Кое е по-добро за вас?

Ключови изводи

  • Apple Watch Series 9 има нова функция за двойно докосване, която ви позволява да навигирате в watchOS, като докоснете палеца и показалеца си два пъти. Това е удобно допълнение, което елиминира необходимостта да използвате другата си ръка или дори носа си.
  • Чипът S9 на Series 9 е с 25% по-енергийно ефективен от чипа S8 в модела Series 8. Той също така разполага с 4-ядрен Neural Engine за по-бързи задачи за машинно обучение и увеличен капацитет за съхранение от 64 GB.
  • Въпреки че Series 9 предлага някои подобрения, Apple Watch Series 8 все още е мощен часовник с идентични здравни функции. Ако тези надстройки не са от решаващо значение за вас, Series 8 може да бъде закупен на намалена цена от търговци на дребно на трети страни до изчерпване на количествата.
  Как да настроите бързо зареждащи се WordPress сайтове на DigitalOcean?

Пускането на Apple Watch Series 9 през 2023 г. може да ви накара да искате да надстроите. Но дали е много по-добър от Series 8, който излезе година по-рано?

Може би си мислите, че ново означава по-добро, а Series 9 наистина има страхотна нова функция. Но ако се чудите дали да вземете Series 8 или Series 9, не сте сами. Прочетете, тъй като ще сравним двата модела и ще ви помогнем да решите.

Каква е разликата между Apple Watch Series 8 и Series 9?

Кредит за изображение: Ябълка

Когато сравнявате тези две устройства на пръв поглед, може да не забележите разлики. Това е така, защото тези устройства изглеждат идентични и имат подобни дисплеи.

Apple Watch Series 9 има нова функция за двойно докосване, която ви позволява да навигирате в watchOS, като докоснете палеца и показалеца си два пъти. Можете да го използвате, за да отговаряте на обаждания, да отлагате аларми и да правите снимки. Това работи с помощта на новия чип S9, който усеща вибрациите от почукване с пръсти.

  Как да използвате MyFitnessPal на вашия Apple Watch

Жестът с двойно докосване означава, че вече не е необходимо да използвате другата си ръка, за да докоснете своя Apple Watch. Преди това някои хора прибягваха до използването на носа си, когато ръцете им бяха пълни. Сега това е нещо от миналото.

Освен жеста с двойно докосване, чипът S9 на Series 9 е с 25 процента по-енергийно ефективен от чипа S8 в модела Series 8. Чипът S9 разполага с 4-ядрен Neural Engine, който му позволява да изпълнява задачи за машинно обучение два пъти по-бързо. Apple увеличи капацитета за съхранение до 64 GB, в сравнение с 32 GB в S8.

Трябва ли да надстроите от Apple Watch Series 8 до Series 9?

Пускането на Series 9 Apple Watch кара много собственици на S8 да се чудят дали да надстроят. Или, ако търсите да купите първия си Apple Watch, може би се чудите кой да вземете.

  Как да добавите Google Календар към Outlook

Въпреки че функцията за двойно докосване е удобна, не си струва надграждането, тъй като това е единственото основно допълнение. Подобренията в производителността и пространството за съхранение също са страхотни, но повечето потребители няма да забележат разлика тук. Освен това има начин да изпробвате жеста с двойно докосване на по-стар Apple Watch.

Като цяло, Apple Watch Series 8 все още е мощен часовник с идентичен набор от сензори, които предлагат много страхотни здравни функции.

Изберете правилния Apple Watch за вас

Докато Apple Watch Series 9 е достъпен за закупуване директно от Apple, Series 8 вече не е в списъка на неговия сайт. Въпреки това ще можете да закупите употребявана или нова серия 8 от търговци на дребно на трети страни на намалена цена до изчерпване на количествата.

Ако решите да използвате Apple Watch Series 9, ще трябва да платите пълната цена, което е нещо, което трябва да имате предвид. В крайна сметка изборът е ваш, когато решавате какъв Apple Watch да купите. Някои може да си помислят, че функцията за двойно докосване и подобренията в производителността си заслужават допълнителните разходи.