Как да скриете и защитите с парола снимки на iOS

Apple непрекъснато прави подобрения в приложението си за камера всяка година. Добавени са нови функции и приложението Photos получава тласък, за да ги включи. Подобренията никога не надхвърлят необходимото за разглеждане на снимки и извършване на основни редакции. Вашият фотоапарат не е наистина усъвършенстван, въпреки че самият iOS е такъв. Ако искате да скриете снимки в iOS, можете, но всеки, който има достъп до телефона ви, може да ги разкрие и прегледа. Истинската сигурност би била да защитите снимките с парола, вместо просто да ги поставите в албум, буквално наречен „Скрити“.

Приложението Photos не ви позволява да добавяте парола към снимките, но приложението Notes ви позволява да създавате бележки, защитени с парола, а бележка може да включва изображение. Можете да използвате заключена с парола бележка в приложението Notes, за да скриете чувствителни снимки.

  Horizon гарантира, че видеоклиповете винаги се записват в пейзаж на iOS

Защитени с парола снимки

Приложението Notes запазва снимка с прилично качество, но трябва да използвате този трик само за важни изображения, които трябва да запазите на телефона си, но също така трябва да останете скрити. За снимки, на които трябва да запазите качеството, не препоръчваме да използвате този метод.

Отворете приложението Photos и намерете снимката, която искате да скриете зад парола. Отворете го и докоснете бутона за споделяне долу вляво. От листа с действия докоснете Копиране.

След това отворете приложението Бележки и докоснете бутона за нова бележка. Дайте заглавие на бележката. Това, разбира се, не е задължително, но в дългосрочен план ще ви помогне да идентифицирате съдържанието на бележката. След като дадете заглавие на бележката, докоснете и задръжте тялото на бележката, докато не видите опцията за поставяне. Докоснете опцията Поставяне и изображението, което сте копирали от приложението Снимки, ще бъде поставено в бележката.

  Как да изключите разписките за четене за отделни контакти в iOS 10

Върнете се към основния интерфейс на приложението Notes и плъзнете наляво върху бележката, която току-що създадохте. Докоснете бутона за катинар, за да го заключите. Ще трябва да потвърдите заключването с вашата парола, Touch ID или Face ID. След като направите това, бележката ще бъде заключена.

Ако някой има достъп до вашия отключен телефон, той пак ще трябва да отключи бележката с една от трите опции за сигурност. Отключен iPhone не означава, че всички заключени бележки в приложението Notes също са отключени.

  Как да добавите годишнина към календара на iOS

Разбира се, трябва да архивирате и изтриете оригиналната снимка от телефона си. Шифровайте резервното копие, което правите на снимката, така че да не е лесен за достъп на какъвто и носител за съхранение да я запазите.

Posted in iOS