Коригирайте скенера на Epson, който не може да комуникира в Windows 10

Милиони корпоративни офиси и домашни индустрии използват скенери на Epson за своите процеси на документиране. Тези скенери Epson се предлагат като самостоятелни или интегрирани модели с принтер. Сред много скенери в света принтерите на Epson са известни със своята здравина и функции при сканиране на документи. Въпреки че тези скенери имат много предимства, малко потребители се оплакват, че сканирането на Epson не може да комуникира с проблема на скенера Windows 10. Ако и вие се сблъсквате със същия проблем, ние ще ви помогнем да коригирате грешката в комуникацията на скенера Epson с помощта на ефективни хакове за отстраняване на неизправности. Така че, продължете да четете, за да разрешите проблема със скенера на Epson, който не може да комуникира.

Как да коригирате скенера на Epson, който не може да комуникира в Windows 10

В този раздел сме събрали списък с причини, поради които сканирането на Epson не може да комуникира с проблема със скенера на вашия компютър с Windows 10. Анализирайте ги задълбочено, за да изберете съответно правилния метод за отстраняване на неизправности.

  • Софтуерът за сканиране не работи с администраторски права. Следователно не се установява правилна връзка.
  • Мрежовият адаптер не комуникира ефективно със скенера.
  • Малко други фонови задачи пречат на скенера.
  • Малко основни фонови услуги не работят на компютър.
  • На вашия компютър има повредени или счупени файлове.
  • Наличие на зловреден софтуер или вируси.
  • Използвате остаряла версия на операционната система Windows.
  • Прокси връзката предотвратява операциите по сканиране.
  • Драйверите на скенера не са съвместими.
  • Свръхпротективната антивирусна програма или защитна стена пречат на функциите.

Ето някои ефективни методи за отстраняване на неизправности, които ще ви помогнат да коригирате грешката в комуникацията на скенера Epson на вашия компютър с Windows 10.

Метод 1: Основни методи за отстраняване на неизправности

Следват няколко основни метода, които можете да следвате;

1А. Затваряне на фонови задачи

Няколко потребители потвърдиха, че грешката в комуникацията на скенера на Epson може да бъде разрешена чрез затваряне на всички фонови задачи, изпълнявани на вашия компютър. За да изпълните задачата, следвайте нашето ръководство за това как да прекратите задача в Windows 10 и продължете според инструкциите.

След като затворите всички фонови процеси, проверете дали можете да използвате скенера на Epson без проблеми.

1Б. Преминете към къси USB кабели

Въпреки че много технически специалисти предполагат, че устройствата могат да се свързват чрез много дълги USB кабели, това може да доведе до загуба на сигнал между скенера и мрежата. Ако сте разположили скенера в друг ъгъл на стаята, опитайте да го преместите и да го свържете с помощта на къс USB кабел. Опитайте това временно и проверете дали работи или не. Ако разреши проблема с сканирането на Epson не може да комуникира със скенера Windows 10, виновникът са дългите USB кабели.

1C. Деактивирайте прокси сървъра

Понякога при неподходящи мрежови конфигурации на вашия компютър с Windows 10 ще се сблъскате с комуникационни грешки на скенери на Epson. Ако сте инсталирали някаква VPN услуга или използвате прокси сървъри на компютъра си, прочетете нашето ръководство за това как да деактивирате VPN и прокси в ръководството за Windows 10 и изпълнете стъпките, както е указано в статията.

След като деактивирате VPN клиента и прокси сървърите, проверете дали сте поправили грешката в комуникацията на скенерите Epson. Все пак, ако се сблъскате със същия проблем, опитайте да се свържете с мобилна гореща точка.

1D. Деактивирайте временно антивирусната програма (ако е приложимо)

Вашата антивирусна програма може по погрешка да предотврати всякакви актуализирани функции на приложения на Windows като Epson. Няколко потребители на Windows идентифицираха много проблеми със съвместимостта. Трудно се понасят и коригират. Съветваме ви да деактивирате временно всеки вграден антивирусен софтуер или софтуер на трети страни, за да разрешите грешката в комуникацията на скенерите Epson. Прочетете нашето ръководство за това как да деактивирате временно антивирусната програма на Windows 10 и следвайте инструкциите, за да деактивирате временно вашата антивирусна програма на вашия компютър.

