Коригирайте слушалките SADES, които не работят в Windows 10

Слушалките и слушалките SADES са първокласни продукти, специално проектирани за игри. Геймърите, нуждаещи се от съраунд звук, могат да разчитат на слушалките SADES, за да свършат работата. Тези съоръжения осигуряват завладяващо изживяване за игри, като същевременно запазват стилния дизайн на SADES. Те са създадени за игри, но някои потребители съобщават за проблеми с използването на слушалките SADES в Windows 10. Потребителите съобщават, че микрофонът на слушалките SADES не работи на Windows 10. Това са често срещани проблеми, срещани в SADES. Ако сте закупили устройството и сте установили, че слушалките SADES не работят, бихте искали да ги отстраните възможно най-ефективно. В тази статия ще знаете методите за отстраняване на проблема със слушалките SADES, които не работят. Така че, продължете да четете статията.

Как да коригирате слушалките SADES, които не работят в Windows 10

Преди отстраняване на неизправности, нека да видим някои точки защо възниква този проблем

  • Микрофонът е деактивиран
  • Ниска сила на звука в микрофона
  • Остарели аудио драйвери и драйвери за слушалки SADES
  • Конфликти в Windows Update

Метод 1: Почистете жака за слушалки

Жаковете за слушалки са податливи на замърсяване и частици прах. В тази ситуация почистете жака за слушалки с памук, напоен с изопропилов алкохол, и го оставете да изсъхне напълно.

  • В случай на гнездо за слушалки, можете да използвате сгъстен въздух, за да издухате всички прахови частици, които може да са уловени вътре.
  • По същия начин микрофонът също може да се запуши с мръсотия с течение на времето. Това може да доведе до проблеми. Можете да опитате да почистите внимателно с четка за зъби.
  Как да използвате USB 3.0 устройство на Windows 10

Изображение от Arek Socha от Pixabay

Метод 2: Използвайте друг порт

В случай, че текущият ви порт за свързване на слушалки е повреден, слушалките SADES няма да работят. Опитайте да се свържете към различен порт за слушалки, за да изключите дали има някаква повреда в текущия ви жак за слушалки и да коригирате проблема.

Метод 3: Стартирайте инструмента за отстраняване на неизправности в звука

Можете да опитате инструмента за отстраняване на неизправности на Windows за запис на аудио, за да видите дали решава проблема със слушалките SADES, които не работят.

1. Натиснете едновременно клавишите Windows + I, за да отворите менюто Настройки.

2. Щракнете върху менюто Актуализация и защита.

3. В левия прозорец щракнете върху отстраняване на неизправности.

4. Отидете до инструмента за отстраняване на неизправности при запис на аудио и го изберете. Накрая щракнете върху Стартиране на инструмента за отстраняване на неизправности, за да стартирате процеса на отстраняване на неизправности.

5. Изчакайте инструментът за отстраняване на неизправности да открие проблеми, ако има такива.

6. Следвайте инструкциите на екрана, за да приложите корекцията.

Метод 4: Задайте слушалки SADES като устройство по подразбиране

След като поставите слушалките SADES, уверете се, че устройството е зададено по подразбиране. Ако не е зададено по подразбиране, следвайте тези стъпки.

1. Натиснете клавиша Windows, въведете контролен панел и щракнете върху Отвори.

2. Щракнете върху падащото меню Преглед по и изберете Големи икони.

3. След това щракнете върху Звук.

4. Отидете в раздела Запис.

5. Щракнете с десния бутон върху празното пространство и щракнете върху Показване на деактивираните устройства.

6. Ако е деактивиран, щракнете с десния бутон върху Microphone Array и щракнете върху Enable device.

7. Сега щракнете с десния бутон върху микрофонния масив и щракнете върху Задаване като устройство по подразбиране. Това ще коригира проблема с неработещата слушалка SADES.

Метод 5: Включване на микрофона на слушалките

Повечето слушалки се доставят с вграден хардуерен бутон, който може да се активира или деактивира в самите слушалки. Следвайте дадените стъпки, за да проверите дали микрофонът на слушалките е заглушен или не.

1. Натиснете едновременно клавишите Windows + I, за да отворите менюто Настройки.

  Как да експортирате структура на папките в Excel на компютър с Windows или Mac

2. Щракнете върху Системни настройки.

