Как да си направим хартия в Minecraft

Хартията е изключително важен, многофункционален елемент в Minecraft. Използва се за изработване на книги, които са от съществено значение за изработването на маса за омагьосване. Можете да омагьосвате книги и когато се използват в маса за изработка, те позволяват на потребителите да прилагат различни видове омагьосвания към обекти. В допълнение към книгите, хартията се използва и за изработване на карти, изработка на картографска маса и за фойерверки.

Хартия в Minecraft

Хартията може да се намери естествено в корабокрушения, крепости и села. Селата са единствената обща структура в Minecraft, докато крепости и корабокрушения са по-трудни за намиране. Добрата новина е, че хартията е невероятно лесна за изработка. Много по-добре е да изработите хартия сами, отколкото да я търсите в сандъците.

  Как да опитомим лисица в Minecraft

Направете хартия в Minecraft

За да направите хартия в Minecraft, имате нужда;

Маса за изработка
захарна тръстика: 3

Получаване на захарна тръстика

Захарната тръстика се среща естествено в света в Minecraft. Това е обичайно и всичко, от което се нуждаете, за да „счупите“ захарната тръстика, е вашата ръка. Буквално всичко, което можете да използвате, за да разбиете блок, може да се използва за счупване на захарна тръстика.

Захарна тръстика може да се намери близо до вода. Може да е до малки езера или до морето. Той генерира само върху пясъчни блокове. Ако видите вода, около която няма пясък, там няма да намерите захарна тръстика. Има изключително малък шанс захарната тръстика да расте на почвата, но шансът е толкова малък, че трябва да имате предвид само пясъчни блокове и източници на вода, когато търсите стъбла от захарна тръстика.

  Как да поставите светове в Minecraft Bedrock Edition на Windows 10

Потърсете пясъчни блокове около водата, както във вътрешността, така и в близост до морето. Захарната тръстика идва на „стъбла“. Всеки сегмент от дръжката ще падне по една захарна тръстика. Стрък с 3-4 сегмента ще ви даде 3-4 захарна тръстика. Изображението по-долу показва стъбла с височина 2, 3 и четири сегмента.

захарна тръстика minecraft

Можете да използвате един стрък захарна тръстика, за да отглеждате повече захарна тръстика. Засадете го в пясъчен блок и то ще расте. След като имате 3 захарна тръстика, можете да изработите хартия.

  Как да намерите Amethyst minecraft

Направете хартия в Minecraft

За да направите хартия в Minecraft;

Отворете таблицата за изработка.
Поставете по една захарна тръстика във всяка клетка на средния ред.
Събирайте хартия.

Три парчета захарна тръстика ще ви дадат 3 парчета хартия.

хартиен майнкрафт

Заключение

Картите и таблиците за омагьосване са едни от най-важните елементи, които играчите използват в играта. И двата елемента изискват хартия за конструиране. Ако искате да добавите някои естетически блокове към вашия дом в Minecraft, можете да създадете рафтове за книги, които отново изискват хартия за книгите. Хартията се използва и за изработване на банери, които са друг естетически блок. Paper е част от Minecraft от години и е достъпна както за Java, така и за Bedrock/Windows 10 версията на приложението.