Как да създадете NFT безплатно без такса за газ

Тъй като криптовалутата става масова и дори браузърите получават крипто портфейли, светът на Crypto е тук, за да остане. Основна част от този свят са NFT. Почти всички популярни художници, добри или лоши, създават свои собствени произведения на изкуството от NFT. Така че, няма причина да оставате назад. Ще разгледаме как да създадете NFT безплатно и лесно. Нашите методи включват начини за избягване на копаене на такси за газ и използване на нов блокчейн за копаене на NFT. Ние също така ще покрием подробно цялата терминология, така че дори начинаещи да могат лесно да създадат първия си NFT. Имайте предвид, че това е само образователен урок. Ако сте от страни като Индия, които се опитват да регулират криптовалутите, може да се наложи да проверите законността на NFT. С това, подгответе се и нека се научим как да създавате безплатно NFT изкуство.

Как да създадете NFT безплатно (2022)

Преди да преминем към процеса, ще направим някои приготовления като създаване на вашия крипто портфейл. Не е нужно да се претоварвате от това, тъй като ние обхващаме всичко подробно. Но дори преди да започнем да се подготвяме за нашите NFT, нека първо ги разберем малко. Ако вече знаете основите, моля, не се колебайте да използвате таблицата по-долу и пропуснете напред.

Какво е NFT

Незаменими токени или NFT са отделни единици данни, които се съхраняват в блокчейн. Блокчейновете са колекция от цифрови записи или блокове, които са заключени един с друг с помощта на криптология. Можете да се потопите в дълбините на това какво използват NFT, като използвате нашата свързана статия. Но като цяло това е постоянна единица данни, която не може да бъде променена, след като бъде заключена. Като се ангажират с незаменимото в името си, NFT не могат да имат обмен, включващ еднакво заместване, за разлика от криптовалутите.

Не можете да замените NFT с копие на този NFT. Но можете да обмените биткойн за друг биткойн. Тези свойства правят NFT толкова мощен и ценен. Той следва самата основна икономика на търсенето и предлагането. Ако изковате NFT, който е популярен или привлекателен за потребителите и също така има ограничено предлагане, стойността му автоматично ще се увеличи. Тази технология дава сила на дигиталните произведения на изкуството някой ден да станат толкова ценни, колкото и традиционното изкуство.

Какво може да бъде NFT

Можете да използвате почти всеки тип уникален медиен файл, за да направите NFT. Това може да бъде музика, изкуство, мемове, видеоклипове, снимки, 3D обекти, GIF файлове или дори туитове. За този урок ще използваме PNG изображения, за да създадем нашия NFT. Ако искате да използвате своя NFT като снимка на профил в Twitter, трябва да направите същото.

Какво е крипто портфейл

Независимо от техните имена, крипто портфейлите не могат да се използват за съхраняване на вашите NFT или криптовалута. И двата ассиста винаги живеят в блокчейн. Но крипто портфейлите действат като лична карта, която се използва за заявяване на собственост върху блокчейн блокове с данни и за влизане в различни уебсайтове, базирани на блокчейн. Тези портфейли могат да бъдат уеб приложения, разширения, мобилни приложения и дори физически устройства.

Крипто портфейлът се използва най-вече за съхраняване на криптирани ключове, които ви позволяват да имате достъп до криптовалути и децентрализирани финансови приложения. Можете също да изпращате и получавате вашата криптовалута и активи, подобни на NFT, като използвате тези портфейли. За настоящата ни ситуация ще ни трябва крипто портфейл, за да създадем и регистрираме и NFT.

Как да създадете крипто портфейл

Има десетки доставчици на портфейли, но ние ще се съсредоточим върху MetaMask, който е най-широко приетият крипто портфейл.

1. За да започнете, отидете на официалната страница на Chrome Web Store на MetaMask (посетете) и кликнете върху бутона „Добавяне към Chrome“ в горния десен ъгъл. След това ще трябва да изберете опцията „Добавяне на разширение“, ако браузърът ви поиска потвърждение. Уверете се, че използвате Google Chrome или друг от браузърите, базирани на хром.

  Нека майка ви знае, че батерията на вашия iPhone е изтощена, за да не се притеснява

2. След като разширението се инсталира, то ще отвори нова уеб страница, за да започнете. Кликнете върху бутона „Първи стъпки“ на тази нова страница.

3. След това MetaMask ще ви помоли да влезете или да се регистрирате за неговия портфейл. Тук изберете опцията вдясно и кликнете върху бутона „Създаване на портфейл“.

