в Windows 11

1. Натиснете клавишите Windows + E едновременно, за да отворите File Explorer.

2. Отидете на C:Program Files и намерете папката Nexus Mod Manager.

3. Щракнете с десния бутон върху него и изберете опцията Копиране. Сега поставете тази папка на всяко предпочитано място.

4. Следвайте стъпка 2.

5. Щракнете с десния бутон върху папката Nexus Mod Manager и изберете опцията Изтриване.

Метод 4: Изчистете папката за игри Black Tree

Потребителските данни на NMM могат да се повредят, като по този начин Nexus Mod Manager не се отваря. Можете да нулирате потребителската конфигурация, като изчистите съдържанието на папката Black Tree Gaming и нулирате NMM. Това може да реши проблема и за да направите това, следвайте тези стъпки.

1. Натиснете едновременно клавишите Windows + E, за да отворите File Explorer.

2. Сега щракнете върху опцията Преглед в горния ляв ъгъл.

3. В секцията Показване/скриване поставете отметка в квадратчето Скрити елементи.

4. Отидете до този път, тук X ще бъде заменен от вашето потребителско име.

C:UsersXAppDataLocalBlack_Tree_Gaming

5. В папката Black_Tree_Gaming натиснете Ctrl + A, за да изберете всички файлове и след това щракнете с десния бутон върху>Изтриване.

Проверете дали можете да отворите NMM и дали проблемът е разрешен.

Метод 5: Деактивирайте временно антивирусната програма (ако е налична)

Ако използвате антивирусна програма, в някои случаи тя може да открие NMM като вредна и злонамерена. Това може да попречи на NMM и да причини проблеми като Nexus Mod Manager да не отваря Windows 10. Можете да проверите и разрешите това, като временно деактивирате вашата антивирусна програма. Следвайте нашето ръководство за това как да деактивирате временно антивирусната програма в Windows 10.

Забележка: Ако този метод не работи, незабавно активирайте вашата антивирусна програма за защита срещу вируси и зловреден софтуер.

Метод 6: Деактивирайте защитната стена на Windows Defender (не се препоръчва)

Защитната стена на Windows Defender може да блокира определени приложения и да причини неизправност. Възможно е да блокира Nexus Mod Manager, което го кара да не се отваря. Можете да проверите това, като временно изключите защитната стена. Може да реши проблема. Можете да направите това, като следвате нашето ръководство за Деактивиране на защитната стена на Windows 10.

  Как да коригирате 100% използване на диска след Windows Update KB3201845

Метод 7: Преинсталирайте Nexus Mod Manager

Понякога Nexus Mod Manager може да се повреди поради някакъв проблем или друг подобен проблем. Това може да доведе до проблем с отварянето на Nexus Mod Manager. В такъв случай преинсталирайте NMM и коригирайте проблема. Следвайте нашето ръководство, за да преинсталирате Nexus Mod Manager.

1. Натиснете клавиша Windows, въведете Control Panel и щракнете върху Open.

2. Задайте Преглед по > Категория, след което щракнете върху Деинсталиране на програма в секцията Програми.

3. Щракнете с десния бутон върху Nexus Mod Manager в списъка с приложения и изберете опцията Деинсталиране.

4. Следвайте инструкциите на екрана на съветника за деинсталиране и щракнете върху бутона Да, за да премахнете напълно Nexus Mod Manager от Windows.

5. Натиснете клавишите Windows + E едновременно, за да отворите File Explorer и отидете до папката Local Disk (C:) > Program Files.

6. Щракнете с десния бутон върху папката Nexus Mod Manager в местоположението и щракнете върху опцията Изтриване в списъка.

7. Накрая рестартирайте компютъра от менюто START.

8. Сега натиснете клавиша Windows, въведете chrome и щракнете върху Open.

9. Отидете на официалния уебсайт на GitHub за Nexus Mod Manager.

10. Щракнете върху файла NMM-0.83.6.exe в секцията Активи, за да инсталирате най-новата версия на Nexus Mod Manager.

11. Следвайте инструкциите на екрана в съветника за инсталиране, за да инсталирате NMM на вашия компютър.

Метод 8: Извършете възстановяване на системата

Ако нито един от методите не работи за вас, тогава това е крайната мярка. Възстановяването на системата ще върне вашите настройки към версия, в която не сте се сблъсквали с проблем с отварянето на Nexus Mod Manager. Това ще реши проблема. Следвайте нашето ръководство за това как да създадете точка за възстановяване на системата в Windows 10.

***

Надяваме се, че това ръководство е било полезно и сте успели да коригирате проблема с неотварянето на Nexus Mod Manager. Кажете ни кой метод работи най-добре за вас. Ако имате някакви въпроси или предложения, не се колебайте да ги пуснете в секцията за коментари.