Как да скриете коментарите в Instagram, за да избегнете нежелано бърборене

Instagram е оживено място за споделяне на снимки/видеоклипове и свързване с приятели или последователи. Но често произволното коментиране на публикации предизвиква ненужни дискусии и спорове.

С повече от два милиарда активни потребители на месец, Instagram достига далеч и нашир, особено сред младите хора. Това е втората най-интерактивна социална медийна платформа след Facebook и е силно предпочитана сред инфлуенсърите заради своите интроспективни функционалности.

Социалните медии са мощен за всички времена начин за публикуване на лични мисли, снимки или видеоклипове за глобалната общественост. По същия начин всеки може да поставя забележки като коментари💬 към такива публикации в подкрепа или против тях. Тук идеалният модел осигурява световен обхват на индивида за здравословна дискусия.

Но понякога хората правят всичко възможно, за да коментират с лош вкус👎, което причинява нежелано бърборене и мнения. Е, Instagram има функция, която ви позволява да скриете опцията за коментари във вашите публикации и по този начин можете да избегнете противоречия. Нека се задълбочим в материята.

Instagram като платформа за свързване

Сред множеството сайтове за нетуъркинг Instagram постепенно си проправя път към предпочитаното място за социални кампании и креативни реклами. Гъвкавост с иновации в функциите💫 е една от основните причини да се превърне в тема за разговори.

Създателите на това приложение за социални медии са се концентрирали по уникален начин върху популяризирането му като платформа за споделяне на снимки📸 и видео в публичното пространство. Приложението е ръка за ръка в световен мащаб, тъй като хората намират за интересно да направят снимка и незабавно да я качат в публикацията с маркер за местоположение.

Това, което я прави различна от другите платформи, са интригуващите филтри, активирани с мобилната камера📱. Така че, без необходимост от инструмент за редактиране на изображения, можете директно да заснемете снимките/видеоклиповете от вашето влизане в Insta и да ги качите във вашата емисия.

Освен че предлагате възможност за редактиране на изображения, вие получавате избор да споделяте изображението или видеоклиповете в предпочитани секции на публикации, ролки, истории или съдържание на живо. Историите продължават 24 часа🕛, докато други остават толкова дълго, колкото ги изтриете.

Instagram също пусна Vanish Mode в профили, който ви позволява да изпращате съобщения и да споделяте изображения, видеоклипове и т.н. с други. Но след като разговорът приключи, целият чат, включително файловете, се изтрива.

Тези опростени, но интригуващи характеристики, безупречен интерфейс и лесна достъпност го правят първият избор за младите възрастни да се ангажират с връстниците си. Те могат да се следват или да създават връзки и да комуникират чрез лични текстове или също да коментират публикации.

Токсичност и нежелани мнения

Обичаме да се ангажираме с хората в публикациите ни в социалните медии, когато те с готовност оценяват усилията ни и дават смислени отзиви. След като се присъедините към Instagram, той бързо придобива популярност, когато започнете да гледате👨‍💻 ролки и истории от познати и непознати.

Това е перфектна среда за намиране на вашите отдавна изгубени приятели или роднини и създаване на много повече нови връзки и последователи. Вие се опознавате, като публикувате и преглеждате снимки или кратки видеоклипове и изразявате чувствата или мненията си, като отговаряте със сърца или коментари и създавате истории в Instagram.

Някои хора предпочитат да покажат весел характер и да избягват да бъдат негативни, като игнорират това, което не им харесва, или отговарят насаме. Но много потребители на Insta са твърде откровени с думите си и не се колебаят да пишат груби и саркастични текстове. Това може да стане както неудобно, така и нежелано.

Ето защо хората, докато споделят живота си в социалните медии, също искат да въведат известна поверителност онлайн. Можете също така да изберете да скриете своите последователи в Instagram и да не позволите на никого да преглежда списъка. Тази функция има за цел да защити вашата поверителност, като не позволява на другите да създават възприятия относно вашите харесвания или нехаресвания.

