Коригирайте проблема с Bootloop на LG V10

LG е марка, известна с домакински уреди, особено телевизори. Малко хора знаят, че LG също произвеждат смартфони и те са отговорни за това. През 2015 г. южнокорейската легенда на електрониката пусна нова серия смартфони с LG V10. Този специфичен смартфон заедно с LG G4 има някои проблеми, които са сериозни и най-често срещаният проблем е LG V10 Bootloop. В тази статия ще разгледате причините, които причиняват проблема, заедно със стъпките за отстраняване на неизправности, за да коригирате проблема с LG v10 Bootloop.

Как да коригирате проблема с Bootloop на LG V10

Въпреки че LG предлага корекции и замени за засегнатите устройства, много проблеми все още притесняват стотици потребители. Има основно два вида проблеми, които могат да причинят блокиране на LG V10 в Bootloop. Може да е изцяло свързано със софтуера или може да е свързано с повредени хардуерни части.

1. Софтуерни проблеми

Въпреки че компанията обвинява хардуерни проблеми за проблема с LG V10 Bootloop, този проблем може да възникне и поради някои специфични софтуерни проблеми. Може да има много причини за това, ето някои от тях.

  • Руутването на устройство с Android винаги се показва с предупреждение, тъй като може да повреди устройството и не е безопасно по много начини. Може да се сблъскате с проблема с цикъла на зареждане, ако сте опитали да руутнете вашето устройство.
  • Някои дълбоки промени в настройките на вашето устройство може да причинят този проблем, това включва флашване на нов ROM или инсталиране на нов фърмуер, който не е съвместим с вашето устройство.
  • Може да се сблъскате с този проблем, ако вашата актуализирана версия на Android има някакъв проблем, който прави мобилния телефон неспособен да комуникира със системата по време на зареждане.
  • Винаги се препоръчва да изтеглите приложение от проверен източник, но някои потребители пренебрегват предупреждението, повреден файл или приложение от непроверен източник може да причини тази грешка, която не позволява на устройството да стартира правилно.
  • Bootloop може също да е резултат от промяна на вътрешните настройки на вашия телефон.

2. Хардуерни проблеми

  • LG призна, че проблемът с Bootloop е причинен от дефектен хардуер и компанията също призна проблема с Bootloop и започна да предоставя корекции на своите клиенти.
  • LG разбра, че това се дължи на тяхната небрежност, след като представи няколко смартфона и всички те са изправени пред един и същ проблем.
  • Компанията каза, че този проблем е резултат от разхлабена връзка между компонентите. Android Authority обясни по-късно, че това се дължи на хлабава връзка между захранващите устройства или компонентите на паметта, които могат да причинят този проблем.
  Как да получите сигнали за времето за лягане въз основа на това, когато трябва да се събудите

Сега преминете към следващия раздел, който ви помага да коригирате прегряването на LG V10. В този раздел сме съставили списък с методи, които ще ви помогнат да постигнете корекция на LG bootloop на вашия Android.

Забележка: Тъй като телефоните с Android нямат едни и същи настройки и тези настройки се различават за всяка марка, стъпките, споменати по-долу, може леко да се променят от вашето устройство. Следващите стъпки са от устройството Samsung.

Метод 1: Разрядни кондензатори

Разреждането на електрическите кондензатори може да коригира проблема с LG V10, блокиран в bootloop, и това е докладвано от потребители. Но имайте предвид, че ако телефонът ви има проблем с нагряването, това може да не работи през цялото време. Както и да е, ето как да го направите.

1. Изключете вашия LG V10 напълно.

2. Опитайте се да отворите задния корпус, като пъхнете палеца си под микро USB порта.

3. Извадете батерията на вашето устройство.

Изображение от Тайлър Ластович от Unsplash

4. Задръжте бутона за захранване за 30 до 40 секунди, това премахва останалото електричество от вътрешните компоненти.

5. Поставете отново батерията и след това поставете задната кутия.

