Как да създадете iOS 15 наследени контакти

В крайна сметка всички ще умрат. Всички се подготвяме за смъртта по различен начин и подготовката започва в различни моменти от живота ни. Някои хора започват да се подготвят за смъртта след преживяване близо до смъртта, докато други чакат, докато остареят. От многото неща, за които трябва да се погрижим в това отношение, нашата дигитална идентичност е нещо ново.

Наследени контакти на iOS 15

Технологията премести много неща онлайн и в мека форма. Важна информация се изпраща до онлайн акаунти, в пощенски кутии или облачни устройства, всички от които са заключени зад потребителско име и парола. Apple ID е една от най-често използваните форми на удостоверяване. Един единствен Apple ID отключва достъп до много информация, поради което, ако някой умре, може да е необходимо, за да подреди делата си.

  Всички нови функции за поверителност на iPhone в iOS 14

iOS 15 има функция, наречена Legacy Contacts, която ви позволява да изберете доверени контакти, които ще могат да получат достъп до вашия Apple ID, след като сте починали.

Създайте iOS 15 наследени контакти

Наследените контакти бяха въведени в iOS 15.2, така че се уверете, че сте актуализирали устройството си до най-новата версия на iOS, преди да се опитате да създадете наследен контакт. След като телефонът бъде актуализиран, следвайте стъпките по-долу, за да създадете наследен контакт.

Отворете приложението Настройки на вашия iPhone.
Докоснете своя Apple ID в горната част.
Изберете Парола и сигурност>Наследен контакт.
Докоснете Добавяне на наследен контакт.

  Как да докладвате и блокирате спам в iMessage на iOS

Изберете контакт от вашите контакти.
Изберете как искате да споделите своя ключ за достъп (можете да го разпечатате и да го включите с всеки хартиен документ като завещание или да изпратите съобщение).
След като ключът за достъп бъде споделен, той ще бъде записан в настройките на наследения контакт.

Премахнете наследения контакт на iOS 15

Можете да премахнете наследен контакт по всяко време (преди смъртта си). За да го премахнете, следвайте тези стъпки.

Отворете приложението Настройки на вашия iPhone.
Докоснете своя Apple ID в горната част.
Отидете на Парола и сигурност>Наследен контакт.
Изберете контакта, който искате да премахнете.
Докоснете Премахване на контакт.
Потвърдете, че искате да премахнете контакта.

  Как iOS 14 ще трансформира началния екран на вашия iPhone

Заключение

Apple не е първата технологична компания, която идва с идеята за наследени контакти. Facebook има подобна функция, която позволява на вашия акаунт да бъде паметник. Това е крайният край, който идва, когато толкова много от нашите идентичности се преместят онлайн. За разлика от наследената функция за контакт на Facebook, Apple все още дава на своите потребители възможност да споделят хартиено копие на ключа за достъп. Ако разпечатате хартиено копие, можете да го запазите с други важни документи, които ще бъдат споделени със семейството ви, когато ви няма.

Posted in iOS