Как интелигентното търсене може да повлияе на вашия бизнес

Използвайки интелигентно търсене, компаниите могат бързо да намерят точната информация, от която се нуждаят според намерението си за търсене.

Почти всички организации днес работят с множество информационни системи, където данните са разпръснати в неструктуриран формат.

В резултат на това служителите не успяват да получат информацията, от която се нуждаят. Освен това традиционните търсения зависят само от ключовите думи, игнорирайки намерението на потребителя. Следователно те в крайна сметка показват грешни резултати.

Интелигентното търсене може да помогне в такива ситуации. Той използва технологията за машинно обучение, за да ви покаже точни резултати от търсенето.

Интелигентното търсене е техника за търсене, която може да разбере вашата цел или намерение, използвайки AI и ML, за да предостави резултати въз основа на вашата цел. Той прави повече от това, което правят традиционните търсения – директно съвпадение на заявките.

Вместо това, интелигентното търсене използва елементите на ML технологията и семантичното векторно търсене, за да получи цялостна картина на целта на потребителя. Премахвайки силозите на данни, той позволява на служителите и клиентите да получат необходимата информация бързо и лесно.

Интелигентното търсене улеснява извличането на информация от или извън вашата компания до крайните потребители. Той поддържа набори от данни от различни формати, включително големи данни, цифрово съдържание, системи за управление на документи и уеб страници. Това търсене е известно още като AI търсене, корпоративно търсене, когнитивно търсене и търсене на естествен език.

Как работи интелигентното търсене?

Работният процес на интелигентно търсене включва свързване с различни източници на данни за тяхното индексиране. Помага в процеса на откриване и бързо търсене. Освен това има вградени алгоритми, задвижвани от AI и ML, които предоставят точна информация на правилната аудитория. Трите основни етапа на интелигентното търсене са:

  Какво е Smishing и как да се предпазите?

#1. Връзка с източници на данни

На първо място, решението се свързва с всички източници на данни, включително CRM, системи за управление на документи, базирани на облак решения за споделяне на файлове и др. Повечето пазарни решения могат да обхождат структурираните и неструктурираните достъпни данни на споменатите хранилища на данни.

#2. Индексиране на данни

След като данните са налични, приложението създава унифициран индекс за търсене за резултатите от търсенето, независимо от оригиналния източник. Тази технология поддържа индексиране на най-важната информация.

#3. Разбиране на интелигентния документ

В този момент ще започне да извлича информация от тези документи, за да идентифицира по-добре и класифицира видовете документи, които могат да бъдат правни, финансови или презентации и видеоклипове.

Интелигентно търсене в бизнеса

  • Когато някой дойде на вашия уебсайт и търси продукт по свой избор, интелигентното търсене му позволява бързо да достигне до точната уеб страница. Като им показват съответните резултати, организациите могат да увеличат шанса за преобразуване и по-добри продажби.
  • Този подход е също толкова важен за запазване на лоялността на старите клиенти. Интелигентното търсене може да им предостави персонализирани резултати от търсенето въз основа на тяхната история.
  • Успехът на вашия бизнес зависи от потребителското изживяване на вашия уебсайт. Машинното обучение и AI предлагат функции като интелигентно автоматично попълване и автоматично коригиране. Така потребителите имат по-малък шанс да попаднат на страница с грешка.
  • Интелигентното търсене е полезно и за служителите на една организация, които имат нужда от достъп до различни данни през целия ден от различни места. Тази техника им помага да получат данните бързо и да станат по-продуктивни.
  • Чрез оптимизиране на търсенето в уебсайта ви с интелигентно търсене, компаниите могат да получат достъп до анализ на производителността на търсенето и намеренията на потребителите. Тези данни им помагат да вземат по-добри и по-информирани решения.

За да разберете разликата между тези два типа търсения, нека да разгледаме един пример. Например, ако търсите „тайландска супа“, може да имате някое от следните намерения. Може да искате да знаете рецептата му или да се интересувате от ресторанти близо до вас, предлагащи тайландска супа. Освен това може да търсите онлайн магазини, които продават смес от тайландски супи.

  Как да създадете красива целева страница в WordPress?

Тъй като традиционното търсене се основава на ключови думи, резултатите от търсенето, които получавате, може да не са ясни или персонализирани според вашето намерение. В случай на интелигентно търсене има по-голям шанс за точни резултати от търсенето, тъй като използва машинно обучение и други технологии, които могат да разберат естествения език.