  Как да ограничим някого в Instagram

Случайните взаимодействия с хората често създават търкания поради вариации в мисловния процес на всеки индивид. Това е един от негативните аспекти на Instagram. Той провокира потребителите да създават интересни ролки и истории, като същевременно прави подигравки🃏 или незначителни разгорещени спорове в публикации на други.

Интересното е, че хората са склонни повече да критикуват, отколкото да прегръщат другите, понякога в комичен жест, а друг път в завист.

Сега, ако тези гледни точки са изпратени като лично съобщение, човек може да им отговори или да ги игнорира. Но всеки коментар, добавен към публикация, се вижда в публичния📢 дискурс. Добросъвестната дума винаги е добре дошла, а неуместните изказвания предизвикват депресия и недоволство.

Можете да разрешите коментарите, направени от близки приятели. Въпреки това, всяка връзка може да не е познато лице и непознати също могат да правят коментари. Въпреки че някои потребители игнорират тролърите в публикациите си, има няколко чувствителни други, които се обиждат от такива нежелани разговори и се чувстват притеснени.

Има някои хора, които умишлено използват платформата, за да правят неприемливи коментари върху публикации на други и да ги засрамват. Това подтиква създателите да се въздържат напълно от подобни взаимодействия.

Очевидно е, че не можете да инструктирате всеки индивид🧑‍🏫 да реагира по конкретен начин на вашата страница. От друга страна, за да останете уместни с вашата марка или само за да подобрите настроението си, не можете да се откажете от споделянето на публикации в Instagram.

Натовареният график е друг фактор, който подтиква потребителите да деактивират коментарите към публикациите. Това е, когато не могат да инвестират достатъчно време в разговорни отговори на тези коментари💬, независимо дали изявленията ги хвалят или критикуват.

Те смятат, че липсата на отговор на коментар може да се възприеме като невежество от последователите. В крайна сметка това може да опетни имиджа на тяхната марка и да доведе до бизнес загуба.

Един от начините да се отървете от подобни коментари е да ги деактивирате напълно. Ще проучим повече за процедурата за скриване или деактивиране на функцията за коментиране на публикации в Instagram. Но нека първо разберем какви други опции предлага платформата на потребителите.

да Сега можете да изпуснете тази въздишка на облекчение и да продължите да четете на спокойствие!

Общата цел на Instagram или всяка друга социална медийна платформа е да разпространява съдържанието сред хора с подобно мислене. Алгоритъмът работи по начин, популяризиращ съдържанието според предпочитанията на индивида.

Въпреки че има множество статистики📈, които работят в бекенда, за да извличат категорични публикации във вашата емисия. По същия начин вашите публикации също получават изгледи от различни страни и хората могат да ги споделят, харесват и коментират.

Най-често хората се чувстват неудобно от нежелани коментари на техните публикации от произволни профили. Много потребители на Instagram често се оплакват, че това са спам профили, които необичайно опозоряват публикациите на други потребители, за да създадат противоречия.

Тук Instagram има настройка за контрол на поверителността🔏, чрез която можете да контролирате кой може да коментира вашата публикация. Като изберете подходящата опция в настройките на вашия профил, можете да позволите на вашите последователи, които следвате, или и на двамата да коментират вашата публикация.

По подразбиране платформата позволява на всеки да коментира вашата публикация, която можете да промените по всяко време. Ако знаете за един или няколко виновници, които с готовност се опитват да нарушат вашите публикации, тогава можете алтернативно да изберете да блокирате тези конкретни потребители да коментират.

Следвайте тези стъпки, за да блокирате хората да дават обществено видими коментари. Можете също така да избирате между вашите последователи, следване или и двамата могат да коментират публикацията.

  Как да свържете Instagram към Snapchat Story

Стъпка 1. Отворете вашето мобилно приложение Instagram и щракнете върху иконата на профила в долния десен ъгъл на екрана.

Стъпка 2. Натиснете бутона с три подредени реда до бутона за създаване в горния десен ъгъл, за да повдигнете опциите на менюто.

Стъпка 3. Изберете опцията „Настройки и поверителност“, за да отворите списъка с настройки.

