Как да спрете споделянето на данни от Whatsapp с Facebook


Facebook купи Whatsapp преди няколко години. Facebook е известен с това, че се променя, често обновява себе си и всичко и всичко в портфолиото си. Просто погледнете промените, през които Instagram премина, ако имате нужда от пример. Нехарактерно, Facebook остави Whatsapps сам в по-голямата си част. Бяха въведени някои нови функции, но нито една, която да обвърже приложението като продукт, собственост на Facebook. Промяната, колкото и неизбежна да беше, най-накрая дойде. Whatsapp вече ще започне да споделя вашите данни с Facebook, за да показва по-добри реклами. Преди да побързате да деинсталирате приложението обаче, трябва да знаете, че има много прост начин да деактивирате това. Новината, че Whatsapp ще споделя данни, беше оповестена толкова много, че фактът, че можете да се откажете от него, е повече или по-малко загубен. Ето как да се откажете.

  Как да активирате защитата на снимката на профила във Facebook

Отворете Whatsapp и той ще ви каже, че е актуализирал своите условия за ползване и политика за поверителност. Можете да докоснете бутона „Съгласен съм“, за да се съгласите с новите условия, или можете да отложите даването на съгласието си, като докоснете „Не сега“. Може да изглежда, че нямате избор по въпроса и просто трябва да се съгласите с новите условия, но това не е така.

Докоснете секцията „Прочетете повече за ключови актуализации…“ и ще бъдете отведени до екрана с Условия и Политика за поверителност. Тук можете да изключите споделянето на данни.

  Как да заключите WhatsApp с Touch ID или Face ID на iOS

Ако сте отхвърлили подканата, все още можете да се откажете, като отидете в Настройки>Акаунт и изключите опцията „Споделяне на информацията за моя акаунт“. Опцията не се показва в секцията Акаунт, ако вече сте се отказали, когато сте били подканени за първи път, така че е вероятно да не можете да я активирате в бъдеще. Това също може би е промяна, която трябва да бъде пусната следващата версия на приложението, за да можете да я промените извън подканата. Хубавото е, че не сте принудени да избирате между използването на приложение за чат и запазването на личните си разговори.

  Как да изключите известията за видео на живо във Facebook

x