  Как да активирате GameDVR на Windows 10 на неподдържана система

1E. Актуализирайте Windows

Можете също така да премахнете комуникационните грешки на скенери Epson във вашия компютър, като актуализирате вашата операционна система. Винаги се уверявайте дали сте актуализирали своята операционна система Windows и дали има чакащи актуализации в действие, използвайте нашето ръководство за това как да изтеглите и инсталирате последната актуализация на Windows 10.

След като актуализирате вашата операционна система Windows, проверете дали можете да се свържете с вашия скенер.

1F. Поправка на системни файлове

Ако във вашата операционна система Windows има повредени системни файлове, вашият компютър може да се сблъска с много проблеми с интернет връзката. Ако напоследък изпитвате комуникационни грешки със скенери на Epson, има някои шансове компютърните ви файлове да са повредени или повредени. Компютърът с Windows 10 има вградени инструменти за поправка като SFC (Проверка на системни файлове) и DISM (Обслужване и управление на изображения за разполагане), които ще ви помогнат да коригирате всички повредени файлове. Прочетете нашето ръководство за това как да поправите системни файлове на Windows 10 и следвайте инструкциите, за да поправите всичките си повредени файлове.

1G. Стартирайте сканиране за зловреден софтуер

Наличието на вируси причинява конфликти и грешки като комуникационните грешки на скенери Epson. Така че инсталирайте надежден антивирусен софтуер на вашия компютър и изпълнете пълно сканиране. Ако сте объркани относно стартирането на сканиране за злонамерен софтуер, нашето ръководство за Как да стартирам сканиране за вируси на моя компютър? ще ви помогне да го направите.

Освен това, ако искате да премахнете зловреден софтуер от вашия компютър, вижте нашето ръководство за това как да премахнете зловреден софтуер от вашия компютър в Windows 10.

Метод 2: Стартирайте софтуера за скенер с администраторски права

Първо трябва да опитате да стартирате приложението за сканиране с администраторски права. Няколко приложения и програми, които изискват въвеждане от външен източник, ще изискват администраторски права. Следователно, следвайте стъпките по-долу, за да направите същото.

1. Щракнете с десния бутон върху прекия път на Epson Scan на работния плот и изберете Свойства.

2. След това преминете към раздела Съвместимост и поставете отметка в квадратчето Изпълни тази програма като администратор.

3. Накрая щракнете върху Приложи > OK, за да запазите промените.

Метод 3: Стартирайте програмата за отстраняване на неизправности в мрежата

За да коригирате различни проблеми с интернет връзката, можете да използвате вградения инструмент, предоставен в компютър с Windows 10, когато е необходимо. Можете да анализирате и диагностицирате често срещани проблеми, свързани с мрежата, като използвате инструмента за отстраняване на неизправности в мрежата на Windows. Това е систематичен процес, който, когато се прилага стъпка по стъпка, ще ви помогне да коригирате проблема със скенера на Epson, който не може да комуникира. Следвайте нашето ръководство за отстраняване на проблеми с мрежовата свързаност в Windows 10, за да коригирате всички свързани с мрежата проблеми с помощта на инструмент за отстраняване на неизправности с мрежов адаптер.

Можете да използвате стъпките, споменати в ръководството, за диагностика на Wi-Fi връзки, Ethernet и всички мрежови адаптери на вашия компютър с Windows 10. И накрая, проверете дали сте поправили грешката в комуникацията на скенерите Epson.

Метод 4: Актуализирайте драйверите на скенера

Драйверите на устройства установяват свързваща връзка между хардуера на вашия компютър и операционната система. Освен това дефектните или повредени драйвери водят до грешка в комуникацията в скенерите на Epson. Много потребители съобщиха, че актуализирането на WLAN драйверите им е помогнало да решат проблема. Съветваме ви да актуализирате драйверите на скенера, за да подобрите надеждността на вашите мрежови адаптери, да коригирате проблеми със съвместимостта и да разрешите грешка в комуникацията. Следвайте нашето ръководство за това как да актуализирате драйвери на устройства в Windows 10, за да го направите. Уверете се, че сте разширили устройства с изображения, както е показано по-долу.

