Как да спрете споделянето на разписки за четене за текстови съобщения на iPhone

Прочетените разписки не трябва да ви карат да се чувствате задължени да отговорите.

Ако не искате някой да знае дали и кога сте видели съобщението му, ще трябва да изключите разписките за четене. За щастие, Apple улеснява деактивирането на разписките за четене в iMessage. Ще ви покажем какво точно трябва да направите на вашия iPhone.

Изключете разписките за четене на iMessage за всички на вашия iPhone

В повечето случаи може да искате да изключите напълно разписките за четене на iMessage, така че никой да не може да види дали сте прочели техните текстове.

  Какво означава „FOMO“ и как го използвате?

За да изключите разписките за четене на iPhone или iPad, отидете в Настройки > Съобщения и превъртете надолу до Изпращане на разписки за четене. Изключете превключвателя, за да сте сигурни, че разписките за четене са деактивирани.

Приложението Messages на Apple също ви дава възможност да изключите разписките за четене за конкретни разговори. Така че, ако някой конкретно ви притеснява, че не отговаряте на текстове достатъчно бързо, можете да деактивирате разписките за четене за вашата нишка в iMessage с него.

Стартирайте приложението Съобщения и отворете разговор с човека, с когото не искате да споделяте разписки за четене. Ако нямате съществуващ разговор, ще трябва да създадете такъв, за да имате достъп до тази функция. След това докоснете профилната снимка в горната част на екрана и изключете Изпращане на разписки за четене.

  Как да скриете визуализациите на Slack съобщения на заключения екран

Не забравяйте, че има други начини да четете текстове на iMessage, без да предупреждавате подателя, освен деактивирането на разписките за четене. Например, можете да излезете офлайн, преди да прегледате съобщенията, или да ги прочетете от предварителния преглед на известията на заключения екран или Центъра за известия на вашия iPhone.

Поддържайте поверителността си, докато използвате iMessage

Въпреки че са полезни по свой собствен начин, разписките за четене имат цена за поверителността. За щастие, приложението Messages на Apple улеснява изключването на разписките за четене за всички или за избрани лица, независимо от устройството, което използвате. Отсега нататък не е нужно да се притеснявате да отговаряте на съобщения веднага щом сте ги прочели.

  Atari Remix възкресява известни заглавия; Астероиди, Стоножка, Пробив

x