Колко сигурна е вашата парола? 8 важни съвета за идентифициране на вашите пароли силни ли са или не?

В днешната дигитална ера ние прекарваме най-вече времето си на устройства за работа или за забавление. Ние сме толкова ангажирани с устройствата и интернет, че нашите неща вече не са толкова скрити. В целия този свят, управляван от данни, техният тънък слой ни предпазва от лични загуби. Това могат да бъдат финансови, лични данни и др. Този защитен слой е вашата парола. Мислете за вашата парола като за щита, защитаващ присъствието ви в онлайн живота, вашата парола е като главен ключ за данни. Вашата парола е като първи слой на защита срещу лоши момчета, които искат да се промъкнат в поверителността ви.

Силната парола е като щит, което затруднява обмислянето на потенциални заплахи. Чудили ли сте се някога колко сигурна е вашата парола и защо се нуждаем от силна парола? Колко време ще отнеме отгатването на вашата парола за онлайн акаунт? Защото ако паролата ви е слаба, все едно оставяте входната врата за външни лица.

Често срещани грешки при избора на пароли.

Изборът на добра парола е като да поставите щит на вашите онлайн данни, за да се предпазите в дигитален свят. Според Проучване на ExpressVPN направено за сигурност на паролата. Те разкриха много изненадващи данни относно използването на пароли и някои често срещани грешки, които можете да избегнете в бъдеще, докато избирате паролата си.

1. Твърде лесно: Не избирайте нещо твърде просто като „password12345. Лошите първо опитват тези, защото са лесни за отгатване.

  8 най-добри SaaS HRMS за стартиращи фирми и предприятия

2. Лични данни: избирането на неща като рождения ви ден или името на домашния любимец е рисковано. Хакерите могат да разберат това и да проникнат в акаунтите ви.

3. Една и съща парола навсякъде: Използването на една и съща парола за всичките ви акаунти е като да използвате един ключ за всяка ключалка. Ако някой го получи, може да отвори всичко.

4. Твърде къси: Късите пароли са като малки ключалки. Изберете по-дълги, за да е по-трудно за хакерите.

5. Използване на общи думи: Ако паролата ви е просто обикновена дума, хакерите могат лесно да я разберат. Смесете го, за да стане сложно.

6. Забравяне на промяната: Грешка е да не променяте паролата си редовно. Дори добрите пароли могат да станат слаби с времето.

7. Споделяне на тайни: Никога не споделяйте паролата си, дори с приятели. Това е вашият таен код, за да пазите нещата в безопасност.

8. Пренебрегване на допълнителната сигурност: Ако уебсайт предлага двуфакторно удостоверяване, използвайте го. Добавя допълнителен слой защита.

9. Използване само на букви или цифри: Комбинирайте букви, цифри и символи във вашата парола. Това го прави по-силен.

10. Използване на обществен Wi-Fi: Бъдете внимателни, когато влизате в обществен Wi-Fi. Това е като да говорите на висок глас на публично място; други може да чуят. Използвайте защитени мрежи, когато е възможно.

Съвети за защита на паролата.

1. Добавяне на числа, символи и главни и малки букви: Създавайте пароли с комбинация от главни и малки букви, цифри и специални знаци. Това разнообразие затруднява лошите да ги разберат.

  15 SEO разширения за Chrome за търговци за рационализиране на задачите

2. Избягвайте използването на лична информация: Избягвайте използването на лесна за отгатване информация като вашето име или рождена дата. Вместо това изберете нещо уникално и несвързано с личния ви живот.

3. Не използвайте повторно пароли: Използвайте различни пароли за различни акаунти. Ако един ключ се загуби, не искате той да отваря всичките ви врати.

4. Започнете да използвате мениджър на пароли: Помислете за използване на мениджър на пароли. Той ви помага да генерирате и съхранявате сложни пароли сигурно, така че не е нужно да ги помните всички.

5. Пазете паролата си за себе си: Пазете паролите си за себе си. Споделянето им дори с приятели може да бъде рисковано. Това е като да споделяте своята идентичност на супергерой – не е страхотна идея!

Защо да изберете Password Manager с двуфакторно удостоверяване?

Представете си свят, в който щитовете за пароли защитават вашите онлайн данни и присъствие в дигиталния свят – това е, което мениджърите на пароли и двуфакторното удостоверяване (2FA) правят за вашия цифров живот.

1. Мениджъри на пароли: Вашият помощник на паметта

Запомнянето е трудно: Имаме много онлайн акаунти и запомнянето на силни пароли за всеки е трудно. Мениджърите на пароли ги запомнят вместо вас.

Супер силни пароли: Те създават супер силни пароли, които са много по-добри от това, което можем да измислим. Това прави много по-трудно проникването на лошите.

Лесно и бързо: Мениджърите на пароли правят влизането лесно. Те го правят вместо вас, спестяват време и гарантират, че няма да объркате паролите си.

  10 най-добри механични игри за зашеметяващи визуализации и експлозивен геймплей

Допълнителна защита: Като пазят паролите ви в безопасност зад една основна парола, те добавят допълнителен слой сигурност, като супер щит, който защитава вашите онлайн неща.

2. Двуфакторна автентификация (2FA): Страхотният помощник

Двойна сигурност: 2FA добавя допълнителна стъпка след вашата парола, като тайно ръкостискане. Това прави по-трудно за някой да проникне, дори ако знае паролата ви.

Коригира проблеми с паролата: IFA се намесва, за да спаси положението. ако паролата ви по някакъв начин изтече Това означава, че лошите момчета се нуждаят от нещо повече от вашата парола, за да влязат.

Работи навсякъде: Независимо дали сте в социалните медии или правите онлайн банкиране, 2FA може да ви защити. Това е като надежден помощник, който върви с вас навсякъде.

Вие контролирате: Използването на 2FA ви дава повече контрол върху вашата онлайн безопасност. Това е лесен начин за вас да бъдете супергерой, който управлява вашия дигитален свят.

Заключение?

Изборът на правилните мерки за сигурност е важен в наши дни. Така че нашето предложение към читателите е винаги да избягват често срещаните грешки, които по-голямата част правят там. Настройте и вземете подходящи мерки за сигурност, защото една единствена грешка може да промени целия ви живот. Познавам много хора, които са депресирани и дори някои продължават с неприятни ситуации като самоубийство само поради финансови загуби поради хакове или пробиви на данни като изтичане на лични снимки или видео. Затова предлагаме да го разберете и да защитите паролата си днес.

x