Метод 5: Върнете обратно драйверите на скенера

Когато върнете вашите драйвери, всички текущи версии на хардуерното устройство ще бъдат деинсталирани и предварително инсталираните драйвери ще бъдат инсталирани на вашия компютър. Тази функция ще бъде много полезна, когато всяка нова актуализация на драйвери не работи добре с вашия компютър. Следвайте стъпките, както е указано в нашето ръководство за Как да върнете обратно драйвери в Windows 10, за да коригирате грешката в комуникацията на скенера на Epson.

  Игра за изграждане на думи в реално време за Windows 8

След като вашият компютър с Windows 10 инсталира предишната версия на драйверите, проверете дали сте коригирали грешката в комуникацията на скенерите Epson.

Метод 6: Преинсталирайте драйверите на скенера

Несъвместимите драйвери трябва да бъдат преинсталирани, за да се коригира проблемът със скенера Epson не може да комуникира. Съветваме ви да преинсталирате драйвери на устройства само ако не можете да постигнете никаква корекция чрез актуализирането им. Стъпките за преинсталиране на драйвери са много лесни и можете да го направите, като използвате приложение на трета страна или ръчно. Следвайте нашето ръководство за това как да деинсталирате и преинсталирате драйвери на Windows 10, за да инсталирате отново драйвери на вашия компютър с Windows 10. Уверете се, че сте разширили устройства с изображения, както е показано по-долу.

След като преинсталирате драйверите на скенера, проверете дали сте поправили грешката в комуникацията на скенерите Epson.

Метод 7: Рестартирайте Shell Hardware Detection Service

Услугата Shell Hardware Detection открива дали някакъв друг хардуер е свързан към вашата система или не и открива всички скенери, устройства за съхранение и принтери, свързани към вашето устройство. Той предоставя известия за хардуерни събития на AutoPlay. Ако тази услуга бъде спряна по някаква причина, ще се сблъскате с грешка, че скенерът на Epson не може да комуникира. Следвайте стъпките по-долу, за да рестартирате тази услуга:

1. Въведете Services в менюто за търсене и щракнете върху Run as administrator.

2. Сега превъртете надолу и щракнете двукратно върху услугата Shell Hardware Detection.

3. В новия изскачащ прозорец изберете Тип стартиране на Автоматично.

Забележка: Ако състоянието на услугата е Спряна, щракнете върху бутона Старт. Ако състоянието на услугата е Running, щракнете върху Stop и я стартирайте отново.

4. Щракнете върху Приложи > OK, за да запазите промените.

5. Изключете скенера и изчакайте известно време. Включете го отново.

6. Повторете същите стъпки за Windows Image Acquisition Service и проверете дали това работи или не.

Метод 8: Коригирайте безжичната връзка

В няколко случая програмата за сканиране на Epson на вашия компютър не успява автоматично да установи връзка между LAN адресите. Това се случва по-често, когато използвате безжична мрежа. Въпреки че можете да намерите адресите в приложението, това не винаги работи. Следователно ръчно добавете адреса, както е указано по-долу.

1. Въведете Epson Scan Settings в менюто за търсене. Сега щракнете върху Отвори.

2. В настройките за сканиране изберете опция за добавяне под адрес на мрежов скенер.

Забележка: Уверете се, че сте избрали правилния скенер с помощта на падащото меню Избор на скенер в горната част.

3. Сега ще се появи екран за въвеждане на адреса. Следвайте стъпките по-долу, за да намерите правилния адрес.

4. Въведете cmd в лентата за търсене и щракнете върху Отвори.

5. След това въведете командата ipconfig/all и натиснете клавиша Enter.

6. Сега запишете подробностите за шлюза по подразбиране от прозореца.

7. Копирайте този адрес (тук, 192.168.1.1) и го въведете в браузъра си за достъп до вашия рутер.

8. Запишете списъка на устройствата, свързани към мрежата. На същия екран можете да намерите IP адреса на вашия скенер. Отбележете стойността му.

9. След това отидете в прозореца Добавяне на прозореца с настройки за сканиране и въведете IP адреса на вашия скенер в менюто Въведете адрес.

10. Щракнете върху OK, за да запазите промените.

Забележка: Можете също да щракнете върху Тест, за да се уверите, че връзката е успешна.