Стъпка 4. Превъртете надолу🔽 няколко реда и докоснете опцията „Коментари“ в секцията „Как другите могат да взаимодействат с вас“.

Стъпка 5. Тук можете да натиснете опцията „Блокиране на коментари от“, за да блокирате конкретни профили. Въведете инициалите в лентата за търсене🔍, за да получите профила на човека в списъка, и натиснете бутона „Блокиране“ до него. Можете да продължите да добавяте имена към този списък, за да блокирате тези хора да коментират вашата публикация.

Стъпка 6. Върнете се обратно към предишната секция за контрол на коментарите и въведете опцията „Разрешаване на коментари от“. Тук можете да изберете някоя от опциите „Всички“, „Хора, които следвате“, „Вашите последователи“ и „Хора, които следвате, и вашите последователи“.

Стъпка 7. Върнете се към предишния раздел и включете/изключете бутона пред „Разрешаване на GIF коментари“, за да разрешите или изключите коментарите на вашите GIF файлове в публикации и ролки.

Върнете се към вашите емисии и започнете да публикувате. Всеки, когото сте блокирали да коментира, няма да научи за промените, тъй като техните коментари ще бъдат видими само за тях.

Стъпки за ограничаване на физическо лице в Instagram

Това е алтернативен метод за блокиране🔐 или по-скоро ограничаване на човек да реагира на вашите публикации. Той прецизно контролира човека, като го ограничава да коментира вашите публикации, които ще бъдат видими за вас и човека.

И така, основната разлика между функцията за ограничение и функцията за блокиране на коментар е, че създателят на публикацията може да види коментара, публикуван от ограничено лице👮. За разлика от това коментарът, публикуван от блокиран човек, ще бъде видим за него, но не и за създателя на публикацията.

Приликата между двете функции е, че както блокираният, така и ограниченият човек няма да разбере, че техните коментари се контролират от създателя на публикацията.

Стъпка 1. Отворете своя акаунт в Instagram на вашия смартфон и потърсете профила на човека от иконата за търсене🔍, дадена в долната част.

Стъпка 2. Отворете профила на лицето и щракнете върху трите точки в горния десен ъгъл.

Стъпка 3. Щракнете върху опцията „Ограничаване“ от показаните елементи на менюто и излезте от профила.

Сега можете да публикувате, без да се притеснявате от нежелано бърборене.

Разработчиците от Meta са предложили значителни начини за потребителите на Insta да се справят с коментарите по публикации в настройките за поверителност. Така че, ако създаващите проблеми са малко известни профили👤, можете да ги блокирате с лекота. Можете също така да ограничите коментарите на публикациите си само до вашите последователи или тези, които следвате, като изберете подходяща опция в настройките за контрол на коментарите.

Но понякога и нашите близки не ни спестяват да тролим на подиума. Те не се интересуват какво казват и дали това се харесва на другия. В такива случаи деактивирането на коментарите е много по-подходящо, отколкото разрешаването на когото и да било.

Въпреки това може да има много положителни аспекти от допускането на всяко мнение на вашата страница📟, докато опознавате другата страна на въпроса. Но понякога е по-подходящо да изключите намесата на другите, докато създавате вашите барабани и истории.

Има различни начини, които можете да приложите в мобилното си приложение Insta, за да деактивирате коментарите. Той включва конкретни стъпки за деактивиране на коментари за съдържание на live🎥, истории или роли, както и преди или след публикуване в платформата.

И така, публикували сте нещо на страницата си в Instagram и то привлича много тролъри и спамери. Тогава, вместо да премахвате публикацията, можете да изберете да деактивирате функцията за коментари за тази конкретна публикация.

  Повече потенциални клиенти и продажби в Instagram с помощта на тези 6 продукта

Стъпка 1. Докоснете иконата на Instagram на мобилния си телефон, за да го отворите, и щракнете върху иконата на профилна снимка👤 долу вляво.

Стъпка 2. Превъртете до публикацията, която получава нежелани коментари.

Стъпка 3. Кликнете върху публикацията, за да я отворите, и натиснете трите точки, дадени от дясната й страна.

