Как да споделяте местоположението си на живо в съобщения [iOS]

iOS 10 донесе много промени в приложението Messages. Двете основни промени бяха реакциите на съобщенията и екосистемата на приложението iMessage. Тези значително големи промени направиха така, че по-малките бяха засенчени. iOS 10 добави кокетна малка опция за споделяне на местоположение към приложението Messages. Това е умна опция, съобразена с контекста, която се появява, когато напишете думите „I’m at“ или когато някой ви попита къде сте. Разбира се, за да споделите местоположението си на живо в Messages, трябва да дадете на приложението достъп до текущото си местоположение. Това работи само за iMessages, но не и за текстови съобщения. Ето какво трябва да направите.

Активирайте местоположението в съобщенията

Отворете приложението Настройки и отидете на Поверителност>Услуги за местоположение. Вероятно вече имате включени услуги за местоположение за вашето устройство. Докоснете Услуги за местоположение и докоснете „Споделяне на моето местоположение“. Активирайте Споделяне на моето местоположение от следващия екран. Можете да изберете от кое устройство вашият iPhone ще споделя вашето местоположение.

Върнете се към екрана на услугата за местоположение и превъртете надолу списъка с инсталирани приложения. Докоснете приложението Messages и активирайте споделянето на местоположение, когато устройството се използва.

Изпратете текущото местоположение в съобщения

За да изпратите текущото си местоположение, просто въведете ‘I am at’ или ‘I’m at’ и опцията ‘Current Location’ ще се появи в лентата с прогнози. Докоснете го споделете текущото си местоположение в нишката за разговор.

Всеки път, когато някой ви изпрати iMessage, който казва „Къде сте“, приложението Messages автоматично ще сподели текущото ви местоположение с него. Няма да се налага да се намесвате по никакъв начин. Дори няма да ви се налага да четете съобщението. Приложението Messages ще се погрижи за това.

  Приложение за задачи за проекти, което се фокусира върху крайните дати [iOS]

Споделете местоположение на живо в съобщения

Приложението Messages също ви позволява да споделяте местоположението си на живо с контакт. Можете да споделяте местоположението си за един час, до края на деня или за неопределено време. За да направите това, първо трябва да активирате системната услуга за споделяне на местоположение.

Отворете приложението Настройки. Отидете на Поверителност>Услуги за местоположение. Превъртете до най-долната част на екрана и докоснете „Системни услуги“. Активирайте „Споделяне на моето местоположение“.

След това отворете приложението Messages. Изберете нишката за разговор за контакта, с който искате да споделите местоположението си. Докоснете бутона „i“ в горния десен ъгъл на нишката на разговора и докоснете „Споделяне на моето местоположение“. Ще се появи меню, което ви пита колко дълго искате да споделите местоположението си. Вашият получател ще получи предупреждение, че споделяте местоположението си с него.

  Слушайте Slack съобщения, прочетени на глас от всеки канал [iOS]

Вашият получател ще може да докосне бутона „i“ на вашата нишка за чат в приложението Messages и да види къде се намирате в момента.

Posted in iOS
x