6. Включете вашето устройство и проверете дали проблемът е отстранен.

Метод 2: Поставете отново Micro SD карта

Можете да опитате да премахнете Micro SD картата и след това да я поставите отново в слота, след като рестартирате телефона си, ако използвате Micro SD карта като част от вашето хранилище. Това премахва грешката със SD картата, ако има такава, това също е чудесен метод за отстраняване на неизправности на вашия мобилен телефон.

Метод 3: Отстраняване на неизправности при прегряване на устройството

Смартфонът е устройство, което поддържа различни приложения и функции едновременно. Може също да се сблъскате с проблем с LG V10 Bootloop, когато телефонът ви загрее. Прегряването е много често срещано при устройства с Android, то се случва, когато използвате телефона си дълго време или когато изпълнявате тежки задачи на него. Може да се наложи да охладите устройството си, за да разрешите този проблем, прочетете нашата статия за отстраняване на проблемите с прегряването, за да видите някои от методите за отстраняване на проблемите с прегряването.

Метод 4: Извършете меко нулиране

Ако горните методи не са ви помогнали да коригирате LG Bootloop, опитайте да нулирате софтуера. Ето стъпките към него.

1. Изключете телефона си, ако е включен.

2. Натиснете едновременно бутоните Power + Volume down.

3. Освободете двата бутона, когато устройството ви спре, което може да отнеме до 45 секунди.

Ако това не реши проблема, преминете към следващия метод.

Метод 5: Стартирайте в безопасен режим

С безопасен режим можете да стартирате телефона си с деактивирано трето приложение. Това ви позволява да видите дали някое приложение, което сте инсталирали наскоро, причинява някакъв софтуерен конфликт. Безопасният режим използва по-малко ресурси от нормалния режим, така че няма да е проблем, ако телефонът ви се нагрее. Ето стъпките за зареждане в безопасен режим на вашия LG V10.

  Какви са изискванията за лаптоп Valorant?

1. Изключете напълно вашето устройство.

2. Задръжте бутона за захранване.

3. Освободете бутона за захранване, когато видите логото на LG “Животът е добър”.

4. В безопасен режим проверете дали сте постигнали корекция на прегряване на LG V10. Ако не се сблъскате с проблема в безопасен режим, преминете към следващия метод за изтриване на конфликтното устройство от вашето устройство.

Метод 6: Деинсталиране на приложения

Ако функционирате безпроблемно в безопасен режим, тогава има голяма вероятност да имате софтуерен конфликт. Някои приложения работят във фонов режим, което претоварва ресурсите на вашето устройство и го кара да замръзне или да се рестартира. Можете да премахнете конфликтите, като стартирате в безопасен режим и след това деинсталирате последните приложения. Така че проверете неизползваните приложения на вашето устройство и след това деинсталирайте приложенията с Google Play Store или хранилището на телефона. Това коригира проблема с приложенията и също така помага за коригирането на LG V10 Bootloop.

Метод 7: Актуализирайте Android OS

Можете да опитате да инсталирате най-новата версия на телефона си, когато се сблъскате с проблеми в телефона си. Актуализирайте телефона си в безопасен режим, за да коригирате проблемите на телефона си и това може да реши проблема с LG V10, блокиран в цикъла на стартиране.

Метод 8: Актуализирайте приложенията

Ако можете да работите с мобилния си телефон в безопасен режим, опитайте да актуализирате всички приложения, преди мобилният ви телефон да влезе отново в цикъл на зареждане. Ако използвате остаряло приложение, тези приложения няма да гарантират добър потребителски интерфейс, така че ще трябва да актуализирате приложенията в Google Play Store. Актуализирането на приложенията ще ви помогне да коригирате проблеми и грешки в приложенията, а също така помага при коригирането на проблема с Bootloop.