Метод 9: Изключете споделянето, защитено с парола

Настройката за споделяне, защитено с парола, има за цел да запази споделянето на файлове и папки безопасно и защитено. Ако тази настройка е включена, потребителите, свързани към вашата мрежа, нямат достъп до файловете на вашия компютър, освен ако паролата за поверителност не бъде въведена ръчно. Няколко доклада предполагат, че тази функция задейства сканирането на Epson не може да комуникира с грешката на скенера. Следователно трябва да деактивирате тази настройка, да свържете отново скенера и да проверите дали работи или не.

  Коригирайте плъгините за Chrome, които не работят в Windows 10

Забележка: Винаги трябва да включвате настройката, ако нещата не вървят гладко.

1. Въведете Control Panel в лентата за търсене и щракнете върху Open.

2. След това задайте View by като категория и щракнете върху Network and Internet.

3. Сега щракнете върху Център за мрежи и споделяне, както е показано.

4. Сега щракнете върху връзката Промяна на разширените настройки за споделяне, както е показано.

5. Разгънете секцията Всички мрежи и щракнете върху опцията Изключване на защитеното с парола споделяне.

6. Сега щракнете върху Запазване на промените и изключете скенера за минута. Свържете отново вашия скенер и проверете дали грешката при свързване е изчезнала или не.

Метод 10: Променете портовете от LPT1 на USB 001

Стара технология Line Print Terminals беше използвана по-рано за свързване на вашите принтери и скенери. Сега повечето принтери и скенери са преминали към USB. Затова проверете дали USB се използва във вашето устройство и дали това работи. Този метод ефективно коригира скенерът на Epson, който не може да комуникира, ако се сблъскате с проблема след надграждане до Windows 10.

1. Натиснете клавиша Windows и въведете Контролен панел. След това щракнете върху Отвори.

2. Сега задайте Преглед по като категория и щракнете върху Преглед на устройства и принтери, както е показано.

3. Сега щракнете с десния бутон върху вашия принтер и изберете Свойства.

4. Преминете към раздела Портове и сменете портовете от LPT1 на USB 001.

5. Запазете промените, като щракнете върху Приложи > OK. След това изключете устройството си и го свържете отново след известно време.

Метод 11: Промяна на настройките на защитната стена на Windows Defender

Също така ще се сблъскате със сканиране на Epson, което не може да комуникира със скенера поради свръхреактивен или свръхзащитен антивирусен пакет на вашия компютър с Windows 10. Това предотвратява връзката между стартовия панел и мрежата. Така че, за да коригирате този проблем, можете да поставите Epson в белия списък в настройките на вашата защитна стена или временно да деактивирате защитата на защитната стена.

Вариант I: Бял списък escndv.exe

За да разрешите C:WINDOWStwain_32escndvescndv.exe във вашата защитна стена на Windows Defender, следвайте нашето ръководство за разрешаване или блокиране на приложения през защитната стена на Windows и изпълнете стъпките според инструкциите.

Вариант II: Деактивирайте защитната стена (не се препоръчва)

Ако не знаете как да деактивирате защитната стена на Windows Defender, нашето ръководство за това как да деактивирате защитната стена на Windows 10 ще ви помогне да го направите.

Вариант III: Създайте ново правило в защитната стена

1. Натиснете клавиша Windows и въведете Защитна стена на Windows Defender с разширена защита. След това щракнете върху Изпълни като администратор.

2. Щракнете върху Входящи правила, както е показано в левия панел.

3. Щракнете върху Ново правило… както е показано в десния панел.

4. Уверете се, че сте избрали опцията Програма под Какъв тип правило искате да създадете? меню и щракнете върху Напред > както е показано.

5. След това щракнете върху бутона Преглед…, съответстващ на Този програмен път: както е показано.

6. Отидете до пътя C:WINDOWStwain_32escndvescndv.exe и щракнете двукратно върху инсталационния файл. След това щракнете върху бутона Отвори.

7. Щракнете върху Напред > в прозореца на съветника за ново входящо правило.

8. Сега изберете бутона за избор до Разрешаване на връзката и щракнете върху Напред > както е показано.

9. Уверете се, че полетата Domain, Private и Public са избрани и щракнете върху Next >.

10. Накрая добавете име към новото си правило и щракнете върху Готово.

***

Надяваме се, че това ръководство е било полезно и сте научили как да коригирате скенерът на Epson не може да комуникира в Windows 10. Кажете ни как тази статия ви е помогнала най-добре. Освен това, ако имате някакви въпроси/предложения относно тази статия, не се колебайте да ги пуснете в секцията за коментари.

x