Как да си направим тухли в Minecraft

Minecraft има много и много градивни елементи. Можете да използвате буквално всякакъв вид дърво и/или камък, за да построите къща. Дървото и камъкът се срещат естествено и са най-лесни за получаване. Дървото не е толкова здраво като камъка и ако искате да защитите основата си, искате да я изградите с материал, който има максимална устойчивост на взрив.

Тухли в Minecraft

Тухлите са едни от най-добрите и най-устойчиви на взрив материали, които ще намерите в Minecraft. Те са и естетически приятни. За съжаление тухлите не се срещат естествено. Те трябва да бъдат изработени и изискват доста материал за събиране. Тухлите могат да се използват за изграждане на тухлени блокове. Тухлените блокове могат да се използват за създаване на домове в Minecraft.

  Как да опитомим лисица в Minecraft

От какво имаш нужда

За да направите тухли в Minecraft, имате нужда;

Пещ
Гориво за пещта (въглища, дърва, водорасли)
Глинени топки

Вземете глинени топки

Глинените топки се добиват от глинени блокове. Глинени блокове се срещат около бреговете на езерата. Можете да счупите глинен блок с лопата и това ще даде глинени топки. Глинените топки се подреждат в купчини от 16.

Визуално може да е трудно да се идентифицира глинен блок, тъй като той почти винаги ще бъде под вода, но има сив оттенък и текстурата му е различна от тази на пясъка.

  Как да намерите началната стойност за един свят на Minecraft на Windows 10

Как да си направим тухли в Minecraft

След като сте събрали глинените си топки, можете да започнете да правите тухли.

Отворете пещта.
Поставете горивото в пещта.
Поставете глинените топки в клетката за топене.
Изчакайте процеса да завърши и ще получите тухла.
Повторете за толкова тухли, колкото искате да направите.

тухли в Minecraft

Направете тухлен блок

Ако искате да направите тухлен блок, имате нужда от четири тухли.

Отворете масата за изработка.
Поставете тухла във формация 2×2.
Съберете тухления блок.

Заключение

Тухлите могат да се използват и за изработка на цветни растения. Можете да поставите цветя и фиданки от дървета вътре в цветно растение. Няма голяма полза и е само декоративен. Тухлите се предлагат както във версията на Java, така и във версията Bedrock/Windows 10. Най-трудната част от изграждането на къща от тухли е получаването на глината, от която се нуждаете. Глината е често срещана, но не се среща в много големи вени или парчета. Нещо повече, имате нужда от четири тухли и в допълнение четири глинени топки, за да построите един тухлен блок. Когато съберете всичко, може да завършите копаене на глина за дълго, дълго време, ако искате къща от тухли.

  Как да играете Minecraft на Linux