Как да спрете Superhuman (и други приложения) от проследяване на вашия имейл се отваря

Проследяването на имейл на Superhuman информира някого кога сте отворили имейла му – и откъде. Дори ако Superhuman напълно премахна тази функция в отговор на натиска върху поверителността, други приложения пак ще могат да проследяват отварянето на имейла ви. Ето как да го спрете.

Докато Superhuman има сега премахнато проследяване на местоположението, той все още поддържа проследяване на отваряне на имейл. И други приложения за проследяване на имейли могат да позволят на някой, който ви изпраща имейли, да разбере и вашето географско местоположение.

Как може да се отвори имейл за проследяване на приложение?

Superhuman използва функция, която съществува от дълго време. Той вгражда малко изображение на проследяващ пиксел в имейлите, които изпраща. Когато отворите имейл, вашият имейл клиент изисква изображението. Изображението е уникално за всеки имейл, така че Superhuman може да види точно кога сте отворили имейла и вашето общо местоположение, въз основа на вашия IP адрес.

  Karma Train е клиент на iPhone Reddit с уникален потребителски интерфейс, базиран на карти

Това не е уникално за Свръхчовека! Въпреки че обикновено не е част от потребителско имейл приложение, много имейл бюлетини и други маркетингови имейли отдавна използват проследяващи пиксели. Те знаят колко души отварят всеки имейл – и могат да видят кои хора от техния списък с имейли отварят всеки имейл.

Въпреки целия фурор, Superhuman просто използва съществуваща функция за имейл и я излага по нов начин – макар и такъв, който изглежда по-страшен за много хора. Superhuman вече деактивира отворената функция за проследяване по подразбиране, но всеки потребител на Superhuman може да я активира.

Дори ако Superhuman продължи да се поддава на натиск и напълно да премахне тази функция, хората пак ще могат да използват други инструменти за електронна поща – от специални приложения за електронна поща до разширения на браузъра, които се интегрират с Gmail – за проследяване на отварянето на имейлите ви.

Как да спрете проследяването на отворените имейли

За да спрете проследяването на отваряне на имейли, просто ще трябва да изключите настройката „автоматично зареждане на изображения“ в избрания от вас имейл клиент.

  Как да персонализирате сензорната лента на MacBook Pro

Главният изпълнителен директор на Superhuman Рахул Вохра отбелязва, че има разширения за браузъри като Грозен имейл и PixelBlock които могат да блокират проследяващи пиксели – без да блокират други изображения – в Gmail във вашия уеб браузър. Те обаче ще работят само в Gmail във вашия браузър и не е гарантирано, че ще блокират всички проследяващи изображения. Деактивирането на дистанционното зареждане на изображения е безупречен метод, който ще работи навсякъде – поне ще работи във всеки имейл клиент, който ви позволява да деактивирате зареждането на изображения.

След като деактивирате това, вероятно ще видите опция за зареждане на изображения всеки път, когато отворите имейл. Зависи как работи вашият имейл клиент. Ако не сте съгласни, няма да виждате изображения и никой няма да може да види, че сте отворили този имейл. Много имейл клиенти, като Gmail, ще ви позволят автоматично да зареждате изображения от конкретни податели, ако не се притеснявате, че тези податели ще ви проследяват.

Например в Gmail отидете на Настройки > Общи. Вдясно от Изображения изберете „Попитайте преди показване на външни изображения“. Превъртете надолу до края на страницата и запазете промените си.

  Запишете скрийнкаст и запазете във формат MP4, AVI, OGG, WebM или GIF

Ако използвате друг имейл клиент, потърсете в мрежата как да деактивирате автоматичното изтегляне на изображения в имейли в избрания от вас имейл клиент.

Не забравяйте, че дори и да изберете да деактивирате автоматичното изтегляне на изображения, хората пак ще могат да видят, че сте отворили имейлите им, ако изберете да прегледате изображения, след като отворите имейл.

Самият Superhuman все още не ви позволява да деактивирате дистанционното зареждане на изображения, което означава, че потребителите на Superhuman все още не могат да блокират проследяващи пиксели. Vohra обещава, че тази функция е приоритетна.

x