3. След това щракнете върху Звук в левия страничен панел.

4. Уверете се, че микрофонът е избран под Изберете вашето входно устройство. И накрая, тествайте микрофона си, като говорите в него и се уверете, че получавате звука.

Метод 6: Увеличете силата на звука на микрофона

Може лесно да объркате микрофон със заглушен звук и микрофон с ниска сила на звука. Микрофонът с ниска сила на звука извежда много малко количество изход. В Windows има настройка за промяна на силата на звука на микрофона. Ако искате да научите повече, прочетете нашето ръководство за това как да увеличите силата на звука на микрофона в Windows 10, за да получите представа.

Метод 7: Разрешете на приложенията достъп до микрофона

Windows Update периодично актуализира съществуващите драйвери и актуализира драйвери за нов хардуер. Понякога, след скорошна актуализация на Windows, аудио драйверите причиняват промяна на настройките за микрофона. В този сценарий опитайте стъпките по-долу, за да коригирате микрофона на слушалките SADES, който не работи при проблем с Windows 10.

1. Стартирайте настройките на Windows.

2. Щракнете върху Настройка за поверителност.

3. Щракнете върху Микрофон в левия панел.

4. Уверете се, че превключвателят за Разрешаване на достъп на приложения до микрофона е включен.

5. Превъртете надолу и можете да изберете коя програма има достъп до вашия микрофон, можете да предоставите разрешения за тях, като включите превключвателя.

Метод 8: Актуализирайте аудио драйвери

Понякога проблемът с вашите слушалки започва да се появява, когато аудио драйверът не е актуализиран. Прочетете нашето ръководство за това как да актуализирате Realtek HD аудио драйвери в Windows 10 и следвайте съответните стъпки за вашия аудио драйвер.

Метод 9: Отмяна на актуализации на аудио драйвери

Всички текущи версии на драйвери ще бъдат изтрити от вашия компютър и предишната им версия ще бъде инсталирана, когато върнете вашите аудио драйвери. Това е полезна функция, когато някой нов драйвер е несъвместим със системата.

Следвайте стъпките, както е указано в нашето ръководство Как да върнете обратно драйвери в Windows 10, за да коригирате проблема със слушалките SADES, които не работят.

Метод 10: Изтеглете драйвери за слушалки SADES

Слушалките SADES са проектирани да инсталират драйвери автоматично при първото им поставяне в компютъра. Във всеки случай, ако не е инсталиран конкретен драйвер за SADES, тогава можете да следвате стъпките по-долу за изтегляне на драйверите за вашата слушалка, за да коригирате микрофона на слушалка SADES, който не работи при проблем с Windows 10.

  Как да отворите скорошни файлове в Windows 10

1. Отидете до SADES Страница с драйвери за слушалки.

2. На уеб страницата ще присъстват различни серии слушалки SADES. Намерете този, който е подходящ за вашите слушалки.

3. Щракнете върху Още под слушалките.

4. Накрая щракнете върху стрелката за изтегляне, за да изтеглите драйвера.

5. Разархивирайте изтегления zip файл и стартирайте инсталационния файл в извлечената папка.

6. Щракнете върху бутона Next > в съветника SADES Realtek Audio.

7. Изчакайте драйверите да бъдат инсталирани.

8. Накрая рестартирайте вашия компютър.

Често задавани въпроси (ЧЗВ)

Q1. Защо микрофонът ми на слушалки SADES не работи?

Отг. Уверете се, че микрофонът не е заглушен в слушалките и почистете конектора на слушалките, преди да ги свържете. Задайте микрофона като устройство по подразбиране. Прочетете статията по-горе, за да получите представа как да използвате тези методи.

Q2. Микрофонът ми работи, но приятелите ми се оплакват, че гласът ми е много нисък, как да го реша?

Отг. Има опция, наречена Сила на звука на микрофона, която контролира силата на звука, който се извежда. Увеличаването на този обем ще помогне. Прочетете Метод 5, за да научите повече за решението.

***

Надяваме се, че горната статия за това как да коригирате слушалките SADES, които не работят, е била полезна и сте успели да разрешите проблема си. Моля, уведомете ни кой от методите работи за вас. Чувствайте се свободни да оставите коментар по-долу, ако имате някакви предложения или запитвания.

x