4. Първата стъпка от създаването на портфейл е задаване на парола. На новата страница въведете парола във всяка колона, преди да кликнете върху бутона „Създаване“. Също така, не забравяйте да поставите отметка в квадратчето за условията за ползване, ако сте съгласни с тях.

5. След като създадете паролата си, е време да направите фраза за възстановяване. Това е фраза от 12 думи, която работи като потребителско име за вашия портфейл. MetaMask ще го обясни подробно, преди да щракнете върху бутона „следващ“.

6. Сега приложението ще ви покаже вашата тайна фраза за възстановяване. Не го споделяйте с никого, освен ако не искате да рискувате да загубите достъп до портфейла си. И не забравяйте да го запомните или да го изтеглите за безопасно съхранение, като използвате дадената опция. След това кликнете върху бутона Напред. MetaMask ще ви накара да въведете защитната фраза, преди портфейла ви да е готов.

7. Накрая MetaMask ще ви отведе до таблото за управление на портфейла, където можете да намерите цялата информация относно криптовалутата на него. Сега нашият портфейл е готов да изсече първия си NFT.

Какво е копаене

Сеченето е процесът на запис на вашия NFT в блокчейна. Той покрива местоположението на обичайния ви медиен файл в постоянна нередактируема единица данни, записана в блокчейна. Точно като истинските монети, след сеченето на NFTs придобиват своята стойност и идентичност. След това можете да ги продавате или съхранявате. Имайте предвид, че медийният файл не се съхранява в блокчейна. Той съхранява само точката или местоположението, където се съхранява вашият медиен файл в интернет.

Всеки изсечен NFT има свой идентификатор на токена, стандарт на токена, адрес на договора и метаданни. Но тези елементи не са нещо, за което трябва да се притеснявате. Това, което тревожи повечето хора, е цената на газа в блокчейна. Това са транзакционните такси, които трябва да платите, докато регистрирате всякакви данни в блокчейн, включително NFT. Така че, по някакъв начин създаването на NFT е безплатно, но копането му струва пари, поне за повечето платформи.

Възможно ли е да копаете NFT безплатно?

Както може би сте разбрали от предишното ни описание, безплатните NFT са възможни само по два начина. Първият включва прехвърляне на таксите за газ. Това означава, че или купувачът на вашия NFT, или някой друг плаща за таксата за газ, която влиза в копането. Така че технически, таксата за газ няма да бъде премахната тук, а по-скоро прехвърлена на клиента, който се опитва да купи вашия NFT. Вие ще останете първоначалният създател на този NFT, но не е нужно да плащате за регистрацията му в блокчейна.

Другият вариант е използването на нетрадиционни блокчейн. Обикновено повечето NFT са регистрирани в Ethereum, който има много висока такса за газ. Но можете да копаете своя NFT безплатно, като използвате други по-нови блокчейн. Вашият NFT все още ще има всички уникални функции като Ethereum NFT, въпреки че няма да има такси за газ за вас или купувача на този NFT. Ще разгледаме и двата метода поотделно и подробно. Можете да направите последното обаждане кой да използвате.

Създайте NFT безплатно с помощта на Lazy Minting

Популярният крипто пазар Rarible предлага функция, наречена Lazy Minting. Той позволява на потребителите да копират NFT, без да плащат предварително такса. Разходите за газ, свързани с копането, се прехвърлят на клиента, който купува вашия NFT от Rarible. Това е доста лесен процес. Ето как да го направите.

Създайте акаунт в Rarable

1. Отворете началната страница на Rarible и кликнете върху бутона „Създаване“ в горния десен ъгъл.

2. След това Rarible ще ви помоли да изберете крипто портфейл, за да влезете в техния уебсайт. Щракнете върху опцията MetaMask и тя ще подкани MetaMask да поиска вашата парола. Когато бъдете подканени, въведете паролата си и кликнете върху бутона „Отключване“.

3. След това изскачащият прозорец MetaMask ще ви помоли да потвърдите вашето влизане. Тук първо трябва да изберете своя акаунт и да кликнете върху „напред“. След това трябва да кликнете върху бутона „свързване“, за да влезете най-накрая в уебсайта.

  4 центъра за умни домове, за които никога не сте чували (и защо не трябва да ги използвате)

Превърнете своето изкуство в NFT

1. След като влезете, уебсайтът ще ви попита дали искате да създадете единичен NFT или колекция от тях. Щракнете върху единствената опция за първия си NFT.

2. Сега е моментът да създадете своя NFT безплатно. Започнете, като щракнете върху опцията „изберете файл“ и качите медийния файл, от който искате да направите NFT. След това можете или да изключите функцията, за да я изведете на пазара, или да поставите цената, на която искате да продадете своя NFT. Има дори опции за провеждане на търг и смяна на криптовалутата, в която искате да продавате.