Метод 9: Извършете основно нулиране

Този метод е с най-висока успеваемост. Ако не срещате проблеми с прекомерното нагряване, това ще ви помогне с корекцията на прегряване на LG V10 в повечето случаи. Но преди да извършите основно нулиране, се препоръчва да направите резервно копие на телефона си, тъй като основното нулиране ще върне телефона ви към оригиналните фабрични настройки. Всички данни като изображения, видеоклипове, контакти, аудио файлове и приложения. Ето стъпките за първоначално нулиране на вашия LG V10.

1. Архивирайте всичките си данни. Прочетете нашето ръководство за възстановяване на приложения и настройки на ново устройство с Android от Google Backup, за да създадете резервно копие в Google Drive.

2. Изключете вашето устройство.

3. Задръжте заедно бутоните за захранване и намаляване на звука.

  21 най-добри уебсайта за гледане на Naruto Shippuden

4. Освободете бутона за захранване, когато видите логото на LG, но продължете да държите бутона за намаляване на звука.

5. Освободете двата бутона, когато видите екрана за възстановяване на фабричните настройки.

6. Използвайте бутоните за сила на звука, за да маркирате Да.

7. Потвърдете, като натиснете бутона за захранване.

8. Целият процес може да отнеме до 10 минути. Вашето устройство ще се рестартира автоматично след процеса.

Метод 10: Преинсталирайте радиатора

Ако нито един от гореспоменатите методи не работи за вас, опитайте да инсталирате отново радиатора. Това е най-успешният метод за корекция на LG Bootloop. Препоръчително е да се монтира от техник. Вие сами можете да продължите, ако желаете. Трябва да разглобите телефона си, за да получите достъп до дънната платка и след това да инсталирате радиатора. Пълният процес е дълъг и включва премахване на дънната платка от структурната рамка за прилагане на радиатори. Може да се наложи да закупите всички инструменти, които струват около $50.

Често задавани въпроси (ЧЗВ)

Q1. Как да извадя своя LG V10 от Bootloop?

Отг. Изключете устройството си. Натиснете и задръжте бутона за захранване и бутона за намаляване на звука. Освободете бутона за захранване, когато видите логото на LG, но продължете да държите бутона за намаляване на звука. Освободете двата бутона, когато видите екрана за възстановяване на фабричните настройки. Използвайте бутоните за сила на звука, за да маркирате Да. Потвърдете, като натиснете бутона за захранване.

Q2. Защо телефоните на LG Bootloop?

Отг. Въпреки че компанията обвинява хардуерни проблеми за проблема с LG V10 Bootloop, този проблем може да възникне и поради някои специфични софтуерни проблеми. Може да се сблъскате с проблема с цикъла на зареждане, ако сте опитали да руутнете вашето устройство. Някои дълбоки промени в настройките на вашето устройство може да причинят този проблем. Може да се сблъскате с този проблем, ако актуализираната ви версия на Android има някакъв проблем и ако изтеглите приложение от непроверен източник.

Q3. Защо моят LG V10 продължава да се рестартира?

Отг. Вашият телефон LG V10 се рестартира, когато на вашето устройство се инсталира нова актуализация на фърмуера. Може да се сблъскате с този проблем, ако вашата актуализирана версия на Android има някакъв проблем, който прави мобилния телефон неспособен да комуникира със системата по време на зареждане.

Q4. Как да нулирам моя телефон LG V10?

Отг. Включете телефона си, ако е включен. Натиснете и задръжте бутона за захранване + бутона за намаляване на звука. Освободете двата бутона, когато устройството ви спре, което може да отнеме до 45 секунди.

Q5. Как да вляза в безопасен режим в LG V10?

Отг. Изключете напълно вашето устройство. Натиснете и задръжте бутона за захранване. Освободете бутона за захранване, когато видите логото на LG „Животът е добър“.

***

Надяваме се, че това ръководство е било полезно и можете да коригирате проблема с LG V10 Bootloop на вашето устройство. Кажете ни кой метод работи най-добре за вас. Освен това, ако имате някакви въпроси/предложения относно тази статия, не се колебайте да ги пуснете в секцията за коментари.

x