Стъпка 4. Кликнете върху опцията „Изключване на коментарите“ от показаните функции.

Можете да проверите дали „Коментариите са изключени“ е маркирано под публикацията. Всички предишни коментари също ще бъдат премахнати. Прав ти път!

Ако не желаете да се сблъскате с никакви коментари за следващата си публикация, тогава предпочитайте да деактивирате функцията доста преди да я публикувате публично.

Стъпка 1. Отворете приложението и натиснете иконата „+“ в долния център, за да създадете нова публикация.

Стъпка 2. Изберете изображение/видео или каквото искате да публикувате и щракнете върху бутона „Напред“ горе вдясно.

Стъпка 3. Редактирайте публикацията и използвайте филтри, ако е необходимо, след което щракнете отново върху бутона „Напред“.

Стъпка 4. Щракнете върху опцията „Разширени настройки“ ⚙️ и включете функцията „Изключване на коментирането“ на следващата страница.

Стъпка 5. Върнете се и натиснете бутона „Споделяне“ в горната част, за да публикувате съдържанието.

Вашата нова публикация няма да има раздел за коментари и можете да я прегледате с надпис „Коментариите са изключени“ под публикацията.

Instagram предлага специализирана система за контрол🕹️ какво може да бъде представено до вашата публикация. Може да не е осъществимо да деактивирате напълно опцията за коментари към вашата публикация. Вероятно искате да общувате с хората относно вашата публикация, но в същото време се чувствате колебливи относно нежеланите аргументи с негативни подходи.

Тези стъпки ще ви насочат да скриете коментари в Instagram, които съдържат определени думи или фрази, избрани от вас.

Стъпка 1. Влезте в приложението си в Instagram и отворете секцията с профила от долния ляв ъгъл.

Стъпка 2. Докоснете трите подредени реда в горния десен ъгъл.

Стъпка 3. Изберете елемента от менюто „Настройки и поверителност“ и превъртете надолу, за да кликнете върху опцията „Скрити думи“. По подразбиране опцията „Скриване на коментари“ е включена, за да филтрирате вредни и обидни коментари.

Стъпка 4. Включете и опцията „Разширено филтриране на коментари“.

Стъпка 5. Включете опциите „Скриване на коментари“🥷 под заглавието „Персонализирани думи за съобщения и коментари.

Стъпка 6. Сега щракнете върху опцията „Управление на персонализирани думи и фрази“.

Стъпка 7. Въведете една или повече думи или фрази, разделени със запетая, в предвиденото място на следващата страница.

Стъпка 8. Кликнете върху бутона „Добавяне“, за да добавите думите към филтъра.

Върнете се на началния екран и сега вашите публикации ще показват само филтрирани коментари.

Instagram е широко приета медия заради силно интерактивния си интерфейс и лекотата на създаване на публикации, истории или ролки. Той има функции, които ви позволяват да контролирате как изображението на вашата марка👨 се рекламира.

Публикациите, които включват хора, участващи в разговор, получават повече гледания и последователи. Следователно не винаги е препоръчително да изключвате изцяло коментарите за публикации в Insta и да избягвате взаимодействия, тъй като може да загубите от конкурентите, както и да намалите ангажираността. Като алтернатива можете да игнорирате тролерите или да им отговорите🗨️ с няколко думи, което ги кара да се чувстват чути.

Някои хора обаче умишлено правят унизителни забележки в публикации, за да предизвикат спорове🙅‍♂️. Това може да повлияе негативно на зрителите и последователите. В такива случаи е най-подходящо да блокирате коментари от такива хора.

Напротив, ако публикацията ви съдържа нещо чувствително, което смятате, че трябва да бъде споделено с други, можете да ограничите🛂 коментарите до вашите последователи или последователи. Доверените лица може да ви разберат добре и да предоставят реалистични мнения в коментарите.

Прочетете също как можете да скриете своите последователи в Instagram и да запазите поверителността.

Научете всичко за Vanish Mode в Instagram за сигурен и временен разговор.