4. След като въведете информацията за пазара, превъртете надолу и се уверете, че сте включили опцията „Безплатно копаене“, като щракнете върху превключвателя до нея. Тук можете също да въведете допълнителна информация за вашия NFT, включително име, описание, възнаграждения, които искате, и други. Накрая щракнете върху бутона „създаване на елемент“, за да създадете своя NFT.

5. И накрая, за да регистрирате своя NFT, пазарът на Rarible ще подпише договор с вашия портфейл. По време на създаването на NFT, изскачащ прозорец MetaMask ще се появи два пъти. Всеки път, когато договорът се появи, щракнете върху бутона „подпис“ на MetaMask, за да завършите транзакцията.

6. След като вашият NFT бъде създаден, Rarible ще ви покаже опции за създаване на още NFT, да видите вашия NFT и да го споделите във вашите социални медии.

Създайте NFT безплатно с помощта на Polygon Blockchain

Въпреки че прехвърлянето на вашата цена за копаене към купувача изглежда жизнеспособно, това не прави вашия NFT напълно безплатен. За да направим нашия NFT напълно безплатен и напълно да се откажем от таксите за копаене, трябва да използваме Polygon-Matic blockchain. Това е сравнително нов блокчейн, който функционира подобно на блокчейна на Ethereum, но неговите потребители не трябва да плащат такса за транзакция, докато регистрират NFT в него.

NFT, създаден на Polygon blockchain, е толкова бърз и надежден, колкото този в blockchain Ethereum. Можете да го продадете, прехвърлите и споделите онлайн, без да плащате нищо на блокчейна или който и да е пазар на NFT. Но преди да го създадем, ще трябва да направим някои модификации в нашия портфейл MetaMask.

Добавете Polygon-Matic Network към MetaMask Wallet

По подразбиране нашият портфейл MetaMask работи в мрежа на Ethereum. Но за да копаем NFT в блокчейна на Polygon, имаме нужда от портфейл в този блокчейн. Не се притеснявайте за вашия ключ за сигурност и парола, тъй като нищо от това няма да се промени. Да започваме.

1. За да започнете, щракнете върху иконата за разширение MetaMask във вашия браузър. Може да се намира до бутона на менюто ви в горния десен ъгъл или под менюто с разширения в него.

2. След това въведете паролата си, за да отворите портфейла. Тук можете да забележите опцията „Ethereum Mainnet“ в горния десен ъгъл на MetaMask. Кликнете върху него и след това изберете опцията „Добавяне на мрежа“ от менюто.

3. Щракването върху бутона „добавяне на мрежа“ ще ви отведе до нов раздел с таблото за управление на MetaMask. Тук разширението ще ви помоли да въведете подробности за вашата персонализирана мрежа. Във всяка колона внимателно въведете следните данни:

  • Име на мрежата: Многоъгълник
  • Нов RPC URL: https://polygon-rpc.com
  • ID на веригата: 137
  • Символ на валута: MATIC
  • URL за блокиране на Explorer: https://polygonscan.com/

Щракнете върху бутона „Запазване“, за да регистрирате мрежата на Polygon.

Вашият портфейл MetaMask вече е регистриран в блокчейн мрежата на Polygon. Всичко, което трябва да направим сега, е да намерим NFT пазар, който поддържа Polygon, и да създадем NFT безплатно.

Създайте акаунт в OpenSea

OpenSea е първият и най-голям NFT пазар в света, където можете да намерите почти всеки популярен NFT. За щастие, той е и един от първите пазари, които приемат базирани на Polygon NFT. И създаването на акаунт тук е толкова просто, колкото и в Rarible. Да видим как.

1. Отворете началната страница на OpenSea в браузъра, в който е инсталиран MetaMask. Тук кликнете върху бутона „Създаване“ в горния десен раздел или в главния (основния) раздел на уебсайта.

2. Сега OpenSea ще ви помоли да изберете портфейл, с който да се регистрирате. Щракнете върху опцията MetaMask. Това ще подкани разширението да поиска вашето одобрение. Кликнете върху бутона „следващ“ и след това върху опцията „подпис“, за да създадете своя акаунт. Уверете се, че показва вашия акаунт в Matic/Polygon, докато влизате вместо акаунта в Ethereum.

  Как да намерите идеалния фитнес тракер, който отговаря на вашите нужди

3. Ако вашето разширение MetaMask все още е в Ethereum на предишната стъпка, можете лесно да преминете към Polygon. За да направите това, щракнете върху разширението MetaMask и след това върху опцията „Ethereum Mainnet“ в горната му част. Тук ще видите вашата новосъздадена персонализирана полигонна мрежа. Кликнете върху името му, за да се свържете с тази мрежа.