Досега сте използвали традиционно търсене, което не е в крак с нарастващата сложност на данните и необходимостта от интегриране на различни информационни системи, използвани в една организация. От друга страна, интелигентните решения за търсене могат да се свързват с почти всички източници на данни. Той може също да индексира данните, за да ни предостави най-подходящите резултати според нашите запитвания.

Традиционното търсене използва думите, включени във вашата заявка, за да намери данни, които отговарят на критериите. Обратно, интелигентното търсене класира резултатите от търсенето, като се опитва да открие вашето намерение зад заявката.

#1. По-добри резултати от търсенето

Интелигентното търсене използва AI и ML, които могат да разбират естествения език, което разрешава объркването, което обикновено е причина за лошите резултати от търсенето. В резултат на това може да генерира по-подходящи резултати за всякакви заявки за търсене.

#2. Повече скорост и точност

Тъй като използва AI технология за разглеждане на структурирани и неструктурирани данни, ще забележите значително подобрение по отношение на скоростта и точността. Докато извършвате търсене, вие също трябва да прекарвате по-малко време в чакане на информация.

Освен това, той може да разбере точното естество на потребителските заявки, благодарение на AI и естествения език. По този начин той може да предложи по-добри резултати, съответстващи на заявката.

#3. По-бързо вземане на решения

В бързо развиващия се бизнес свят компаниите трябва да вземат бързи решения от време на време. Тъй като повечето решения могат да се вземат само въз основа на извлечената информация, забавянето на получаването на резултати от търсенето ще отложи процеса.

С интелигентното търсене лицата, вземащи решения, имат незабавен достъп до необходимата информация и следователно могат да вземат бързи, но обмислени решения, когато е необходимо.

#4. Разширени възможности за архивиране

Решаващо предимство на интелигентното търсене е способността му автоматично да архивира входящите данни. Използвайки AI технология, той проверява данните, за да установи тяхното естество и архивира данните по-прецизно от всякога. Излишно е да казвам, че организираните данни могат да бъдат извлечени много по-бързо по-късно.

  18 вида киберпрестъпления, които бизнесът трябва да знае

#5. По-малко ръчно усилие

Тази технология помага на администраторите да сортират и управляват данни. Освен това компаниите може дори да се нуждаят от по-малко работна ръка, за да управляват архива с данни. Особено за компании, преминаващи през процеса на дигитализация, тези функции са много полезни.

#6. Поддръжка за мулти-платформа

Интелигентното търсене може да търси в бази данни, документи и финансови записи, съхранявани на множество платформи. Освен това тази техника е в състояние едновременно да търси вътрешни и външни данни. Следователно не е необходимо да извършвате множество търсения, за да намерите определена част от информацията.

С подобряването на AI и ML технологиите, бъдещето на интелигентното търсене ще бъде по-светло. Той ще разбира по-добре естествения човешки език и по този начин ще може да определя целите, свързани със заявките за търсене.

Корпоративното или интелигентното търсене не само ще предостави точни резултати на служителите, но и ще има разширено разбиране за това какво търсят хората в цялата организация. Ще се увеличи и използването на гласово интелигентно търсене за намиране на информация.

Модерният бизнес обаче може да избере Algolia за мощно и гъвкаво цифрово изживяване. Тази платформа за търсене и откриване е мащабируема и сигурна, която поддържа персонализирано търсене за предприятието. Можете да го използвате, за да оптимизирате търсенето на SaaS приложения, откриването на продукти, търсенето в сайта и дигиталното откриване.

Ресурси за обучение

За да научите повече по темата, можете да вземете помощ от следния ресурс:

Тази книга учи как да прилагате AI технология, за да направите вашите търсения по-отзивчиви. Той описва теориите за ИИ и случаите на употреба в реалния живот за прилагането им във вашата работа. Освен това този ресурс обсъжда начини за трансформиране на концепциите в кодове за разработчиците.

#2. Задълбочено обучение за търсене

От тази книга можете да се научите да подобрявате резултатите от търсенето си с помощта на невронни мрежи. Тъй като можете да разберете как дълбокото обучение е свързано с индексирането и класирането, можете да създадете търсачки, които могат да предоставят интелигентни резултати от търсенето според намерението на потребителя.

Този ресурс също така ви учи как да направите търсачка, която ще работи по-добре с употребата.

Заключение

Както можете да разберете от горната дискусия, AI и ML имат голям принос за интелигентното търсене. Спестява вашето време и помага на вашата работна сила да стане по-продуктивна.

Има и други предимства на интелигентното търсене, така че можете да очаквате нарастване на използването му в бъдеще.

Може също да ви е интересно да научите за изкуствения общ интелект.