Кога ще излезе iOS 15.3?

iOS 15.2 е на почти месец. Тази актуализация добави доклади за поверителност, което за много потребители е голяма работа. Позволява им да видят как приложенията имат достъп до тяхната информация и с кои домейни комуникират. SOS функционалността също е актуализирана, където вече можете да натиснете страничния бутон, за да изпратите SOS повикване. Накрая са добавени наследени контакти; наследен контакт е някой, който избирате и в случай на преминаване, той може да получи достъп до Apple ID и информацията, съхранявана в него. Следващата актуализация за iOS, която е планирана за пускане, е iOS 15.3.

Дата на пускане на iOS 15.3

iOS 15.3 е в бета версия и няма официално обявена дата на пускане за него. Въпреки това, обикновено има 7-седмична разлика между актуализациите на iOS. iOS 15.2 беше пуснат на 13 декември 2021 г. Можем да очакваме iOS 15.3 да пристигне в или около края на януари или началото на февруари. Бета версиите за тази версия вече са налични. Ако сте се регистрирали в програмата Public Beta, можете да изпробвате iOS 15.3 по-рано.

  35 най-добри iOS приложения за 2014 г

Функции в iOS 15.3

Първата бета версия на iOS 15.3 е пусната, но не съдържа нови функции. Това не означава, че iOS 15.3 няма да бъде нищо друго освен корекции на грешки. Просто е твърде рано да се каже със сигурност какво ще бъде включено в тази версия на iOS.

За тези по-малки версии, които се пускат след голяма актуализация на iOS като iOS 15, регистърът на промените обикновено съдържа отложени функции. Например, App Privacy беше обявено като функция на iOS 15, но не пристигна, докато не го направи iOS 15.2.

  Как да скриете визуализациите на известия само когато вашият iPhone е заключен в iOS 10

Някои от функциите, които все още предстоят за пускане, включват лични карти и Universal Control. И двете са едни от най-очакваните функции на iOS 15, но също така са сложни, което вероятно е причината да са забавени. Обикновено няколко различни версии на една версия на iOS се поставят по време на бета фазата и когато пристигне следващата версия, може да успеем да получим по-добра представа какво има в нея.

Заключение

През годините Apple отлагаше пускането на все повече и повече функции, когато излезе нова версия на iOS. Преди няколко години, когато беше пусната основна версия на iOS, тя обикновено имаше всички функции, които първоначално бяха обявени. Ако нещо беше пропуснато или забавено, това беше само една или повечето две функции. С iOS 15 доста функции бяха пропуснати по време на пускането. Въпреки това iOS 15 се поддържа от доста стари модели iPhone (поддържат се всички iPhone 6S и по-нови). Поддържането на съвместимост за определени функции на по-стари телефони само по себе си може да бъде предизвикателство, така че има смисъл определени функции да бъдат отложени.

  Регулирайте интензитета на светлината на LED светкавицата на iPhone от Центъра за управление на iOS 7

Posted in iOS