Създайте безплатен полигон NFT

1. След като акаунтът ви е готов, OpenSea ще ви помоли да качите своя медиен файл. За разлика от Rarible, тук можете да качвате и 3D модели. Щракнете върху празното поле под опцията за качване, за да качите своя медиен файл.

2. След като попълните тези данни, превъртете надолу до края на страницата. Тук, под секцията blockchain, изберете Polygon вместо Ethereum, като щракнете върху падащото меню. След това щракнете върху бутона „Създаване“, за да запазите своя NFT.

3. След като NFT е готов, щракнете върху бутона „продава“ в горния десен ъгъл, за да го изведете на пазара. Имайте предвид, че вече няма да можете да го редактирате, след като бъде пуснат в продажба.

4. В таблото за управление на списъка можете да въведете цената на продукта във валута Ethereum. Поради огромната си аудитория OpenSea в момента ви позволява да го изброявате само до 6 месеца. Можете също да зададете персонализирани количества, ако искате да продадете множество копия от вашата NFT доставка. Кликнете върху опцията „Пълен списък“, след като завършите останалите записи.

5. Накрая OpenSea ще ви помоли да одобрите транзакция и да подпишете договор за изброяване на NFT. И двете няма да ви струват нищо. Първо щракнете върху бутона „отключване“ и след това върху бутона „одобряване“, когато се появи изскачащият прозорец на MetaMask. Второ, щракнете върху бутона „подпис“ на OpenSea и след това върху бутона „подпис“ в изскачащия прозорец на MetaMask.

Сега вашият NFT ще бъде наличен за продажба в OpenSea за продължителността и цената, които сте избрали.

ЧЗВ

Какъв софтуер мога да използвам, за да направя NFT Art?

В зависимост от вашите умения, можете да използвате всеки софтуер за редактиране на медии, за да направите своя NFT. Както бе споменато по-рано, NFT може да бъде изображение, аудио или видео. Можете дори да опитате да сте в крак с тенденциите и да опитате да направите NFT с помощта на 3D модели. Най-новата актуализация на Procreate 5.2 с 3D обекти определено ще бъде полезна в този контекст.

Какво е предлагането и количеството на NFT?

Предлагането е броят на копията на конкретен NFT, които съществуват в блокчейна. Междувременно количеството е сумата, която е налична за продажба на същия този NFT. Можете да зададете доставка, докато копаете NFT, и количество, докато го извеждате на пазара.

Могат ли хората да изтеглят моето NFT изкуство, без да плащат за него?

Да и не. Вашето произведение на NFT може да бъде запазено като всеки медиен файл, който се вижда в браузъра, но това не дава на никого тази собственост върху този NFT. Например, може да има множество хора със снимки на картината Мона Лиза, но може да има само един истински собственик на тази оригинална картина. По същия начин, вашият NFT токен ви предоставя собствеността върху това конкретно изкуство.

Биткойн NFT ли е?

NFT е съкращение от Non-Fungible Token. Това означава, че не може да бъде копия на конкретен NFT. Всеки NFT е единствен по рода си със своя конкретен собственик. Междувременно биткойн или всякакви други криптовалути имат множество копия, които редовно се търгуват на пазара.

Какво да направите, когато OpenSea или Rarible не се отваря?

Преди всичко, не се паникьосвайте. Всички NFT пазари имат ежемесечен планиран период на поддръжка. Просто трябва да изчакате техния процес на поддръжка, който не продължава повече от 1 час наведнъж. Ако проблемът продължава, можете да опитате да превключите вашата блокчейн мрежа на крипто портфейла.

Изкопайте своя NFT безплатно през 2022 г

Независимо дали сте художник или бизнесмен, NFTs имат потенциала да се възползват от хората от всички секции. С възможността да създавате безплатно NFt, вие потенциално можете да отключите различни възможности в бъдещето на криптовалутите. Безопасно е да се предположи, че крипто е тук, за да остане с постоянно нарастващото търсене на валути като Шиба Ину. Имайте предвид, че въпреки че блокчейн технологията е нова, тя все още се върти около финансите. Така че, продължете да практикувате предпазливост, за да избегнете нежелана загуба. Що се отнася до художествената част на NFT, можете да използвате Procreate или неговите алтернативи, за да свършите работата. Ако се сблъскате с някакви проблеми, докато създавате свой собствен NFT безплатно, можете да оставите вашите запитвания в коментарите по-долу. Нашият екип ще бъде там, за да ви помогне.

x